Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Čempionu hokeja līgā uzvaras tikai mājiniekiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Čempionu hokeja līgā uzvaras tikai mājiniekiem
Pontusam Peterstromam sedzot skatu, vārtus ielaiž Adams Svoboda. Foto: Scanpix Sweden

Pēdējās trijās Čempionu hokeja līgas pirmās kārtas spēlēs pie uzvarām tikušas visas mājinieku komandas – "HV71", "Eisbaren", kā arī "Slavia".

"HV71" pilnībā dominē pret "Bern"

Šveices hokeja klubi pēdējā laikā ievērojami progresējuši, piesaistot savās komandās vairākus spēcīgus hokejistus, taču līdz Zviedrijas čempionāta līmenim viņiem vēl tālu, to šovakar pārliecinoši pierādīja zviedru "HV71", kas savā laukumā neatstāja pilnībā nekādas cerības uz panākumu saviem pretiniekiem. Jau no pirmajām minūtēm zviedri uzbruka regulāri, veidojot vienu bīstamu momentu pēc otra. Perioda vidū viņiem radās iespēja izpildīt bullīti, taču zviedru kluba hokejista metienu pārliecinoši notvēra Šveices kluba vārtsargs.

Tas, kā izrādījās, bija "Bern" kluba hokejistu pēdējais priecīgais brīdis pirmajā trešdaļā, jo jau pēc pāris minūtēm zviedri izmantoja vairākumu. Jāatzīmē, ka šajā situācijā nepārak veiksmīgi nospēlēja šveiciešu vārtsargs. Par iespaidīgo "HV71" pārsvaru liecina metienu attiecība – 18:2...

Jau pirmajās otrā perioda sekundēs savus otros vārtus guva Tēmu Laine, kurš no vārtu priekšas atrada spraugu starp "Bern" kluba vārtsarga kājsargiem. Vēl pēc pāris minūtēm atkal nepārāk veiksmīgi nospēlēja šveiciešu vārtu vīrs Bīrers, to lieliski izmantoja Matiass Tedenbijs, kurš izslidojis no aizvārtes eleganti ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Perioda turpinājumā Bernes hokejisti prata spēli izlīdzināt, taču rezultāts otrajā trešdaļā vairs nemainījās – 3:0 Jenčepingas hokejistu labā.

Pēdējā perioda sākumā zviedri turpināja viesu graušanu. Sākumā vārti tika gūti ar metienu no zilās līnijas, bet uzreiz pēc tam, "Bern" aizsargs neveiksmīgi mainīja ripas lidojuma virzienu, ieraidot to sava vārtsarga sargātajā cietoksnī. Šveicieši diezgan ātri vienus vārtus spēja atgūt, kad vairākumā veiklākais pie zviedru vārtiem bija Sebastians Bordelo. Mača izskaņā abas komandas vēl paspēja apmainīties ar vārtu guvumiem, tādējādi, mačs noslēdzās ar rezultātu 6:2 "HV71" labā.

"Eisbaren" pārsteidz "Karpat"

Laikam jau lielākais pirmās kārtas pārsteigums bijis Berlīnes hokejistu negaidīti pārliecinošais sniegums pret spēcīgo Oulu "Karpat" komandu. "Eisbaren" hokejisti jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Taisona Malaka metiena, taču somi prata ātri atgūties, realizējot pirmo vairākumu šajā spēlē. Mazliet negaidīti iniciatīvu atkal pārņēma mājinieki, kuri turpināja uzbrukt bīstamāk, taču vārtus gūt neizdevās.

Otrā perioda sākumā lāčiem izdevās otro reizi šajā spēlē izvirzīties vadībā pēc Andrē Rankela vārtu guvuma. Perioda turpinājumā abas komandas laiku pa laikam grēkoja ar noraidījumiem, taču ne vienai, ne otrai komandai vairākumā nesekmējās. Pirms pēdējā perioda 2:1 "Eisbaren" labā.

Jau 34. pēdējā perioda sekundē vācieši guva vēl vienus vārtus, kad precīzs raidījums padevās Denisam Pedersonam. Turpinājumā "Eisbaren" ieguva tiesības gandrīz veselas divas minūtes spēlēt 5 pret 3, taču to izmantoti neizdevās. Veiksmīgā spēle mazākumā atdzīvināja somus, kuriem izdevās vienus vārtus atgūt, taču neko vairāk viņi vairs nespēja – 2:3.

"Slavia", labi realizējot vairākumus, pieveic "Linkopings"

Mačs Prāgā noteikti iepriecināja sanākušos čehu kluba līdzjūtējus, jo "Slavia" hokejisti jau no pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu, lielā mērā pateicoties daudzajiem vairākumiem. Pirmo piecu minūšu laikā čehu kluba hokejisti divas reizes neizmantoja lielo skaitlisko vairākumu. Viesi no Zviedrijas atguvušies pēc neveiksmēm mača sākumā pirmie izvirzījās vadībā mača 9. minūtē, taču, pārtraukumā ejot, viņi pamanījās jau atgūties iedzinēju lomā – 1:2.

Spēlējot disciplinēti līdz pat otrā perioda beigām, "Linkopings HC" hokejisti prata izlīdzināt rezultātu, taču pēc veiksmīgās epizodes nopelnīja noraidījumu, paliekot mazākumā. Jau otro reizi šajā spēlē mājiniekiem to izdevās izmantot, pirms pēdējās ceturtdaļas izvirzoties vadībā ar 3:2.

Trešajā trešdaļā "Slavia" grēkoja ar daudzajiem noraidījumiem, taču šodien viņi bija acīmredzami pārāki, to viņiem izdevās pierādīt pēdējā periodā gūstot vēl vienus vārtus, tādējādi, uzstādot mača galarezultātu – 4:2.

Čempionu līgas reglaments

Turnīrā kopā piedalās 12 komandas, kuras sadalītas četrās apakšgrupās, katrā no tām spēlē trīs komandas. Katra komanda aizvada četras spēles, tiekoties katra ar katru divas reizes – vienreiz izbraukumā un vienreiz savā laukumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies pusfinālam, kur tā aizvadīs vēl vienu spēli izbraukumā un vienu savā laukumā. Uzvarētājs divu spēļu summā kvalificēsies finālam, kur atkal tiks aizvadītas divas spēles gan savā laukumā, gan izbraukumā. Lai arī šķiet, ka kopumā komandām ir jāaizvada salīdzinoši mazs daudzums spēļu, taču turnīrs ir diezgan izstiepts, tādēļ to patiešām varētu nodēvēt par līgu.

Komandas

Čempionu līgā kopumā tiks pārstāvētas septiņu valstu komandas. Pa divām komandām būs no Krievijas – Ufas "Salavat Yulaev", Magņitogorskas "Metallurg", Somijas – Oulu "Karpat", Espo "Blues", Zviedrijas – Jenčepingas "HV 71", Linčepingas "Linkopings HC", Čehijas – Prāgas "Slavia", Česke Budejovices "HC Mountfield", Šveices – Cīrihes "Lions", Bernes "Bern", bet pa vienai komandai no Vācijas – Berlīnes "Eisbaren", kā arī no Slovākijas – Bratislavas "Slovan". Par favorītiem noteikti būtu jāuzskata abas Krievijas komandas, kuras pēdējos gados līdzīgos Eiropas klubu čempionātos ir triumfējušas diezgan pārliecinoši. Noteikti, ka cīņā par uzvaru iesaistīsies arī Somijas un Zviedrijas klubi, iespējams, ka arī čehu, taču maz ticams, ka uz uzvaru varētu pretendēt "Eisbaren", kā arī Šveices un Slovākijas klubs. Šīs komandas noteikti būs konkurētspējīgas, bet uzvarēt tās diez vai spēs.

1. kārtas rezultāti (8. oktobris)

Eisbaren – Karpat (A grupa) 3:2 (1:1 1:0 1:1)
HV71 – Bern (B grupa) 6:2 (1:0 2:0 3:2)
Salavat Yulaev – Mountfield (C grupa) 7:1 (1:0 3:0 3:1)
Slavia – Linkopings HC (D grupa) 4:2 (2:1 1:1 1:0)

A grupa

Komanda Valsts
Eisbaren Berlin Vācija
Karpat Oulu Somija
Metallurg Magnitogorsk Krievija

B grupa

KomandaValsts
HV71 Jonkoping Zviedrija
SC Bern Šveice
Espoo Blues Somija

C grupa

KomandaValsts
Salavat Yulaev Ufa Krievija
HC Mountfield Čehija
Slovan Bratislava Slovākija

D grupa

KomandaValsts
Slavia Prague Čehija
Linkopings HC Zviedrija
ZSC Lions Zurich Šveice

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

1 2 63 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2008-10-08 22:58, pirms 16 gadiem
Nu KHL tomēr līmenis ir augstāks, lai piedod man zviedru un cietu eiropas līgu klubi tomēr ir vājāki par jebkuru top KHL komandu!
Slēpts komentārs: Abrags
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-08 23:04, pirms 16 gadiem
Hempo rakstīja: Uhh,kas Bernei par faniem

Jā, Latvijas "labākie fani pasaulē" var tikai mācīties no tādiem, es tajā skaitā

  +1 [+] [-]

, 2008-10-08 23:04, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: nu tu samuldējies - vidējais līmenis čempionu līgā ir augstāks kā KHL, domāju, jebkura čempiono līgas komanda novinnētu tādus Himik, Vitjaz, MVD, Minskas Dinamo...
nu es jau nedomāju ČL, bet gan atsevišķas līgas, būtībā šo ČL veidojumu arī uztur gazprom ar saviem 10 stabiem, tikai nesaprotu nafig krieviem tas ir vajadzīgs!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-08 23:05, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: nu es jau nedomāju ČL, bet gan atsevišķas līgas, būtībā šo ČL veidojumu arī uztur gazprom ar saviem 10 stabiem, tikai nesaprotu nafig krieviem tas ir vajadzīgs!!!
hvz, varbūt cer parādīt Krievijas klubu dominanci
Slēpts komentārs: Ivars77

  +2 [+] [-]

, 2008-10-08 23:09, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: nu es jau nedomāju ČL, bet gan atsevišķas līgas, būtībā šo ČL veidojumu arī uztur gazprom ar saviem 10 stabiem, tikai nesaprotu nafig krieviem tas ir vajadzīgs!!!
Vai tad bija GAZPROM reklāma kaut kur! Es godīgi atzīstos,ka neredzēju! REEBOK gan bija visur!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-08 23:11, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Vai tad bija GAZPROM reklāma kaut kur! Es godīgi atzīstos,ka neredzēju! REEBOK gan bija visur!
Viņi nodarbojas ar konspirāciju, tā lai neviens neuzzina!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-08 23:23, pirms 16 gadiem
jebkursh KHL vidusmeera klubs mieriigi vareetu uzvareet jebkuru no shampinjonu liigas, nedomaaju ka ir jeega saliidzinaat KHL lejasgala komandas ar shampinjliigas komandaam(jo te speelee no katra chempja 1-2 LABAAKAAS nevis peedeejo vietu ieguveejas).

patiesiibaa interesanti paskatiities uz to visu tikai ar vienu piebildi: jeega no taa visa nav nekaada jo ir dazhaadas komandas ar dazhaadu speeles stilu, liidz ar to nevar nekaadus taalejoshus secinaajumus izdariit, iipashi jau par RD vareejumu, RD speelee ljoti kompaktu aizsardziibas hokeju ar labu vairaakuma realizaaciju un ljoti asiem un DAUDZIEM pretuzbrukumiem, nedomaaju ka daudz komandas speetu apspeeleet taadu pretinieku regulaari jo nav pieradushas speeleet taa.

un krievi pashi jau saak domaat nafig shiem shampinjoliiga, pieljauju domu ka taa tikai veidota lai piesaistiitu eiropas klubus uz KHL, lai redz kaadi krieviem klubi tur plosaas un veelas naakt klaat, tikai zviedri jau skaidri pateica ka neveelas, vinjiem labaak gribas ar daanjiem un norveegjiem maukt(muahaha), somi domaaju ir vienkaarshi bremzes, bet chehiem gan tas pasaakums vareetu aiziet, tad jau redzeesim kas buus taalaak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-08 23:29, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: .....un RD tur arī ne pārāk saldi ietu!
Nedomāju,ka RD varētu apspēlēt Slavia Prague vai Eisbaren Berlin, un tos pašus HV71 Jonkoping!
Mājās lielas veiksmes gadijumā varbūt,bet izbraukumā diez vai!
Nu Dinamo tur nespīd spēlēt kamēr šis Latvijas čempi nesavinnēs (a viņš izskatās ka nesavinnēs, jo vienkārši viņš LAČ nespēlēs) tapēc Taviem LM ir visas izredzes nākamgad iziet kvalifikāciju un iekļut ČL! Un pēc tam kāst tur visiem.... nu praktiski visiem....

  -3 [+] [-]

, 2008-10-08 23:35, pirms 16 gadiem
heh rakstīja: jebkursh KHL vidusmeera klubs mieriigi vareetu uzvareet jebkuru no shampinjonu liigas, nedomaaju ka ir jeega saliidzinaat KHL lejasgala komandas ar shampinjliigas komandaam(jo te speelee no katra chempja 1-2 LABAAKAAS nevis peedeejo vietu ieguveejas).
Muļķibas - dzīve jau ir pierādījusi, ka Tev nav taisnība KHL ir stiprākā Eiropas līga (kaut gan nosacīti, jo tās vidējo līmeni stipri uz leju velk Vitjaz, Himik, Minska, MVD un vēl daži klubi), taču ne jau tik stipra, lai jebkurš klubs vinnētu pārējās Eiropas klubus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-08 23:36, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Nu Dinamo tur nespīd spēlēt kamēr šis Latvijas čempi nesavinnēs (a viņš izskatās ka nesavinnēs, jo vienkārši viņš LAČ nespēlēs) tapēc Taviem LM ir visas izredzes nākamgad iziet kvalifikāciju un iekļut ČL! Un pēc tam kāst tur visiem.... nu praktiski visiem....
ČL līgas formāts ir veidots tā, lai cauri kvalifikācijai tādi klubi netiktu

  -2 [+] [-]

, 2008-10-08 23:38, pirms 16 gadiem
heh rakstīja: tikai zviedri jau skaidri pateica ka neveelas, vinjiem labaak gribas ar daanjiem un norveegjiem maukt(muahaha), somi domaaju ir vienkaarshi bremzes, bet chehiem gan tas pasaakums vareetu aiziet, tad jau redzeesim kas buus taalaak.
Nemurgo - lielākā daļa zvidedru vēlas vispār saglabāt savu līgu. Un ar dāņiem un norvēģiem nemaz netaisās maukt. a čehi jau tikai gaida, ka krievi šiem naudu dos

  -1 [+] [-]

, 2008-10-08 23:41, pirms 16 gadiem
Cik sapratu ta nākamgad vieta kvalifikācijā jau mūsu (LAČ) čempjiem būs garantēta! Atliks ta tik tāds "nieks" kā savinnēt kvalifikāciju..... Un ta vēlams tādiem mūsu LM (būsim reāli visdrīzākais, ka LAČ atkal LM vinnēs) netrāpīties uz tādiem dāņiem, austriešiem vai slovēņiem.....viena lieta izlases.... cita lieta tur ir klubi... it sevišķi tāds autriešu grands kā "Red Bull" (saku to bez ironijas)! Man piem. nav lielas pārliecības, ka mūsu LM, tad visus viņus vinnētu...

     [+] [-]

, 2008-10-08 23:44, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Cik sapratu ta nākamgad vieta kvalifikācijā jau mūsu (LAČ) čempjiem būs garantēta! Atliks ta tik tāds "nieks" kā savinnēt kvalifikāciju..... Un ta vēlams tādiem mūsu LM (būsim reāli visdrīzākais, ka LAČ atkal LM vinnēs) netrāpīties uz tādiem dāņiem, austriešiem vai slovēņiem.....viena lieta izlases.... cita lieta tur ir klubi... it sevišķi tāds autriešu grands kā "Red Bull" (saku to bez ironijas)! Man piem. nav lielas pārliecības, ka mūsu LM, tad visus viņus vinnētu...
arī ar to par maz - kvalifikācijas pēdējā kārtā pretī būs kāds no Eiropas TOP 6 valstu klubiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-08 23:50, pirms 16 gadiem
Nu RD varetu novinet vietu kvalifikacija ar konspiracijas palidzibu, biki pamainot R2000 sastavu...

     [+] [-]

, 2008-10-08 23:51, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: arī ar to par maz - kvalifikācijas pēdējā kārtā pretī būs kāds no Eiropas TOP 6 valstu klubiem.
Nu ta ir diezgan paliels bezcers..... vai arī jācer kā tādiem BATE futbola ČL ka gan pašiem "šiberis aizkritīs" + tante Veiksme uzsmaidīs kā "maija saulīte", gan arī tas Top 6 valstu pretinieks var nolažoties vai nebūt tik stiprs.....
Ak jā....moš zini īsti no kādas kārtas ta mūsu čempis sāks spēlēt? Pirmās vai otrās?

     [+] [-]

, 2008-10-08 23:54, pirms 16 gadiem
Sputniks rakstīja: Nu RD varetu novinet vietu kvalifikacija ar konspiracijas palidzibu, biki pamainot R2000 sastavu...
Cik sapratu ta farms arī nevar piedalīties ČL.... visas "cerības" uz perifērijām.....

  -2 [+] [-]

, 2008-10-08 23:55, pirms 16 gadiem
abrag!
tu esi liels pim.pis.
b.le ja tev nepatiik khl un tu ar saviem pareizajiem uzskatiem citiem acis nemiglo.
kaa tu uz citiem brauc augumaa,es jau tev sen tavam bazaram sekoju liidzi.
tiko citiem tu pateici-nemuldi,nemurgo...
kas tu juuties albatros hah?kas tev baudu sagaada,vai smadzenes tev jau galvu pleesh pushu?
tu vienkaarshi esi nieciiba un salaga!
eij b.le pa nhl un bach chatiem malaletkam uziimee ka tu gudrs.
ibiom!

     [+] [-]

, 2008-10-09 00:03, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Cik sapratu ta farms arī nevar piedalīties ČL.... visas "cerības" uz perifērijām.....
Nu bac! Pedejo intrigu par LAC iznicinaji!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-09 00:44, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: nu tu samuldējies - vidējais līmenis čempionu līgā ir augstāks kā KHL, domāju, jebkura čempiono līgas komanda novinnētu tādus Himik, Vitjaz, MVD, Minskas Dinamo...
Tu redzēji kā Salavats spēlēja ar Česka Budejovici? Nu nespēlē tik švaki neviena KHL komanda kā "Mountfield", ko tikai vārtsargs vilka un brīnums, ka nebija 1:10....
Tā pati Berne zaudētu visiem KHL klubiem.... Vispār viņiem nevajadzēja te but, tiesneši iekšā ievilka...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-09 07:15, pirms 16 gadiem
Starp citu - uz kāda pamata tad Krievijas hokeja komandas, kas spēlē KHL tur nākamgad piedalīsies? Laikam tomēr ir pamats teikt, ka KHL ir Krievijas atklātais čempionāts...

  -1 [+] [-]

, 2008-10-09 07:27, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Cik sapratu ta nākamgad vieta kvalifikācijā jau mūsu (LAČ) čempjiem būs garantēta! Atliks ta tik tāds "nieks" kā savinnēt kvalifikāciju..... Un ta vēlams tādiem mūsu LM (būsim reāli visdrīzākais, ka LAČ atkal LM vinnēs) netrāpīties uz tādiem dāņiem, austriešiem vai slovēņiem.....viena lieta izlases.... cita lieta tur ir klubi... it sevišķi tāds autriešu grands kā "Red Bull" (saku to bez ironijas)! Man piem. nav lielas pārliecības, ka mūsu LM, tad visus viņus vinnētu...
LM būs motivācija vel pielikt gan pie kluba finansēm,gan kvalitatīvu leģionāru iegādei! Pagaidām viss ir noarganizēts tik tālu,lai varētu normāli pa BAČa kapāties!
Neaizraušos ar minējumiem,kā būs un kā nebūs,bet savā galvā piemetu,ka LM ir vel diezgan resursu,lai varētu iziet kvalifikācijas kārtu,un grupu turnīrā arī cienijami izskatītos!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-09 07:40, pirms 16 gadiem
KristsT rakstīja: Starp citu - uz kāda pamata tad Krievijas hokeja komandas, kas spēlē KHL tur nākamgad piedalīsies? Laikam tomēr ir pamats teikt, ka KHL ir Krievijas atklātais čempionāts...
[/quote]
Starp citu - uz kāda pamata tad Krievijas hokeja komandas, kas spēlē KHL tur nākamgad piedalīsies? Laikam tomēr ir pamats teikt, ka KHL ir Krievijas atklātais čempionāts...
Labrīt!
Protams,ka KHL ir RU atklātais čempis,un viņi atšķirībā no RD nav pat pieļāvuši domu, ka RU komandas nebūtu KHS sastāvā!
Vakar PTP BECTN rādija KHL prezidenta Medveģeva un RU izlases trenera Bikova tikšanos ar Putinu!
Un tad Putins pateica galveno domu kāpēc vajag iesaistīt ,,TUVO'' ārzemju komandas KHL,jo hokejs nav galvenais,bet galvenā ir humunitārās intervences iespējas caur KHL šo valstu sabiedrībā!
Ta kā aplaužaties tie,kas domā,ka RU ļoti interesē LV hokeja attīstība!

     [+] [-]

, 2008-10-09 08:48, pirms 16 gadiem
Nu teiksu ka ir. Nekas dizs no tas Cl nav. Rus komandas protams gandriz bez konkurences SWEDi HV71 ari labi speleja, bet pretinieks tads pasvaks, diez ka butu ar stipraku. Cehi , nuuuu gaidiju ko labaku tomer. Tas tik sakums tapec nav ko skriet zirgiem pa prieksu. Pagaidisim vairak speles tad ar vares teikt kas ir kas.
p.s Ivaram gan aplauziens sanak. Sito turniru taks galvenokart sponsore Rus ar savu gazes naudinu. Diez vai bus priecigs ka nakamgad LM piedalisies ari saja turnira, tur taks KRIEVI!!

     [+] [-]

, 2008-10-09 09:05, pirms 16 gadiem
[/quote]
Ta kā aplaužaties tie,kas domā,ka RU ļoti interesē LV hokeja attīstība!
[/quote]

Neinteresee gan. Nevienu neinteresee Latvija,taapeec pashiem jaaciinaas un KHL ir veids, kaa paaugstinaat hokeja liimeni muusu valstii

  -1 [+] [-]

, 2008-10-09 09:06, pirms 16 gadiem
Jūlis rakstīja: p.s Ivaram gan aplauziens sanak. Sito turniru taks galvenokart sponsore Rus ar savu gazes naudinu. Diez vai bus priecigs ka nakamgad LM piedalisies ari saja turnira, tur taks KRIEVI!!
Nē,vecīt,šitā turnīra galvenais sponsors ir REEBOK! Varbūt,ka krievi (lasi GAZPROM) tur ar kādu naudu piedalās,bet es to tajā spēlē ko skatijos,nekādā veidā nemaniju!
1 2 63 komentāri