Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Baltkrievijas hokeja izlasi vadīs bijušais "Bruins" un "Red Wings" treneris

Baltkrievijas hokeja izlasi vadīs bijušais "Bruins" un "Red Wings" treneris
Deivs Luiss
Foto: Boston.com

Baltkrievijas Hokeja federācija paziņojusi, ka galvenais kandidāts uz pieaugušo izlases galvenā trenera amatu ir Deivs Luiss. Drīzumā viņš ieradīsies Minskā, lai oficiāli parakstītu līgumu.

Deiva Luisa ierašanās Baltkrievijā plānota 15. decembrī, kad viņš arī tiks oficiāli prezentēts medijiem kā jaunais izlases vadītājs. Viņš jau iepriekš strādājis ar Baltkrievijas izlasi, tiesa, trenera palīga amatā, asistējot Glenam Henlonam un pēc tam Mihailam Zaharovam.

Kanādiešu speciālists Luiss aizvadījis ilgu NHL karjeru kā spēlētājs, piedaloties 1008 spēlēs "Islanders", "Kings", "Devils" un "Red Wings" sastāvā. Tieši Detroitā arī sākās viņa trenera karjera, kad viņš palika komandā kā trenera palīgs, turklāt kopš 1993. gada bija leģendārā Skotija Boumena palīgs. Pēc Boumena aiziešanas tieši Luiss tika nozīmēts par galveno treneri.

Lai arī Luisam izdevās saglabāt "Red Wings" vietu izslēgšanas spēlēs divās sezonās pēc kārtas, pēc lokauta ar viņu līgums pagarināts netika, bet 2006. gadā viņš izmēģināja Bostonas "Bruins" piedāvājumu galvenā trenera amatā. Tas neizdevās sekmīgs, un pēc tam Luiss strādājis kā trenera palīgs "Hurricanes" un "Kings" vienībās, uz īsu brīdi parādījies arī pie Ukrainas izlases stūres, bet nu pārņems Baltkrievijas izlasi.

Nākamajā pasaules čempionātā Baltkrievijas un Latvijas izlases ceļi vismaz grupu turnīrā nekrustosies, jo Baltkrievija ir B grupā. Pagājušajā čempionātā savās mājās Baltkrievija ieņēma septīto vietu.

Izmantotie resursi:
Основной кандидат на пост главного тренера -...


, 2014-12-10 13:38, pirms 9 gadiem
Oho! Kad tik Baltkrievija neiet Latviesu pedas,proti, mums bija Teds Nolans,kurs atkalja daudzus jaunus talantus.. Bet vai tas notiks ari Baltkrievija ar Deivu Luisu?!
, 2014-12-10 13:38, pirms 9 gadiem
Plets un Lalands viņam varēs izrādīt Minsku.
, 2014-12-10 13:44, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka Lukašenko treneru selekcijas procesā ir paskatījies uz Luisa bildi.
, 2014-12-10 13:53, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Izskatās, ka Lukašenko treneru selekcijas procesā ir paskatījies uz Luisa bildi.

Domā, Lipmans uzaicinot Nolanu par LV izlases galveno treneri, bija uz viņu iekrājis biezu dosjē n-to gadu šķērsgriezumā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-10 14:34, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Izskatās, ka Lukašenko treneru selekcijas procesā ir paskatījies uz Luisa bildi.
Kā saka - pēc sava ģīmja un līdzības. Savulaik arī LM hokeja komandas talismans bija krietni līdzīgs Sergejam Zaharjinam
, 2014-12-10 14:50, pirms 9 gadiem
Šim džekam karjerā smagi nepaveicās - Islanders apmainīja uz Kings pirms dedlaina 1980. gadā, kad Islanders dabūja pirmo no četriem Stenlijiem pēc kārtas. Bet Bačs Gorings - pie četriem kausiem
, 2014-12-10 16:20, pirms 9 gadiem
laicīgi gan Belariem jau nākamnedēļ pārbaudes turnīrs Šveicē pret mājiniekiem, norvēģiem un slovākiem.
, 2014-12-10 17:17, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: laicīgi gan Belariem jau nākamnedēļ pārbaudes turnīrs Šveicē pret mājiniekiem, norvēģiem un slovākiem.
jēga, ka mums Beļavski ielika vasarā, ja viņš tāpat tik kaujas sastāvu varēs pārbaudīt īsi pirms PČ...
belari toties tagad to pārbaudīs...
, 2014-12-10 17:47, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: jēga, ka mums Beļavski ielika vasarā, ja viņš tāpat tik kaujas sastāvu varēs pārbaudīt īsi pirms PČ...
belari toties tagad to pārbaudīs...
arī taisnība. diemžēl.
, 2014-12-10 21:13, pirms 9 gadiem
Tas padomju sovhoza priekšsedētājs galīgi aizmirsis sociālisma ābeci ,ka ar kapitālistiem nav pa ceļam.Treneris kanādietis,aizokeāna spēlētājiem piešķir pilsonības,bet valstī sociālisms.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
7

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".