Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Baskovs atsakās atbildēt, vai 11. novembrī atradās "Pārmaiņu pagalmā"

Baskovs atsakās atbildēt, vai 11. novembrī atradās "Pārmaiņu pagalmā"
Dmitrijs Baskovs. Foto: hcdinamo.by

Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs vakardien izplatīja publisku paziņojumu, kurā noliedza pret sevi izvirzītās apsūdzības, tiesa, neminot, kuras apsūdzības tieši viņš domā. Pēc viņa paziņojuma ar Baskovu sazinājās Baltkrievijas medijs "TUT.by", taču Baskovs atsacījās atbildēt uz jautājumu, vai 11. novembra vakarā bijis tā sauktajā Pārmaiņu pagalmā Minskā, kurā politisku apsvērumu dēļ līdz nāvei tika piekauts vietējais iedzīvotājs Romāns Bandarenka.

Dmitrijs Baskovs, kuram noteikts Latvijā nevēlamas personas statuss un aizliegta iebraukšana Latvijā, vakar savā paziņojumā nekādi nepieminēja Latvijas Ārlietu ministrijas lēmumu, taču rakstīja, ka "apsūdzības ir par to, ko neesmu darījis, tādēļ, ka mani politiskie uzskati atšķiras no kāda cita politiskajiem uzskatiem". Baskovs sava paziņojuma ievadā norādīja, ka sniegs atbildes uz tiem jautājumiem, ko viņam pēdējās dienās uzdeva mediji, taču vairāki no šiem jautājumiem palika nepieminēti.

Baskovs Baltkrievijas medijos tiek piesaukts kā persona, kas klātienē apmeklējusi Pārmaiņu pagalmu Minskā, kur vietējie iedzīvotāji izlikuši simboliku atbalstam valsts prezidenta Lukašenko opozīcijai. 11. novembra vakarā šajā vietā ieradās maskās tērptas personas, kas centās aizvākt šo simboliku un uz vietējo iedzīvotāju protestiem atbildēja agresīvi. Romāns Bandarenka tika piekauts un aizvests līdzi busiņā, pēc tam viņš tika atrasts slimnīcā, kur nomira. Baltkrievijas mediji ziņo, ka aculiecinieki šo maskās tērpto personu vidū atpazinuši Baskovu un viņa draugu Dmitriju Šakutu, bijušo kikbokseri, kurš bijis galvenais agresors pret Bandarenku.

Baltkrievijas medijs "TUT.by" šodien esot sazinājies ar Baskovu un uzdevis viņam jautājumu, vai viņš 11. novembra vakarā atradies Pārmaiņu pagalmā. "Es jau veicu publisku paziņojumu, tur viss ir uzrakstīts. Vairāk es neko nekomentēšu," atbildēja Baskovs, beidzot telefonsarunu.

Medijs pēc tam uzdeva to pašu jautājumu rakstiski, taču konkrētu jā/nē atbildi joprojām nesaņēma, taču Baskovs norādīja, ka "pēc nepamatotajām TUT.by un "Tribuna" apsūdzībām agresīvi noskaņoti cilvēki sākuši zvanīt viņam un viņa sievai un draudēt ar nāvi". Uz medija norādījumu, ka apsūdzības medijs neizvirza, tikai izklāsta liecības un uzdod jautājumu par konkrētu faktu, ko Baskovs var apstiprināt vai noliegt, Baltkrievijas Hokeja federācijas nesen ieceltais prezidents neatbildēja.

Baltkrievijas Hokeja federācijā medijiem norādīts, ka Baskova šajās dienās federācijas telpās nav un ka viņam ir slimības atvaļinājums.

Latvijas Hokeja federācijai 2021. gadā paredzēts rīkot pasaules čempionātu hokejā kopā ar Baltkrievijas Hokeja federāciju, taču pret to iebildumus izteikusi Latvijas valdība, uzsverot Latvijas gatavību rīkot turnīru, taču nepieņemot, ka tas šobrīd varētu notikt Baltkrievijā. IIHF lēmums par PČ2021 gaidāms šodien.

Izmantotie resursi:
https://www.pressball.by/news/hocke...


, 2020-11-18 15:07, pirms 3 gadiem
Skaidrāk par skaidru,Baskovs slepkavnieks,tāds pats kā ūsainais tarakāns.
, 2020-11-18 19:49, pirms 3 gadiem
Kāds no LHF federācijas nebij Tur Tanī dienā?
Varbūt pat roku spieda slepkavām....
, 2020-11-19 01:31, pirms 3 gadiem
"[...] agresīvi noskaņoti cilvēki sākuši zvanīt viņam un viņa sievai un draudēt ar nāvi."

Es, redz, esmu pilniigi mieriigi noskanjots cilveeks, nezvanu Dmitrijam, nezvanu vinja sievai, un ko tur draudeet, es tikai piesolu - naaviite atnaaks arii pie tevis, Djima, atnaaks.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
1

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Foto: North Bay Battalion
24

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.