Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Didzis Rudmanis

Sāksies cīņa par Latvijas čempiona titulu

Sāksies cīņa par Latvijas čempiona titulu
Vai Edgars Lūsiņš spēs apturēt "Zemgali"?
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Ar spēlēm visos trīs ceturtdaļfinālu pāros šovakar tiks dots starts Latvijas čempionāta hokejā izslēgšanas kārtai. Liepājnieki savā laukumā uzņems Jūrmalas HASC hokejistus, Ogrē savā starpā tiksies abas vietējās komandas - "Kurbads" un "Ogre/Sāga 97", savukārt pašreizējā čempione "Prizma" mērosies spēkiem ar "Zemgali". Liepājas un "Prizmas" spēles būs iespējams vērot Sportacentrs.com tiešraidē.

Regulārā čempionāta uzvarētāja HK MOGO cīņā par Latvijas čempiones titulu iesaistīsies vien pusfināla kārtā, kur tai pretī stāsies Rīgas "Prizma" un HK Zemgale pāra uzvarētāja. Otrā pusfinālā attiecīgi spēkiem mērosies HK Kurbads un Ogre/Sāga 97, kā arī HK Liepāja un Jurmālas HASC pāru uzvarētājas.

Gan ceturtdaļfināli, gan pusfināli tiks aizvadīti sērijā līdz trim uzvarām, savukārt Latvijas čempionāta finālsērija, līdzīgi kā pagājušogad, tiks aizvadīta līdz kādai no komandām izdosies gūt četrus panākumus.

Rīgas "Prizma" - HK Zemgale

"Prizmas" un "Zemgales" duelis pavisam noteikti uzskatāms par ceturtdaļfinālu sērijas centrālo notikumu. Regulārā čempionāta noslēgumā abas komandas šķīra vien trīs punkti, "Prizmai" ierindojoties ceturtajā, bet "Zemgalei" - piektajā vietā.

Komandas savā starpā izslēgšanas kārtā tikās arī pagājušosezon, kad pusfinālā sērijā ar 3-1 pārāki bija "Prizmas" hokejisti. Atšķirībā no pašreizējās Latvijas čempionvienības, "Zemgale" kluba salīdzinoši ilgajā vēsturē Latvijas čempionāta finālā vēl nav spēlējusi.

Savstarpējās komandu spēles šosezon bijušas gana sīvas un aizraujošas. Ja sezonas ievadā pārāka bija "Prizma", nākamajās trīs tikšanās reizēs uzvarēja jelgavnieki. Piektajā spēlē, kas tika aizvadīta 4. martā, ar rezultātu 8:4 panākumu svinēja "Prizma", tādējādi skaidri demonstrējot to, ka ceturtdaļfinālā darīs visu, lai "Zemgales" hokejistus pārspētu.

Vadošie spēlētāji

Gan pirms sezonas, gan arī sezonas gaitā "Prizmas" sastāvs piedzīvojis virkni būtisku pārmaiņu, kuru rezultātā komandai nācies šķirties no vairākiem tās vadošajiem spēlētājiem. Ja sezonas ievadā komanda turēja līdzi turnīra vadošajam trijniekam, sezonas otrajā pusē tā jau krietni uzskatāmāk dalīja ceturto un piekto vietu ar "Zemgali".

Viens no rīdzinieku balstiem neapšaubāmi ir tās vārstargs Edgars Lūsiņš, aizsardzībā līdzjutējiem pazīstamākie ir pieredzējušie Mihails Bogdanovs un Krišs Grundmanis, savukārt galvenās vijoles uzbrukumā spēlē komandas kapteinis Viktors Lobačovs un "Prizmas" rezultatīvākais spēlētājs Vitālijs Hvorostiņins. Lieliski komandā iejuties ir arī tās nesenais papildinājums Romāns Glazkovs.

"Zemgale", iespējams, ir vienīgā Latvijas čempionāta komanda, kas var lepoties ar trim līdzvērtīgiem vārtsargiem, kas šosezon spējuši sevi lieliski apliecināt - Tomu Konrādu, Tomu Nuku un Nikolaju Žurkovu. Komandas rindas nesen pametis tās kapteinis un uzbrukuma līderis Rihards Remiņš, kas noteikti atstās ietekmi uz komandas sniegumu ceturtdaļfinālā. Tiesa, "Zemgalē" spēlē arī Juris Ziemiņš, Olafs Aploks, Raivis Kurņigins un citi, kas pretinieku vārtus aktīvi apdraudēs arī šajā sērijā.

Savstarpējās spēles

20.09.Zemgale - Prizma2:4
19.11.Zemgale - Prizma6:3
13.12.Prizma - Zemgale2:5
27.01.Prizma - Zemgale0:5
04.03.Zemgale - Prizma4:8

Spēļu kalendārs

11.marts19:00Prizma - ZemgaleVolvo ledus halle
12.marts19:00Prizma - ZemgaleVolvo ledus halle
14.marts15:30Zemgale - PrizmaJelgavas ledus halle
15.marts15:00Zemgale - PrizmaJelgavas ledus halle
17.marts19:00Prizma - ZemgaleVolvo ledus halle

HK Kurbads - Ogre/Sāga 97

Pēc tam, kad pagājušajā pavasarī uz Volvo halles ledus Latvijas čempiona kausu virs savām galvām cēla "Prizmas" hokejisti, bija skaidri noprotams, ka "Kurbads" sastāva komplektācijai šai sezonā pieies krietni nopietnāk. Tas guva apliecinājumu jau pavisam drīz, kad komandai pievienojās Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Macijevskis. Tiesa, pretēji iepriekšējai sezonai, kad "Kurbads" svinēja uzvaru regulārājā čempionātā, šosezon komanda bija vien trešā.

Lai gan reizi regulārajā čempionātā "Sāgai" pietrūka pavisam maz, lai atņemtu "Kurbadam" punktus, pārējo četru spēļu rezultāti ir bijuši gana viennozīmīgi, lai būtu skaidrs komandu spēku samērs. "Kurbads" ir neapšaubāms šī dueļa favorīts, taču tas nenozīmē, ka "Sāgas" hokejisti nepacentīsies sarūpēt kādu pārsteigumu. Galu galā, pēdējās spēles ir skaidri liecinājušas, ka "Kurbads" pašlaik nerāda savu labako sniegumu. Komanda ir nopietni gatavojusies play-off, taču jautājums ir par to, vai "Kurbads" būs formā jau ceturtdaļfināla spēlēs.

Vadošie spēlētāji

"Kurbada" vārtos šosezon stabili iejuties Uldis Čalpa, kurš spēles laiku tajos dala ar pieredzējušo Dmitriju Žabotinski. Pieredzējušas un spēcīgas ogrēniešiem ir visas līnijas, un, kas nozīmīgi, sezonas gaitā komanda tās ievērojami papildinājusi. Aizsardzības spēli "Kurbadā" nodrošina gan Laviņš un Adamovičs, gan Valters un kapteinis Bluks. "Kurbada" uzbrukuma triecienmaiņu veido Aleksandrs Macijevskis, kā arī divi komandas jaunpienācēji - Gatis Gricinskis un Aleksejs Širokovs. Spējīgu uzbrucēju komandā ir tik daudz, ka pēdējās spēles sastāvā vairs nav ticis viens no pagājušā gada "Prizmas" čempiona titula kaldinātājiem Dāvis Straupe.

Ja Latvijas U-18 hokeja izlasei būtu sava bāzes komanda, tā tikpat labi varētu būt "Sāga", nevis HK Rīga. Galu galā, uz pārbaudes turnīru Norvēģijā novembrī devās septiņi "Sāgas" hokejisti, no tās rindām nācis arī Mārtiņš Dzierkals. Pašlaik komandā vadošo spēlētāju lomas uzņēmušies Ēriks Žohovs, Juliāns Misjus un Roberts Baranovskis, aizsardzībā pārliecinoši ir Eduards Fjodorovs un Eduards Hugo Jansons.

Savstarpējās spēles

13.09.Kurbads - Sāga12:2
25.10.Sāga - Kurbads2:8
15.11.Sāga - Kurbads0:9
07.01.Kurbads - Sāga6:5
11.02.Kurbads - Sāga11:1

Spēļu kalendārs

11.marts19:30Kurbads - SāgaVidzemes ledus halle
12.marts19:30Kurbads - SāgaVidzemes ledus halle
14.marts15:30Sāga - KurbadsVidzemes ledus halle
15.marts15:30Sāga - KurbadsVidzemes ledus halle
17.marts19:30Kurbads - SāgaVidzemes ledus halle

HK Liepāja - Jūrmalas HASC

Līdzīgi kā "Kurbada", arī liepājnieku mērķis šajā sezonā ir skaidrs - tas ir čempiona tituls. Ilgāku laiku atradusies turnīra kopvērtējuma vadībā, regulāro čempionātu Liepāja tomēr noslēdza otrajā vietā aiz HK MOGO. Izslēgšanas kārtā komandai jau pievienojušies vairāki "Dinamo" spēlētāji, taču arī bez tiem komanda būtu viena no favorītēm cīņā par Latvijas zeltu. Kas nozīmīgi, pašlaik liepājnieki izbauda, šķiet, skaļāko vietējo līdzjutēju atbalstu.

Ap Jauno gadu HASC trenera amatu zaudēja Vjačeslavs Nazarovs, viņa vietā stājoties Valērijam Kuļibabam. Kuļibaba līdz tam strādāja ar MHL B klubu Kišiņevas "Platina", un uz Jūrmalu atveda arī lietuviešu vārtsargu Simu Baltrunu. Trenera maiņa un papildinājumi komandas rindās gan HASC rezultātu būtiski neietekmēja, jūrmalniekiem vien ar deviņiem punktiem regulāro čempionātu noslēdzot pēdējā vietā.

Lai gan vienu no deviņiem punktiem HASC novembrī izcīnīja tieši pret Liepāju, pāris nedēļas pirms tam Liepājas hokejisti uzstādīja šīs sezonas vienā spēlē visvairāk gūto vārtu rekordu - spēle noslēdzās ar 21:5. Cik viegli vai grūti liepājniekiem izdosies apliecināt savu favorītu statusu, mēs redzēsim laukumā.

Vadošie spēlētāji

Liepājnieki savās rindās šosezon pulcējuši galvenokārt pilsētā uzaugušos hokejistus, kā arī vairākus agrākos "Metalurga" spēlētājus. Bruno Zabim, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Vācijā, sezona izvērtās ārkārtīgi sekmīga, un to viņš noslēdza kā līgas rezultatīvākais spēlētājs. Čempionāta rezultatīvāko galvgalī atrodas arī komandas kapteinis Mārtiņš Gipters, tāpat arī Valters Freijs, Māris Diļevka un Pauls Hodzko. Sezonas gaitā komandai pievienojās agrākais "Dinamo" sistēmas spēlētājs Rihards Cimermanis, kurš kļuva par liepājnieku pamatvārtsargu.

HASC šosezon piedzīvojusi daudz sastāva pārmaiņu, taču tās rezultatīvākais spēlētājs, Edgars Lipsbergs, Jūrmalā aizvadīja visu sezonu, 27 spēlēs atzīmējoties ar 27 punktiem. Viņam seko Vladislavs Koniševs un Augusts Valdis Vasiļonoks. Pamanāmākie komandas aizsargi ir veterāns Eduards Ivanovs, kā arī augumā raženais krievs Ivans Boiko. HASC ir ārzemju spēlētājiem bagātākā Latvijas komanda. Tās rindās spēlē trīs Krievijas un divi Lietuvas hokejisti. Sezonas gaitā Jūrmalā savu mājvietu bija raduši arī viens baltkrievs un viens igaunis.

Savstarpējās spēles

13.09.Liepāja - HASC9:3
25.10.Liepāja - HASC21:5
15.11.HASC - Liepāja2:3 B
07.01.HASC - Liepāja1:6
11.02.Liepāja - HASC8:2

Spēļu kalendārs

11.marts18:30Liepāja - HASCOlimpiskā ledus halle
12.marts18:30Liepāja - HASCOlimpiskā ledus halle
14.marts15:45HASC - LiepājaMajoru ledus halle
15.marts15:45HASC - LiepājaMajoru ledus halle
17.marts18:30Liepāja - HASCOlimpiskā ledus halle

Kura komanda sarūpēs ceturtdaļfināla lielāko pārsteigumu?

  • 12

  • 69

  • 8

  • 21

  • 33

  • 14



, 2015-03-11 10:42, pirms 9 gadiem
Šodien par Prizmu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 10:47, pirms 9 gadiem
Par Jelgavu!
, 2015-03-11 10:49, pirms 9 gadiem
Paldies autoram par darbu!
, 2015-03-11 10:51, pirms 9 gadiem
Atvērtais prāts ( A-Burts) rakstīja: Izslēgšanas kārtā komandai varētu pievienoties vairāki "Dinamo" spēlētāji.......
ko nozime VARETU? tad pievienosies vai ne,ibio!? ir jazin,vai ir verts veltit laiku un uzmanibu sim turniram,vai ne?
redzi, pret HASC nav īpašu vajadzību pēc viņiem, savukārt, 1/2fināl sērijas pārklājas ar Latvijas izlases treniņnometni, bet finālsērija ar pārbaudes spēlēm. Domāju, par to visticamāk, lems Beļavskis.
, 2015-03-11 10:52, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Šodien par Prizmu!
Par Prizmu! Lai gan jelgavnieku Talsu diasporai arī vēlu veiksmi!
, 2015-03-11 10:56, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: redzi, pret HASC nav īpašu vajadzību pēc viņiem, savukārt, 1/2fināl sērijas pārklājas ar Latvijas izlases treniņnometni, bet finālsērija ar pārbaudes spēlēm. Domāju, par to visticamāk, lems Beļavskis.
Abrag, kā tu zini, ka Indrašis nākamsezon brauks uz ZA?
, 2015-03-11 11:02, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Abrag, kā tu zini, ka Indrašis nākamsezon brauks uz ZA?
ir savi informācijas avoti Vismaz šobrīd taisās to darīt. Kā sanāks, to jau redzēs.
, 2015-03-11 11:07, pirms 9 gadiem
Liepāja sarauj
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 11:16, pirms 9 gadiem
Atvērtais prāts ( A-Burts) rakstīja: zel ka ta man nav absoluti nekas pret Latvijas 4empi,bet viss ir redzets gada garuma un ja nav par ko ipasi fanot, jo nav savu favoritu,tad ir pilnigi vienalga,kas tur galu gala uzvar un lidz aro ka neitralam skatitajam to verot ir ne visai interesanti cita lieta,ja butu DR spileri,tad vismaz varetu salidzinat,uz ko tie ir spejigi pret LHV ve4iem,un savukart LHV ve4i pret tiem
Nezinu, man ar nav 'sava ciema' komandas LHV, bet ir komandas, kuras patīk un kuras nē, tas pats ar spēlētājiem. Visādi Skvorcovi tikai čakarēs pasākumu. Negribu, lai teiksim Mogo paņem titulu - kas zina, vai nav komanda-viendienīte + stila ziņā atgādina tādu monarhu turpinājumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 11:21, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Labi, ka man ir par ko fanot. Zhēl. protams, ka Ivars beidzis komentētāja karjeru. Bija interesanti
Jānis nav sliktāks, pie tam aug ar katru reportāžu
interesanti klausīties, kamēr hokejisti spēlē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 11:25, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Labi, ka man ir par ko fanot. Zhēl. protams, ka Ivars beidzis komentētāja karjeru. Bija interesanti
kā beidzis? Kā tad tā? Viņa kreklu vismaz pie halles griestiem uzvilka?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 11:29, pirms 9 gadiem
No Rīgas Dinamo norīkotajiem Liepājai palīgā nav aizbraucis tikai Oskars Cibuļskis

p.s. pēc manas saprašanas, Cibuļski nemaz tā vienkārši nevar aizsūtīt, jo izrādās viņam vienvirziena līgums
, 2015-03-11 11:31, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: No Rīgas Dinamo norīkotajiem Liepājai palīgā nav aizbraucis tikai Oskars Cibuļskis

p.s. pēc manas saprašanas, Cibuļski nemaz tā vienkārši nevar aizsūtīt, jo izrādās viņam vienvirziena līgums
Un RD tagad tikai pamodās (par Cibuļski)?

bet nu nafig tas vajadzīgs pret HASC...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 11:35, pirms 9 gadiem
Brože tviterī raksta:
Liepājnieku otro maiņu veido trīs Rīgas Dinamo uzbrucēji: Roberts Bukarts - Māris Bičevskis - Gunārs Skvorcovs
https://twitter.com/UlvisBrozhe/sta...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 11:38, pirms 9 gadiem
Tad jau būs jābrauc uz Majoriem!
, 2015-03-11 11:39, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Ko nozimē "visādi Skvorcovi"? Vinš kā reiz ir Liepājā izaudzināts spēlētājs
Tiešām gan Skvorcovs,gan Mazurs-Mago Liepājā savējie.
, 2015-03-11 11:39, pirms 9 gadiem
Pa tv rádís Liepáju?
, 2015-03-11 11:40, pirms 9 gadiem
Atvērtais prāts ( A-Burts) rakstīja: pat ari tad, ja vins pats neizrada velesanos uzkapat?
ir noteiktas reglamentā paredzētas procedūras jāveic, lai nosūtītu Cibuļski
tam nav nekāda sakara ar viņa gribu vai negribu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 11:45, pirms 9 gadiem
Atvērtais prāts ( A-Burts) rakstīja: paga,paga, bet vai tad Bukartam nav tads pats ligums,ka Cibulskim? varbut es kaut ko jaucu
Bukartam divvirzienu.
Vajadzēja skatīties interviju, kuru vakar Tev spamā ieliku.
, 2015-03-11 11:46, pirms 9 gadiem
Prizma - čempions.
, 2015-03-11 11:54, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Bukartam divvirzienu.
Vajadzēja skatīties interviju, kuru vakar Tev spamā ieliku.
eksports svarīgāks sāk palikt nekā krustdēla karjera
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-11 12:04, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Jā, bet Jānis nedzied Liepājas himnu
izaugsmei vienmēr jāatstāj vieta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.