Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Slovākija olimpiskajās spēlēs bez "Slovan" spēlētājiem, ierindā tikai viens no KHL

Andrejs Siliņš

Slovākija olimpiskajās spēlēs bez "Slovan" spēlētājiem, ierindā tikai viens no KHL
Ladislavs Nagijs (centrā)
Foto: Reuters / Scanpix

Slovākijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans nosaucis 25 spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Kontinentālo hokeja līgu (KHL) pārstāvēs tikai viens hokejists.

No Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem Slovākijas izlasē būs tikai viens spēlētājs - 25 gadus vecais aizsargs Mihals Čajkovskis, kurš pārstāv Jekaterinburgas "Avtomobilist" un šosezon 40 spēlēs guvis septiņus vārtus, kā arī atdevis 12 rezultatīvas piespēles un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu (+10).

Slovākijai gan ir pat vesela komanda, kas spēlē KHL - Bratislavas "Slovan", taču neviens šīs vienības spēlētājs olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies. "Slovan" šobrīd ar 52 punktiem 50 spēlēs ieņem priekšpēdējo 12. vietu KHL Rietumu konferencē, esot priekšā tikai Rīgas "Dinamo" un cerības uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā jau zaudējusi. 14 spēlētāji pārstāv Čehijas klubus, desmit - Slovākijas.

Pieredzējušākais vīrs Slovākijas izlasē būs 34 gadus vecais Dominiks Graņāks, kurš izlasē aizvadījis 175 mačus. Tomāšam Sarostam 140 spēles izlasē, bet savulaik trīs sezonas NHL uzspēlējušais un Rīgas "Dinamo" 2010./2011. gada sezonā spēlējušais Tomāšs Surovijs aizvadījis 118 spēles valstsvienībā. Savulaik "Dinamo" uzspēlējuši arī Jurajs Mikušs (2010/2011) un Marcels Haščāks (2013/2014).

Vecākais spēlētājs būs 38 gadus vecais Košices komandas kapteinis, astoņas sezonas NHL pavadījušais Ladislavs Nagijs, kurš arī rezultatīvākais no šī sasaukuma izlases spēlētājiem - 30 vārti. Savukārt gados jaunākais būs 21 gadu vecais centrs Matūšs Sukels.

Kanādiešu speciālista Kreiga Remzija vadītā Slovākija Phjončhanā spēlēs B grupā, tiekoties ar Slovēniju, ASV un Krievijas veidoto komandu, kas startēs zem olimpiskā karoga.

Slovākijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Jāns Laco ("Sparta"), Branislavs Konrāds ("Olomouc"), Patriks Ribars ("Hradec Kralove").
Aizsargi: Ivans Baranka ("Vitkovice Ridera"), Mihals Čajkovskis ("Avtomobilist"; KHL), Dominiks Graņāks ("Hradec Kralove"), Mareks Daloga ("Sparta"), Tomāšs Starosta ("Dukla Trencín"), Jurajs Valahs ("Pirati Chomutov"), Peters Čerešņāks ("Škoda Plzen"), Jurajs Mikušs ("Sparta").
Uzbrucēji: Martins Bakošs ("Bílí Tygri"), Milošs Bubela ("Clinic Banska Bystrica"), Marcels Haščāks ("Kometa Brno"), Lukāšs Cingeľs ("Hradec Kralove"), Tomāšs Marcinko ("Ocelari Trinec"), Patriks Lampers ("iClinic Banska Bystrica"), Ladislavs Nagijs ("Kosice"), Tomāšs Surovijs ("iClinic Banska Bystrica"), Andrejs Kudrna ("Sparta"), Peters Ölveckijs ("Dukla Trencín"), Mihals Krištofs ("Nitra"), Matejs Paulovičs ("Nitra"), Matūšs Sukeľs (MHK 32), Mareks Hovorka ("Kosice").

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/

  +3 [+] [-]

, 2018-01-18 12:02, pirms 6 gadiem
Tas Jurajs Mikušs, kurš ir olimpiskajā sastāvā, Rīgā nav spēlējis.

     [+] [-]

, 2018-01-18 12:03, pirms 6 gadiem
Ko tik maz visu varenās līgas(khl) spēlētāju?

  +5 [+] [-]

, 2018-01-18 12:04, pirms 6 gadiem
Ideāli! Ganu jau nospēlēs ne sliktāk kā ar KHliešiem ierindā. Par spēku samēru starp līgām varējām pārliecināties Špenglerā! Tikmēr mūsu federācija piesūkusies RD kā dēles un uz turnīriem sauc tikai dinamiešus. Kaut gan ir mums daudz interesantu čaļu Eiropas līgās kā MIckēvičs, Jekimovs, A.Ozoliņš, u.c.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-01-18 12:10, pirms 6 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Jo Dinamo ir Latvijas izlases bāzes klubs. Ja nespēj turēt konkurenci Dinamo un iekļūt tur, tad nekādas atlaides nedos arī izlasē.
Paga, paga!? Tu gribi teikt, ka tie kas netiek dinamo ir sliktāki kas spēlē Eiropā? To jau mēs redzējām, ka Lipsbergu un vēl dažus nosūtīja uz Virslīgas čempi. Sausais atlikums bija nulle punkti piecās spēlēs Varu derēt, ka puse no dinamišiem tajā pašā Dānijas čempī nevarētus savākt Jekimova statistiku.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-18 12:16, pirms 6 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Jo Dinamo ir Latvijas izlases bāzes klubs. Ja nespēj turēt konkurenci Dinamo un iekļūt tur, tad nekādas atlaides nedos arī izlasē.
Piemēram aizsardzībā ja visi tiek un nav atteikumu,tad labi ja viens aizsargs no dinamo būtu pelnījis spēlēt izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-18 12:34, pirms 6 gadiem
Kulda,Bartulis,Sotnieks,Cibulskis..ok..bet kuri tris cetri aizsargi butu spejigi izkonkuret to pasu Galvinu,Zili..ari Zoru Pujacu?..teoretiski var minet Binduli..nakotnes varda Rubinu..tas pats Jaks nekads brinumdaris nav..

  +6 [+] [-]

, 2018-01-18 12:49, pirms 6 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Jo Dinamo ir Latvijas izlases bāzes klubs. Ja nespēj turēt konkurenci Dinamo un iekļūt tur, tad nekādas atlaides nedos arī izlasē.
Pastāsti, kāpēc "bāzesklubam" svarīgāks ir kaut kāds turnīrelis Šveicē, nevis izlases spēles?

  +4 [+] [-]

, 2018-01-18 13:03, pirms 6 gadiem
Ja ar humoru..tad kapec "bazesklubs".. varam mierigi pardevet par "gazesklubu" .. Ps.ja gazes Juris saka Sveice,tatad Sveice..nekadu diskusiju

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 13:06, pirms 6 gadiem
huy rakstīja: Pastāsti, kāpēc "bāzesklubam" svarīgāks ir kaut kāds turnīrelis Šveicē, nevis izlases spēles?
Tev viņi baigi vajadzīgi? Tak lai brauc izklaidēties uz Šveici...
TRTD šosezon ir tikai 2 stabili Latvijas izlases spēlētāji Indrašis un Dārziņš...pat Miķela iztrūkumu daudzi nepamanīs, par Meiju vispār nerunājot!

     [+] [-]

, 2018-01-18 13:06, pirms 6 gadiem
Nu viss, ja jau nav neviena no Khl, tad slovākiem zelts kabatā.(Viens jau neskaitās)

Lai gan, no otras puses raugoties, puse tur ir tādi, kas ir spēlējuši Khl, un tātad, attiecīgi drausmīgi degradējušies.

     [+] [-]

, 2018-01-18 13:10, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Piemēram aizsardzībā ja visi tiek un nav atteikumu,tad labi ja viens aizsargs no dinamo būtu pelnījis spēlēt izlasē.
Stolerijs?

  -2 [+] [-]

, 2018-01-18 14:01, pirms 6 gadiem
bimbis27 rakstīja: Ko tik maz visu varenās līgas(khl) spēlētāju?
te jau skaidrs par rezultatiem ne par ko vini necinisies

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 14:04, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Tev viņi baigi vajadzīgi? Tak lai brauc izklaidēties uz Šveici...
TRTD šosezon ir tikai 2 stabili Latvijas izlases spēlētāji Indrašis un Dārziņš...pat Miķela iztrūkumu daudzi nepamanīs, par Meiju vispār nerunājot!
Ne jau man vajadzīgi, vnk tiem bāzeskluba bļāvējiem ir jāparāda, ka nekāda bāzeskluba nav. Un Tu labi zini, ko es par to domāju. bāzesklubs ir sovjetu atrauga, par to runā kaut kādi valteri un citi kas vēl nav izkāpuši no padumjajiem laikiem tajos hetriku raidījumos un pokemoni kas tos skatās, šeit par to brēc.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 14:26, pirms 6 gadiem
paskatoties slovana sastāvu, tur jau no slovākiem īpaši nav ko ņemt. varbūt Vedenski ja nu tikai.
Marek Viedenskż - Eliteprospects.com

  +2 [+] [-]

, 2018-01-18 14:28, pirms 6 gadiem
huy rakstīja: Ne jau man vajadzīgi, vnk tiem bāzeskluba bļāvējiem ir jāparāda, ka nekāda bāzeskluba nav. Un Tu labi zini, ko es par to domāju. bāzesklubs ir sovjetu atrauga, par to runā kaut kādi valteri un citi kas vēl nav izkāpuši no padumjajiem laikiem tajos hetriku raidījumos un pokemoni kas tos skatās, šeit par to brēc.
"Izlases bāzes klubs" ir labs aizsegs fuņiem, lai piesegtu patieso ģinamkas sūtību. Un jā, bāzes kluba ideoloģija jau saknē ir tieši saistīta ar PSRS klubiem ACSK un ASK(gan pagātnē, gan tagadnē).

  +2 [+] [-]

, 2018-01-18 14:42, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: "Izlases bāzes klubs" ir labs aizsegs fuņiem, lai piesegtu patieso ģinamkas sūtību. Un jā, bāzes kluba ideoloģija jau saknē ir tieši saistīta ar PSRS klubiem ACSK un ASK(gan pagātnē, gan tagadnē).
Tak es visp nezinu cik slimam ir jābūt, lai par to murgotu, nesen fonā dzirdēju kā Valters ar kaut ko vāvuļoja. Un tādi ampļi veido sabiedrisko domu, pūlis bauro līdzi 80gadu bimbambola superzveigznei. Nu fuņi ir cits stāsts, kaut kada perverso mazohistu biedrība. Kamēr viens pēc katras spēles priecājas par ielaistajiem goliem, otrs te blakusrakstā lielās, ka kamēr citi hallē skatīšoties hokeju, šis "baudīšot ģēri". Pat negribas iztēloties, ko tas varētu nozīmēt

  -1 [+] [-]

, 2018-01-18 15:06, pirms 6 gadiem
huy rakstīja: Tak es visp nezinu cik slimam ir jābūt, lai par to murgotu, nesen fonā dzirdēju kā Valters ar kaut ko vāvuļoja. Un tādi ampļi veido sabiedrisko domu, pūlis bauro līdzi 80gadu bimbambola superzveigznei. Nu fuņi ir cits stāsts, kaut kada perverso mazohistu biedrība. Kamēr viens pēc katras spēles priecājas par ielaistajiem goliem, otrs te blakusrakstā lielās, ka kamēr citi hallē skatīšoties hokeju, šis "baudīšot ģēri". Pat negribas iztēloties, ko tas varētu nozīmēt
Par VV pareizi pateici. Viņš jau vairākus gadus tēlo baigo ekspertu visos sporta veidos. Viņa uzvedība arī ir nepieņemama 60 gadu vecumā - pilnā balsī katru reizi rēc par "zilo" jociņiem utt.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-18 15:16, pirms 6 gadiem
[quote huy]

Kam tu to gribi parādīt? Čekas kucēm, kam krievu līgas mačs 20.janvārī ir "tautas svētki"? Tak lai brēc līdzi savam saimniekam "mīkstajam Jurim"
p.s. ja tā ir taisnība, ko Celmiņš uzskribilējis savā rakstā, tad piepildās mana prognoze, ka Kazjols un mīkstais Juris agri vai vēlu saies ragos. Kuram būs jāaiziet es domāju ar zini attīstoties konfrontācijai...Kazjols savu darbiņu izdarījis tiks izmests miskastē kā TRTD! Brīnīšos ja notiks savādāk un turpināsies, ka TRTD ar LHF vislaik konfliktēs kā pie Lipmana!

  -3 [+] [-]

, 2018-01-18 15:17, pirms 6 gadiem
huy rakstīja: Ne jau man vajadzīgi, vnk tiem bāzeskluba bļāvējiem ir jāparāda, ka nekāda bāzeskluba nav. Un Tu labi zini, ko es par to domāju. bāzesklubs ir sovjetu atrauga, par to runā kaut kādi valteri un citi kas vēl nav izkāpuši no padumjajiem laikiem tajos hetriku raidījumos un pokemoni kas tos skatās, šeit par to brēc.
Cik no DR pavasarī varētu spēlēt PČ? Aptuveni.

  +4 [+] [-]

, 2018-01-18 15:26, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Cik no DR pavasarī varētu spēlēt PČ? Aptuveni.
To Hartlijs izlems.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-18 15:28, pirms 6 gadiem
Laikam vēl kāds ir sapratis (M.Šatans), ka KHL nav stiprākā līga Eiropā! Ceru, ka LHF ar par šo aizdomāsies!
Stipri lētāk (domaju, ka 5x) būtu nopirkt kādu cehijas komandu, un ar to spēlēt čehhu ekstralīgā!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 15:41, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: [quote huy]


Kam tu to gribi parādīt? Čekas kucēm, kam krievu līgas mačs 20.janvārī ir "tautas svētki"? Tak lai brēc līdzi savam saimniekam "mīkstajam Jurim"
Nē, kuces ir kuces, to labot nevar.
Kāds kas mazāk seko, izlasīs pamatotu viedokli, nevis tikai savicka kranča propogandu, tāpēc rakstu.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-18 15:52, pirms 6 gadiem
Pilnībā piekrītu. Tādu hokeju kādu demonstrē Slovan KHL ir vienkārši graujoši. Viennozīmīgi KHL priekš Slovan komandas ir pārāk spēcīga.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-18 16:33, pirms 6 gadiem
izņemot Slovan un DR, pārējās KHL komandās slovāki netur konkurenci par ārzemnieku vietām sastāvā

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 17:30, pirms 6 gadiem
Agrilson rakstīja: Kulda,Bartulis,Sotnieks,Cibulskis..ok..bet kuri tris cetri aizsargi butu spejigi izkonkuret to pasu Galvinu,Zili..ari Zoru Pujacu?..teoretiski var minet Binduli..nakotnes varda Rubinu..tas pats Jaks nekads brinumdaris nav..
Freibergs kurš sastāvā ir pie visiem izlases treneriem plus Bindulis Čukste Rubīns arī Siksna tevis piesauktie Zīle un Pujacs nav par viņiem labāki.Tā kā tikai Galviņš noderētu.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-18 18:55, pirms 6 gadiem
huy rakstīja: To Hartlijs izlems.
Nu par šito viss ir skaidrs jau tagad. Ja Hārtlijs iekļaus izlasē mazāk par 10 dinamiešiem, tad šeit valdošie rakstnieki kliegs, ka Dinamo ir sūds, jo Hārtlijs tak ir specs, ja iekļaus 10 vai vairāk, tad kliegs, ka Dinamo ir sūds un Hārtlijs neko nejēdz. Mazāk apdāvinātie un vairāk naivie tad teiks, ka Hārtlijam ir 5 gadi un ļaunie onkuļi viņu tā samācīja.

     [+] [-]

, 2018-01-18 19:02, pirms 6 gadiem
kastrolis rakstīja: Tas Jurajs Mikušs, kurš ir olimpiskajā sastāvā, Rīgā nav spēlējis.
Mikuš ir spēlējis Dinamo pāris spēles iekrājot, ja nemaldos 3-4 punktus.

     [+] [-]

, 2018-01-18 19:12, pirms 6 gadiem
mareks_radevics_1715471712036154 rakstīja: Mikuš ir spēlējis Dinamo pāris spēles iekrājot, ja nemaldos 3-4 punktus.
nolemi atkal nodemonstrēt tupumu?
slovākiem ir 2 hokejisti, kuriem vārds un uzvārds ir identiski - Juraj Mikuš.
Izlasē ir šis (kurš nekad nav spēlējis Dinamo): Juraj Mikus - Eliteprospects.com .

  -1 [+] [-]

, 2018-01-18 19:18, pirms 6 gadiem
Agrilson rakstīja: Kulda,Bartulis,Sotnieks,Cibulskis..ok..bet kuri tris cetri aizsargi butu spejigi izkonkuret to pasu Galvinu,Zili..ari Zoru Pujacu?..teoretiski var minet Binduli..nakotnes varda Rubinu..tas pats Jaks nekads brinumdaris nav..
vēl Čukste, Freibergs, Salija...

     [+] [-]

, 2018-01-18 21:20, pirms 6 gadiem
Tas, ka KHL spēlētāji nevar īsti konkurēt ar vadoso eiropas līgu spēlētājiem tā kā ir saprotams, bet te jau izskatās, ka slovāki arī savu līgu uzskata par pārāku par KHL.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 22:22, pirms 6 gadiem
hypocrisy rakstīja: Nu par šito viss ir skaidrs jau tagad. Ja Hārtlijs iekļaus izlasē mazāk par 10 dinamiešiem, tad šeit valdošie rakstnieki kliegs, ka Dinamo ir sūds, jo Hārtlijs tak ir specs, ja iekļaus 10 vai vairāk, tad kliegs, ka Dinamo ir sūds un Hārtlijs neko nejēdz. Mazāk apdāvinātie un vairāk naivie tad teiks, ka Hārtlijam ir 5 gadi un ļaunie onkuļi viņu tā samācīja.
Būs tā, ka lai cik iekļaus, rd nav nekāds bāzesklubs. Tas ir tikai darba devējs kādam skaitam izlases hokejistu. Sarežgīti, ne?

     [+] [-]

, 2018-01-18 22:28, pirms 6 gadiem
hypocrisy rakstīja: Nu par šito viss ir skaidrs jau tagad. Ja Hārtlijs iekļaus izlasē mazāk par 10 dinamiešiem, tad šeit valdošie rakstnieki kliegs, ka Dinamo ir sūds, jo Hārtlijs tak ir specs, ja iekļaus 10 vai vairāk, tad kliegs, ka Dinamo ir sūds un Hārtlijs neko nejēdz. Mazāk apdāvinātie un vairāk naivie tad teiks, ka Hārtlijam ir 5 gadi un ļaunie onkuļi viņu tā samācīja.
bet Dinamo jau ir sūds vienalga. Neatkarīgi no tā, ko darīs Hārtlijs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-19 08:00, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: bet Dinamo jau ir sūds vienalga. Neatkarīgi no tā, ko darīs Hārtlijs.
Jā, jā, neatkarīgi. Var vienkārši apbrīnot centību, ar kādu jūs te visi skaitāt to kā mantru. Katru rītu ceļaties ar vārdiem ''Dinamo ir sūds'', lai, nedod dies, neienāk galvā ķecerība. Nožēlojami.