Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

KHL rezultatīvākais aizsargs Dics kļuvis par Kazahstānas pilsoni, izlasē varētu spēlēt vēl četri leģionāri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL rezultatīvākais aizsargs Dics kļuvis par Kazahstānas pilsoni, izlasē varētu spēlēt vēl četri leģionāri
Darens Dics. Foto: hcbarys.kz

Kazahstānas galvaspilsētā Astanā šopavasar risināsies pirmās divīzijas pasaules čempionāts hokejā. Tiek plānots, ka laukuma saimnieku rindās spēlēs jaunizceptais Kazahstānas pilsonis Darens Dics, kā arī vēl četri leģionāri ar kazahu pasēm - kanādietis Kevins Dalmens, kanādietis Dastins Boids, amerikānis Brendons Bočenskis un zviedrs Henriks Karlsons, informē hokeja federācijas atbildīgais sekretārs.

"Darens Dics ir saņēmis Kazahstānas pilsonību. Tiek plānots, ka visi pieci "Barys" hokejisti spēlēs pasaules čempionātā Astanā. Pagaidām nav runas par pilsonības piešķiršanu citiem leģionāriem," atklāj federācijas atbildīgais sekretārs Gļebs Karatajevs.

Tiesības spēlēt Kazahstānas izlasē Dalmens ieguva 2012. gadā, Bočenskis, Dauss un Boids - 2016. gadā, savukārt Karlsons kazahu izlasē debitēja pērn. Minētie pieci spēlētāji saglabājuši savas sākotnējās pilsonības un ir dubultpilsoņi.

Astanas "Barys" klubā Henriks Karlsons ir pamatvārtsargs, Darens Dics nostiprinājies kā komandas rezultatīvākais hokejists un KHL rezultatīvākais aizsargs, Kevins Dalmens ir vienības otrais rezultatīvākais aizsargs, arī uzbrucēji Brendons Bočenskis un Dastins Boids spēlē svarīgas lomas.

Kazahu vadošais klubs šosezon cīnās ļoti labi un patlaban ieņem augsto otro vietu KHL Austrumu konferencē. Astanas "Barys" un izlases galvenais treneris ir baltkrievs Andrejs Skabelka.

Pirmās divīzijas pasaules čempionāts risināsies no 25. aprīļa līdz 5. maijam Astanā - piedalīsies Dienvidkoreja, Ungārija, Slovēnija, Kazahstāna, Baltkrievija un Lietuva. Divas labākās izlases iekļūs elites divīzijā, kur kazahi pēdējoreiz spēlēja 2016. gadā.

Izmantotie resursi:
tass.ru

  +4 [+] [-]

, 2019-02-18 18:20, pirms 5 gadiem
pilnīgs cirks Kazakiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-18 18:43, pirms 5 gadiem
Nu Dalmens par "kazahu" vai tik nekluva jau 2012.gada, nevis 2015. ka autors min raksta. Vel tagad atceros, ka OS spelu kvali vinu "piecakareja" musu Janka Sprukts. Un tas skiet bija 2013.gads, ta ka ja - 2015.gads, autor, bus nedaudz par velu.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-18 18:55, pirms 5 gadiem
Esirletins+
Sprukts^Mikeli^Darzins un gols

     [+] [-]

, 2019-02-18 19:01, pirms 5 gadiem
Belari vēl no šiem atrausies pa kaklu un netiks atpakaļ elitē. tas tik būtu skats pa rubli
Kaut arī protams Tiem pašiem Slovēņiem un Ungāriem ir ļoti minimālas iespējas tikt garām Baltkrieviem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2019-02-18 21:05, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Nav tik traki, ja nav vietējo kadru. Ja piemēram Videls gribētu spēlēt Latvijas izlasē, man nebūtu iebildumi.
Nu te jau nav tik daudz runa par gribēšanu. Esmu diezgan drošs, ka tie visi "kazahi" saņem apaļas summiņas par to, kas, protams, to gribēšanu veicina...

     [+] [-]

, 2019-02-19 01:46, pirms 5 gadiem
AlCohol rakstīja: pilnīgs cirks Kazakiem.
kazaki ir kazaki, kazahi ir kazahi. un nav jālieto lielais burts

     [+] [-]

, 2019-02-19 01:48, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nu te jau nav tik daudz runa par gribēšanu. Esmu diezgan drošs, ka tie visi "kazahi" saņem apaļas summiņas par to, kas, protams, to gribēšanu veicina...
pilnīgi iedomājos, kā šie ar koferīšiem no federācijas aizstaigā uz limuzīniem. vai varbūt mājās pieveda.