Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Slovākijā neziņā par jauno hokeja sezonu

Slovākijā neziņā par jauno hokeja sezonu
Miroslavs Šatans. Foto: hockeyslovakia.sk

Slovākijas Hokeja federācijas prezidents Miroslavs Šatans atklājis, ka šobrīd vēl nav zināms, kuras komandas jaunajā sezonā būs gatavas spēlēt nacionālajā čempionātā un vai vispār būs iespējams to aizvadīt.

Šatans atzina, ka šobrīd jaunās sezonas aizvadīšana ir apdraudēta valdības pieņemto noteikumu dēļ, kas paredz, ka pasākums telpās varēs apmeklēt līdz 1000 cilvēku, taču tas neesot vienīgais iemesls. “Daudz komandu koronavīrusa pandēmijas dēļ saskārušās ar finansiālām problēmām, tāpēc vēl nav zināms, kuras no tām vispār pieteiksies dalībai čempionātā. Turklāt runa nav tikai par pieaugušo komandām. Kamēr mums nav šādas informācijas, nav arī iespējams kaut ko lemt par nākamo sezonu,” skaidroja federācijas prezidents.

Slovākijas Hokeja federācijas rīcībā ir nauda, kas nopelnīta, organizējot 2019. gada pasaules čempionātu Bratislavā un Košicē, turklāt vismaz daļu no tās paredzēts piešķirt klubiem, taču Šatans uzsver, ka naudas sadale kārtīgi jāsaplāno, nešķiežoties ar līdzekļiem. Šajā sezonā federācija klubiem piešķīrusi apmēram 3,5 miljonus eiro, kas jau ir vairāk nekā bija paredzēts sākumā. Taču vairāki klubi ir iesnieguši savienībai lūgumu par papildu finansiālo atbalstu, jo koronavīrusa pandēmijas un pārtraukto turnīru dēļ zaudējuši ienākumus. Nav izslēgts, ka daļa no tiem varētu tikt likvidēti, turklāt tas varētu skart arī spēcīgākā čempionāta komandas.

Slovākijas Ekstralīgā aizvadītajā sezonā tika izspēlēts regulārais turnīrs, bet izslēgšanas spēles koronavīrusa pandēmijas dēļ tika atceltas. 38 mačus “Detva” komandas rindās aizvadīja Latvijas aizsargs Jānis Andersons, izceļoties ar vieniem gūtiem vārtiem, piecām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -3. Viņa komanda regulārās sezonas otrajā posmā spēlēja grupā, kas cīnījās par divām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu, taču sešu vienību konkurencē palika pēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
Tlačová agentúra Slovenskej republiky - TASR.sk


Dmitrijs Diļevka pie Polijas vārtiem. Foto: LHF
2

Latvijas U18 izlase pret mājinieci Somiju sāks pasaules čempionātu

Somijas pilsētās Espo un Vantā sāksies pasaules U18 čempionāts hokejā. Pirmajā spēlē plkst. 14.00 tiksies amerikāņi un slovāki, bet Oļega Sorokina vadītā Latvijas U18 izlase plkst. 18.00 izaicinās mājinieci Somiju.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.