Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam vārti Šveicē sāpīgā zaudējumā, Balinskim piespēle Čehijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ķēniņam vārti Šveicē sāpīgā zaudējumā, Balinskim piespēle Čehijā
Ronalds Ķēniņš svin vārtu guvumu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien Latvijas hokejisti aizvada spēles Eiropas hokeja līgās. Uvis Balinskis izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā ''Litvinov'' ar 2:3 piekāpās ''Mountfield''. Tikmēr Kazahstānā uzvaru izcīnīja Edgara Siksnas ''Saryarka'', kas ar 6:2 pārliecinoši pārspēja ''Pavlodar''. Siksna vienu reizi precīzi asistēja partneriem. Vārtus Šveicē guva Ronalds Ķēniņš, taču tas nepalīdzēja ''Lausanne'' izcīnīt uzvaru - zaudējums papildlaikā ar 5:6 pret ''Bern''.

Kazahstāna

Edgara Siksnas pārstāvētā Kazahstānas ''Saryarka'' pārliecinoši ar 6:2 savā laukumā pārspēja ''Pavlodar''. Siksna izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli sestajos gūtajos vārtos trešās trešdaļas 15. minūtē. ''Saryarka'' ar 82 punktiem 41 spēlē ieņem otro vietu čempionātā.

Čehija

Māra Bičevska ''Mlada Boleslav'' ar 1:2 savā laukumā atzina Gunta Galviņa ''Vitkovice'' pārākumu. Bičevskis mājinieku rindās laukumā pavadīja 17:09 minūtes, kuru laikā izcēlās ar trim spēka paņēmieniem un ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Guntis Galviņš 18:53 minūtēs bloķēja trīs pretinieku metienus, nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu un pa vārtiem nemeta. ''Mlada Boleslav'' ar 82 punktiem atrodas trešajā vietā, kamēr ''Vitkovice'' ar 59 punktiem ir 10. pozīcijā.

Ar rezultatīvu piespēli izcēlās Uvis Balinskis, taču viņa un Oskara Cibuļska pārstāvēta ''Litvinov'' piedzīvoja zaudējumu ar 2:3 pret ''Mountfield''. Balinskis savu devīto rezultativitātes punktu sezonā guva trešās trešdaļas sestajā minūtē, kad rezultatīvi asistēja komandas biedru vārtu guvumā vairākumā. Balinskis laukumā pavadīja 22:44 minūtes, kuru laikā nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu pluss viens. Cibuļskis 20:06 minūtēs četras reizes meta pa vārtiem, vienu reizi bloķēja pretinieku metienu un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. ''Litvinov'' ar 54 punktiem 45 mačos atrodas 11. vietā līgā.

Savukārt Ralfa Freiberga ''Trinec'' svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:2 pār ''Pardubice''. Freibergs laukumā pavadīja 19:02 minūtes divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu pluss viens. Ar 97 punktiem 45 spēlēs ''Trinec'' ir līgas līdervienība.

Francija

Ar divām piespēlēm abos vārtu guvumos sava kluba rindās Francijā izcēlās Oskars Batņa, taču tas neglāba ''Anglet'' no zaudējuma pret ''Chamonix Mont-Blanc'' ar 2:5. Ar 16 punktiem 15 spēlēs ''Anglet'' atrodas 10. vietā 12 komandu konkurencē.

Austrija

Renāra Krastenberga ''Villach'' savā laukumā ar 4:2 pārspēja Oskara Bārtuļa ''Black Wings''. Krastenbergs uzvarētāju labā piecas reizes meta pa vārtiem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un negatīvu lietderības koeficientu mīnuss viens. Bārtulis izcēlās ar divu minūšu noraidījumu un neitrālu lietderības koeficientu, kamēr Zintis Nauris Zuševics rezultatīvi asistēja ''Black Wings'' pirmajos vārtos.

Ņikitas Jevpalova un Vitālija Pavlova ''Dornbirn'' ar 4:5 pēcspēles metienos piedzīvoja neveiksmi pret ''Innsbruck''. Jevpalovs izcēlās ar rezultatīvu piespēli pirmajos vārtos, kamēr Pavlovs ar divu minūšu noraidījumu.

Dānija

Georga Golovkova Odenses ''Bulldogs'' pārliecinoši ar 4:1 pārspēja ''Sonderjyske Ishockey''. Uzvaru ''Bulldogs'' nodrošināja trešajā trešdaļā, kad guva divus vārtus. Golovkovs spēlēja pirmajā virknējumā, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Komanda ar 33 punktiem 43 spēlēs atrodas pēdējā vietā visā čempionātā.

Šveice

Ar vārtu guvumu ''Lausanne'' rindās izcēlās Rolands Ķēniņš, taču komanda papildlaikā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret ''Bern'' ar 5:6. Pretinieki izlīdzinājumu panāca vien pamatlaika pēdējā minūtē. Ķēniņš otrā perioda vidū panāca 3:3. 19:08 pavadītajās minūtēs laukumā hokejists nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu pluss divi, meta piecas reizes pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieka metienu. ''Lausanne'' ar 58 punktiem 31 spēlē atrodas sestajā vietā.

Denisa Smirnova ''Servette'' rezultatīvā mačā ar 7:5 pārspēja ''Rapperswil''. Uzvarētāju labā ar ''hat-trick'' izcēlās Linuss Umarks. Smirnovs laukumā pavadīja vien 6:17 minūtes, kuru laikā nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu pluss viens. ''Servette'' ar 57 punktiem 32 mačos ir septītie.

Savukārt Toma Andersona ''Tigers'' ar 2:5 piekāpās ''Lions''. Andersons laukumā pavadīja 13:11 minūtes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. ''Tigers'' ir Šveices čempionāta pastarīte.

Vācija

Lielisku atspēlēšanos Vācija veica Artūra Kuldas Nirnbergas ''Ice Tigers'', kas noslēdzošajā trešdaļā guva trīs bezatbildes vārtus, un ar 3:2 pārspēja ''Straubing Tigers''. Kulda laukumā pavadīja 18 minūtes, kuru laikā ar ierakstiem statistikas ailēs neizcēlās. Ar 11 punktiem 16 spēlēs ''Ice Tigers'' ir savas divīzijas pastarīte.

Izmantotie resursi:
Hokej.cz - web českého hokeje
sihf.ch