Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

12 vārti, 59 soda minūtes, "Liepāja" trillerī nospiež "Prizmu"

Agris Suveizda

12 vārti, 59 soda minūtes, "Liepāja" trillerī nospiež "Prizmu"
Egils Kalns "Prizmas" vārtu priekšā
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ar smagu uzvaru Latvijas hokeja čempionāta pusfinālsēriju sākusi regulārās sezonas stiprākā komanda "Liepāja", kas savā laukumā tikai pēdējā trešdaļā nodrošināja panākumu pār "Prizmu" - 7:5. Liepājniekiem bija septiņi dažādi vārtu guvēji, savukārt viesiem divreiz izcēlās Vitālijs Hvorostiņins un Jurijs Kļujevskis. Sērijā līdz četrām uzvarām "Liepāja" ir vadībā ar 1-0.

Pirms spēles devām iespēju hokeja līdzjutējiem prognozēt uzvaru pusfinālsērijas pirmajā spēlē, un nospiedošs vairākums – 79% - respondentu priekšroku deva liepājniekiem (@Sportacentrs.com).

Liepāja" spēles sākumā saņēma aukstu dušu un jau otrajā minūtē nokļuva iedzinējas lomā. Kristers Freibergs 53. sekundē par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju nopelnīja 2+2 soda minūtes, bet Vitālijs Hvorostiņins pēc 44 sekundēm realizēja vairākumu. Tiesneši gan vēl ilgstoši pētīja epizodes video, tomēr vārtu guvumu atzina – 1:0. "Prizma" turpināja spēlēt vairākumā, taču ātri vien pati nopelnīja divus noraidījumus, savukārt trešdaļas vidū gandrīz minūti trijatā spēlēja liepājnieki.

Par šiem pārkāpumiem komandas netika sodītas, toties par Andreja Maslovska noraidījumu līdz spēles beigām gan "Prizma" saņēma pamatīgu sutu. Maslovskis par dūrienu ar nūjas galu izpelnījās 5+20 soda minūtes, savukārt "Liepāja" šajā vairākumā guva pat divus vārtus – Kārlis Liepiņš 16. minūtē panāca izlīdzinājumu (1:1), bet Guntis Pujāts 18. minūtē izvirzīja kurzemniekus vadībā (2:1).

Otrās trešdaļas sākumā jau pieminētais Freibergs pārsvaru dubultoja (3:1), taču trešdaļas vidū intriga ātri vien atgriezās. Vispirms Juris Kļujevskis 30. minūtē samazināja starpību (2:3), tad liepājnieki nopelnīja trīs noraidījumus pēc kārtas, izturēja 70 sekundes trijatā, tomēr četratā gan salūza – vēlreiz izcēlās Kļujevskis, kurš 37. minūtē izlīdzināja rezultātu (3:3).

"Liepāja" bija zaudējusi spēles pavedienu, un "Prizma" trešā perioda sākumā tika pie vēl divām iespējām spēlēt vairākumā. Pirmajā epizodē Valters Apfelbaums uzdūrās mājinieku vārtsarga Vadima Miščuka nūjai, bet pēc pirmā mazākuma izturēšanas noraidīts tika arī kapteinis Bruno Zabis. Abos vairākumos rīdziniekiem bija pa vienai izcilai iespējai, taču divreiz glāba Miščuks. Pēc otrās epizodes "Liepājas" vārtu priekšā arī izcēlās kautiņš, kas beidzās ar četrām soda minūtēm "Prizmai", divām soda minūtēm "Liepājai" un lūzumu mačā.

Martins Lavrovs, apmetis slaidu loku gandrīz pa visu uzbrukuma zonu, nogādāja ripu Mārtiņam Oskaram Freimanim, kura metienu vārtu priekšā pielaboja Edgars Beizaks (4:3). Viesi nepaguva pat attapties, kad pēc piecām sekundēm ielaida vēl vienu ripu. "Prizma" pat uzvarēja centra iemetienā, taču Romāns Ņekļudovs pretinieku zonā atņēma ripu un no distances pārspēja nesagatavoto Edgaru Lūsiņu (5:3), kurš pēc tam tika nomainīts. Pavisam drīz pirmoreiz kapitulēja arī Lūsiņu nomainījušais Kārlis Zakrevskis – Lavrovs pēc lieliskas tālās piespēles izmantoja izgājienu viens pret vienu (6:3).

Šķita, ka spēles liktenis ir izšķirts, taču nekā nebija! Nākamajā minūtē "Liepāja" palika mazākumā un Hvorostiņins realizēja vairākumu (4:6), bet vēl pēc 48 sekundēm Miķelis Freimanis pretuzbrukumā deficītu samazināja līdz minimumam (5:6). Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām bija noticis vēl viens lūzums, un mājinieki bija spiesti pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. 80 sekundes līdz pamatlaika beigām pārtraukumu ņēma arī "Prizma", kas Zakrevski nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču beigu ofensīvas vietā rīdzinieki jau pēc deviņām sekundēm ielaida septīto ripu - tukšos vārtos trāpīja Egils Kalns (7:5).

Sērija rīt turpināsies Liepājā, kad kurzemnieki pretiniekus uzņems plkst. 17:00.

Latvijas čempionāts hokejā, pusfināls

Liepāja – Prizma 7:5 (2:1, 1:2, 4:2)
Vārti: 1:37 Hvorostiņins (Apsītis, Lobačovs vair.) 0:1, 15:41 Liepiņš (Žučkovs, Freimanis, vair.) 1:1, 17:09 Pujāts (Minajevs, Kalns, vair.) 2:1, 20:31 Freibergs (Zabis, Kalns) 3:1, 29:14 Kļujevskis (Grīnbergs, Jansons) 3:2, 36:11 Kļujevs:kis (Jansons, vair.) 3:3, 48:26 Beizaks (Lavrovs, Freimanis) 4:3, 48:31 Ņekļudovs (Kaleiņikovs) 5:3, 51:55 Lavrovs (Beizaks) 6:3, 52:54 Hvorostiņins (Lobačovs, vair.) 6:4, 53:42 Freimanis (Kļujevskis) 6:5, 58:49 Kalns 7:5
Soda minūtes: 24:35
Vārtsargi: Vadims Miščuks – Edgars Lūsiņš (no 48:31 Kārlis Zakrevskis)

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija

1 2 44 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2016-03-18 20:52, pirms 8 gadiem
Tik un tā skaistāks hoķis par KHL.

     [+] [-]

, 2016-03-18 20:56, pirms 8 gadiem
Fantastiska spēle Liepājai fantastiska dāvana dzimšanas dienā sarauj HKL

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 21:18, pirms 8 gadiem
paldiespar spēli Liepāja!!! tā turpināt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-18 21:26, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Tik un tā skaistāks hoķis par KHL.
Tad veidojam valsts izlasi no šīm komandām, tad PČ būs skaista spēle. Īpaši skaisti mēs spēlēsim pret Krieviju, jo tiem jau būs pamatā no KHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-18 21:43, pirms 8 gadiem
pagaidām tas nav plovu hoķis abi komandu izpildījumā
Prizma bija sākumā labāka, jo Liepājai bija ilgāka pauze. bet kopumā - so so...
kad beidzot izšaus Liepājas jaunie un vai vispār izšaus - Makarovs, Freimanis, Neklūdovs..ārpus lč.
Lūsiņš, protams, eksperts studijā interesants, vārtsargs arī interesants. vispār interesants.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-18 21:44, pirms 8 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Vācies trolli uz savu kāhāeļ. Un kāpēc dzēsi savu iepriekšējo komentāru? Neko gudrāku tu šajā komentārā neuzrakstīji.
Es tikai atbildēju uz kārtējo muļķību. Šodien noskatījos visu spēli. Bija interesanti skatīties (bez ironijas) , bet ne ja redzu ka kāds raksta muļķības.. tad šoreiz nolaidos līdz viņa līmenim un atbildēju arī ar savu muļķību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-18 21:59, pirms 8 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Kapēc TU domā ka tās ir muļķības? Viņš nav vienīgais kas tā uzskata.
Muļķības ir uzskatīt ka Daugaviņš ir tīrs trešās maiņas spēlētājs. Atceries? Noteikti jau esi aizmirsis.
Daugaviņš NHL būtu īsts 3 maiņas maiņas spēlētājs, ja protams tiktu NHL.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 22:04, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Es tikai atbildēju uz kārtējo muļķību. Šodien noskatījos visu spēli. Bija interesanti skatīties (bez ironijas) , bet ne ja redzu ka kāds raksta muļķības.. tad šoreiz nolaidos līdz viņa līmenim un atbildēju arī ar savu muļķību.
Cilvēks uzrakstīja ka šis hokejs viņam ir interesantāks. Neko neteica par izlašu veidošanu. Vai tāpēc ka viņam šīs spēles liekas interesantākas par Krievijas čempionātu, viņš ir pateicis ko nepareizu?

     [+] [-]

, 2016-03-18 22:06, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Tad veidojam valsts izlasi no šīm komandām, tad PČ būs skaista spēle. Īpaši skaisti mēs spēlēsim pret Krieviju, jo tiem jau būs pamatā no KHL.
Ko?
Esmu redzējis pāris Rižkojes Ģināmo spēles, ar to pilnībā pietiek lai redzot šāda veida spēli teiktu , ka - LHL Hoķis ir daudz skatāmās par KHL!

FAKTS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-03-18 22:19, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Cilvēks uzrakstīja ka šis hokejs viņam ir interesantāks. Neko neteica par izlašu veidošanu. Vai tāpēc ka viņam šīs spēles liekas interesantākas par Krievijas čempionātu, viņš ir pateicis ko nepareizu?
lab funs bez variantiem te...lai jau drukā savas muļķības bezjēdzīgi.
labāk stāsti ko Piņkos redzēji? Kurbads bez variantiem šodien?

     [+] [-]

, 2016-03-18 22:29, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: lab funs bez variantiem te...lai jau drukā savas muļķības bezjēdzīgi.
labāk stāsti ko Piņkos redzēji? Kurbads bez variantiem šodien?
Jā, ja vēl sākumā kaut cik, tad otrais un trešais bez variantiem, kaut ko uzmeta vairākumos, bet tā pat ar mokām no zonas tika ārā, jau pie otra raksta teicu, radās iespaids, ka Sorokins izģērba Ostašovu + pāris goli ar nebija īpaši obligāti, tāpēc jau Znatnaju nomainīja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 22:35, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Jā, ja vēl sākumā kaut cik, tad otrais un trešais bez variantiem, kaut ko uzmeta vairākumos, bet tā pat ar mokām no zonas tika ārā, jau pie otra raksta teicu, radās iespaids, ka Sorokins izģērba Ostašovu + pāris goli ar nebija īpaši obligāti, tāpēc jau Znatnaju nomainīja
ogo...šie uzcirtuši divus atsevišķus rakstus par katru pusfinālu.) kaut kas neticams.

Prizma(Lūsiņš) nolēja ūdeņus trešajā periodā un Liepājai sakrita no 3:3 uz 6:3...jāgaida otrās spēles. Ja godīgi tad nemaz necerēju, ka Prizma tā spirosies pretī...

p.s. Riekstiņa nokautētais Balakuns slidoja kā dzivs šodien nevis ar salauztu galvaskausu...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 22:38, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: ogo...šie uzcirtuši divus atsevišķus rakstus par katru pusfinālu.) kaut kas neticams.

Prizma(Lūsiņš) nolēja ūdeņus trešajā periodā un Liepājai sakrita no 3:3 uz 6:3...jāgaida otrās spēles. Ja godīgi tad nemaz necerēju, ka Prizma tā spirosies pretī...

p.s. Riekstiņa nokautētais Balakuns slidoja kā dzivs šodien nevis ar salauztu galvaskausu...
Viņs jau pret Jelgavu spēlēja

     [+] [-]

, 2016-03-18 22:46, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Viņs jau pret Jelgavu spēlēja
tad jau vispār...
bet nu es to sēriju pret Zemgali tik beidzamo maču redzēju, tur viņa nebija.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 22:48, pirms 8 gadiem
varbut Balakunam vienkarsi ir labs gimenes arsts..ps.joprojam uzskatu Riekstinam piespriesto sodu par neadekvatu

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 22:52, pirms 8 gadiem
Agrilson rakstīja: varbut Balakunam vienkarsi ir labs gimenes arsts..ps.joprojam uzskatu Riekstinam piespriesto sodu par neadekvatu
jebkurš kurš redzēja to epizodi par ko tika tāds sods iedots uzskata to par neadekvātu izņemot protams LHF DK un valdi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-18 23:26, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: tad jau vispār...
bet nu es to sēriju pret Zemgali tik beidzamo maču redzēju, tur viņa nebija.
Piektdien bija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-03-19 00:01, pirms 8 gadiem
Nu nekādas sapratnes par izslēgšanas spēlēm,totāls "puišeļu" hokejs.

     [+] [-]

, 2016-03-19 00:58, pirms 8 gadiem
Kāds pārsteigums!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-19 04:08, pirms 8 gadiem
Lūsiņš laikam pārāk izlaidies...
Bet nu hoķa līmenis kopumā visnotaļ zems, lai kā te dažiem troļļiem gribētos to idealizēt. Kaut gan Prizma man patika.

     [+] [-]

, 2016-03-19 04:48, pirms 8 gadiem
Man būtībā vienalga, kas vinnēja - Video būtu ielikusi - mūsdienu ES negrib lasīt, bet gan redzēt
1 2 44 komentāri