Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Par spīti olimpiskajam fiasko Skabelka paliks pie Kazahstānas izlases stūres

Par spīti olimpiskajam fiasko Skabelka paliks pie Kazahstānas izlases stūres
Andrejs Skabelka. Foto: hcbarys.kz

Nedēļas nogalē Kazahstānas hokeja izlase piedzīvoja šoku, savā laukumā zaudējot Polijai un nespējot kvalificēties olimpiskās kvalifikācijas noslēdzošajam posmam. Tomēr Andrejs Skabelka paliks galvenā trenera amatā.

Izšķirošajā spēlē Kazahstānas valstsvienība piedzīvoja zaudējumu ar 2:3. Komandā spēlēja virkne naturalizēto hokejistu, ieskaitot zviedru vārtsargu Henriku Kārlsonu, kanādiešu aizsargu Darenu Dicu un lielisko vārtu guvēju Naidželu Dousu, kurš izlases kreklu mugurā vilka, neskatoties uz to, ka vairs nepārstāv Nursultanas "Barys".

Tādējādi olimpiskās kvalifikācijas beidzamo posmu pārsteidzoši sasniegusi Polija. Ja visās grupās uzvarētu rangā augstāk esošās komandas, tad Kazahstāna brauktu uz Rīgu un būtu Latvijas pretiniece kvalifikācijā, tomēr zaudējums ieviesa izmaiņas. Tādējādi Latvijai, Francijai un Itālijai kompāniju sastādīs Ungārijas valstsvienība.

"Andrejs Skabelka turpinās darbu ar izlasi kā minimums līdz pasaules čempionātam. Viņš ir ļoti labs speciālists, viņam apkārt ir labs štābs. Protams, turnīrs tika izgāzts, bet mēs dodamies uz priekšu," teica Kazahstānas Hokeja federācijas ģenerāldirektors Gļebs Kartajevs. "Priekšā pasaules čempionāts, kurā nepieciešams parādīt maksimāli labu rezultātu."

Pasaules čempionātā, kas laika posmā no 8. līdz 24. maijam notiks Šveicē, Kazahstāna spēlēs vienā grupā ar Latviju, Krieviju, Somiju, ASV, Šveici, Norvēģiju un Itāliju.

Skabelka ir arī Kontinentālās hokeja līgas kluba Nursultanas "Barys" galvenais treneris. Komanda ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, atpaliekot tikai no Kazaņas "Ak Bars" un Omskas "Avangard". Tā jau tagad garantējusi dalību Gagarina kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/7729411


, 2020-02-11 15:29, pirms 4 gadiem
Poļu līga>KHL!
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
10

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).