Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Koziols: Izlasē ir iedeāli apstākļi, kāda vēl dienas nauda?

Pārrunas ar Sandi Ozoliņu par iesaistīšanos izlases darbā turpinās, bet šobrīd negribu spekulēt par to, kā tās varētu noslēgties – tā otrdien atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Šodien uz ledus līdzās Bobam Hārtlijam un Žakam Klutjē ir jauns trešais treneris.

Aldis Āboliņš palīdz, jo Ronalds Ozoliņš šodien netika – HK “Rīga” sākušies treniņi, Aleksandrs Ņiživijs ir prom. Aldis federācijā palīdz kā brīvprātīgais, liels hokeja fanātiķis, agrāk pie manis spēlēja “Rīga 2000”. Pats uzprasījās uz nepatikšanām, tā kā – lai strādā (smejas). Lai treniņi būtu intensīvi, vajag ripas sabīdīt.

Kad Artis Ābols gaidāms?

Pēdējās sarunas ar “Lada” bija piektdien un viņi solīja šīs nedēļas laikā pateikt. Klubs nezina, kas īsti būs nākamsezon – kāds budžets, plāni. Gaida skaidrību un tad arī būs zināms, vai Artis paliek, vai ir citi piedāvājumi. Marta beigās noteikti būs gan Artis, gan Kristaps Sotnieks.

Kāda ir situācija ar Sandi Ozoliņu un Latvijas izlasi?

Joprojām ir pārrunas par sadarbību. Kā beigsies, man grūti teikt. Par finansēm, konkrētām naudas summām neesam runājuši. Negribu nekādas iekavas atvērt – pagaidīsim.

Kas šobrīd pilda ģenerālmenedžera pienākumus?

Latvijas izlases kontekstā, pie mūsu spēlētāju bagātības, grafika – arī jūs (žurnālisti) tiktu galā ar šiem pienākumiem. Uztaisi excel tabuliņu, līgas, kurās spēlē, kad ir brīvi – nav tik sarežģīti. Nav jau Kanāda vai Krievija, kur 250 kandidāti un jāizvēlas, kuru tagad ņemsim. Tas ir Latvijas hokeja fenomens, ka pie neliela hokejistu skaita nodrošinām labu hokeja kvalitāti. Klasiskā izpratnē šodien, 14. martā mums nav vajadzīgs ģenerālmenedžeris, būsim godīgi. Mums jau viss pa dienām ir salikts, zinām, ar kādas markas autobusu brauksim uz Baltkrieviju, un ar kuru reisa numuru lidosim uz Stokholmu. Aktuālos jautājumus risinām visi kopā – es, Māris Baldonieks, konsultējamies ar Juri Opuļski, Igoru Smirnovu, tiekamies katru nedēļu, zinām, kuriem spēlētājiem beigusies sezona. HS “Rīga” beidzās sezona, treniņā bija Pauls Svars, Oļegs Šišļaņņikovs. Jānis Voris šodien palīdzēja, jo Gustavam Dāvim Grigalam ir eksāmens, un paskatieties, kā viņš cīnās, plēšās.

Uz ledus ir arī tādi spēlētāji, kam sezona vēl turpinās.

U-20 pasaules čempionātā Bobs Hārtlijs atzīmēja astoņus, deviņus junioru izlases spēlētājus, kuri viņam būtu interesanti. Mēs viņus apzvanījām un piedāvājām atbraukt. Filips Gundars Buncis un Mareks Egils Mitens varēja ar klubiem vienoties, ka viņus palaiž uz nometni, pārējie tādu vai citu iemeslu dēļ netika. Mitens jau ir prom, bija uz trim treniņiem, pie reizes arī mācības pieķēra klāt, kas bija svarīgi. Buncis būs līdz 3. aprīlim, viņš klubā ir kapteinis un tā nav joka lieta – latvietim būt kapteinim ASV komandā.

Hārtlijs iepriekš sacīja, ka komandai gatavošanās laikā būs arī atpūtas pasākumi – vakariņas ar ģimenēm, boulings. Par to ir skaidrība?

Ir vairāki varianti gan martā, gan aprīlī, bet konkrēti neesam izdomājuši. Tā nav svarīgākā lieta. Šobrīd notiek eksperiments – tādā labā nozīmē, jo svarīgi, lai laukumā būtu četras maiņas, vēlams četri aizsargu pāri. Tāpēc ir tāda privilēģija uzaicināt jaunos spēlētājus. Bobs ir godīgs, nevienam nav teicis – nē. Tā puišiem ir perfekta skola, iespēja, kāda katru dienu nerodas. Manuprāt, tas ir pareizs veids, kā attīstīt hokeja sistēmu – dot jaunajiem iespēju kopā ar pieredzējušajiem piedalīties pilnvērtīgā treniņu procesā. Viņi tiek pabaroti, apstākļi tiek nodrošināti, žurkas neesmu pamanījis (smejas). Tā kā nākotnei tā būs laba skola.

Alpu līgā sezona beigusies Mārtiņam Cipulim un Gatim Gricinskim. Vēl cīnās Jānis Sprukts. Viņi ir izlases redzeslokā?

Hārtlijs par viņiem zina, bet plāns ir tāds, ka eksperimentēšanas laiks beigsies apmēram nedēļu līdz pirmajām pārbaudes spēlēm. Tad sāksim atskaitīt no nometnes cilvēkus, kuri diez vai būs reāli kandidāti braukšanai uz pasaules čempionātu. Negribu teikt ne jā, ne nē. Skatīsimies, kā būs ar treniņprocesu, kā būs ar traumām. Garajā sarakstā visi trīs ir, bet būsim reālisti – diez vai tiks saukti.

Iepriekšējos gados spēlētāji teikuši, ka būtu profesionāli, ja federācija maksātu dienas naudas – visiem par tām dienām, kuras ir nometnē. Par to ir domāts?

Neviens nav prasījis. Esmu pārliecināts, ka spēlētāji ir godprātīgi un saprot, ko nozīmē spēlēt Latvijas izlasē. Neviens nav prasījis neko – ne prēmijas, ne dienas naudas. Mūsu nostāja – ir jārada apstākļi un, manuprāt, tie ir ideāli, nezinu, kas pietrūkst. Skuvekļi, dezodoranti, barojam divas reizes dienā. Kāda vēl dienas nauda? Čaļiem tā ir perfekta iespēja piedalīties pilnvērtīgā treniņu procesā, varbūt man pat no viņiem jāprasa nauda (smejas). Tas, protams, ir joks.”

Apkopojot diezgan daudz interesantu jaunumu, sākot ar Jāņa vora piedalīšanos treniņā un beidzot ar visādām niansēm, diezgan interesants raksts iesaku...

Runājot par 8-9 juinoriem tad mans saraksts būtu šāds :

1. Mareks Mitens
2. Kārlis Čukste
3. Maksims Ponomarenko
4. Kristiāns Rubīns
5. Filips Buncis
6. Mārtiņš Dzierkals
7. Rūdolfs Balcers
8. Renārs Krastenbergs
9. Eduards Hugo Jansons vai Gvido Jansons

P.S Kopēts no la.lv mājaslapas, linku slinkums mest iekšā

  +3 [+] [-]

, 2017-03-14 20:18, pirms 7 gadiem
Nezināju, ka Ilmārs tagad publicējas arī kā Raivo Dobelis. Neērti nav?

  +4 [+] [-]

, 2017-03-14 20:25, pirms 7 gadiem
Tas ir - neuzrādot kopējuma oriģinālu. Dobeļa jaunskungam nav neērti zagt?
Slēpts komentārs: Raivo Dobelis

  +3 [+] [-]

, 2017-03-14 22:04, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka tomēr šis ir oriģināls no Latvijas avīzes nevis diena.lv. Tik lecīgs, bet glups jauneklis, ka pat īsti neatceras no kurienes pārkopējis interviju, lai tā izskatītos kā paša.

Koziols: Izlasē ideāli apstākļi, kāda vēl...

     [+] [-]

, 2017-03-14 23:20, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Izskatās, ka tomēr šis ir oriģināls no Latvijas avīzes nevis diena.lv. Tik lecīgs, bet glups jauneklis, ka pat īsti neatceras no kurienes pārkopējis interviju, lai tā izskatītos kā paša.

http://www.la.lv/koziols-izlase-ideali-apstakli-kada-vel-dienas-nauda/
Ticēsi vai nē, vienalga, man pat prātā nebija uzdot šo rakstu par savu, jo pat ja to gribētu neviens tam nenoticētu.

Piedod, man likās, ka tas bija no diena.lv, okei atzīstu, ka kļūdījos, bet šo rakstu izkopēju, lai citi cilvēki kuri nezināja par šo rakstu arī izlasa...

Tāpēc savas domas par citiem vari atstāt tomēr pie sevis..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-18 09:41, pirms 7 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Ticēsi vai nē, vienalga, man pat prātā nebija uzdot šo rakstu par savu, jo pat ja to gribētu neviens tam nenoticētu.

Piedod, man likās, ka tas bija no diena.lv, okei atzīstu, ka kļūdījos, bet šo rakstu izkopēju, lai citi cilvēki kuri nezināja par šo rakstu arī izlasa...

Tāpēc savas domas par citiem vari atstāt tomēr pie sevis..
Wow. Kurš vispār ļāvis tādam aunam publicēt rakstus?