Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Šveices laikraksts: IIHF pirmdien lems par PČ atņemšanu Baltkrievijai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šveices laikraksts: IIHF pirmdien lems par PČ atņemšanu Baltkrievijai
Renē Fāzels. Foto: Robert Hradil/RvS.Media/SIPA/Scanpix

Šveices laikraksts "Watson" vēsta, ka pirmdien Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomes sēdē tiks paziņots par to, ka 2021. gada Pasaules čempionāts Baltkrievijā nenotiks. Sēde attālinātā formātā notiks pulksten 17:00 pēc Latvijas laika.

IIHF Padomes locekļu vidū ir: IIHF prezidents Fāzels (Šveice), IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners (Vācija), viceprezidenti Kalervo Kummola (Somija), Bobs Nikolsons (Kanāda) un Tomass Vu (Honkonga), kā arī Žužanna Kolbenheiera (Ungārija), Marta Zavadzka (Polija), Henriks Bahs Nilsens (Dānija), Liks Tardifs (Francija), Vladislavs Tretjaks (Krievija), Peters Bržīza (Čehija), Rons Degregorio (ASV), Sergejs Gončarovs (Baltkrievija) un Francis Raindls (Vācija).

IIHF iepriekš paziņoja, ka bez Latvijas Pasaules čempionāta iespējamo rīkotājvalstu starpā var minēt arī Slovākiju un Dāniju, taču čempionāts, iespējams, pilnā apjomā notiks tikai Latvijā, tomēr tam nepieciešamas divas augstākajiem starptautiskiem turnīriem paredzētas halles.

Baltkrievijas valdība 5. janvārī publicēja 2021. gadā valstī apstiprināto starptautisko sporta sacensību sarakstu bez pasaules čempionāta Minskā. Savukārt Šveices portāls watson.ch pērnā gada nogalē par iespējamajām pasaules čempionāta rīkotājām līdz ar Latviju minēja Slovākiju un Čehiju, kā arī apgalvoja, ka spēles Minskā nenotiks.

Baltkrievijā turpinās protesti pret augustā notikušo valsts prezidenta vēlēšanu rezultātiem. Pēc oficiālajiem rezultātiem līdzšinējais autoritārais prezidents Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, kamēr opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska tikai 10,1%. Opozīcija, pamatojoties uz liecībām par nepieredzēti plašiem pārkāpumiem, apgalvo, ka rezultāti ir viltoti. Lukašenko protestus ir nosaucis par Rietumu inspirētiem un nav izrādījis gatavību sarunām ar opozīciju.

Protestus pastiprina vardarbība pret aktīvistiem, kā arī opozicionāru un žurnālistu aizturēšana. Demonstrācijās pret Lukašenko režīmu kopš augusta miruši vismaz četri cilvēki. Uzskata, ka represijās pret savas valsts iedzīvotājiem varētu būt iesaistīts Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs Dmitrijs Baskovs, par ko paskaidrojumu lūdza Latvijas Hokeja federācija. Savu izmeklēšanu par Baskovu sākusi arī IIHF.

Izmantotie resursi:
https://www.watson.ch/sport/eismeis...

  +3 [+] [-]

, 2021-01-17 12:30, pirms 3 gadiem
Daugaviņš gan grib spēlēt Minskā https://sports.tvnet.lv/7156552/dau...

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:11, pirms 3 gadiem
Piekrītu, ka nevajag jaukt sportu ar politiku, bet te ir cits aspekts kā Cilvēktiesību pārkāpumi diktatūras apstākļos

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:17, pirms 3 gadiem
Kummola pārstāv FIN nevis SUI

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:21, pirms 3 gadiem
Fazeļam apnicis būt galvenajam, iešot projām https://allhockey.ru/news/show/4039...

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:26, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Fazeļam apnicis būt galvenajam, iešot projām https://allhockey.ru/news/show/403966-Fazel_eto_tochno_moj_poslednij_god_na_postu_prezidenta_IIHF
Tā jau domāju, ka pie grūtībām notīsies

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:34, pirms 3 gadiem
Kas ta nu, piķīti apgrieza zobārstiņam

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:35, pirms 3 gadiem
Pat nejaucot sportu ar politiku, čempionāta grupas pārcelšana no Minskas ir tikai loģiska, jo Minska nevar garantēt drošību. Ar kādu galvu domā Lukašenko, solot nodrošināt kārtību, ja viņš mēnešiem nevar ierobežot desmitiem un simtiem tūkst. protestētājus. Masveida protesti (un tik masveidīgi !!!) pat jebkurā, pat demoktrātiskākajā valstī, būtu drauds jebkuram pasākumam. Bet, ja Baltkrievijas prezidents dzīvo mākoņos un nevar pieņemt pat tik acīm redzamu realitāti, tad vai nu viņš tiešām labi prot izlikties, vai jādomā par viņa psiholoģisko stāvokli un veselo saprātu.
Otrkārt, spiediens ir ļoti liels - divi galvenie sponsori NIVEA un ŠKODA jau pateica, ka, ja čempionāts notiks Minskā, tad var nesponsorēt. Es domāju IIHF nav citu variantu. Vispār uz ko Fāzels vēl cerēja... varbūt vienīgi domāja caur hokeju mainīt Baltkrievijas politisko situāciju, bet tas nozīmētu, ka Lukašenko būtu jāvēršas pašam pret sevi un to jau viņš nedarītu pat, ja viņam draudētu nāves sods. Saprotiet, ka šis ir tas pats Čaušesko variants. Un ticiet man, es neredzu, ka tas varētu beigties savādāk, ja vien Putins neizdarīs kaut ko patiešām stulbu, jo par tā kadra veselo saprātu es sāku šaubīties aizvien vairāk. Redziet, jebkuram diktatoram ir vienas beigas - diezgan traģiskas, jo tā ir nemitīga dzīšanās pēc varas - personīgās vai personīgās caur valsts panākumiem, turklāt visvieglāk parādīt šķietamus panākumus, jo jebkurā diktatūrā valsts uz priekšu iet kā mašīna ar atvilktu rokas bremzi - tas ir laika jautājums, kad tu apstāsies.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 13:44, pirms 3 gadiem
Kas tā par padomi (kas lemj par hokeja nākotni) ,pārstāvji no Honkongas ,Polijas ,Ungārijas ,Francijas kur hokejs maigi izsakoties ,nav vadošais sporta veids ... un kur Latvija,Zviedri,Norvēģija ,Slovākija ???

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 13:45, pirms 3 gadiem
Līdzīgi kā ir ar FIBA (statusa ziņā), arī Fāzels IIHF atstās kā neizdevušos pseidoorganizāciju.
IIHF nekontrolē un nav būtiski ietekmēt spējošs tā īsti neko pasaules hokejā.
Abos šajos sporta veidos - basketbolā un hokejā - dzimtenes puse (Ziemaļamerika) kā neņēma starptautisko federāciju par pilnu kādreiz, tā arī neņem par pilnu tagad.
Kā to var labot? Patiesībā, lūk šeit man atbildes nav. Viegli tas nebūtu.
Domāju, tikai ejot "zobs pret zobu", izmantojot IOC kā atbalstu.
Bet visas šīs federācijas ir tādi miera mikas, kuriem nepatīk sadarboties vienam ar otru... tam par piemēru ir FIBA bezspēks pret ULEB, kas nav normāli.

Ar šo es gribēju pateikt - maz par ko lepoties ir Fāzelam.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-17 14:51, pirms 3 gadiem
Tāpēc ka Daugaviņš bieži spēlē Minskā un viņš ir pieradis tur spēlēt

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 14:53, pirms 3 gadiem
ceru , ka nolems čempim jānotiek Minskā

     [+] [-]

, 2021-01-17 15:19, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ceru , ka nolems čempim jānotiek Minskā
Sekos boikoti.
Tas nav īsti gudri un pārdomāti, MAIGI SAKOT .
Nu... priekš tiem, kuri nav anarhisti

     [+] [-]

, 2021-01-17 15:21, pirms 3 gadiem
Tajā sanāksmē pateiks , ka čempja rīkotājus paziņos Februāri😅 un vilks tik ilgi ,kamēr čempi atcels pa visam dēļ koronas

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 15:24, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Sekos boikoti.
Tas nav īsti gudri un pārdomāti, MAIGI SAKOT .
Nu... priekš tiem, kuri nav anarhisti
gribu pārliecināties vai tiešām būs boikoti runāt ir vienu, darīt pavisam ko citu

p.s. tā pati Norvēģija handbolā nesen spēlēja kvalifikācijas spēli Minskā!

p.p.s. vienīgā komanda ir kolhoza Jokerit , kas septembrī neaizbrauca uz Minsku!

     [+] [-]

, 2021-01-17 20:12, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Tāpēc ka Daugaviņš bieži spēlē Minskā un viņš ir pieradis tur spēlēt
kaut ko vēl glupāku nespēji izdomāt? It īpaši šajā sakarā atceroties 2014.g. PČ...