Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas Hokeja federācijai atjaunots sabiedriskā labuma organizācijas statuss

Krišs Upenieks

Latvijas Hokeja federācijai atjaunots sabiedriskā labuma organizācijas statuss
Viesturs Koziols
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) atjaunots sabiedriskā labuma organizācijas (SLO) status. Pateicoties Valsts ieņēmuma dienesta (VID) operatīvajam atbalstam, LHF veiksmīgi novērsa visas tehniskās nianses un sakārtoja nepieciešamo dokumentāciju, šodien ziņo LHF.

Jūlija beigās portālam "Delfi" VID Komunikāciju daļa apstiprināja, ka LHF SLO statuss atņemts, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma organizācijas likumā ietverto nosacījumu neievērošanu, taču atteicās atklāt, par kādiem pārkāpumiem šis sods piespriests, pamatojoties uz likumu Par nodokļiem un nodevām.

Savukārt LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols portālam atklāja, ka VID sodu piemērojis par gada pārskata nepilnīgu iesniegšanu. "Pēc gada pārskata iesniegšanas VID pieprasīja papildu informāciju, ko iesniedzām, bet ar 10 dienu nokavēšanos," pastāstīja LHF ģenerālsekretārs. "Attiecīgais LHF valdes loceklis, kura pārziņā ir šie jautājumi, tuvākajā laikā tiksies ar VID vadību, lai atjaunotu mums SLO statusu. Mēs atzīstam, ka formāli pārkāpums ir, taču piespriestais sods nav samērīgs, jo par to naudu, ko saņemam no ziedotājiem, nav pirktas nedz villas, nedz mašīnas, viss godprātīgi investēts hokeja attīstībā. Mūsu darbības ir ļoti publiskas un redzamas."

Organizācijām, kam piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, katru gadu līdz gada 31. martam VID jāiesniedz gada pārskats par iepriekšējo gadu un iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākas darbības plāns.

Publiski pieejamā informācija par lielākajām Latvijas sporta federācijām liecina, ka LHF pārskatu šogad iesnieguši 13. aprīlī, Latvijas Basketbola savienība un Latvijas Vieglatlētikas savienība — 3. aprīlī, Latvijas Florbola savienība vien 30. maijā, bet Latvijas Volejbola federācija to nav iesniegusi joprojām. Izņemot LHF, pārējām federācijām SLO statuss ir saglabāts. Ziedojot organizācijai, kurai ir piešķirts Sabiedriskā labuma organizācijas statuss, var piemērot nodokļu atlaides.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-08-14 14:28, pirms 6 gadiem
Publiski pieejamā informācija par lielākajām Latvijas sporta federācijām liecina, ka LHF pārskatu šogad iesnieguši 13. aprīlī, Latvijas Basketbola savienība un Latvijas Vieglatlētikas savienība — 3. aprīlī, Latvijas Florbola savienība vien 30. maijā, bet Latvijas Volejbola federācija to nav iesniegusi joprojām.

Ož pēc politikas. Mēģināja ierādīt vietu LHF.

     [+] [-]

, 2018-08-15 12:59, pirms 6 gadiem
HMB- SIRMUCIISHA FANBOYSS!!!! rakstīja: kazjolis smaidiigs, var atsaakt zagt un sheemot uz pill katushku
tu man izravi vardus no mutes, vini tur neko citu nedara, ka aizbildinas visu laiku, ka nav naudas tam un tam, kur tad ta nauda paliek?Zog uz nebedu!!!