Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Čehija zaudē Krievijai, Somija deviņu vārtu mačā pārspēj Zviedriju

Čehija zaudē Krievijai, Somija deviņu vārtu mačā pārspēj Zviedriju
SKA uzbrucējs Andrejs Kuzmenko atzīmējās ar diviem vārtiem Krievijas uzvarā pār Čehiju. Foto: www.fhr.ru

Pirmo un vienīgo zaudējumu Zviedrijā notiekošajā „Beijer Hockey Games” turnīrā piedzīvoja sacensību uzvarētāja Čehijas izlase, kas piekāpās Krievijai ar 1:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva SKA uzbrucējs Andrejs Kuzmenko.

Čehi vēl vakar garantēja sev pirmo vietu turnīrā, bet Krievijai pat uzvara šodien negarantēja otro vietu, jo viss ir atkarīgs no Zviedrijas un Somijas spēles iznākuma. Miloša Ržihas vadītā komanda atklāja rezultātu otrajā periodā. Uzbrukumu ar garu piespēli uzsāka Māra Bičevska un Oskara Cibuļska komandas biedrs, „Mountfield” aizsargs Petrs Zamorskis, uz zilās līnijas ripu apturēja Radeks Koblizeks, sekoja piespēle Habarovskas „Amur” uzbrucējam Tomašam Zohornam kurš lielā ātrumā ieslidoja uzbrukuma zonās, pietuvojās vārtiem un izdarīja metienu. Vārtsargs Iļja Konovalovs ripu atsita, taču pazaudēja to no redzesloka, un Zohorna iebakstīja to viņam aiz muguras – 1:0.

Krievu atbilde sekoja sešas minūtes vēlāk. Andrejs Kuzmenko tika atstāts vienatnē zonas vidū, SKA uzbrucējs sagaidīja piespēli un ar spēcīgo metienu vienā pieskārienā panāca izlīdzinājumu – 1:1. Ar veiksmes un Čehijas spēlētāja palīdzību Kuzmenko izdevās atzīmēties arī perioda pēdējā minūtē – uzbrucējs meta no apmales, un ripa pēc rikošeta no aizsarga Milana Douderas nūjas ielidoja vārtsargam starp kājsargiem – 1:2.

Trešajā trešdaļā Ufas „Salavat Yulaev” uzbrucējs Aleksandrs Kadeikins saņēma ripu pēc uzvarētā iemetiena, un ar spēcīgo šāvienu no tālās distances palielināja Krievijas pārsvaru līdz 1:3. Par spīti neveiksmei, Čehija palika pirmajā vietā turnīrā, bet Krievija saglabāja otro vietu.

Somija izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā, pēcspēles metienu sērijā pārspējot Zviedriju ar 5:4, neļaujot sacensību mājiniecei pabeigt „Beijer Hockey Games” otrajā vietā. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Somija bija vadībā ar 4:2, taču divi vietējo klubu spēlētāji Emīls Bemstrems un Joakims Niguds panāca izlīdzinājumu – 4:4. Ar diviem vārtiem Somijas komandā izcēlās Niko Ojamaki, bet zviedriem trīs (1+2) punkti Bemstremam. Papildlaikā rezultāts nemainījās, bet bullīšos ar precīziem mēģinājumiem atzīmējās Juhani Tirvainens un Olivers Kaski.

Somija tāpat palika pēdējā vietā turnīrā, arī zviedri nespēja uzlabot bilanci, savu skatītāju priekšā finišējot trešajā vietā.

Beijer Hockey Games

V.KomandaSpUUPZPZVārtiP-ti
1.Čehija320019:66
2.Krievija311018:75
3.Zviedrija3101110:124
4.Somija302118:103