Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Eagles" ar čempionu titulu noslēdz dalību ECHL

Juris Miņins
Juris Miņins

"Eagles" ar čempionu titulu noslēdz dalību ECHL
Foto: echl.com

Kolorado "Eagles" šonakt Kellija kausa septītajā spēlē ar 3:2 pārspēja Floridas "Everblades", izcīnot savu otro ECHL čempionu titulu pēc kārtas.

Kolorado "Eagles" savu dalību Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) noslēdza uz pozitīvas nots, jo Kellija kausa finālsērijā, atrodoties iedzinējos ar rezultātu 2:3, spēja uzvarēt divus mačus pēc kārtas un tikt pie kausa. Jāpiebilst, ka arī septītajā spēlē viņi divas reizes bija nonākuši iedzinējos un trešā perioda vidū vēl zaudēja ar 1:2, taču Kolorado "Avalanche" sistēmas spēlētājs Treviss Barons izlīdzināja rezultātu, bet divarpus minūtes pirms mača pamatlaika beigām, mazākumā, uzvaras vārtus guva aizsargs Gabriels Verpelsts.

Kā jau minēts, ar šo uzvaru Kolorado "Eagles" komanda atvadās no ECHL, jo nākamsezon spēlēs Amerikas hokeja līgā (AHL), pildot Kolorado "Avalanche" galvenā fārmkluba pienākumus. Tiesa, šis solis nav motivēts ar komandas neapmierinātību ar ECHL, bet gan ar Ziemeļamerikās profesionālā hokeja plāniem katrai NHL komandai garantēt AHL fārmkomandu. Pēc "Eagles" aiziešanas no ECHL čempionāts, lai arī būs zaudējis vienu no spēcīgākajām komandām, nekļūs mazskaitlīgāks, jo jau no jaunās sezonas to papildinās divas jaunas komandas – Meinas "Mariners" un Ņūfaunlendas "Growlers".

Jāpiebilst, ka ECHL čempionātam "Eagles" pievienojās 2011. gadā un šajā laikā tika pie diviem čempionu tituliem, šajā un iepriekšējā sezonā. Iepriekš vienība spēlēja Centrālajā hokeja līgā (CHL) un tur arī divreiz kļuva par čempioniem (2005. un 2007. gadā).

Interesanti, ka pie pirmā čempionu titula komandas vēsturē, CHL Reja Mironī prezidenta kausa, Kolorado "Eagles" tika ar Latvijas hokejistu Kārli Zirni sastāvā, kurš 59 regulārās sezonas mačos tolaik izcēlās ar 18 vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm, bet 16 izslēgšanas spēļu mačos guva piecus vārtus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Savukārt, 2014./2015. gada sezonā šo vienību pārstāvēja Vitālijs Pavlovs, kurš 71 mačā iczēlās ar 34 (17+17) punktiem un vēl trīs (2+1) punktus nopelnīja septiņos "play-off" mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.echl.com/