Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Tribuncovs iesūdz tiesā "Gomel", bet zaudē

Tribuncovs iesūdz tiesā "Gomel", bet zaudē
Atvars Tribuncovs
Foto: hcgomel.com

Baltkrievijas Ekstralīgas kluba "Gomel" aizsargs Atvars Tribuncovs kopā ar komandas biedru Kirilu Stepanovu bija iesūdzējuši klubu Gomeļas centra rajona tiesā par algas neizmaksāšanu, taču zaudējuši tajā.

Kirils Stepanovs: "Situācija Gomeļā izvērtās tāda kā citos Baltkrievijas čempionāta klubos – vadība atsaucās uz prezidenta Lukašenko pavēli, pamatojoties uz kuru, nevar man izmaksāt to, kas man pienākas kopš 2013.gada janvāra (Lukašenko izdeva pavēli, nosakot, ka visas algas kopš 2013.gada janvāra var neizmaksāt, lai glābtu klubus no bankrota – aut.). Kopš tā esam saņēmuši tikai 20% no summas, kas paredzēta pēc līguma. Sezona noslēdzās un pēc pāris tikšanās reizēm ar kluba direktoru Usoviču, viņš deva virsnieka godavārdu, ka ar prieku izmaksātu visu summu, taču nevar neapkļauties Lukašenko pavēlei. Negrib tā dēļ sēdēt cietumā..."

"Es un mans kolēģis Atvars Tribuncovs pakonsultējāmies pie kvalificēta jurista par minēto pavēli. Viņš rūpīgi izstudēja līgumu un pavēli, atzīstot, ka starp Lukašenko izdoto dokumentu un algu izmaksu nav nekāda sakara. Mēs savācām visu dokumentus un iesūdzējām tiesā "Gomel". Jau bija piecas tiesas sēdes, kurās piedalījās dažādi kluba cilvēki, tai skaitā Usovičs. Ne reizi neviens no viņiem neatsaucās uz Lukašenko pavēli, bet tikai centās atrast nepilnības līgumā, lai nevajadzētu maksāt. Mani izsauca uz tiesu 12.jūlijā un aptuveni 50 minūtes atbildēju uz tiesneša jautājumiem. Smieklīgi, bet kāds no kluba pārstāvjiem, jautāts vai starp prezidenta pavēli un algu izmaksu ir saistība, atbildēja noliedzoši. Tāpat smieklīgi ir tas, ka Usovičs apgalvo, ka viņam nav nekāda sakara ar parakstītajiem dokumentiem, lai gan mēs tos personiski parakstījām viņa kabinetā. Nevērtīgs tāds vadītājs, kurš komandai acīs sava vienu, bet patiesībā visus cenšas apmānīt. Virsnieka godavārds? Tā viņš parādīja, ko tas nozīmē, kad tiesā visu sagrieza tā, kā viņam izdevīgi."

Tiesā Tribuncova un Stepanova prasība tika pilnībā noraidīta, bet klubs paziņojis, ka nav parādā spēlētājiem un pilnībā norēķinājies ar tiem. Tiesa, Stepanovs atklājis, ka viņa advokāts gatavo vēstuli Baltkrievijas prokuratūrai, kā arī prezidentam Aleksandram Lukašenko.

Izmantotie resursi:
Главная - Хоккей Беларуси, Литвы и Украины
Официальный сайт хоккейного клуба «Гомель»...


, 2013-08-11 13:46, pirms 11 gadiem
Baltkrievijas tiesām prasības pret Lukašenko vispār nevajadzētu pieņemt...
, 2013-08-11 13:48, pirms 11 gadiem
Tas jau ir rādītājs, ka lielākajā daļā postpadomju republiku tie līgumi ir simboliski taloni.
, 2013-08-11 13:50, pirms 11 gadiem
Jautra valsts. Spruktiņš varēja tur paspēlēt un novērtēt pa īstam, kas ir motivācija
, 2013-08-11 13:59, pirms 11 gadiem
Un kur IIHF, kāpēc caur viņiem nespiest uz BLR klubiem, jāizmanto, jo tur notiks PČ!?
, 2013-08-11 14:15, pirms 11 gadiem
neko viņi neizspiedis , baltkrievija ir tāda valsts , kurā visu nosaka viens cilvēks , ja viņš pateiks lai klubs maksā , tad klubs samaksās , ja viņs nepateiks , tad klubs ari nemaksās . Esmun par 90 % pārliecinats , ka Lukasenko ir poh uz tām tiesām
PuLVeris rakstīja: Un kur IIHF, kāpēc caur viņiem nespiest uz BLR klubiem, jāizmanto, jo tur notiks PČ!?
, 2013-08-11 14:21, pirms 11 gadiem
objektiivais rakstīja: neko viņi neizspiedis , baltkrievija ir tāda valsts , kurā visu nosaka viens cilvēks , ja viņš pateiks lai klubs maksā , tad klubs samaksās , ja viņs nepateiks , tad klubs ari nemaksās . Esmun par 90 % pārliecinats , ka Lukasenko ir poh uz tām tiesām
Ja IIHF piedraudēs ar problēmām PČ sakarā, domāju ātri atrisinātos algas neizmaksāšanas problēmas!
, 2013-08-11 14:27, pirms 11 gadiem
Autor,kas tad trīs dienu vecas ziņas liek -jaunumi,sadaļā!???

Хоккеисты судятся с клубом из-за долгов по зарплате 08.08.2013

Защитник Гомеля Кирилл Степанов подал в суд иск с целью вернуть заработанные деньги, которые полагаются ему по контракту. Хоккеист надеется, что благодаря его решению деньги вернут не только ему, но и всем тем, кому задолжали различные суммы.

- Ситуация в Гомеле сложилась, как и в других клубах ОЧБ - руководство ссылалось на указ президента Лукашенко, из-за которого не могут оплатить все причитаемое по зарплатам с января 2013 года, - рассказал хоккеист в комментарии для нашего сайта. - То есть, с этого месяца мы получали лишь по 20 процентов от общей суммы заработанного по контракту. Сезон завершился и на нескольких собраниях в клубе директор Усович давал слово офицера, что он бы с радостью выплатил все деньги, но не может перешагнуть через указ. Мол, не хочет сесть в тюрьму из-за этого.

По словам Степанова, многие игроки согласились ввиду сложившейся ситуации на почти трехкратное сокращение зарплат.

- Я и мой коллега Атварс Трибунцовс проконсультировались у квалифицированного юриста по поводу этого указа, - продолжает Степанов. - Он внимательно изучил контракты и указ, после чего сообщил, что между документом, изданным Лукашенко, и невыплатами зарплат нет никакой связи! Мы собрали все документы и подали в суд на ХК Гомель. Прошло уже пять заседаний, на которых постоянно присутствовали разные люди от клуба, в том числе и господин Усович. Ни разу никто из них не сослался на указ Лукашенко, а лишь пытались найти лазейки в контракте, чтобы не платить. Меня вызывали на заседание 12 июля, и я около 50 минут отвечал на вопросы судьи. Дошло до смешного: на вопрос судьи, имеет ли новый указ президента отношение к выплатам по контрактам (бонусы и премии), один из представителей клуба ответил отрицательно! Еще смешно, когда Усович утверждает, что не имеет никакого отношения к подписанным контрактам, хотя мы лично подписывали их в его кабинете. Что ж, грош цена такому руководителю, говорящему в глаза всей команде одно, на самом деле просто пытается всех обмануть. Слово офицера? Так ведь он показал, что оно значит, когда на суде моментально перекрутил все сказанное в свою пользу.

Игрок сообщил, что его адвокат готовит письмо в прокуратуру РБ, а также на имя президента Александра Лукашенко.

В ближайшие дни состоится еще одно заседание суда, на котором наверняка прояснится какая-либо дополнительная информация.

Отметим, что Степанов стал одним из лучших защитников ОЧБ в прошлом сезоне, набрав в 53 играх 34 (8+26) очка и показатель полезности "+44". Защитник уже подписал контракт с пермским Молотом-Прикамье и будет выступать в ВХЛ, оставляя белорусский чемпионат далеко не с лучшими воспоминаниями.
, 2013-08-11 14:47, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Ja IIHF piedraudēs ar problēmām PČ sakarā, domāju ātri atrisinātos algas neizmaksāšanas problēmas!
ar ko tieši iihf varētu piedraudēt? ka pēkšņi rīkos pč citur? uz to taču batjka neuzķertos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-11 15:15, pirms 11 gadiem
ja viņi domātu ka izglābt klubus , tad valsts iegulditu tajos naudu nevis liktu klubiem nemaksāt algas
armandsrulz rakstīja: Vismaz Baltkrievijā domā kā izglābt klubus nevis kā pie mums visām lielām amatpersonām ir poh par situāciju ir viens Dinamo a par parējiem klubiem nav intereses
, 2013-08-11 15:55, pirms 11 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-11 16:15, pirms 11 gadiem
vēl jau apelācija un kasācija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-11 18:50, pirms 11 gadiem
nezinu šo gadījumu.bet varu tikai pateikt,ka neskatoties uz Likašenko diktatorismu,un visas pārejās negācijas,kas mums tiek uzspiestas,Baltkrievija attīstībā mums ir priekšā jau sen.Nemaz nerunājot par ražotni,kas tur attīstās milzu soļiem.
, 2013-08-11 20:34, pirms 11 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: nezinu šo gadījumu.bet varu tikai pateikt,ka neskatoties uz Likašenko diktatorismu,un visas pārejās negācijas,kas mums tiek uzspiestas,Baltkrievija attīstībā mums ir priekšā jau sen.Nemaz nerunājot par ražotni,kas tur attīstās milzu soļiem.
Ko tad BLR tādu progresīvu un revolucionāru ražo?
, 2013-08-11 20:56, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Ko tad BLR tādu progresīvu un revolucionāru ražo?
traktorus
, 2013-08-11 21:20, pirms 11 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: nezinu šo gadījumu.bet varu tikai pateikt,ka neskatoties uz Likašenko diktatorismu,un visas pārejās negācijas,kas mums tiek uzspiestas,Baltkrievija attīstībā mums ir priekšā jau sen.Nemaz nerunājot par ražotni,kas tur attīstās milzu soļiem.
Lai varētu objektīvi spriest, ar pastaigāšanos pa ielām vien nepietiek, pašam vajag tur kādu laiku padzīvot, pastrādāt.
, 2013-08-11 21:36, pirms 11 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: nezinu šo gadījumu.bet varu tikai pateikt,ka neskatoties uz Likašenko diktatorismu,un visas pārejās negācijas,kas mums tiek uzspiestas,Baltkrievija attīstībā mums ir priekšā jau sen.Nemaz nerunājot par ražotni,kas tur attīstās milzu soļiem.
lai viņi ražo ko grib un cik grib, bet godavārdu baltkrievi nemāk turēt. tas ir skaidrs. protams nesaku to par visiem. ir jau protams goda cilvēki ar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
7

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).
Miks Indrašis. Foto: brynas.se
6

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynas" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynas", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.
Līans Bihsels. Foto: Rogle BK
5

Šveices zvaigznei Bihselam pēc atteikuma U20 durvis uz izlasi slēgtas

Šveices hokeja izlasi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā nepārstāvēs 19 gadus vecais aizsargs Līans Bihsels, kurš Nacionālajā hokeja līgā draftēts ar 18. numuru. Durvis uz valstsvienību slēgtas, jo Bihsels decembrī atteica U20 izlasei.