Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Šveici līdz PČ sudrabam aizvedušais Simpsons pārņem Ungārijas izlases vadību

Rolands Eliņš

Šveici līdz PČ sudrabam aizvedušais Simpsons pārņem Ungārijas izlases vadību
Šons Simpsons. Foto: Reuters/Scanpix

Ungārijas Hokeja federācija paziņojusi, ka savas vīriešu izlases galvenā trenera amatā iecēlusi kanādiešu speciālistu Šonu Simpsonu. Ar viņu noslēgts līgums uz divām sezonām.

Ungārijas hokeja izlase PČ elites divīzijā mūsdienu hokejā spēlējusi tikai divreiz – 2009. un 2016. gadā. Iepriekšējos trīs čempionātos Ungārija nespēja tikt labāko trijniekā pirmās divīzijas A grupā, taču saglabāja vietu tajā. Savas cerības atgriezties elites divīzijā Ungārija pieteikusi ar pasaules vicečempiona nolīgšanu.

60 gadus vecais Šons Simpsons aizvadītajā sezonā bija Šveices kluba „Fribourg-Gotteron” konsultants un galvenā trenera amatā nav bijis divus gadus, kad atstāja Vācijas klubu „Adler”. Kā galvenais treneris viņš vairākus gadus strādājis Šveices un Vācijas klubos, pirms sešiem gadiem izmēģināja arī KHL, taču no „Lokomotiv” galvenā trenera amata tika atbrīvots jau sezonas pirmajā mēnesī.

Simpsons izlašu līmenī līdz šim bija strādājis ar Špenglera kausa izcīņā spēlējošo Kanādas izlasi un Šveices valstsvienību. Viņš vadīja Šveices izlasi no 2010. līdz 2014. gadam, un tieši viņa vadībā Šveice guva savu visu laiku lielāko panākumu, 2013. gadā kļūstot par pasaules vicečempioni. Kopumā Šveices izlase PČ sudraba medaļas ieguvusi trīs reizes.

Simpsona vadībā Šveices izlase gan cieta neveiksmi Soču olimpiskajās spēlēs, kad cīņā par ceturtdaļfinālu piekāpās Latvijai.

Pirmās divīzijas A grupā Ungārijai nākamgad būs jāspēlē pret Franciju, Austriju, Dienvidkoreju, Slovēniju un Rumāniju.

Izmantotie resursi:
https://www.jegkorongszovetseg.hu/s...