Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: NAMEJS 9999

HK Liepāja sastāvs grandiozs, mērķis – zelts

HK Liepāja sastāvs grandiozs, mērķis – zelts
Mārtiņš Freimanis. Foto: HK Liepāja

Šovakar pulksten 19.30 savā laukumā Latvijas hokeja virslīgas jaunās sezonas pirmo spēli aizvadīs hokeja klubs “Liepāja”, kas vasarā būtiski pastiprināja sastāvu un uzskatāms par vienu no pašmāju čempionāta galvenajiem favorītiem.

Muskuļi

Liepājas ledus lauvu rindas šovasar papildinājušo spēlētāju saraksts ir iespaidīgs. Dzimtajā vai gandrīz dzimtajā pilsētā atgriezušies Egils Kalns, Artūrs Mickēvičs, Kārlis Ozoliņš, Linards Mazurs-Mago, Kristaps Nīmanis, Mārtiņš Gipters. Tā jau ir faktiski vesela augstas raudzes spēlētāju maiņa, bet vēl mūsējiem ir pievienojušies vairāki gados jaunāki un pagaidām mazāk zināmi, taču daudzsološi hokejisti. Uzmanību vērts pievērst, piemēram, Raivo Freidenfeldam, kuram ir potenciāls kļūt par vienu no sezonas atklājumiem. Zaudējums ir Marka Kaļeiņikova izkrišana no sastāva operācijas dēļ. Liepājnieku pagājušās sezonas snaiperis varētu atgriezties ierindā, tuvojoties gada izskaņai.

Ja komandā būtu palicis Māris Diļevka, “Liepājā” atdzimtu jaunākās paaudzes gandrīz vai leģendārais uzbrucēju trio Kalns–Zabis–Diļevka. Taču Māris devies leģionāra gaitās uz Somiju. Liepājnieku treneri vēl meklē Zabim un Kalnam piemērotāko partneri, bet “Amber Puck” turnīrā visvairāk ar abiem snaiperiem kopā spēlēja strādīgais un raženais Mazurs-Mago, kurš tehniskajā virknējumā varētu ienest spēka hokeja elementus.

Uz Zviedriju pārcēlies vārtsargs Kristaps Nazarovs, kura prombūtnē pēc lauvu stabila pirmā numura izskatās Māris Jučers. No jaunās paaudzes talantiem varētu pietrūkt Endija Butāna, kurš šosezon kļuvis par Jelgavas alni.

Taču jaunpienācējiem vajadzētu ar uzviju kompensēt aizbraukušos. “Liepājai” varbūt pietrūkst dažu veterānu, taču komandas kodolu veido jau nobrieduši spēlētāji savos labākajos gados. Mūsējo līderi ir guvuši panākumus gan Liepājas, gan citu klubu rindās un ir spējīgi izpildīt kluba vadītāja Andreja Žukova doto uzdevumu – izcīnīt Latvijas čempionu titulu.

Konkurenti

Citi reālākie pretendenti uz virslīgas zeltu ir pagājušās sezonas regulārā čempionāta uzvarētājs “Olimps”, kas šogad apvienojis spēkus ar “Ventu 2002”, kā arī “Mogo” un “Zemgale/LLU”, kas šogad “Liepājas” vietā pildīs Rīgas “Dinamo” fārmkluba lomu.

“Kurbada” prombūtnē šīm četrām vienībām nomināli vajadzētu stabili aizpildīt visas četras pusfināla vakances, bet “Prizmai/IHS”, “Dinaburgai” un hokeja skolai “Rīga” atliktu sadalīt 5.–7. vietu.

Liepājā sezonas priekšvakarā notikušajā pārbaudes turnīrā bija redzama “Liepājas” potenciālā jauda, taču mūsējie ne vienmēr to pilnībā apliecināja. Pārbaudes mačos tas ne vienmēr ir vajadzīgs, turklāt lauvas jau īsti nav par ko kritizēt, jo liepājnieki uzvarēja visos trīs mačos. Tomēr jānovēl, lai oficiālajās cīņās “Liepāja” pirmajā periodā netērētu laiku, lai iešūpotos, tādējādi oponentiem dodot iespēju aizķerties spēlē. Ar pareizu attieksmi un noskaņošanos liepājniekiem vajadzētu bez grūtībā pārbraukt pāri vismaz nomināli vājākajai daļai no šīs sezonas pretiniekiem. Šo nosacīto problēmu daļēji atzīst arī “Liepājas” galvenais treneris Guntis Pujāts, kurš grib, lai viņa komanda laukumā dodas ar pārliecību par savu spēku, bet ne ar pašpārliecinātību.

Bonuss

Virslīgas regulārajā sezonā katra komanda aizvadīs 6 apļus jeb 36 spēles. Gan pusfinālā, gan finālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz 4 uzvarām.

Šosezon diviem Latvijas klubiem “Liepājai” un “Mogo” papildu spēles nodrošinās Baltijas kausa izcīņa, kurā startēs arī pa divām komandām no Lietuvas un Igaunijas.

Mūsējie turnīra pirmajā kārtā novembra nogalē cīnīsies Viļņā, kur lauvu pretinieces būs komandas “Hockey Punks” no Lietuvas un igauņu “Narva PSK”. Baltijas kausa izcīņas “Final Four” norisināsies Rēzeknē.

“LIEPĀJAS” SASTĀVS

Vārtsargi: Māris Jučers, Mārcis Glūzda , Patriks Bērziņš.

Aizsargi: Mārtiņš Gipters, Reinis Demiters, Ralfs Grīnbergs, Mārtiņš Oskars Freimanis,Kristaps Nīmanis, Kristers Freibergs, Pauļus Rumšēvičs, Matīss Petrovics, Romāns Ņekļudovs, Emīls Auziņš, Renārs Kamergrauzis.

Uzbrucēji: Bruno Zabis, Egils Kalns, Klāvs Plānics, Artūrs Mickevičs, Kārlis Ozoliņš, Linards Mazurs-Mago, Māris Miezis, Raivo Freidenfelds, Rihards Ričards Fomins, Valters Freijs, Deniss Vilmans, Roberts Krieviņš, Niks Zīle, Marks Kaļeiņikovs, Karolis Krasiļņikovs, Mikss Krišs Rungovskis.

Galvenais treneris: Guntis Pujāts

Izmantotais resurss: liepajniekiem.lv


, 2020-09-10 15:49, pirms 4 gadiem
Sastāvs jai ir ok pa lielam. Bet vai ar viņu tiks galā gados jaunais treneris mani mazliet māc šaubas. Un mazliet slikti tomēr ka neizdevās noturēt Diļevku. Iepriekšējā sezonā Zabis-Diļevka-Kaļeiņikovs bija zvēri.
, 2020-09-10 20:50, pirms 4 gadiem
Baltic Taxi rakstīja: Sastāvs jai ir ok pa lielam. Bet vai ar viņu tiks galā gados jaunais treneris mani mazliet māc šaubas. Un mazliet slikti tomēr ka neizdevās noturēt Diļevku. Iepriekšējā sezonā Zabis-Diļevka-Kaļeiņikovs bija zvēri.
Es gan teiktu, ka vislielākais zaudējums uz patreizējo brīdi, ka Kaļeiņikovs ir izkritis no aprites. Diļevku itin labi var aizstāt Kalns.
Jā, gribētos treneri ar lielāku pieredzi, bet labi ka Pujāts vismaz JAHL paguva mazliet apbružāties.
, 2020-09-11 15:57, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es gan teiktu, ka vislielākais zaudējums uz patreizējo brīdi, ka Kaļeiņikovs ir izkritis no aprites. Diļevku itin labi var aizstāt Kalns.
Jā, gribētos treneri ar lielāku pieredzi, bet labi ka Pujāts vismaz JAHL paguva mazliet apbružāties.
Kas vispār ir ar Kaļeiņikovu ?
, 2020-09-11 21:00, pirms 4 gadiem
Baltic Taxi rakstīja: Kas vispār ir ar Kaļeiņikovu ?
Tik zinu, ka bija operācija, un tagad jāiziet rehabilitācija. Atpakaļ būšot ap decembra vidu.
, 2020-09-15 16:39, pirms 4 gadiem
psc vispār, ka pieauguši cilvēki maļas pa LV hokeja čempi.
Tas ir kā "Amatieri+"
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.