Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Salavat Yulaev" jau pusfinālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Salavat Yulaev" jau pusfinālā
"Salavat Yulaev" hokejisti
Foto: ITAR-TASS

Vakar tika aizvadītas visas četras Čempionu hokeja līgas ceturtās kārtas spēles. Pirmā vietu sev pusfinālā nodrošināja Ufas "Salavat Yulaev", kas viesos ar 3:0 pieveica "Mountfield" hokejistus.

"Eisbaren" uzvar bullīšos

Ļoti interesanta spēle vakar tika aizvadīta Oulu, kur vietējais "Karpat" uzņēma vācu "Eisbaren" hokejistus. Mājinieki 20 sekundes pirms pirmās trešdaļās beigām izvirzījās vadībā, bet jau pēc pāris minūtēm viesi panāca izlīdzinājumu. Otrajā trešdaļā vārtu vairs nebija, bet pēdējā vārtus atkal guva viesi, taču somu kluba hokejisti sasparojās, mača 48. minūtē izlīdzinot rezultātu. Spēles pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās ar to pašu rezultātu, tādēļ uzvarētājs bija jānoskaidro bullīšos, kur meistarīgāki izrādījās viesi no Berlīnes. Pēc šīs neveiksmes "Karpat" ir zaudējis pat teorētiskas izredzes pakāpties augstāk par trešo vietu grupā, tādēļ izredzes tikt pusfinālā somiem iet secen.

"Bern" sāk neveiksmīgi, bet beigās uzvar

Ļoti rezultatīva spēle tika aizvadīta Bernē, kur Šveices klubs "Bern" savā laukumā uzņēma zviedru "HV71". Abām komandām šī spēle bija ļoti svarīga, jo neuzvarot to, zustu praktiski visas izredzes iekļūt pusfinālā. Mājinieki jau pašā mača sākumā izvirzījās vadībā, bet turpinājumā ielaida trīs ripas pēc kārtas, nonākot iedzinēju lomā pēc pirmās trešdaļas - 1:3. Neveiksmīgā pirmā trešdaļa šveiciešus nesalauza, jo jau otrajā trešdaļā viņi guva trīs vārtus pēc kārtas, bet pēdējās trešdaļas sākumā guva vēl vienus vārtus. Zviedri vienus vārtus vēl spēja atgūt, bet tas arī bija viss, jo mača izskaņā labāki atkal bija mājinieki, uzvarot šajā spēlē ar 7:5. Abām komandām vēl ir nelielas izredzes tikt pusfinālā.

"Salavat Yulaev" jau pusfinālā

Par pirmo Čempionu hokeja līgas pusfinālistu kļuvis Ufas "Salavat Yualev", kas vakar jau mača pirmajā pusē nodrošināja sev uzvaru pret čehu "Mountfield", garantējot sev uzvaru grupā, kā arī vietu pusfinālā. Ufas kluba hokejisti jau pirmajā trešdaļā guva divus vārtus, bet otrā perioda sākumā guva vēl vienus vārtus, noturot šo rezultātu līdz pat spēles beigām - 3:0. Atlikušās spēles šajā grupā būs tikai formalitāte.

"Slavia" soli no pusfināla

Pārmaiņām bagātākā spēle vakar tika aizvadīta Linčepingā, kur vietējais zviedru klubs uzņēma Prāgas "Slavia". Viesi no Čehijas galvaspilsētas diezgan ātri ieguva divu vārtu pārsvaru, noslēdzot pirmo periodu savā labā. Otrajā trešdaļā abas komandas spēlēja diezgan rezultatīvi, bet veiksmīgāki bija mājinieki, kur spēja rezultātu izlīdzināt - 3:3. Tieši zviedri guva pirmos vārtus arī pēdējā trešdaļā, taču šis vārtu guvums mājiniekiem uzvaru neatnesa, jo nākamos divus vārtus guva čehu kluba hokejisti, pie tam otros mazākumā, izraujot uzvaru šajā spēlē. "Slavia" ir ļoti tuvu tam, lai iegūtu pirmo vietu šajā grupā, kas garantēs vietu pusfinālā. Zviedri šajā grupā paliks pēdējie.

Čempionu līgas reglaments

Turnīrā kopā piedalās 12 komandas, kuras sadalītas četrās apakšgrupās, katrā no tām spēlē trīs komandas. Katra komanda aizvada četras spēles, tiekoties katra ar katru divas reizes – vienreiz izbraukumā un vienreiz savā laukumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies pusfinālam, kur tā aizvadīs vēl vienu spēli izbraukumā un vienu savā laukumā. Uzvarētājs divu spēļu summā kvalificēsies finālam, kur atkal tiks aizvadītas divas spēles gan savā laukumā, gan izbraukumā. Lai arī šķiet, ka kopumā komandām ir jāaizvada salīdzinoši mazs daudzums spēļu, taču turnīrs ir diezgan izstiepts, tādēļ to patiešām varētu nodēvēt par līgu.

4. kārtas rezultāti (12. novembris)

Karpat - Eisbaren (A grupa)2:3 (1:00:11:10:1)
Bern – HV71 Jonkopping (B grupa)7:5 (1:33:03:2)
HC Mountfield – Salavat Yulaev (C grupa)0:3 (0:20:10:0)
Linkopings HC – Slavia (D grupa)4:5 (0:23:11:2)

A grupa

Komanda SpēlesPunkti
Metallurg Magnitogorsk26
Eisbaren Berlin35
Karpat Oulu31

B grupa

KomandaSpēlesPunkti
Espoo Blues26
HV71 Jonkoping33
SC Bern33

C grupa

KomandaSpēlesPunkti
Salavat Yulaev Ufa39
HC Mountfield33
Slovan Bratislava20

D grupa

KomandaSpēlesPunkti
Slavia Prague38
ZSC Lions Zurich24
Linkopings HC30

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

  +2 [+] [-]

, 2008-11-13 15:55, pirms 15 gadiem
Salavat Yulaev parada Eiropai KHL spelu kvalitati.

  -1 [+] [-]

, 2008-11-13 15:57, pirms 15 gadiem
Paldies autoram par rakstu, citādi jau sāka izskatīties itkā čempionu līga hokejā esportā neeksistētu

  +2 [+] [-]

, 2008-11-13 16:05, pirms 15 gadiem
KHL pierāda savu spēku.