Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vēlreiz par Rīgas „Dinamo” spēles modeli

Viedoklis: Vēlreiz par Rīgas „Dinamo” spēles modeli
Treneri pārdomās par komandai atbilstošāko spēles modeli.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Sezonas sākumā uzdevu jautājumu: Kāds ir Rīgas „Dinamo” spēles modelis? Tā kā toreiz jautājums palika atklāts, tad šobrīd, kad sezona neapturami tuvojas tās loģiskajam atrisinājumam, mēģināšu vēlreiz rast atbildi uz šo jautājumu.

Trenera galvenais uzdevums darbā ar komandu ir izveidot tādu spēles modeli, kas maksimizē spēlētāju stiprās puses un minimizē vājās, proti, izveidot spēles modeli, kas vislielākajā mērā nodrošina komandas panākumus.

Rīgas komandas sakarā šķiet vēl aizvien nekas nav mainījies un Rīgas „Dinamo” ir komanda ar vienu no mazākajiem budžetiem, kas nevar piesaistīt meistarīgus izpildītājus visās pozīcijās. Tāpēc, ņemot vērā budžeta un komplektācijas iespējas, komanda panākumu atslēga ir orientēta uz spēlētāju pašatdevi un disciplīnu, kas ļauj laukumā kompensēt atpalicību meistarībā un gūt panākumus. Loģiskākais spēles modelis šādā situācijā (kas arī bieži tiek piesaukts Rīgas „Dinamo” sakarā) ir strikta un disciplinēta visas komandas spēle no aizsardzības ar akcentu uz pretuzbrukumiem. Bet vai Rīgas „Dinamo” tā arī spēlē?

Lai atbildētu uz šo jautājumu, vēlreiz apskatīsim kā Rīgas „Dinamo” izskatās parametros, kas parasti raksturo komandu, kura ir izvēlējusies panākumus gūt spēlējot strikti no aizsardzības.

Spēles rezultāti: komandas, kuras spēlē strikti no aizsardzības, raksturo nelieli spēļu rezultāti

41 aizvadītas spēles laikā Rīgas „Dinamo” spēlētāji vidēji spēlē gūst 2,93 vārtus, kas ir 8. labākais rādītājs līgā. Savukārt rīdzinieki ielaiž vidēji 3,10 vārtus spēlē, kas dod 20.vietu starp visām KHL komandām. Proti, sausā statistika rāda, ka runāt par savu vārtu iecementēšanu Rīgas „Dinamo” sakarā nav pamata.

Vārtsargs: spēlējot no aizsardzības, panākuma atslēga ir lieliska vārtsargu spēle.

Salīdzinot ar sezonas sākumu, vārtsargu statistika Rīgas „Dinamo” komandā ir būtiski uzlabojusies. Pašlaik abu vārtsargu rādītāji ir gandrīz identiski. Abi vidēji savus vārtos ielaiduši 2,95 ripas. Kopējā konkurencē starp visiem līgas vārtsargiem, kuri ir aizvadījuši vismaz 1/3 no komandas spēlēm, tas rīdziniekiem dod 18. (Masaļskis) un 22. (Pruseks) vietu. Arī atvairīto metienu procents ir ļoti līdzīgs: Masaļskim – 90,7%, Prusekam -90.4%. Salīdzinot ar citu komandu vārtsargu varējumu, tas dod attiecīgi 28. un 29. vietu.

Statistika ir bezkaislīga, tā rāda, ka Rīgas „Dinamo” vārtsargu duets, kurš sezonas sākumā tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem visā līgā, nebūt nav starp labākajiem. Protams, ka no šādas vārtsargu statistikas nav jāizdara tālejoši secinājumi par pašu vārtsargu varējumu, bet tas liek aizdomāties par to, ka rīdzinieku izvēlētais spēles modelis nebūt nav strikti orientēts uz savu vārtu drošību. Par to liecina arī vēl viena statistikas ailīte – vārtsargiem (ar komandas atbalstu) pa abiem ir tikai 1 reizi izdevies nosargāt Rīgas „Dinamo” vārtus neskartus.

Spēle aizsardzībā: komandas, kuras spēlē no aizsardzības, raksturo visa piecinieka pašaizliedzīga spēle aizsardzībā, sākot jau ar presingu pretinieku zonā un ciešu spēli vidus zonā un beidzot ar aktīvu un disciplinētu spēli savā zonā.

Rīgas „Dinamo” ir starp tām KHL komandām, kura vidēji spēlē ielaiž gandrīz 3 ripas un tas ir viens no vājākajiem rādītājiem līgā. Novērtējot šo statistikas rādītāju vien, ir skaidrs, ka rīdzinieku sakarā ir grūti runāt par visa piecinieka veiksmīgu un pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā.

Problēmas sākas jau ar uzbrucēju spēli pretinieku zonā, kur uzbrucēji bieži aizraujas, izdara riskantas un avantūriskas piespēles gar zilo līniju, pa diagonāli vai no aizvārtes, kā rezultātā seko pretuzbrukums un mūsu uzbrucēji nepaspēj atgriezties atpakaļ, nepaspēj noslāpēt pretinieku uzbrucēju ātrumu vidus zonā un nepaspēj palīdzēt aizsargiem un vārtsargam.

Lielisks piemērs šīs problēmas raksturošanai ir pēdējā spēle ar Maskavas „Dinamo”. Izvirzoties vadībā ar 1:0, rīdziniekiem bija iespēja izmantot situāciju un spēlēt droši no aizsardzības, bez lieka riska un meklēt iespējas pretuzbrukumiem. Tomēr notika pretējais, jau nākamajās maiņās visi uzbrucēji lieliem spēkiem metās gūt vēl kādus vārtus, kā rezultātā sekoja kļūdas, maskavieši vidus zonā netraucēti uzņēma labu ātrumu un izmantoja savu ātrumu pret mūsu aizsargiem, noslēdzot pretuzbrukumus ar rezultatīviem metieniem.

Šāda situācijas rada jautājumus par komandas taktisko sagatavotību un to vai uzbrucēji ir maksimāli mobilizēti spēlēt strikti no aizsardzības, ka viņiem savu vārtu drošība ir pirmajā vietā un, ka uzbrukumā lieliem spēkiem dodas tikai maksimāli izdevīgās situācijās un arī tad pozicionāli piedomājot, lai situācijā, ja ripa tiek zaudēta, paspētu atgriezties aizsardzībā un pretiniekam neveidotos pārsvars.

Fiziska spēle: aizsardzības tipa komandas parasti spēlē aktīvu fiziska kontakta hokeju, nedodot pretiniekam brīvu ledu, apdomas laiku un, turot viņus sasprindzinājumā, provocē uz sasteigtām darbībām, kas noved pie kļūdām

Fiziska spēle, spēka paņēmieni, pēc iespējas spēle korpusā vēl joprojām ir Rīgas „Dinamo” viena no vājajām vietām. Protams, salīdzinot ar sezonas pirmo pusi, ir vērojami būtiski uzlabojumi. Komandā ir virkne spēlētāju, kas mēģina šādi spēlēt. Rīdziniekiem ir jāsaprot, ka tieši aktīva fiziska spēle korpusā bieži ir tas līdzeklis ar ko tiek demoralizēts pretinieks, ar ko tiek atņemts pretiniekam apdomāšanās laiks, atņemts brīvais ledus, pretinieks piespiests steigties un kļūdīties, ar ko tiek lauzta spēle, pārņemta iniciatīva. Rīgas „Dinamo” izpildījumā šādu spēli var novērot epizodiski, ja neskaita spēli ar „SKA”, kad rīdzinieki laukumā bija „n” reizes dusmīgāki un izsalkušāki par pretinieku un „SKA” pret tādu komandas kaujiniecisko noskaņojumu tajā spēlē nebija ko likt pretim.

Jāatkārtojas, ka problēmas šajā spēles komponentā visticamāk ir ieliktas jau komandas komplektācijā. Arī pēdējie komandas papildinājumi – Petrovickis un Arnasons neienes izmaiņas šajā komponentā. Lai veiksmīgāk izmantotu šo elementu, Rīgas „Dinamo” pietrūkst gan auguma centimetru, gan kilogramu.

Disciplīna: spēlētāji līdz minimumam samazina iespējas pretiniekam spēlēt vairākumā

Rīgas „Dinamo” ir salīdzinoši disciplinēta komandām – kopumā nopelnītas 618 soda minūtes un tas ir 10. mazākais soda minūšu skaits starp visām KHL komandām. Tomēr, zinot rīdzinieku problēmas nosargāt vārtus spēlējot mazākumā, šis rādītājs būtu jāuzlabo, it sevišķi jāminimizē tie noraidījumi, kas nopelnīti pretinieku zonā, kas Rīgas komandai nav retums un liecina par disciplīnas un taktiskās izpratnes trūkumu.

Vairākums/mazākums: komandas panākumus nosaka spēle nevienādos sastāvos: vairākuma izmantošana un mazākuma noturēšana

Lai arī, salīdzinot ar sezonas sākumu, ir novērojams uzlabojums Rīgas „Dinamo” spēlē nevienādos sastāvos, tomēr rīdzinieku rādītāji gan vairākuma izspēlē, gan mazākuma noturēšanā vēl joprojām ir starp vājākajiem līgā. Komanda ir realizējusi 14% vairākuma (19.vieta starp visām līgas komandām) un neitralizējusi 81,8% mazākumus (20.vieta). Šī statistika parāda to, ka spēle nevienādos sastāvos ir nevis rīdzinieku panākumu atslēga, bet gan Ahileja papēdis.

Vairākumā komandai ir palēnas izspēles un spēlētāji (sevišķi aizsargi) vilcinās ar metieniem, pat situācijās, kad vārtu priekšā mums ir pārsvars. Pārāk ilgi ripa tiek pieturētā, kas dod pretiniekam iespēju aktīvi „sēsties virsū” un uzspiests cīņu gar bortiem. Savukārt mazākumā Rīgas „Dinamo” tieši pretēji, pārāk viegli atdod brīvo ledu pretiniekam, savelkas tuvu pie saviem vārtiem un praktiski nepresingo spēlētāju ar ripu, dodot daudz laika ripas apstrādei un netraucētām izspēlēm pa perimetru.

Apskatot šos aizsardzības tipa komandu raksturojošos parametrus ir skaidrs, ka, ja rīdzinieku rādītā spēle sezonas pirmajā pusē radīja šaubas par to, ka Šuplers ar saviem palīgiem ir izvēlējušies iet šo ceļu, tad dotajā brīdī Rīgas „Dinamo” demonstrētais hokejs ir vēl tālāk no sēdēšanas ierakumos un pretuzbrukumu iespēju meklēšanas, īpaši mājas spēlēs.

Dotajā brīdī Rīgas „Dinamo” sakarā ir grūti runāt par kādu noteiktu spēles modeli, jo izskatās, ka komanda un treneri vēl meklē to spēles modeli, kas ļautu minimizēt komandas vājās vietas un maksimizēt stiprās. Tomēr skaidrs ir tas, ka meklējumi nav virzīti uz spēli no aizsardzības, proti, Šuplers ar palīgiem veido komandu, kas laukumā pret jebkuru pretinieku mēģina radīt un veidot, nevis tikai jaukt. Par to, kā tas sanāk, katrs var spriest pats, tomēr ir vērts uz to apskatīties no īstermiņa un ilgtermiņa perspektīvas.

Skatoties no īstermiņa perspektīvas, runa, protams, ka ir par Rīgas „Dinamo” šīs sezonas rezultātiem. No vienas puses, ir skaidrs, ka šie meklējumi pašlaik nav devuši tos rezultātus, kurus vēlētos redzēt komandas vadība un līdzjutēji. Tomēr, no otras puses, komanda atrodas pozīcijās, kas ļauj turpināt cīņu par atlikušo vietu Gagārina kausa izcīņā un komandai ir visas iespējas ieņemt šo pozīciju un arī sagādāt patīkamus pārdzīvojumus izslēgšanas spēlēs. Vai tas komandai izdosies – laiks rādīs.

Skatoties no ilgtermiņa perspektīvas, šāda treneru izvēle dod pozitīvu impulsu Latvijas spēlētāju attīstībā. Lai laukumā jauktu, no spēlētājiem lielākoties tiek prasīt milzīga pašatdeve un disciplīna, kamēr, lai varētu laukumā veidot, spēlētājiem ir jāattīsta sevī virkne nepieciešamo īpašību, kā arī jāpilnveido sava tehniskā un taktiskā sagatavotība, kas veicina spēlētāju izaugsmi.

Jautājums: ”Kāds ir Rīgas „Dinamo” spēles modelis?” arī šoreiz paliek atklāts. Tomēr šobrīd ir iezīmējies kustības virziens, kurā dodas komanda, kas, iespējams, īstermiņā nesniegs sagaidīto rezultātu, bet ilgtermiņa noteikti veicina un veicinās hokejistu izaugsmi. Jācer, ka arī īstermiņā komandai izdosies sasniegt izvirzītos mērķus.

Saistītais raksts: Viedoklis: Kāds ir Rīgas "Dinamo" spēles modelis?

  +6 [+] [-]

, 2010-01-14 10:12, pirms 14 gadiem
Pie spēles mazākumā ir ļoti striki jāpiestrādā.
Kā arī vairākums klibo. Ja to visu savestu kārtība, domāju ka poblēmas ar play off nebūtu.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-14 10:14, pirms 14 gadiem
Imigrants rakstīja: Pie spēles mazākumā ir ļoti striki jāpiestrādā.
Kā arī vairākums klibo. Ja to visu savestu kārtība, domāju ka poblēmas ar play off nebūtu.
Vairākuma/mazākuma spēle vēl līdz play off noderētu, jo tur vēl ir jātiek!

  -2 [+] [-]

, 2010-01-14 10:18, pirms 14 gadiem
Autor izlabo
"vājāks rādītājs ir vien „Sibir” vārtsargam Kļučņikovam – 2,98%"
2,98% tomēr liekas kaut kā daudz par maz

     [+] [-]

, 2010-01-14 10:25, pirms 14 gadiem
Tāpat arī sliktāki rādītāji ir ne tikai Kļučņikovam bet arī Alistratovam, Lousonam, Franskevičam, visiem Vitjaz vārtsargiem, Fokinam un noteikti vēl kādam.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-14 10:25, pirms 14 gadiem
itry rakstīja: Autor izlabo
"vājāks rādītājs ir vien „Sibir” vārtsargam Kļučņikovam – 2,98%"
2,98% tomēr liekas kaut kā daudz par maz
Raksts ir uzrakstīts pirms vakardienas spēles ar Avangard. Pašlaik rādītājs, protams, ir pamainījies. Un runa ir par vārtusargiem, kas nospēlējuši 1/3 spēļu. Un, lai neradītu lieku koncentrēšanos uz nebūtisko, izņēmu to piebildi ārā.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-14 10:36, pirms 14 gadiem
abet man labak sads eksplozivs hokejs, ja ja ar visam kludam, bet, attiecigi, lieliskam epizodem nevis trula sedesana aizsardziba, jo, redz, pretinieks meistarigaks....

 +15 [+] [-]

, 2010-01-14 10:39, pirms 14 gadiem
Beidzot viens sakariigs raxtiitaajs paraadiijies
Slēpts komentārs: BB Rally Team

     [+] [-]

, 2010-01-14 10:51, pirms 14 gadiem
BB Rally Team rakstīja: Ļoti labs raksts.
Es ļoti ceru, ka Šuplers vairs nebūs ar RD nākošsezon, jo Šuplers arī ir viena liela nelaime, kas sēž uz kakla RD!
Galīgi nepiekrītu Tevis teiktajam. Un ceru, ka Šuplera līgumu pagarinās.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-14 11:02, pirms 14 gadiem
maločiks Intars - tā turēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-01-14 11:17, pirms 14 gadiem
Raksts diezgan labs, taču kopumā neloģisks.

Autors sākumā pats izvirza apgalvojumu: „Rīgas Dinamo – no aizsardzības spēlējoša komanda”, tad detalizēti visu analizē, ka spēles modelis tomēr nav aizsardzības tipa.

Bet nevienā mirklī jau nav deklarēts, ka DR spēlē no aizsardzības!!! Katram, kurš redzējis pāris DR spēles ir skaidrs, ka DR spēlē aktīvu spēli nevis sēž aizsardzībā. Ļoti bieži pat pret TOP komandām tieši DR izdara vairāk metienus pa vārtiem ..

Respektīvi prasītos analīze „Kāds ir DR spēles modelis, stiprās un vājās puses”, bet te tiek analizēts „Kāpēc DR spēles modelis nav no aizsardzības..”
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-14 12:41, pirms 14 gadiem
Diezgan precīzs izklāts, tā DR šogad spēlē. Tomēr šķiet, ka visvairāk ir jāpiestrādā tieši pie spēles nevienādos sastāvos, it īpaši mazākumā. Tas ir tas, kas komandu gremdē. Tomēr aizraušanās uzbrukumā un iekrišana pretuzbrukumos, nav tipiska vārtu zaudēšana DR šajā sezonā. Man šogad DR spēle patīk labāk, bet nedomāju, ka Šuplers ir mainījis uzstādījumus, vnk šogad komandā ir OZO un tad vairs tikai par savu vārtu drošību domāt nevar, tad ir arī uzbrukumā jāspēlē. Starp citu MVD arī ar salīdzinoši viduvējiem spēlētājiem, spēlē agresīvu hokeju, presingo pretinieku viņu zonā 2 vai citreiz pat visi 3 uzbrucēji. Ja izdodas nostiprināties zonā, tad uzbrukumam pieslēdzas visi spēlētāji un aizsargi ir uz zilās līnijas, nevis viduszonā, kā bieži DR. Un MVD ir 2-ie savā zonā, tā kā tā spēlēt var un var arī uzvarēt, ja arī tev komandā nav Jāgra vai tml. Un es ticu, ka DR arī var tā spēlēt un var uzvarēt tā spēlējot. Komanda, kam uz mājas spēlēm nāk 8-10tk skatītāju un skaļi atbalsta, nemaz nevar no aizsardzības spēlēt, ir jāspēlē uzbrukumā un jāuzvar, spēlējot uzbrukumā.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-14 12:50, pirms 14 gadiem
zigiss rakstīja: Raksts diezgan labs, taču kopumā neloģisks.

Autors sākumā pats izvirza apgalvojumu: „Rīgas Dinamo – no aizsardzības spēlējoša komanda”, tad detalizēti visu analizē, ka spēles modelis tomēr nav aizsardzības tipa.

Bet nevienā mirklī jau nav deklarēts, ka DR spēlē no aizsardzības!!! Katram, kurš redzējis pāris DR spēles ir skaidrs, ka DR spēlē aktīvu spēli nevis sēž aizsardzībā. Ļoti bieži pat pret TOP komandām tieši DR izdara vairāk metienus pa vārtiem ..

Respektīvi prasītos analīze „Kāds ir DR spēles modelis, stiprās un vājās puses”, bet te tiek analizēts „Kāpēc DR spēles modelis nav no aizsardzības..”
Nu es neteiktu, ka DR spēlē uzbrukumā aktīvi šogad. Aktīvāk kā pagājušā gadā, jā, bet vai to var nosaukt par aktīvu uzbrukuma spēli salīdzinot ar citām komandām, diez vai. Parasti aktīvi uzbrukā sākam spēlēt pie rezultāta 0:3 vai tml. Manuprāt, ko var pateikt par šīs sezonas DR modeli (un ko arī autors grib pateikt), DR šogad nespēlē ne no aizsardzības, ne arī uzbrukuma hokeju, respektīvi, cenšas ir ribku sjestj i nah.j sestj, un tieši tāpēc bieži vien nekas nesanāk.

     [+] [-]

, 2010-01-14 13:37, pirms 14 gadiem
Veči, turās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-01-14 14:00, pirms 14 gadiem
latvija hokeja expertu lielvalsts !!!

     [+] [-]

, 2010-01-14 14:19, pirms 14 gadiem
AlexUSA rakstīja: Joprojaam nesaprotu kaapeec Hosam jaateeree speeki mazaakumaa. Vai mums truukst taadu, kuri ir daudz kustiigaaki par Hosu? Vinjam buutu labi jaatpuushas, lai vareetu kapaat citaa speeles laikaa!!! Nav briinums, ka vinja rezultativitaate ir tik ljoti kritusies - sagurums.
Pilnīgi piekrītu,tas pats attiecas arī uz Ozoliņu!Un pilnīgi piekrītu raksta autoram par spēka spēles neesamību!Šogad tikpat kā neredz tādu spēles elementu kā presingošanu pretinieku zonā.Mazākumā piepiežamies par daudz pie saviem vārtiem-ļaujot brīvi izspēlēt ripu,ko pretinieki neļauj mums esot vairākumā!Un negribētu vairs redzēt Šupleru trenera amatā nākošgad!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-14 15:16, pirms 14 gadiem
Pilnīgi piekrītu Wilde
WILDE rakstīja: Kuram gan nepatīk uzbrukuma hokejs, bet ir runa par to, ka DR nevar tādu spēlēt trūcīgā budžeta dēļ, jo nevar noalgot uzbrukuma zvaigznes. Ar viduvēju sastāvu labāk spēlēt no aizsardzības ar pretuzbrukumiem, kā Dinamo spēlēja ar lieliskiem panākumiem pg sezonā, bet kad šosezon treneri komandai lika spēlēt uzbrukuma hokeju (acīmredzot, vai nu izpatīkot faniem, vai arī pārvērtējot savus spēkus), tā radās milzu problēmas ar iekļūšanu play off.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-14 15:31, pirms 14 gadiem
jau stipri piegriezies, ka Rīgas Dinamo visu laiku sien klāt atpalicību meistarībā... da blins, Vairāk kā puse Latvijas izlases hokejistu pastiprināta ar manā skatījumā nesliktiem leģionāriem, vai tad par SVK izlases hokejistus HOSU un Petrovicki var teikt, ka viņi atpaliek meistarībā no krieviem (kaut vai ņemam Sibirj)..cik tad dziļi pakaljinaa mēs esam, varbūt mums pāriet uz Krievijas augstāko līgu ja tik ļoti atpaliekam meistarībā???? rrrrr

     [+] [-]

, 2010-01-14 15:46, pirms 14 gadiem
Nepiekritīšu... spēlējot no aizsardzības būtiskākā ir visa piecinieka spēle aizsardzībā... nu cik tiem nabaga vārtsargiem ir bijušas kļūdas? Mēs regulāri ielaižam ripas pēc tam kad kāds no piecinieka nenotur savu spēlētāju un tas brīvs no maza attāluma var izdarīt brīvu metienu.

Tālāk slinkums analizēt...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-14 15:56, pirms 14 gadiem
Laba analīze!!! Par Dinamo man nāk prātā teiciens - huinja voina, glavnoje manjovri t.i. ja arī play off tiksim, tad tāpat droši ka pirmajā kaŗtā viss beigsies (voina, bet skaistās uzvaras sezonas garumā kompensē zaudējumu (tātad manevri ir labi. Bet ja nopietni - Dinamo šosezon ir tikpat labs, ja ne vēl labāks kā pagājušo sezon. Un liekas arī statistika to rāda! ja mēs būtu Austrumu konferencē, domāju, mierīgi tur tagad gozētos 6/7 vietā ar drošības sajūtu!

     [+] [-]

, 2010-01-14 17:15, pirms 14 gadiem
Principā labs raksts, daudz vairāk gribētos redzēt šādus analītiskus rakstus ne tikai kopumā par hokeju un RD, bet arī par katru zaudēto vau uzvarēto spēli. Manuprāt statistikas ir par maz pašai analīzei, jo vārtsargu sniegumu raksturo arī atvairīto metienu procents, bet pašu spēli izdarīto metienu skaits un pretinieka komandu metienu skaits. Bet visumā OK.

     [+] [-]

, 2010-01-14 19:01, pirms 14 gadiem
šodien liekas Masaļskis nevilks ,jāliek Muštukovs,bet kur nu pārgudriem ko ieteikt.

     [+] [-]

, 2010-01-14 23:04, pirms 14 gadiem
Nu raxts ok,nu Suplers ir labs treneris,1 sezona nevien neblava par Supleru,2 sezona visi blauj,nafig vinu vajag???Pag pag,vai tad vins ir vainig ka nepalika Elisons,Hartigans un Vestkots??? Nu tad jau Sejejs jaatlaiz ira!!!Suplers ir izdarijis daudz lai mes vispar nebutu pedejie!!!
Nu mes jau pedejas 3 speles spelejam uzbrukuma hokeju!!!Vecie laiki beigusies!!!Saja liga naw vaju komandu!!!14 speles ir jaizdara maximums lai visas butu punkti un mes butu playoff speles!!!

Malaci puisi ka jau 3 speles pec kartas ir diezgan parliecinosas uzvaras,un esmu apmierinats ar so modeli,cerams ka palidzes gut punktus!!!

     [+] [-]

, 2010-01-15 14:26, pirms 14 gadiem
neatkarigais rakstīja: šodien liekas Masaļskis nevilks ,jāliek Muštukovs,bet kur nu pārgudriem ko ieteikt.
Tev bija taisnība-Masaļskis sūdīgi nospēlēja,nevienu golu neielaida...Vairāk tādu speciālistu kā TU-LOL!