Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: EmDzhei

Kulda vs Bārtulis vs Galviņš

Gribētu pajautāt kādiem ekspertiem (ne SA sadaļai) kā Jums liekas- kāds būtu rezultāts šo trīs spēlētāju maksimāli objektīvam salīdzinājumam.

Neesmu pacietīgs un garš rakstītājs, tapēc iemetīšu pāris domu graudus, kas manu uzmanību saista.

Bārtulis spēlē NHL, kas protams ir visa hokeja Meka. Diemžēl gan viņam sokas viduvēji, ko atzīmē arī aizokeāna apskatnieki. +/- rādītājs ir diezgan sāpīgs un tiek uzsvērts ka arī uzbrūkošais stils Oskaram nav gluži šūpulī ielikts. Taču protams NHL ir NHL un līmenis, pretinieki, atbildība un rookie statuss ir jāņem vērā. Viņš tomēr atrodas tur kur pārējie vēlētos būt.

Kulda spēlē AHL 2/3 spēcīgākā līga pasaulē, ir līderis +/- kategorijā visā līgā. Pirms sezonas būtu noteikti testēts lielajā komandā, ja vien nebūtu savainojums. Nedaudz lielāks un pamatīgāks aizsargs kā Oskars, arī var izvicināt dūres, ja pretinieks pārāk daudz sprēgā. Ir iekrājis labu punktu ražu un ieguvis vieno no labākajiem skolotājiem lielajā hokejā- maiņas partneri C.Chelios'u. Lai gan šosezon nav debitējis lielajā līgā arī AHL rādītāji bija spožāki kā Bārtulim.

Galviņš spēlē mums labi zināmajā RD, KHL līgā 2/3 spēcīgākā pasaulē. Spēlē diezgan atzīstami un ir ļoti progresējis, salīdzinot ar pērno sezonu. Gunti salīdzīnāt ar abiem aizokeāna spēlmaņiem gan būtu grūtāk un subjektīvāk, jo- cits hokejs, cita spēle, cits laukums, utt.. Bet tas arī dod īemeslu šim rakstam- kā jūs domājat: ja šos trīs spēlētājus salīdzinātu pēc parametriem, kāda būtu secība? Guntim šosezon +10 koeficients un 14 punkti.

Papildus jautājums: Ja visi trīs būtu gājuši vienu ceļu caur ZA līgām- kā Galviņš kotētos pret abiem pārējiem. (neņemot vērā potenciālas traumas, klubu sistēmas īpatnības, utt)

Lai padarītu analīzi nedaudz detalizētāku, var mēģināt pievienot novērtējumu vairākās kategorijās:
Spēle aizsardzībā
Spēka spēle
Slidojums (ātrums, tehnika)
Piespēle
Nūjas tehnika
Lēmumu pieņemšana
Metiens
Pieslēgšanās uzbrukumam

Interesē kādas esporta lasītāju domas!
(Visus šizofrēniskos komentētājus un citus tvaika ielas iemītniekus lūdzu ignorēt šo rakstu un iet nokomentēt šķēles izklaides vecrīgā)


, 2010-01-17 22:24, pirms 14 gadiem
Pašlaik jau Galviņš ir labāks par šiem abiem, bet arī vecāks un Kuldas vecumā viņš nebija tik labs, kā Artūrs. Protams, Guntiem piemīt spējas, kas nav abiem pārējiem - darbība uzbrukumā!
Par Kuldas ātrumu, tehniku, nevaru neko pateikt, bet aizsardzībā viņš, manuprāt, ir 2. labākais Latvijā aiz Skrastiņa, spriežot pēc +/- koeficenta, tādēļ nesaprotu, kādēļ netika iekļauts OS sastāvā.
Bārtulis ir ne tikai labs. Tas vien, ka no visiem 3 pieminētajiem vienīgais ir NHL ir par to apliecinājums, bet vai gadījumā, ja Kulda būtu Flayers sistēmā, viņš nespēlētu lielajā komandā?
, 2010-01-17 22:25, pirms 14 gadiem
"Kulda spēlē AHL 2/3 spēcīgākā līga pasaulē" jau vien šīs teksts ir apšaubāms, nav AHL 2 vai pat 3 spēcīgāka līga pasaulē, tā ir līga kur ir daudz spēlētāju kuri cer tikt NHL (un tikai dažiem tas izdodas) un spēlētāji kuri ir izkrituši no NHL sastāviem (pārsvarā tomēr vai nu nederīgi šīm līmenim, vai spēlētāji kuriem jau sācies karjeras noriets). Neuzskatu, ka KHL, vai piemērām Zviedrijas un Somijas meistarības ar savām tradīcijām, stabilu klubu sistēmu, attiecīgu valstu hokeja skolām, ir zemāk vertējāmas par AHL!
, 2010-01-17 22:26, pirms 14 gadiem
Neņemos objektīvi salīdzināt, jo Galviņš ir mūsu acu priekšā visu laiku, Bārtuli esmu redzējis retāk(kādas 4 reizes šosezon) Kuldu neesmu redzējis nemaz. Viss, kas ir manā(un lielakās esporta lietotāju daļas rīcībā) ir plika statistika. Neņemos spriest, kurš no viņiem ir labāks, taču ja kāds ir jānosauc, nosaukšu tomēr Bārtuli. Kāpēc? NHL ir labākā līga pasaulē, tur vairāk nav ko piebilst.
Slēpts komentārs: S.T.A.T.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-17 22:43, pirms 14 gadiem
Kad visi spēlēs izlasē, tad arī reāli varēs viņus novērtēt, ko kurš var.... tagad tā ir tikai zīlēšana kafijas biezumos - Kulda tur tāds, Bārtulis tāds un Galviņš šitāds..... katrs no viņiem spēlē citā līgā un katram ir savi uzdevumi komandā.... kad šie kapās vienā komandā (piem. tai pašā izlasē) tad arī, manuprāt, varēs viņus kaut kā salīdzināt...
, 2010-01-17 22:49, pirms 14 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: kas jūs galīgi? paskatieties spēlēs, Galviņš vislaik kkur tur mulķīgi kļūdās...
Paskaties, kā viņš atbloķē pretiniekus un kā ieiet pretinieku zonā! Varbūt nav nekāds metienu bloķētājs kā Skrastiņš, bet atņemt ripu viņš prot, un arī iemest.
, 2010-01-17 22:50, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Kad visi spēlēs izlasē, tad arī reāli varēs viņus novērtēt, ko kurš var.... tagad tā ir tikai zīlēšana kafijas biezumos - Kulda tur tāds, Bārtulis tāds un Galviņš šitāds..... katrs no viņiem spēlē citā līgā un katram ir savi uzdevumi komandā.... kad šie kapās vienā komandā (piem. tai pašā izlasē) tad arī, manuprāt, varēs viņus kaut kā salīdzināt...
Nezin gan vai kādreiz visi dabūs uzspēlēt izlasē. Tur Duļevskis ir priekšā...
, 2010-01-17 22:52, pirms 14 gadiem
JiSkx rakstīja: Nezin gan vai kādreiz visi dabūs uzspēlēt izlasē. Tur Duļevskis ir priekšā...
A Laviņš ir kāds Kaščejs Nemirstīgais, kas tagad mūžīgi spēlēs izlasē?
, 2010-01-17 22:54, pirms 14 gadiem
Kulda vienkārši nav redzēts, un tas vēl būtu nieks, bet galvenais - viņu nav redzējis Znaroks! Bārtulis it kā nav slikts, taču pagaidām par ko jūsmot arī īpaši nav, it sevišķi ja salīdzina ar padomju laika Dinamo aizsargiem (Nazarovu, Beskašnovu, Odincovu, Hatuļevu, Krikunovu, Durdinu u.c.). Cerams, ka visa spozme puikam vēl priekšā, jo lidlauks ir pareizais. Galviņš? Vienīgais tā īsti apspriežamais (aizrādījums diskusijas autoram). Slavējama ir degsme uzbrukumā un neretie mēģinājumi apspēlēt pretinieku uzbrucēja stilā, kā arī laušanās uz vārtiem. Dabiski, ka šāds avantūrisms reizēm automātiski ir iekrišanas cēlonis, bet ne jau par to ir galvenais uztraukums. Galviņam gadās bērnišķīgas kļūdas, stāvot burtiski uz vietas - neprecīza piespēle, garām palaista ripa, nokavēta sadursme ar pretinieku utt. Un tieši te slēpjas lielā raupjā patiesība (lai man piedod Guntis, ceru, ka kļūdos) - Galviņš nav un nekad nebūs ektra klases spēlētājs, tie puiši pat jaunībā izskatās bišķi savādāki. Tiešām ceru, ka manējais redzējums nepiepildīsies. Pirms dažiem mēnešiem domāju - ko tie interneta murkšķi tā trako par Kuldu, nu un tad, ka šis slidinās pa AHL? Tomēr cipari pārliecina, vēl vairāk pārliecina Kuldas partneris. Nospēlēt sezonu pārī ar Krisu Čeliosu ir vēl labāk nekā divas sezonas KHL, žēl, ka no manis rakstītā Značokam ne silts, ne auksts, ne alus, ne vodka. Kuldu tiešām labprāt olimpiādē pavērotu.
, 2010-01-17 22:54, pirms 14 gadiem
Diezgan nejēdzīgs topiks, jo objektīvi nav iespējams neko izvērtēt, un salīdzināt!
, 2010-01-17 22:58, pirms 14 gadiem
Sorokins > pārējie
, 2010-01-17 23:02, pirms 14 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: kas jūs galīgi? paskatieties spēlēs, Galviņš vislaik kkur tur mulķīgi kļūdās...
baigi biezi tu redzi Kuldas speles.......Un,ja vins kludas AHL tas tevi ipasi nerausta,ka tas ir tad,ja Galvinam gadas kludities Dinamo....Galvins nav sliktaks.....
, 2010-01-17 23:14, pirms 14 gadiem
gan jau laiks visu saliks pa vietām un agri,vai vēlu mēs ieraudzīsim,kas ir kas un kurš ko (ne)var.
, 2010-01-17 23:23, pirms 14 gadiem
Bija komentars par to, ka vienigais ko var apspriest ir Galvins.. Atlausos nepiekrist, jo visa šī topika jēga bija mēģināt apkopot cilvēku viedokļus, un zinot dažu cilvēku hokeja fanātismu- tieši tos arī aicināju izteikt viedokli par Kuldu un Bartuli- tos kuri skatās naktīs vai atkārtojumos AHL un NHL visas spēles, nevis tikai 2 min garu video sportā, vai "analizē" statistiku..

Katram jau ir mīļākā Galviņa laža, a ko jūs domājat NHL čaļi nekļūdās?.. tādas lietas jau iekš highlights neviens neliek!

Īstenībā tieši OS sastāvs būtu vislabākā mēraukla, bet nu žēl gan ka Kulda nebūs, tomēr pie maksimāli vienādiem starta apstākļiem būtu interesanti pavērot katra spējas.. kā arī aizsargu pāri:
Skrastiņš-Bārtulis
Kulda-Galviņš
K.Rēdlihs-6. čalis
man ļautuar daudz lielāku mieru skatīties spēles pret fiziskajām ZA izlasēm..
, 2010-01-17 23:31, pirms 14 gadiem
Grūti Galviņam ietu ASV, viņš ir Eiropas hokejam daudz piemērotāks. Jo grūtāk salīdzināt.
, 2010-01-17 23:36, pirms 14 gadiem
Jaatzīst pēdējā laikā nav sanācis paskatīties aizokeāna spēles, jo vienkārši nesanāk piekonektēties. Nezinu kas pa vainu... vai nu kojās internets smird(jā ir viņš pēdējais sū.ds) vai vienkārši esmu glupš un nemaku sakačāt pareizās progas... bet vinter klasiku un paris NHL un AHL spēles pirms gadu mijas redzēju.

Nav īsti korekti viņus visus salīdzināt, jo tomēr katrs spēlē savā stilā.

Oskars vairāk līdzinās "Dzelzs vīram" Skrastiņam. Kā pamatdarbu uzstādijis spēli aizsardzībā, bloķē dadz metienus. Varbūt Olimpiāde viņam iedos dopingu un atvērsies spēle.

Artūrs Latvijai ir netipisks aizsargs. Neesmu gan redzējis, bet varētu būt kā Ivanāns kad vel rāva aizsardzībā. Iztrikti uz spēka spēli balstīts hokejists. Nesaudzē ne sevi ne pretinieku, tas arī noved pie biežajām traumām. Ceram ka drīzumā tiks arī pie savas iespēkjas, jo viņš pagaidām ir vienīgais musejais AHLists kurš savu iespeju vel nev dabujis (Karsumam tā bija pagajušo sezon)

Guntis izskatās pēc jaunās paaudzes Ozoliņa. Patīk skriet uzbrukumā un ir labs plaukstas metiens. Svarīgi lai partneris piesedz, kad aizskrien pārāk tālu. Cerams ka Ozo bus ierādijis Gunčam kādas uzbrūkošā aizsarga gudrības.

Scenārijs: Atliek cerēt ka Bārtulis noturēsies NHL pieliks individuālajā meistarībā un kļūs par stabilu NHL vērtību, gluži kā Skrastiņš.
Arī Kuldam NHL karjera būs! Par lielu zvaigzni viņš nekūļš, jo bieži nāksies mocīties ar savainojumiem. Bet kā 2-3 maiņas aizsargs savu vietu NHL nopelnīs.
Galvņš līdz NHL visdrīzāk tā arī netiks, bet pavisam noteikti būs pieprasīta prece Krievijas tirgū un viņu iekāros ne tikai Rīgā, bet Makavā un pat tālajā Sibīrijā!
';
, 2010-01-17 23:59, pirms 14 gadiem
Nesaprotu kāpēc salīdzinām ar Galviņu? Pēc gadiem jau jāsalīdzina ar Sotnieku.
, 2010-01-18 00:05, pirms 14 gadiem
Es personigi esmu Kuldu redzejis kadas 20 reizes so gadu un apmeram to pasu pagais gad. Vins ir labaks par Bartuli. Kulda nedara kludas stiprs un labi piespele. Oskars ir labs bet vinam tagad nav labs partners pie Flyers par Galvinu nevaru teik jo neesmu vinu redzejis. Bartulis un noteikti Kuldam jabut izlase. Apskataties Kuldu uz atdhe.com Visas speles tur paraid.
, 2010-01-18 00:08, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Nesaprotu kāpēc salīdzinām ar Galviņu? Pēc gadiem jau jāsalīdzina ar Sotnieku.
Nav jau tur nekāda sevišķā starpība:
Galviņš - 1986
Bārtulis - 1987
Kulda - 1988
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-18 00:15, pirms 14 gadiem
Man bija doma paplašināt topiku un iekļaut arī Sotnieku, taču diemžēl viņš manā viedoklī vēl nevelk līdz trijiem augšminētajiem, lai tas paliek uz nākamo sezonu.

Es izvēlējos salīdzināt šos 3 džekus nejau gadu dēļ, bet tapēc ka mans neprofesionālais viedoklis ir, ka viņu visu trīs kopējā meistarība ir ļoti līdzīga.. kas ļautu vilkt paralēles starp NHL un KHL un ko katra līga no tevis prasa..
, 2010-01-18 00:18, pirms 14 gadiem
1. Kulda nav redzēts, 2. Kulda spēlē pārī ar Čeliosu, 3. Bārtulis nav tik labs, lai pār viņu negāztos sūdi (palasiet flyers fanu forumus), 4. Galviņš ir viens no, ja ne labākais aizsargs RDn sastāvā, 5. KHL ir otra spēcīgākā līga pasaulē. Secinājums var izdarīt katrs personīgi.
, 2010-01-18 00:21, pirms 14 gadiem
EmDzhei rakstīja: Es izvēlējos salīdzināt šos 3 džekus nejau gadu dēļ, bet tapēc ka mans neprofesionālais viedoklis ir, ka viņu visu trīs kopējā meistarība ir ļoti līdzīga.. kas ļautu vilkt paralēles starp NHL un KHL un ko katra līga no tevis prasa..
Nu un kā Tu Bārtuli un Galviņu tagad salīdzinātu? Guntim KHL +10 koefs, Osim nu jau laikam -14 un NHL.... kurš labāks? Abi vienādi? Pēc kā spried, ka meistarība līdzīga?
, 2010-01-18 00:36, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Nesaprotu kāpēc salīdzinām ar Galviņu? Pēc gadiem jau jāsalīdzina ar Sotnieku.
Sotnieka statistika izsaka visu =) Loti apala!
, 2010-01-18 00:39, pirms 14 gadiem
NHL ir labaka liga un tas kas tur spele uz doto mirkli ir labakais! Komenti lieki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-18 10:03, pirms 14 gadiem
Interesanti, dzīvē esmu redzējis visus trīs, atsevišķi protams, bet nez kāpēc likās ka Kulda ir ap 179-182 cm garš, pie tam vasarā Volvo kad slidoja vārtsargu nometnē, tiešām likās viduvējs augums, bet izrādās 188 cm. Galviņam tikai 186 bet likās jau baigais garais, laikam jau tāpēc, ka Dinamo spēlē daudz aizsargi ap 180 cm, nja .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-19 12:03, pirms 14 gadiem
EmDzhei rakstīja: Īstenībā tieši OS sastāvs būtu vislabākā mēraukla, bet nu žēl gan ka Kulda nebūs, tomēr pie maksimāli vienādiem starta apstākļiem būtu interesanti pavērot katra spējas.. kā arī aizsargu pāri:
Skrastiņš-Bārtulis
Kulda-Galviņš
K.Rēdlihs-6. čalis
Varbūt nebija tava komentāra mērķis, bet šis nosauktais aizsargu sešinieks nav LV optimālais. Bez šiem pieciem, kas noteikti ir tuvu mūsu labākajiem pieciem, vēl ir ļoti labi LV top seši aizsargi Pujacs un noteikti Vācijā spēlējošais Reķis. Pieņemu, ka Reķis izkonkurē K.Rēdlihu. Vēl jau arī Jerofejevs un Laviņš, kaut gan abi vairāk velk uz 7.aizsarga statusu... Ozo neskaitam.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
3

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.