Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Salavat Yulaev " atklāšanas spēlē grauj "HC Mountfield"

"Salavat Yulaev " atklāšanas spēlē grauj "HC Mountfield"
Otro vārtu autors Ruslans Nurtdinovs
Foto: ITAR-TASS

Šovakar pirmajā Čempionu līgas hokeja turnīra spēlē "Salavat Yulaev" savā laukumā ar 7:1 sagrāva "HC Mountfield" komandu. Vēlāk vakarā tiks aizvadītas vēl trīs spēles, no kurām TV6 kanālā plkst. 20:30 varēs redzēt ''HV71'' – "Bern" komandu spēli.

Jau ar pirmajām minūtēm laukumā dominēja mājinieki, kas jau pēc desmit minūtēm viesiem divreiz lika pārkāpt noteikumus. Arī līdz pirmajiem vārtiem nebija ilgi jāgaida, jo 11. minūtē Konstantīns Koļcovs realizēja skaitlisko vairākumu un izvirzīja mājiniekus vadībā.

Otrajā periodā jau pašā sākumā Ruslans Nurtdinovs panāca 2:0. Spēles 34. minūtē "Salavat Yulaev" guva trešos vārtus, kad vārtu priekšā veiksmīgi nocīnījās Aleksandrs Perežogins, kurš apspēlēja gan abus "HC Mountfield" komandas aizsargus, gan vārtsargu Romānu Tureku. Jau pēc piecām minūtēm tika gūti ceturtie vārti. Viens no mājinieku komandas aizsargiem izdarīja spēcīgu metienu, taču ripa lidoja garām vārtiem. Tā atsitās pret bortu un atleca vārtu priekšā, kur to veiksmīgi uztvēra Igors Grigorenko, kurš to arī raidīja vārtos.

Arī pēdējā periodā nekas nemainījās un mājinieki turpināja uzbrukt. Leošs Čermaks ātri vien panāca 5:0, taču pēc divām minūtēm viesu komandas spēlētājs Tomaš Kurka no vārtu priekšas pārspēja lieliski spēlējošo mājinieku komandas vārtsargu Aleksandru Jerjomenko.

Pēc 30 sekundēm mājinieki mazākumā panāca 6:1, kad izgājienu viens pret vienu realizēja Aleksandrs Perežogins. Arī turpinājumā dominēja mājinieki, kas arī spēles 55. minūtē panāca graujošo 7:1, kad izgājienu divi pret viens realizēja Koļcovs.

Komandas

Čempionu līgā kopumā tiks pārstāvētas septiņu valstu komandas. Pa divām komandām būs no Krievijas – Ufas "Salavat Yulaev", Magņitogorskas "Metallurg", Somijas – Oulu "Karpat", Espo "Blues", Zviedrijas – Jenčepingas "HV 71", Linčepingas "Linkopings HC", Čehijas – Prāgas "Slavia", Česke Budejovices "HC Mountfield", Šveices – Cīrihes "Lions", Bernes "Bern", bet pa vienai komandai no Vācijas – Berlīnes "Eisbaren", kā arī no Slovākijas – Bratislavas "Slovan". Par favorītiem noteikti būtu jāuzskata abas Krievijas komandas, kuras pēdējos gados līdzīgos Eiropas klubu čempionātos ir triumfējušas diezgan pārliecinoši. Noteikti, ka cīņā par uzvaru iesaistīsies arī Somijas un Zviedrijas klubi, iespējams, ka arī čehu, taču maz ticams, ka uz uzvaru varētu pretendēt "Eisbaren", kā arī Šveices un Slovākijas klubs. Šīs komandas noteikti būs konkurētspējīgas, bet uzvarēt tās diez vai spēs.

Salavat Yulaev – Mountfield 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)

1. kārtas spēļu kalendārs (8. oktobris)

17.00 Salavat Yulaev – Mountfield (C grupa) 7:1
20.30 Eisbaren – Karpat (A grupa)
20.30 HV71 – Bern (B grupa)
20.30 Slavia – Linkopings HC (D grupa)

A grupa

Komanda Valsts
Eisbaren Berlin Vācija
Karpat Oulu Somija
Metallurg Magnitogorsk Krievija

B grupa

KomandaValsts
HV71 Jonkoping Zviedrija
SC Bern Šveice
Espoo Blues Somija

C grupa

KomandaValsts
Salavat Yulaev Ufa Krievija
HC Mountfield Čehija
Slovan Bratislava Slovākija

D grupa

KomandaValsts
Slavia Prague Čehija
Linkopings HC Zviedrija
ZSC Lions Zurich Šveice

Saistītais raksts:
Šodien startē Čempionu hokeja līga - arī TV6

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

  -1 [+] [-]

, 2008-10-08 19:35, pirms 16 gadiem
tur te nu bija čempioni !!!
Slēpts komentārs: marcux

  +3 [+] [-]

, 2008-10-08 19:37, pirms 16 gadiem
Skatijos no otras trešdaļas - tas bija fantastika, ka spēlēja SJ, lai gan arī nepatīk man ši komanda ))

  +8 [+] [-]

, 2008-10-08 19:38, pirms 16 gadiem
KHL ir spēks!

     [+] [-]

, 2008-10-08 19:39, pirms 16 gadiem
marcux rakstīja: ir kaada zinja par musejo lidzdaliibu...atlaushos teikt, ka neesmu isti informets par chempionu ligu hokejaa, bet varetu kaads pazinjot, vai piedalas musejie?
Nē, jo tas ir pirmais gads - eksperimentalais, un padalās tikai pirmas 7 komandas IIHF reitinga, bet jau nakamgād no pirma piecpādsmitnieka būs iespēja pacinīties par iekļušānu ČL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Armands Skutelis

     [+] [-]

, 2008-10-08 20:31, pirms 16 gadiem
Nu vo nu bija ka ČL bus viena limeni ar KHL nu talu tiem eiropas klubiem no KHL !

  -1 [+] [-]

, 2008-10-08 20:39, pirms 16 gadiem
mysipo rakstīja: Nē, jo tas ir pirmais gads - eksperimentalais, un padalās tikai pirmas 7 komandas IIHF reitinga, bet jau nakamgād no pirma piecpādsmitnieka būs iespēja pacinīties par iekļušānu ČL.
nu skaidrs...labi ka ir taads KHL un Rigas Dinamo, vismaz elites hokejs atgriezjas latvijaa !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-08 21:08, pirms 16 gadiem
graujoši. interesanti ka Latvijas spēcīgākajam klubam nav izredžu spēlēt ČL. pat uzvarot KHL.

     [+] [-]

, 2008-10-08 21:14, pirms 16 gadiem
Bet ko gan tur experts varētu piebilst? 7:1 arī Āfrikā ir nemainīgs rādītājs. ;-) Vispār jau ČL izsķatās pēc Eurosojuza mēģinājuma pārķert hokeju no KXL vairāk uz Eiropas pusi. Redzēsim, kas tur sanāks. Gribētos redzēt Rīgas komandu spēlējam Čempionu līgā, kur tam noteikti nebūtu peramā pabērna loma. ;-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-08 21:31, pirms 16 gadiem
Ja kādam ir Viasat sport 3, tad tur rāda Prāgas Slavia vs Linkopings spēli, tā kā var paralēli skatīties gan pa TV6, gan Viasat Sport 3 hoķi.

Ja runājam par šo projektu, tad būtu baigi baigi forši, ja šis turnīrs iedzīvotos. Hoķis tomēr ir pelnījis vienu kārtīgu klubu turnīru Eiropā. Vienīgi jācer, ka tur tiks (p)ielaisti arī citu valstu klubi, ne tikai vadošo, kaut vai caur kvalifikācijas turnīru, līdzīgi kā ČL futbolā.

Līmeņa ziņā KHL ir spēcīgāks, bet es tiešām nedomāju, ka KHL nopietni paplašināsies Eiropas virzienā. Vispār būtu interesanti paskatīties, ja šajā turnīrā spēlētu Rīgas Dinamo.

     [+] [-]

, 2008-10-08 21:38, pirms 16 gadiem
Armands Skutelis rakstīja: vispār jau SJ Sharks te nespēlē... bet ir Salavat Yulaev
Tas jau nav smieklīgi, un tie kam vajadzēja, mani saprata ))

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:06, pirms 16 gadiem
es gan domaaju ka RD pilniigi pietiek ar speeleem KHL un peec tam izlase, nafig nevaig to shampinjonu liigu, kaads tur liimenis SL paraadiija, skatos zviedru speeli ar shveicieshiem, miegs naak, ripas zaudee piespeelees, shveicieshi nespeej normaali ar ripu paslidot, leeni, zviedriem zonaa ieieshana ir vienveidiiga - atspeele peedeejam un tas ar ripu paarsvaraa paarslido viduszonu un ieiet/iemet to, ja uzpresingotu to piespeeli peedejam tad smuki buutu izgaajieni 1:1, bulliitis shkidri (ne)realizeets pirmajaa periodaa, kaut kaads uzmetiens tieshi tur kur nevajag, anyway KHL ir labs liimenis un ja veel njem veeraa ka RD ir izlase tad chaljiem slodze pietiekama, naakamgad izskatas ka chehi ar naaks KHL, patiesiibaa KHL jaabucho RD logotips un viss paareejais jo tas pijaars ko RD saceps ar 2aam speeleem espo buus simtreiz vairaak nekaa tas ko KHL funkcionari izdariis visas sezonas laikaa popularizeejot savu liigu eiropaa.

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:10, pirms 16 gadiem
kharlamovs rakstīja: khl nolicēji svinīgi klusē !!!! jo no coments !!!!!
Ir liela atšķirība vai KHL ir spēks,vai Ufas komandai ir tas spēks! Par to KHL patieso spēku,un pie viena,lai nomierinātos RD stulbāko fanu daļa,mēs varēsim spriest pēc RD spēles Ufā!

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:14, pirms 16 gadiem
Nu... atkal jāsāk piekrist Ivars77... Salavat spēks šogad nevar būt apšaubāms!!! Un te nav runa par KHL spēku...

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:15, pirms 16 gadiem
marcux rakstīja: ir kaada zinja par musejo lidzdaliibu...atlaushos teikt, ka neesmu isti informets par chempionu ligu hokejaa, bet varetu kaads pazinjot, vai piedalas musejie?
Diemžēl,bet LM nepiedalās!

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:16, pirms 16 gadiem
kharlamovs rakstīja: nu komanda no latvijas nakošgad lč būs 100% ,vismaz kvalifikācijas raundā,bet kura tas ir cits jautājums.
Jā,būs! Un visticamāk,ka šī komanda būs LM! Jo pagaidām neredzu citu komandu,kas šosezon varētu būt LV čempji!

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:28, pirms 16 gadiem
kharlamovs rakstīja: Perežogins otrs Bure ātrums mežonīgs,Čali NHL izbrāķēja bet pa šīm 2 sezonām krievijā viņš ir baigi progresējis.
Bet kas tad īsti viņu izbrāķēja? Canadians... Un (ja nemaldos) Perežogins ir labais spārns tāpat kā Raiders, kurš guva 30 vārtus vairākās sezonās un tāpat tika turēts 3. maiņā.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-08 22:30, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Jā,būs! Un visticamāk,ka šī komanda būs LM! Jo pagaidām neredzu citu komandu,kas šosezon varētu būt LV čempji!
es redzu, Bebri spēlē ar katru spēli arvien labāk

P.s.
Rīgas Dinamo fani var nomierināties, jo RD tur nekad nespēlēs, tur spēlēs valstu nacionālo čempionātu čempioni

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:30, pirms 16 gadiem
Nu jā... Krievi nošāva 2 zaķus ar vienu šāvienu, ja citi Eiropas klubi sāks piedalīties KHL (Ja sāks)... Tad NHL būs dubultā par ko satraukties...

Jau tagad redzams, ka futbols ASV nav populārs, jo citur tas spēcīgāks... A ja hokejisti nebrauks uz ASV, jo maksā vairāk citur... kaut kādā tur eiropas valstī - Zviedrijā, kas piedalās kaut kādā tur KHL...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-08 22:52, pirms 16 gadiem
kharlamovs rakstīja: un tas ir forši !!! es tikai par to lai rd tadā lč nespēlē,piekritu heh tas nav vajadzigs kas par daudz tas par skadi
Tu sevi mierini, vai kā???
Visas komandas,kas spēlē Čempionu līgā to uzskata par lielu godu!

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:53, pirms 16 gadiem
kasagrande rakstīja: Rīgas Dinamo fani var nomierināties, jo RD tur nekad nespēlēs, tur spēlēs valstu nacionālo čempionātu čempioni
Vienīgi RD tur varētu parādīties,ja izdomās iestāties LHF,un spēlēs LČ PO,un,protams,uzvarot finālā!!

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:56, pirms 16 gadiem
heh rakstīja: es gan domaaju ka RD pilniigi pietiek ar speeleem KHL un peec tam izlase, nafig nevaig to shampinjonu liigu, kaads tur liimenis SL paraadiija, skatos zviedru speeli ar shveicieshiem, miegs naak, ripas zaudee piespeelees, shveicieshi nespeej normaali ar ripu paslidot, leeni, zviedriem zonaa ieieshana ir vienveidiiga - atspeele peedeejam un tas ar ripu paarsvaraa paarslido viduszonu un ieiet/iemet to, ja uzpresingotu to piespeeli peedejam tad smuki buutu izgaajieni 1:1, bulliitis shkidri (ne)realizeets pirmajaa periodaa, kaut kaads uzmetiens tieshi tur kur nevajag, anyway KHL ir labs liimenis un ja veel njem veeraa ka RD ir izlase tad chaljiem slodze pietiekama, naakamgad izskatas ka chehi ar naaks KHL, patiesiibaa KHL jaabucho RD logotips un viss paareejais jo tas pijaars ko RD saceps ar 2aam speeleem espo buus simtreiz vairaak nekaa tas ko KHL funkcionari izdariis visas sezonas laikaa popularizeejot savu liigu eiropaa.
Āksts!

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:58, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Vienīgi RD tur varētu parādīties,ja izdomās iestāties LHF,un spēlēs LČ PO,un,protams,uzvarot finālā!!
nuuu, tad jau Viesītim diktam jānolūdzas Kiram, lai šamos tur pielaiž...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-08 23:13, pirms 16 gadiem
kharlamovs rakstīja: tas tev būs gods liels ja LM spēlēs ČL.un gribētu to redzet klubu kas nespej bač neko, nospidet eiropā ??? tad nu gan tev būs gods kad tāds Salavats izvaros LM ar 10-0 . nedomāju ka vispēr tiks kur tālak par atlasi .
To mēs varam tikai minēt,kā viņiem tur ies! Ja vispār kaut kur tiks!
Ja neesi pamanijis,tad LM ilgi bija BAČa vicelīderi,tikai tagad nokrita uz 5 vietu pēc diviem zāģiem izbraukumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-09 00:48, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ir liela atšķirība vai KHL ir spēks,vai Ufas komandai ir tas spēks!
Atlant, AK Bars, Omska, Jaroslavļa nav ne gramu vājākas. Un tālākās arī.