Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Pīzelis

Kanādas hokejistes jau finālā

Kanādas hokejistes jau finālā
Kanādas hokejistes klausās savas
valsts himnu

Pasaules čempionāta hokejā sievietēm, kas šajās dienās norisinās Ķīnā, finālā trešdien iekļuva Kanādas izlase, kas kvalifikācijas grupas spēlē ar 4:2 pieveica Somiju un kļuva par D apakšgrupas līderēm.

Pirmajā trešdaļā labāk izskatījās Somijas hokejistes, tomēr mača rezultātu pirmās atklāja kanādietes. Spēles 14. minūtē somietēm izdevās panākt neizšķirtu un mača pirmās 20 minūtes bija noslēgušās – 1:1.

Otrajā trešdaļā laukumā pilnībā dominēja Kanādas izlase, kas sešu minūšu laikā guva trīs bezatbildes vārtus, praktiski izšķirot spēles likteni. Trešajā periodā Somija vienus vārtus atguva, taču Kanādas uzvara netika apdraudēta.

Neskatoties uz zaudējumu, Somija, kuras īpašumā ir divi punkti B apakšgrupā, vēl var iekļūt pasaules čempionāta finālā. Šajā gadījumā jācer uz Kanādas palīdzību, kas ceturtdien tiksies ar ASV valstsvienību. Ja amerikānietes rītdienas mačā neizcīnīs vairāk par vienu punktu, tad finālā spēlēs Kanāda un Somija. Ja ASV izlase uzvarēs pamatlaikā vai pagarinājumā, tad tieši viņas būs kanādiešu pretinieces finālā.

Savukārt E apakšgrupas spēlē Zviedrija ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pieveica Krieviju, un saglabā labas izredzes pacīnīties par bronzas medaļām. Zviedrijas izlase savā E kvalifikācijas grupā šobrīd ieņem pirmo vietu (4 punkti), taču, lai izcīnītu tiesības spēlēt par bronzas medaļām, skandināvietēm jācer uz Krievijas uzvaru pret Šveici ceturtdien. Gadījumā, ja Šveice šajā mačā izcīnīs divus punktus, tad šveicietes pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē cīnīsies par kādu no medaļām.

D apakšgrupas tabula.

Vieta Komanda Spēles U-UP-ZP-Z Punkti
1. Kanāda 1 1-0-0-0 3
2. Somija 2 0-1-0-1 2
3. ASV 1 0-0-1-0 1

E apakšgrupas tabula.

Vieta Komanda Spēles U-UP-ZP-Z Punkti
1. Zviedrija 2 1-0-1-0 4
2. Šveice 1 0-1-0-0 2
3. Krievija 1 0-0-0-1 0

Apzīmējumi:
U-uzvaras, UP-uzvaras pagarinājumā, ZP-zaudējumi pagarinājumā, Z-zaudējumi

Izmantotie resursi:
iihf.com


, 2008-04-09 17:27, pirms 16 gadiem
kā mūsu sievietēm hokejā iet?
, 2008-04-09 18:23, pirms 16 gadiem
Šogad izkrita no 1. divīzijas
Eduards Tralmaks. Foto: LHF

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.