Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Burks: "Gribam būt komanda, pret kuru spēlēt ir ļoti grūti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Burks: "Gribam būt komanda, pret kuru spēlēt ir ļoti grūti"
Villijs Dežardēns
Foto: TASS/Scanpix

Kanādas hokeja izlase vakar nosauca sastāvu 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Kā norādīja ģenerālmenedžeris Šons Burks, aizsardzība būs mobila, uzbrukums – meistarīgs, bet spēlēšana pret Kanādas izlasi ikvienai valstsvienībai būs grūts uzdevums.

Kanādas izlase olimpiskajās spēlēs cīnīsies vienā grupā ar Čehiju, Šveici un laukuma saimnieci Dienvidkoreju. Savukārt sagatavošanās posms norisināsies Rīgā, treniņnometnei sākoties 28. janvārī. Februārā ievadā tiks aizvadītas pārbaudes spēles pret latviešiem un baltkrieviem, bet noslēdzošo maču pirms turnīra kanādieši aizvadīs 12. februārī Dienvidkorejā pret Zviedrijas izlasi.

"Mūsu komandā ir spēlētāji, kuri pēc atteikuma saņemšanas vienā vietā spējuši situāciju apgriezt kājām gaisā. Viņu atdeve un cīņasspars ir neticami," teica kanādiešu galvenais treneris Villijs Dežardēns. 60 gadus vecais speciālists vasarā tika atbrīvots no Vankūveras "Canucks" vadīšanas.

"Izvēles izdarījām, vadoties pēc mūsu uzskatiem, ka gribam būt komanda, pret kuru spēlēt ir ļoti grūti," norādīja ģenerālmenedžeris Šons Burks, kurš pats divas reizes piedalījies olimpiskajās spēlēs. "Turnīrā būs vairākas talantīgas komandas. Protams, uz lielās skatuves spiediens kļūst lielāks, bet gribējām, lai komandā dzīslo kanādiešu domāšana."

"Mums ir mobila aizsardzība un meistarīgi uzbrucēji, pāris hokejisti arī ir augumā reženi. Taču pats svarīgākais – visos spēlētājos mīt raksturs, kuru meklējām. Tas dod iespēju spēlēt iecerētajā veidā un būt komandai, pret kuru citas nevēlēsies cīnīties," norādīja Burks. Bijušā vārtsargs asistents ir cits bijušais vārtsargs – leģendārais Martins Brodērs.

Pārbaudes mačos Kanādas valstsvienību pārstāvēja vairāki universitātēs spēlējošie hokejisti, taču uz Phjončhanu nebrauks neviens no viņiem. "Tā ir vīru spēle," teica Skots Salmonds, kurš ir Kanādas izlašu viceprezidents. "Nesaku, ka daži no viņiem nevarētu spēlēt starp vīriem, taču nepieciešams pielāgoties, ja nāc no koledžas vai junioriem. Jāpierod pie ātruma un spēka. Mums nav tik daudz laika, lai to darītu."

Tiesa, kā vēsta Kanādas mediji, nule par U20 pasaules čempionu kļuvušais aizsargs Keils Makars saņēmis uzaicinājumu doties uz olimpiskajām spēlēm, bet viņš atteicies no paliks mājās. Kanādas izlasē būs viens Rīgas "Dinamo" spēlētājs – aizsargs Karls Stolerijs. Tāpat iekļauts vārtsargs Džastins Pīterss, ar kuru pēc neveiksmīgā sākuma tika lauzts līgums.

Izmantotie resursi:
Men's non-NHL Olympic hockey team built to...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-12 17:40, pirms 6 gadiem
Teicama vienība! Jācer ka Pīters nepievils kā Dinamo!

  -2 [+] [-]

, 2018-01-12 17:56, pirms 6 gadiem
Būs grūti.... pašiem kanādiešiem. Tāda 3-4 maiņas čekeru izlase un bekapi goaliji. Medaļas varbūt tāpat aizķers. Nez kas tur zviedriem un somiem arī jeņķiem būs tie liekas nopietnāki pretendenti uz zeltu un medaļām! Olimpiskos sportistus no vatestānas gan jau tāpat kāds no augstāk minētajiem aplauzīs kādā no finālu kārtām.

     [+] [-]

, 2018-01-12 18:11, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Būs grūti.... pašiem kanādiešiem. Tāda 3-4 maiņas čekeru izlase un bekapi goaliji. Medaļas varbūt tāpat aizķers. Nez kas tur zviedriem un somiem arī jeņķiem būs tie liekas nopietnāki pretendenti uz zeltu un medaļām! Olimpiskos sportistus no vatestānas gan jau tāpat kāds no augstāk minētajiem aplauzīs kādā no finālu kārtām.
kāpēc Tu domā, ka amīšiem ir spēcīgāks sastāvs? skat. 2018 Olympic Winter Games | U.S. Men's Roster .

  -2 [+] [-]

, 2018-01-12 18:37, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc Tu domā, ka amīšiem ir spēcīgāks sastāvs? skat. 2018 Olympic Winter Games | U.S. Men's Roster .
Nu formāli spēcīgāks varbūt arī nav(nekur to nesaku), bet jeņķiem vismaz ir jau pieredze kā ar "studentiem" to "sarkano zapiņu" uzvarēt! Džekiem(jeņķiem) vēlreiz jānoskatās filma "Miracle on ice"! "Jāuzkruķī" sevi!