Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

ASV sieviešu hokeja izlase nepiedalīsies mājās notiekošajā pasaules čempionātā

Andrejs Siliņš

ASV sieviešu hokeja izlase nepiedalīsies mājās notiekošajā pasaules čempionātā
Megana Dagana
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu sieviešu hokeja izlase nepiedalīsies pasaules čempionātā, kas jau marta izskaņā sāksies ASV pilsētā Plaimautā, ziņo ESPN.

Pasaules čempionāts dāmām Mičiganā sāksies 31. martā un norisināsies līdz 7. aprīlim. Astoņas komandas sadalītas divās apakšgrupās vispirms aizvadīs grupu turnīrus, bet pēc tam visas A grupas komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet no B grupas tikai divas piedalīsies "play-off". Abas pārējās spēlēs pārspēles par palikšanu augstākajā divīzijā.

Aktuālās pasaules čempiones amerikānietēm kopā ar Kanādu, Somiju un Krieviju būtu jāspēlē A grupā, taču izskatās, ka tas nenotiks. Spēlētāju sarunas ar savas valsts federāciju par atalgojumu un atbalstu nav sasniegušas cerētus rezultātus, līdz ar to spēlētājas paziņojušas, ka, ja pēkšņi nekas nemainīsies, neplāno ierasties treniņnometnē un vēlāk neplāno dalību arī čempionātā.

"Prasām dzīvošanas naudu un to, lai federācija pilnībā atbalstītu sieviešu un meiteņu hokeja programmas, kā arī lai pārstātu mūs uzskatīt par zemāku klasi," citēta komandas kapteine Megana Dagana. "Ar cieņu esam pārstāvējušas savu valsti un uzskatām, ka esam pelnījušas, lai mūs ciena un pret mums izturas godīgi."

ASV izlase izcīnījusi čempiontitulu sešos no pēdējiem astoņiem pasaules čempionātiem un tikusi pie medaļām visās olimpiskajās spēlēs, tai skaitā pie zelta 1998. gadā Nagano, kad sieviešu hokejs olimpiskajās spēlēs bija iekļauts pirmo reizi vēsturē. ASV ir septiņkārtēja pasaules čempione un desmitkārtēja vicečempione.

Olimpisko spēļu laikā un gatavojoties tām spēlētājas saņemot 1000 dolāru mēnesī, taču pārējā laikā netiekot maksāts nekas, lai gan spēlētājs trenējas profesionālā režīmā un federācija vienmēr uzstādot augstākos mērķus. "Tas ir pilna laika darbs un, ja tev par to nemaksā, tas ir liels finansiālais slogs, kas raisa stresu. Par to arī mēs ar vīru šobrīd runājam. Vai spēlēšana neradīs lielāku stresu, nekā mēs varam paciest? Diemžēl mums nākas izvēlēties - dzīties pakaļ sapnim vai pieņemt finansiālā sloga realitāti," komentēja uzbrucēja Džoselīna Lamurē.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs: naida_parpilns_agresivs_jaunietis_120102935163046

  +1 [+] [-]

, 2017-03-15 18:24, pirms 7 gadiem
Gan jau atradīs kādu kompromisu

  +1 [+] [-]

, 2017-03-15 18:32, pirms 7 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Gan jau atradīs kādu kompromisu
loģiski...pietiek ar to ka visiem labi skaidrs cik % no biļešu ienākumiem sastādīs Kanādas un USA komandu līzjutēji

  +4 [+] [-]

, 2017-03-15 18:33, pirms 7 gadiem
Ja ASV sievieshu komanda nepiedalisies,tad federacijas prezidents vares iet slaucit ielas!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-15 19:59, pirms 7 gadiem
tad jau cerams, ka nelaidīs arī uz Olimpiādi!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-15 21:39, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: tad jau cerams, ka nelaidīs arī uz Olimpiādi!
Cerams? Tev ta kāds labums no tā?

  +2 [+] [-]

, 2017-03-15 21:40, pirms 7 gadiem
Bet nauda tak jāpelna klubos!
Kad es saku, ka Latvijas vìru izlasei ir jàmaksā, jo naudu saņem visi, ieskaitot hokeja spēles tv komentētajus, bet spēlētāji ir patrioti - tie spēlē izlasē par brìvu!
Lai amerikānietes ar ir patriotes, tāpat kā mùsu čaļi!

     [+] [-]

, 2017-03-16 07:54, pirms 7 gadiem
Meitenēm skrobe redzot kāda nauda apgrozās vīriešu hokejā, sevišķi NHL, ar ko tieša sakara gan nav.