Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Fāzels: ''Esam saņēmuši piedāvājumu no Dānijas un diskutējuši ar Slovākiju par čempionāta rīkošanu''

Fāzels: ''Esam saņēmuši piedāvājumu no Dānijas un diskutējuši ar Slovākiju par čempionāta rīkošanu''
Renē Fāzels (centrā) un Dmitrijs Baskovs (pa labi). Foto: Tut.by

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels intervijā organizācijas mājas lapā atskaitījās par savu vizīti Baltkrievijā, kur tikās ar valsts prezidentu Aleksandru Lukašenko un pārrunāja 2021. gada pasaules čempionāta sarīkošanu. Fāzels pauda, ka ir saņēmis piedāvājumu no Dānijas un runājis ar Slovākiju par turnīra rīkošanu, taču šobrīd prioritāte joprojām esot to organizēt Minskā un Rīgā.

Šonedēļ Baltkrievijā viesojās IIHF prezidents Renē Fāzels, kur ar prezidentu Aleksandru Lukašenko pārsprieda 2021. gada čempionāta iespējamo norisi. Sākotnēji tikšanās bija plānota decembrī, taču Fāzels sasirga ar Covid-19. Latvijas puse ir iepriekš paudusi bažas par turnīra norisi Baltkrievijā saspīlētās politiskās situācijas dēļ, tās federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu iekļaujot Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

''Devām īpašus norādījumus Baltkrievijas valdībai, kurus izpildot, čempionāts varētu notikt Minskā. Starp tiem bija nodrošināt miermīlīgu risinājumu sociālpolitikas jomā un Baltkrievijas atlētu atgriešanos valstī. Valsts vadība piekrita atvērtam un konstruktīvam dialogam ar opozīciju, lai 2021. gada pasaules čempionāts tiktu izņemts no politikas dienas kārtības. Sportam cilvēkus ir jāvieno. Nožēloju, ka ir bijusi negatīva reakcija par redzētajiem video un foto. Ja izveidojām priekšstatu, ka saruna bija draudzīga, tad tā nebija mūsu vēlme. Tikšanās bija sarežģīta, kurā IIHF uzdeva grūtus jautājumus un uzdevumus. Sagaidām, ka Baltkrievijas puse tos pildīs,'' Renē Fāzels komentēja tikšanos IIHF mājas lapā publicētajā intervijā.

IIHF prezidents ari ieskicēja nākamos soļus: ''Joprojām esam fāzē, kur ievācam pēc iespējas vairāk informācijas. Esam sasaukuši padomes sēdi, kurā pārrunāsim vizīti Minskā. Ja uzskatīsim, ka varam atstāt Baltkrieviju kā organizētāju, tad jāizveido sistēma, kura uzrauga, vai Baltkrievija ievieš soļus, kurus esam lūguši. Citādi nav iespējams sarīkot turnīru Minskā drošības apsvērumu dēļ.''

Lai arī ik pa laikam cirkulē informācija par citām valstīm, kas būtu gatavas pārņemt turnīra organizēšanu, pagaidām tas netiek izskatīts: ''Prioritāte ir aizvadīt čempionātu Minskā un Rīgā. Citas opcijas šobrīd netiek izvērtētas. Esam diskutējuši par citām valstīm, bet šobrīd par to nedomājam. Mūsu pienākumus ir sagatavot pēc iespējas vairāk informāciju padomes sēdei, kas pieņems lēmumu. Esam saņēmuši piedāvājumu no Dānijas un diskutējuši ar Slovākiju.''

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...


, 2021-01-13 11:12, pirms 3 gadiem
Lai tie Dāņi ar Slovākiem kopā arī rīko
Slēpts komentārs: zaipis
, 2021-01-13 11:27, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nē, čempim jānotiek Rīgā un Minskā
Bez skatītājiem , ja ?
, 2021-01-13 11:29, pirms 3 gadiem
dzirdēts, ka franku krustojumos pie stabiem tikšot sakarināti lielie ekrāni, lai visi turienes čurbani varētu redzēt tiešraides no Minskas!
, 2021-01-13 11:29, pirms 3 gadiem
roliksis40 rakstīja: Bez skatītājiem , ja ?
protams ar skatītājiem! tev tak televizors vai kompis ir? nu ja kas, tagad arī telefonā var hokeju redzēt
, 2021-01-13 11:31, pirms 3 gadiem
roliksis40 rakstīja: Bez skatītājiem , ja ?
tas nav galvenais!
gribu redzēt, kā tad valdība un LHF rīkosies, ja paliek Rīga un Minska
, 2021-01-13 11:42, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: tas nav galvenais!
gribu redzēt, kā tad valdība un LHF rīkosies, ja paliek Rīga un Minska
interesē kā visa Eiropa un demokrātijas tribūni USA rīkosies.
, 2021-01-13 11:53, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: protams ar skatītājiem! tev tak televizors vai kompis ir? nu ja kas, tagad arī telefonā var hokeju redzēt
Tagad ir jaunas tehnoloģijas - hologrāfiskie sapņi. Nekur nav jāiet un nekas nav jāskatās. Viss miegā notiek.
, 2021-01-13 12:05, pirms 3 gadiem
Pfff, ja bez skatītājiem, lai organizē, kur grib, pat labāk, ja pie mums nenotiktu.
, 2021-01-13 12:29, pirms 3 gadiem
Tikai ar potētiem skatītājiem !...
, 2021-01-13 13:07, pirms 3 gadiem
jautājums kā rīkosies rietumvalstis, ja neviens neboikotēs Baltkrieviju, tad arī Latvija neboikotēs. . .
, 2021-01-13 13:08, pirms 3 gadiem
Katram skatītājam pie ieejas pa potei biļetes vietā!
, 2021-01-13 13:15, pirms 3 gadiem
Minska, Minska.. Fāzels maz atceras, ka Rīga arī ir? Pat nepiemin. Jau izskata Slovākiju un Dāniju. Šim čalim laikam dienas skaitītas un nebrīnītos, ja IIHF beidzot stūrēs kāds cits.
, 2021-01-13 13:43, pirms 3 gadiem
Renē F.: Man patīk dikutēt un pat vairāk saņemt piedāvājumus. Mans saņem, Tu, viņš, viņa piedāvāt.
1. Mani vislaik putro- LAT nerīkos kopā ar BLR, bet nesaka ka nebrauks uz Minsku. DEN saka ka nebrauks uz Mn, bet pati gatava rīkot. Vai abas grupas- nezināt.
2. CZE ir Škoda, bet ir arī c19, slovāks gatavs rīkot 1 grupu, bet tur nav Škoda. Ja tiktu atjaunota Čehoslovākija, tad jau gan tur būtu Škoda/ VW. SWK un DEN nav kopīgu robežu, īpaši traucē POL.
3. LAT kaimiņvalstis Baltijā hokejā atrodas zemākā līmenī un nav palīgi. FIN sākotnēji pieteicās rīkot 1 grupu vajadzības gadījumā, bet tad strauji pagāja malā. Pašā SUI vietējā hokeja federācija ir pret izlases piedalīšanos Minskā, virza ultimātu, e viņiem nepatikt.
4. BLR kaimiņvalsts RUS gatavi rīkot, bet ir DQ organizēt. Lukašenko un Baskovs sola ka viss būs labi. Pavasarī būs gaišāks un nevajadzēs iet pa nakti pagalmos, bet Tihanovskaja Viļņā klusē- nesmuki/ hi-hi.
5. No SC.com avotiem zinu, ka mani atbalsta cilvēki Francijā un Latvijā. Šis ir sarežģīts kvests- rēbuss, bet esmu apņēmīgs rīkot un vislaik atvērts īpaši piedāvājumiem. Diskutēsim un analizēsim !
, 2021-01-13 14:06, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: 4. BLR kaimiņvalsts RUS gatavi rīkot, bet ir DQ organizēt. Lukašenko un Baskovs sola ka viss būs labi. Pavasarī būs gaišāks un nevajadzēs iet pa nakti pagalmos, bet Tihanovskaja Viļņā klusē- nesmuki/ hi-hi.
https://sport.tut.by/news/hockey/71...

hi-hi
, 2021-01-13 14:20, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: https://sport.tut.by/news/hockey/71...

hi-hi
Jā, labs un konkrēti
, 2021-01-13 14:23, pirms 3 gadiem
Nožēlojami no IIHF tik ilgi marinēties. Sen jau bija jānorobežojas no Lukašenko
, 2021-01-13 14:34, pirms 3 gadiem
Jā, tūlīt Tarakāns ieviesīs Baltkrievijā demokrātiju līdz janvāra beigām, kad biedzot IIHF jāpieņem gala lēmums, kā tad!
, 2021-01-13 16:08, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Jā, tūlīt Tarakāns ieviesīs Baltkrievijā demokrātiju līdz janvāra beigām, kad biedzot IIHF jāpieņem gala lēmums, kā tad!
Varbūt kņazs-buļbašs apsolīja, ka pakārsies !? ...
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.