Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Kovaļčuks: ''Baumas, ka es piedzēros vai kādu pasūtīju, nav patiesas''

Kovaļčuks: ''Baumas, ka es piedzēros vai kādu pasūtīju, nav patiesas''
Iļja Kovaļčuks
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Sanktpēterburgas SKA hokejists Iļja Kovaļčuks atzinis, ka, viņaprāt, lēmums netikt iekļautam Krievijas hokeja valstsvienības sastāvā ir saistīts ar notikumiem SKA rindās.

Šosezon Kovaļčuks guva 16 vārtus un atdeva 33 rezultatīvas piespēles 50 regulārās sezonas mačos. Tomēr pēc četrām Gagarina kausa izcīņas spēlēm hokejistam izcēlās konflikts ar komandu, kā rezultātā spēlētājs pārstāja spēlēt.

Lūk, kas par to sakāms pašam hokejistam.

Kāda ir jūsu versija, kāpēc jūs netikāt Sanktpēterburgas SKA sastāvā?
Nezinu. Mēs pildījām fiziskos testus, kur mani rezultāti bija vieni no labākajiem. Taču pēc tam man pateica, ka esmu sliktā psiholoģiskā stāvoklī, un mani izņēma no sastāva.

Kurš jums pirmais to pateica?
Galvenais SKA treneris Sergejs Zubovs pēc pirmās play-off spēles izsauca mani un pateica, ka es nespēlēšu nākamajā spēlē.

Dzirdētas vairākas versijas, kas notika. Runā, ka jums bijis konflikts ar vadību.
Nekāda konflikta nebija. Mediji daudz ko raksta. Vismaz es pats neko tādu nelasīju. Taču mamma un tuvinieki pārdzīvoja, taču paldies viņiem par atbalstu. Pirmo reizi nonācu tādā situācijā, taču esmu izdarījis secinājumus. Iesim uz priekšu. Nekādu ļaunumu uz nevienu neturu. Man vēl ir līgums uz vienu gadu. Gatavosimies un centīsimies pierādīt, ka esmu gatavs.

Vai jums nav doma pamest SKA?
Nē, protams. Mēs – esam liela ģimene, kurā notika dažas nesaskaņas. Taču neesmu tāds cilvēks, kurš muks no kuģa.

Jūs ticat tam, ka situācija, kāpēc jums neļāva spēlēt, saistīta ar psiholoģisko stāvokli?
Man šī versija arī likās smieklīga. Citu versiju neesmu dzirdējis. Vienīgā mana kļūda bija tajā, ka es komandas iekšienē iesaistījos dažās politiskajās kaislībās. Vajadzēja no tā turēties pa gabalu. Tagad sapratu, ka bija brīdis, kurā vajadzēja aiziet ar augsti paceltu galvu. Taču gribu, lai visi zina, ka baumas, ka es piedzēros vai kādu pasūtīju, nav patiesas.

Vai bijāt šokēti, ka jūs nepaņēma uz nacionālo izlasi?
Domāju, ka tas lēmums bija saistīts ar notikumiem SKA. Pārsteigums man tas nebija. Tagad turēšu par mūsu komandu īkšķus un no visas sirds atbalstīšu to. Nekad pats neuzprasīšos, lai tiktu sastāvā. Ja tā ir lēmuši, ka es izlasei neesmu vajadzīgs, tad ir spēlētāji, kuri ir vairāk pelnījuši pārstāvēt izlasi.

Pilna intervija lasāma šeit: Илья Ковальчук: "Мое отстранение в СКА и...

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС – спортивный интернет-сайт №1 в...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-14 22:38, pirms 8 gadiem
Taisnība jau ir,ka sliktā psiholoģiskā stāvoklī!Daži izgājieni laukumā kā vājprātīgajam.
, 2016-04-14 23:21, pirms 8 gadiem
Nav brīnums, ka ir problēmas. NHL zvaigzne atbrauc uz kolhozu un degradējas, tā jau ar visiem notiek.
, 2016-04-14 23:31, pirms 8 gadiem
jā, jo tu i debils ilja
, 2016-04-14 23:32, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Nav brīnums, ka ir problēmas. NHL zvaigzne atbrauc uz kolhozu un degradējas, tā jau ar visiem notiek.
tā gan nesaki, khl taisa jaunos nhl.
, 2016-04-14 23:39, pirms 8 gadiem
bitoose rakstīja: tā gan nesaki, khl taisa jaunos nhl.
Jaunos jā, tiem ir motivācija, respektīvi, nokļūt NHL.
, 2016-04-14 23:42, pirms 8 gadiem
Es ceru,ka Znaroks izsauks uz izlasi vēl
, 2016-04-14 23:55, pirms 8 gadiem
Palaida garām brīdi, kad no ģimenes bija jāaiziet ar augsti paceltu galvu... Vai nu tulkojums ir ku-kū, vai Kovi tiešām ir problēmas ar galvu... Bet, man vienalga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-15 06:56, pirms 8 gadiem
Labāk jau interviju izlasīt orģinālā.Starp citu,Tallinā notika FC Levadija Piritas kauss futbolā bērniem,kur Kovaļčuks bija ieradies vērot sava dēla spēli.FK Ventspils mājas lapā ,nodaļā Akadēmija,to var skatīt fotogalerijā.
, 2016-04-15 07:40, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Labāk jau interviju izlasīt orģinālā.Starp citu,Tallinā notika FC Levadija Piritas kauss futbolā bērniem,kur Kovaļčuks bija ieradies vērot sava dēla spēli.FK Ventspils mājas lapā ,nodaļā Akadēmija,to var skatīt fotogalerijā.
Kāpēc tur viss kīniski?
, 2016-04-15 08:35, pirms 8 gadiem
Pec vina uzvedibas laukuma,it seviski kad komanda zaud,var spriest,ka vinam ir problemas ar psihi
, 2016-04-15 09:18, pirms 8 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Pec vina uzvedibas laukuma,it seviski kad komanda zaud,var spriest,ka vinam ir problemas ar psihi
labrīt
, 2016-04-15 10:43, pirms 8 gadiem
Protams, baumas nav patiesas. "Vai" vietā jābūt "un".
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
18

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.