Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Situācija ap Kivlenieku: Kādus plusus iegūst Kivlenieks no lēkāšanas uz/no NHL?

Situācija ap Kivlenieku: Kādus plusus iegūst Kivlenieks no lēkāšanas uz/no NHL?
Matīss Kivlenieks
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Šajā rakstā vēlētos mazliet apspriest tēmu, saistībā ar Matīsu Kivlenieku. Kādi plusi ir no tā saucamās sūtīšanas augšā un uzreiz (pēc 1 dienas) sūtīšanas lejup?

Matīss Kivlenieks šosezon aizvada pirmo sezonu profesionālā hokejā, pārstāvot Klīvlendas "Monsters" vienību Amerikas Hokeja Līgā. Daudziem par pārsteigumu, Kivlenieks ir kļuvis par stabilu 1.numuru vārtos, lai gan statistika (īpašu uzmanību gribētos pievērst uzvarām) varētu būt labāka. Visam savs laiks.

Par ko tad šodien parunāsim? Matīss Kivlenieks teju dažas dienas atpakaļ tika izsaukts uz NHL jau ceturto reizi sezonā, lai gan uzturēšanās hokeja mekā, pagaidām Matīsam ir bijusi neilga - četri izsaukumi un četras dienas pavadītas aci pret aci ar divu Vezinas Trofeju ieguvēju Sergeju Bobrovski, bet ..

Daudzu "dīvānu ekspertu" viedoklis sliecās vairāk negatīvi skatīties uz šādām Kolumbusas "Blue Jackets" izdarībām, liekot uzsvaru uz to, ka Kivlenieku tas vienkārši nogurdina, un spēlētājs nespēj nokoncentrēties uz saviem galvenajiem pienākumiem AHL, taču, kautkādā mērā varētu piekrist tam, bet būsim godīgi, kura bērna sapnis nav pabūt kaut vienu minūti NHL kluba ğērbtuvē, kuram bērnam nav sapnis atvairīt NHL zvaigžņu metienus, kaut vienu metienu, un protams, ka arī Kivlenieks ir lielā sajūsmā par doto šādu iespēju.

Kolumbusas "Blue Jackets" mūris, perfekts pirmais numurs ir Sergejs Bobrovskis, un viņa bekapam Jūnasam Korpisalo ir diezgan maza spēļu prakse NHL, tādēļ Korpisalo dažkārt dodas uz Klīvlendu, lai atgūtu vai iegūtu spēļu praksi, bet vadoties pēc NHL noteikumiem, komandas sastāvā ir jābūt diviem vārtsargiem (problēma ir tā, ka tikai Kivleniekam no AHL ir esošs līgums ar NHL un tikai viņš var tikt izsaukts uz NHL).

Varbūt mazliet par garu, varbūt mazliet par garlaicīgu, bet īsāk sakot Kivlenieks iegūst lielisku iespēju aizvadīt treniņus ar NHL komandu, iegūst iespēju apostīt NHL gaisotni un protams "nelielu" algas pielikumu, jo vienā dienā NHL Kivlenieks nopelna divu nedēļu algu AHL jeb 2 312 dolārus dienā (savukārt AHL, Kivlenieks pelna 5 833 dolārus mēnesī (!).

"Īss" paskaidrojums tiem, kas vēljoprojām turpina negatīvi domāt par šo tēmu, un gvelzt pavisam debīlus komentārus, iekļaujot maiņas darījumus utt.

Paldies!

     [+] [-]

, 2018-01-14 01:10, pirms 6 gadiem
Kaut kādu pieredzīti jau tas dod. Ja viņu neizsauktu uz NHL, būtu AHL no soliņa jāskatās, kā tas soms spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-14 08:26, pirms 6 gadiem
pleesonja rakstīja: Kaut kādu pieredzīti jau tas dod. Ja viņu neizsauktu uz NHL, būtu AHL no soliņa jāskatās, kā tas soms spēlē.
Šonakt tā jau bija, Korpisalo kaldināja uzvaru, Kivlenieks to raudzījās no soliņa

  +3 [+] [-]

, 2018-01-14 09:04, pirms 6 gadiem
Domāju nav ko satraukties, kas tur ko raksta vai neraksta...
No USHL izlaižot NCAA ielekt AHL varotčikam ir liels sasniegums. Nedomāju, ka ir daudz tādu bijis gadījumu. Pie tam Kivlenieks nav draftēts!

  -2 [+] [-]

, 2018-01-14 10:12, pirms 6 gadiem
Kāpēc Kivlenieks nevar NHL uzkavēties ilgāk, ja zināms, ka spēlēt viņš nedabūs? Korpisalo mierīgi varētu pāris spēles no vietas norukāt AHL. Jebšu te atkal ir naudas jautājums?
Man gan šķiet, ka Kivleniekam jau ir nedaudz citi sapņi

     [+] [-]

, 2018-01-14 10:54, pirms 6 gadiem
Esmu tipiskais "dīvānu eksperta " pārstāvis. Pateisība ir kaut kur pa vidu. Šāda mētāšanās tikai no sportiskā viedokļa šossezon nenāk par labu, traucē koncentrēties , labāk sagatavoties AHL spēlēm. Ja tā mētājās vienu sezonu - nekas, pieredze noder, daļa no sapņa - tuvoties NHL sasniegta. Tikai, ja līdzīgi ir pēc gada (nu 1-2 spēles tiek pat laukumā NHL) , vēl pēc gada tas pats utt. Tad ir laiks padomāt. Nekad neatbalstu eiropiešu vēlmi visu mūžu spēlēt AHL. Izņēmums ir tad ,ja esi nolēmis dzīvot tur , kaut kādu iemeslu dēļ ar Eiropu savu dzīvi nesaisti.

     [+] [-]

, 2018-01-14 13:31, pirms 6 gadiem
(O_O) rakstīja: Kāpēc Kivlenieks nevar NHL uzkavēties ilgāk, ja zināms, ka spēlēt viņš nedabūs? Korpisalo mierīgi varētu pāris spēles no vietas norukāt AHL. Jebšu te atkal ir naudas jautājums?
Man gan šķiet, ka Kivleniekam jau ir nedaudz citi sapņi
Pirmkārt Korpisalo AHL saņem tādu pašu naudu kā NHL, otrkārt nedomāju, ka te ir kāds naudas jautājums, domāju tā ir kāda nedrošība, neticība Kivleniekam (pagaidām), a ja nu Bobs dabū traumu, protams tas no sērijas a ja nu, bet nu manuprāt problēma slēpjas tieši šajā ..

  -1 [+] [-]

, 2018-01-14 14:18, pirms 6 gadiem
Beidzot kaut kur kur NHL.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-14 22:20, pirms 6 gadiem
Tak liekās mierā, pats Kivlenieks vienā intervijā nupat izteicās, ka ir sajūsmā par šiem izsaukumiem. Līdz ar to arī visi jautājumi tiek noņemti.

     [+] [-]

, 2018-01-31 14:48, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Nekad neatbalstu eiropiešu vēlmi visu mūžu spēlēt AHL.
Tā ir vēlme spēlēt NHL, nevis AHL.

     [+] [-]

, 2018-02-03 16:20, pirms 6 gadiem
Īsti nezinu,bet domāju,ka vinnē finansiāli.