Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Teds Nolans – Polijas izlases galvenais treneris, viņam palīdzēs Kūlens

Rolands Eliņš

Oficiāli: Teds Nolans – Polijas izlases galvenais treneris, viņam palīdzēs Kūlens
Teds Nolans tiek sagaidīts Varšavas lidostā
Foto: Hokej.net

Polijas Hokeja federācija (PZHL) apstiprinājusi, ka par tās vīriešu izlases galveno treneri kļuvis Teds Nolans, NHL sezonas labākā trenera balvas ieguvējs un bijušais Latvijas izlases treneris. Viņam palīgos dosies Toms Kūlens, kurš arī strādājis ar Latvijas izlasi.

“Izdarām likmi uz Kanādas hokeja skolu,” Teda Nolana nolīgšanu komentējis PZHL prezidents Davids Hvalka. “Kanāda pēdējos gados ir labākā pasaulē, un man ir ļoti patīkami, ka mums izdevās panākt vienošanos ar tik augstas raudzes treneri. Teds Nolans nesen strādāja Latvijā un jau iepazinies ar Eiropas hokeju. Sagaidām, ka viņa vadībā Polijas izlase sasniegs vēl labākus rezultātus.”

Līdz ar Nolana pieņemšanu darbā Hvalka pateicās par līdzšinējo sadarbību trenerim Jacekam Plahtam, norādot, ka viņš ar izlasi pirmās divīzijas A grupā sasniedzis ļoti labus rezultātus, taču pienācis laiks tēmēt augstāk.

Nolana nolīgšanā lielu lomu spēlēja Rafals Omasta, kurš darbojās kā starpnieks starp treneri un federāciju. “Liels prieks, ka Teds Nolans un Toms Kūlens tagad strādās Polijas izlasē. Tie ir elites līmeņa treneri. Nolana sasniegumi runā paši par sevi. Pārrunas noritēja visai ātri, jo abi treneri ļoti vēlējās šāda veida izaicinājumu.”

59 gadus vecais Teds Nolans pēc Latvijas izlases atstāšanas vēl turpināja darbu NHL klubā Bufalo “Sabres”, bet pirms diviem gadiem tika atlaists. Kopš tā laika vienošanās ar Polijas izlasi ir viņa pirmā pieraksta vieta profesionālajā hokejā.

Savukārt Kūlens, kurš bija Nolana asistents Latvijas izlasē un nebija tālu arī no kļūšanas par izlases galveno treneri, pēc “Sabres” atstāšanas strādājas Ziemeļamerikas zemākajās līgās, taču nākamajā sezonā Polijā strādās uzreiz divos darbos – viņš būs arī Polijas čempionāta “GKS Katowice” galvenais treneris, tātad arī ikdienā tuvumā Polijas hokejistiem. Savukārt Nolans, lai arī pastāvīgi uzturēsies Kanādā, regulāri lidos uz Poliju uz izlases sapulcēšanos, pārbaudes spēlēm utt.

Polijas hokeja izlase, kuru iepriekšējos turnīros pārsvarā sastādīja vietējā čempionāta pārstāvji, iepriekšējās trīs sezonas spēlējusi pirmās divīzijas A grupā. Divreiz tur iegūta trešā vieta (19. vieta pasaulē), paliekot tieši aiz elites divīzijas sliekšņa. 2018. gada turnīrā Polija sacentīsies ar Slovēniju, Itāliju, Kazahstānu, Ungāriju un Lielbritāniju. Elites divīzijā iekļūs divas labākās izlases.

Izmantotie resursi:
Hokej.net - Oficjalnie. Ted Nolan trenerem...

  +3 [+] [-]

, 2017-07-12 16:50, pirms 7 gadiem
Apsveicams.jaunums,-lai.Nolanam.veicas!!!

  -3 [+] [-]

, 2017-07-12 17:03, pirms 7 gadiem
Rīgā šosezon notiks Winter Clasic spēlē pret Minskas Dinamo, bet tas tā.

     [+] [-]

, 2017-07-12 17:04, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: Rīgā šosezon notiks Winter Clasic spēlē pret Minskas Dinamo, bet tas tā.
Daugavas stadiona būvlaukumā?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-12 17:15, pirms 7 gadiem
Kamēr Koziols tur pēc "medņa kokā" skrien uz pārdīķi (visdrīzākais ka "nenoķers", jo par Bobu tiešām ir palielia interese no NHL klubiem) tikmēr poļi mierīgi paņem "zīli rokā"...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-12 17:36, pirms 7 gadiem
Papuass rakstīja: Daugavas stadiona būvlaukumā?
Tā pat cilvēki uz ģinamo vairs neiet, mierīgi spēli var aizvadīt arī būvlaukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-13 08:56, pirms 7 gadiem
Ted, tikai bez sausajām 3 spēļu sērijām uzbrukumā