Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija - Krievija 0:4

Teksta tiešraide: Latvija - Krievija 0:4
Kristaps Sotnieks un Miķelis Rēdlihs pret Krieviju
Foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix

Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlase aizvada principiālu maču ar Krievijas valstsvienību. Spēle galā, zaudējums Latvijai ar 0:4.

Latvija-Krievija 0:4

Vārti: 20:29 Panarins (Dacjuks) 0:1, 27:34 Dadonovs (Šipačovs, Panarins) 0:2, 47:02 Šipačovs (Panarins, Dadonovs), 57:30 Panarins (Čudinovs, Šipačovs) (vair.) 0:4

Soda minūtes: 8:35

Metieni: 27:37

Vārtsargi: Elvis Merzļikins - Sergejs Bobrovskis

 

60` Merzļikins parūpējas par vēl vienu superseivu, bet tas principā arī vienīgais pozitīvais Latvijas nometnē. Spēle noslēdzas ar sauso zaudējumu 0:4.

 

58` Panarina kompānija tikmēr uzreiz parāda, kā jāspēlē vairākumā. Diemžēl 0:4...

 

57` Arī šī lieliskā iespēja neizmantota. Krievi pašaizliedzīgi metas ripu ceļā, un Indrašis saņem divas soda minūtes, ko ilgi nespēja saprast Latvijas treneru kolektīvs.

 

55` Laika un cerību uz izglābšanos paliek arvien mazāk, bet Latvija pēdējās minūtēs piespiež Krieviju spēlēt no aizsardzības. Veiksmīgs manevrs izdevās Cibuļskim, bet nedaudz vēlāk Latvijai vēl viens vairākums. Noraidīts Plotņikovs, Beresņevs ņem pusminūtes pārtraukumu un nomaina Merzļikinu pret papildu uzbrucēju. Zaicevs turklāt izpalīdz vēl vairāk, nopelnot vēl vienu noraidījumu, un Latvija spēlē sešatā pret trim!

 

51` Latvija turpina mierīgi pieturēt ripu pretinieku zonā, kas ir apsveicami, taču rezultāta atkal nav. Pēc Daugaviņa metieniem ripa nonāk Bobrovska vārtu priekšā, kur atkal ir haoss, bet Krievija pašaizliedzīgi iztur. Vienādos sastāvos jau seko izgājiens divi pret vienu, kurā sava meistarība jāpierāda Merzļikinam.

49` Noraidījums Krievijai, iespēja Latvijai. Lai reāli domātu par atspēlēšanos, šo vairākumu Beresņeva izlase vairs nevar izniekot.

 

48` Dacjuks atgādina, kāpēc tiek saukts par hokeja burvi, un viegli apspēlē Cibuļski, izkārtojot brīvu metienu Mozjakinam. Viņš trāpa vārtos, taču tiek skatīts videoatkārtojums, lai noteiktu, vai Mozjakins ripas virzienu tomēr nemainīja ar slidas palīdzību. Tiesneši lemj, ka vārti tomēr netiek ieskaitīti.

47` Vēl vieni vārti Krievijai... Panarina maiņa atkal sarūgtina Latviju, un šoreiz jāsaka, ka pretinieku kombinācija patiešām bija lieliski paveikt. Dadonovs un Panarins ar ātrām un tālām piespēlēm caurdur Latvijas aizsardzību, un Šipačovs eleganti pieliek nūju, nogādājot ripu Merzļikina vārtos.

46` Mazākums izturēts, bet Krievija turpina kontrolēt ripu. Indrašis pieķer pretiniekus paviršībā un tiek izgājienā viens pret vienu, bet metienu nākas izdarīt no neērtas pozīcijas, un Bobrovskis to mierīgi atvaira.

 

43` Divas soda minūtes nopelna Maksims Širokovs, par ko pats ļoti pārdzīvo.

 

41` Sācies trešais periods. Pārmaiņas pēc vienādos sastāvos, taču svarīgi, ka Indrašis atgriezies laukumā!

 

 

2.periods 0:2: kļūdas savā zonā, Indraša trauma un neveiksmīgie vairākumi

40` Diemžēl 5:3 vairākums Latvijai sanāk daudz vājāks nekā iepriekš 5:3, un Krievija iztur mazākumā. Teicami spēlē arī Bobrovskis, kamēr Latvija pārāk bieži sapinās piespēlēs. Otrais periods līdz ar to arī beidzies.

 

38` Lieliski momenti Latvijai, gandrīz iemet Bukarts, haoss pie Bobrovska vārtiem, un Voinova pārkāpums pret Daugaviņu rada Latvijai lielo vairākumu 5 pret 3 gandrīz pusotru minūti.

 

37` Krievijas mazākums joprojām neatgādina elites komandu, un Daugaviņš nonāk tukšu vārtu priekšā, bet ripa kaut kā tomēr nenonāk vārtos. Ilgais vairākums turpinās.

 

35` Indrašis atkal nospēlē efektīvi un uz zilās līnijas apspēlē Jemeļinu. Diemžēl Jemeļins viņu aptur ar noteikumu pārkāpumu, ietriecoties ar celi celī. Indrašis traumas dēļ dodas uz ģērbtuvēm, bet Jemeļinam arī spēle beigusies - seko loģisks 5+20 minūšu sods.

 

33` Ābols izrādās manīgākais pretinieku vārtu priekšā, bet līdz vārtu guvumam pietrūkst.

 

31` Lielisks vairākums, kurā krievi principā pat nepieskārās ripai, taču paša galvenā - Latvijas gūtu vārtu - nav.

 

28` Krievija panāk 2:0. Arī otrie Krievijas vārti rodas pēc pārtvertas ripas mūsu zonā, kad Latvijas aizsargi negaidīja tik aktīvu Panarina presingu. Viņš atņēma ripu un sekoja divas ašas piespēles, kas ļāva Dadonovam raidīt ripu praktiski tukšos vārtos. Merzļikins bez variantiem. Latvijai gan uzreiz rodas iespēja atspēlēties - noteikumi pārkāpti pret Girgensonu.

 

27` Girgensons tiek pie metiena ātrajā uzbrukumā, taču uzreiz nesavāc ripu, tā paslīd zem slidām, un metiens nesanāk. Savukārt Krievija savu pretuzbrukumu izgāž ar ļoti izteiktu piespēli aizmugures situācijā esošam hokejistam.

 

23` Mazākumā izturēts bez lielām problēmām, taču Krievija gan ieguvusi vadību, gan pārņēmusi iniciatīvu.

 

21` Vārti Krievijas izlasei. Šķietami nevainīgā situācijā Krievija tiek pie ripas mūsu zonā, un pēc Dacjuka piespēles Artēmijs Panarins raida ripu vārtos. Merzļikins šoreiz neglābj. Otrā perioda sākums paliek vēl sliktāks Meijas noraidījuma dēļ, un Latvijai mazākums.

 

21` Sācies otrais periods

 

 

1.periods 0:0: Merzļikins darbojas iedvesmojoši, Latvija netaisās piekāpties

20` Simpātiskus pretuzbrukumus rada Skvorcovs un Rēdlihs, bet abi piekāpjas Bobrovska priekšā. Ļoti pašaizliedzīgi pretinieku metienu bloķēja Bukarts, skaistā atvēzienā ripu tver Merzļikins, un Latvijas izlase perioda izskaņu noteikti var atzīmēt ar krietnu plusu. Periods beidzas ar 0:0, un Krievijas publika to pavada ar atbilstošu klusumu un vilšanos.

 

17` Teicami nospēlē Indrašis, apgriezienā tiekot garām Voinovam. Metienam gan daudz vietas vairs nepaliek, turklāt nākas mest ar nūjas neērto pusi, un Bobrovskis nekļūdās.

 

16` Pavlovs pārtver ripu un pats izveido sakarīgu uzbrukumu, kurā izdodas pieturēt ripu pretinieku zonā. Īpaši bīstams moments nerodas, taču seko ļoti laba un aktīva Latvijas atgriešanās aizsardzībā.

 

13` Džeriņš pēc spēka paņēmiena paliek bez ķiveres un pieprasa noraidījumu pretiniekam. Taču noraidījums neseko. Krievija turpina uzbrukt, bet Merzļikins pagaidām spēlē pārliecinoši.

Zemgus Girgensons cīnās ar Vadimi Šipačovu. Foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix

12` Pēc ilgāka pārtraukuma atkal uzbrukums Latvijai, bet Siksnas mestā ripa līdz vārtiem netiek. Jāatzīst, ka Krievija pēc vairākuma pārņēmusi iniciatīvu.

 

10` Krievija bīstamu metienu izdara tikai vairākuma izskaņā, kad briesmas radīja arī atkārtots metiens. Mazākumu Latvija izturēja, bet ripa palikusi mūsu zonā. Spēli pārtraukt izdodas tikai Merzļikinam tverot ripu, bet spēks patērēts ļoti daudz.

 

7` Kulda vispirms ar spēku izstūma pretinieku no mūsu zonas, pēc tam tika pie metiena otrā laukuma galā, tiesa, garām. Savukārt nākamajā Latvijas uzbrukumā noteikumu pārkāpums kaut kur tiek saskatīts Galviņam.

 

5` Spēlē iesaistījās arī Merzļikins, bet Latvija turpina piedāvāt līdzvērtīgu tempu, un tā normāli nostājušies mūsu zonā krievi vēl nav ne uz brīdi.

 

2` Pirmais metiens spēlē pieder Ābolam. Latvijas pirmā maiņa ne mazākajā mērā neizskatās gatava cienīt krievu zvaigznes un pirmajā minūtē aktīvi uzbrūk.

 

1` Spēle ir sākusies!

 

Sastāvi: Latvija vārtos sūta Merzļikinu, Znaroks turpina uzticēties Bobrovskim

Savu otro spēli pasaules čempionātā aizvadīs Elvis Merzļikins, kurš sevi Latvijas vārtos lieliski pieteica debijas mačā pret Zviedriju, atvairot 42 no 44 pretinieku metieniem. Uzbrukumā Latvijas izlasei būs jāiztiek bez Ronalda Ķēniņa, kuram spēle jāizlaiž IIHF soda dēļ, ko Ķēniņš nopelnīja iepriekšējā mačā pret Čehiju. Latvijas pieteikumā līdz ar to iekļauts Aleksejs Širokovs, kamēr ārpus sastāva ir arī nepārliecinoši spēlējošais aizsargs Ralfs Freibergs.

Nepārliecinoša tikmēr bijusi arī Krievijas izlase, kas pirmajā mačā palika sausā pret Čehiju, un tās vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš 120 minūtēs ielaidis septiņus vārtus, ieskaitot četrus pret kazahiem. Viņš saglabājis savu vietu pamatsastāvā arī šodien, taču nevar noliegt, ka Krievijas izlase tik un tā ir izteikta favorīte.

Savukārt apsveikumus nopelnījis Gints Meija, kurš, saskaņā ar LHF statistiku, šodien aizvada savu simto spēli Latvijas izlasē. Meija šo nozīmīgo robežu, šodien izejot laukumā, būs sasniedzis jau 28 gadu vecumā.

 

 

Latvija: Elvis Merzļikins (Edgars Masaļskis), Guntis Galviņš-Edgars Siksna, Rodrigo Ābols-Zemgus Girgensons-Kaspars Daugaviņš; Kristaps Sotnieks-Aleksandrs Jerofejevs, Miķelis Rēdlihs-Andris Džeriņš-Roberts Bukarts; Oskars Cibuļskis-Maksims Širokovs, Gunārs Skvorcovs-Gints Meija-Miks Indrašis, Edgars Kulda-Māris Bičevskis-Vitālijs Pavlovs; Jānis Andersons,Aleksejs Širokovs

Krievija: Sergejs Bobrovskis (Iļja Sorokins), Vjačeslavs Voinovs-Aleksejs Jemeļins, Sergejs Mozjakins-Pāvels Dacjuks-Jevgeņijs Dadonovs, Ņikita Zaicevs-Aleksejs Marčenko, Ivans Teļegins-Romāns Ļubimovs-Sergejs Kaļiņins, Maksims Čudinovs-Antons Belovs, Artēmijs Panarins-Vadims Šipačovs, Sergejs Plotņikovs-Sergejs Širokovs-Aleksandrs Burmistrovs;Viktors Antipins

Piezīme: Krievijas oficiālajā pieteikumā divreiz norādīts Viktora Antipina vārds, kas mudina domāt par drukas kļūdu, tāpat iespējamas atšķirības arī Latvijas maiņu izkārtojumā.

Ar plašāku pirmsspēles apskatu iespējams iepazīties šeit - Šovakar pret Znaroku un mājinieci Krieviju


, 2016-05-09 15:56, pirms 8 gadiem
Spelu tiesraides - HokejaTV - IIHF WC Live Streams
, 2016-05-09 15:59, pirms 8 gadiem
Nu, ko , mana prognoze 2:1 !
, 2016-05-09 15:59, pirms 8 gadiem
3:1 - Par Lielu LV !
, 2016-05-09 16:01, pirms 8 gadiem
Baaabrovski, taisi kājas plati, letiņi nāk golus mesti! 7:6 pamatlaikā.
, 2016-05-09 16:05, pirms 8 gadiem
Par uzvaru! Ticu,ka mēs to varam! AIZIET LATVIJA!!!
, 2016-05-09 16:07, pirms 8 gadiem
'Spēka paņēmiens, ko var raksturot, kā seksuālu uzmākšanos' laikam ir labākais, ko pēdējā laikā esmu dzirdējusi
, 2016-05-09 16:07, pirms 8 gadiem
3:2 LV uzvara
, 2016-05-09 16:07, pirms 8 gadiem
A.Ābola komentārs par ''seksuālo uzmākšanos'' vienkārši ideals.
, 2016-05-09 16:09, pirms 8 gadiem
Zīmīgu, abās pusēs vārtus sargās ar Kolumbusu saistīti vārtsargi.
, 2016-05-09 16:10, pirms 8 gadiem
neputns rakstīja: 'Spēka paņēmiens, ko var raksturot, kā seksuālu uzmākšanos' laikam ir labākais, ko pēdējā laikā esmu dzirdējusi
redzu atgūsti garšu uz hokeja skatīšanos, Lipmana izteicieni aprīlī bija atgrūduši
, 2016-05-09 16:11, pirms 8 gadiem
Moš iedzert?
, 2016-05-09 16:12, pirms 8 gadiem
Par Latviju!
Harim bante noteikti jau pie krūts piesprausta.
, 2016-05-09 16:12, pirms 8 gadiem
Banu kings rakstīja: Moš iedzert?
Šajā laikā jau vajadzēja pačurāt, nopirkt aliņu un ieņemt savu vietu tribīnēs.
, 2016-05-09 16:12, pirms 8 gadiem
Banu kings rakstīja: Moš iedzert?
Obligāti.
, 2016-05-09 16:13, pirms 8 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Par Latviju!
Harim bante noteikti jau pie krūts piesprausta.
NU skudram jau ir pastījos ko šis pļūta apnika un izslēdzu
, 2016-05-09 16:13, pirms 8 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Par Latviju!
Harim bante noteikti jau pie krūts piesprausta.
Viasat Sport Baltic rāda bez reklāmām.
, 2016-05-09 16:13, pirms 8 gadiem
GO LATVIA! TICAM JUMS
, 2016-05-09 16:13, pirms 8 gadiem
Šī nav tikai spēle, šīs ir karš. Vēlam mūsējiem uzvaru, atbalstam uz 110%.

Lai veicas!!
, 2016-05-09 16:13, pirms 8 gadiem
Kur Radulovs,tas tak prasija Znarokam piedoshanu,Znaroks nepiedeva?
, 2016-05-09 16:14, pirms 8 gadiem
Tikko pamodos un noliku kluci. Ko jūs?
, 2016-05-09 16:14, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: redzu atgūsti garšu uz hokeja skatīšanos, Lipmana izteicieni aprīlī bija atgrūduši
Šogad eksperimentējam ar ķirbju stādīšanas laiku, līdz ar to ir neierasti daudz laika, lai i hokeju paskatītos, i SC komentārus ierakstītu ja būtu kā citus gadus, tad šo spēli visticamāk pat neredzētu..

P.s. hokeju skatoties tas vecais krabis pat piemirsies, tāpēc labāk nemaz neatgādini
, 2016-05-09 16:14, pirms 8 gadiem
Blaviens sirds klopē
, 2016-05-09 16:15, pirms 8 gadiem
Londonā ar seko teksta tiešraidēm, par LV.
, 2016-05-09 16:15, pirms 8 gadiem
Galvenais, lai Elvim veicas
, 2016-05-09 16:15, pirms 8 gadiem
Tak neuztraucaties,zaudesim,neviens mums to neparmetis! Ja uzvaresim,bus kruta!
, 2016-05-09 16:16, pirms 8 gadiem
Zaipi, Bobs Tev par godu vārtos, Znaroks no Tevis padomus pieņem?
, 2016-05-09 16:19, pirms 8 gadiem
neputns rakstīja: Zaipi, Bobs Tev par godu vārtos, Znaroks no Tevis padomus pieņem?
nē, Znaroks klausaTretjakam pavēlēm, tas klausa maniem padomiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-09 16:19, pirms 8 gadiem
Mūsējie baigo spēka spēli bliež. Galvenais, lai spēks pietiek
, 2016-05-09 16:20, pirms 8 gadiem
Krieviem ir kaut kāda doma aiz ādas, šie nemaz nesteidzas ar uzbrukšanu.
, 2016-05-09 16:20, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: nē, Znaroks klausaTretjakam pavēlēm, tas klausa maniem padomiem
Vēl jo labāk
, 2016-05-09 16:24, pirms 8 gadiem
Atkal galviņš sūdus taisa
, 2016-05-09 16:24, pirms 8 gadiem
Mjā..
, 2016-05-09 16:24, pirms 8 gadiem
keds rakstīja: Atkal galviņš sūdus taisa
tiesnesis ne Guntis
, 2016-05-09 16:24, pirms 8 gadiem
Par ko?!
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.