Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jāgrs vēl nav izlēmis, vai turpinās karjeru, pagājušajā sezonā bijis pārāk smags

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jāgrs vēl nav izlēmis, vai turpinās karjeru, pagājušajā sezonā bijis pārāk smags
Roberts Bukarts un Jaromīrs Jāgrs. Foto: Vítkovice Ridera

48 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs pagājušajā sezonā pārstāvēja pašam piederošo Čehijas Ekstralīgas komandu Kladno "Rytiri", turklāt spēlēja gana rezultatīvi. Leģendārais uzbrucējs vēl nav izlēmis, vai turpinās spēlēt arī nākamajā sezonā.

Jaromīrs Jāgrs līdz 2018. gada janvārim spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, kur viņa pēdējā pietura bija Kalgari "Flames", 22 mačos sakrājot septiņus punktus. Pēc tam viņš pievienojās Kladno "Rytiri" – komandu, kas pieder pašam. Pirms gada ar to izdevās pacelties uz Čehijas Ekstralīgu, un aizvadītajā sezonā Jāgrs 38 spēlēs tika pie 29 punktiem. Leģenda vēl nezina, vai turpinās spēlēt.

"Pagaidām neesmu izlēmis – turpināšu vai neturpināšu spēlēt. Godīgi sakot, nenovērtēju to, kādu gatavošanos vajadzēja ieguldīt pirms pagājušās sezonas. Devos laukumā smagāks nekā vajadzēja," teica Jāgrs. Viņš sezonas sākumā svēra 117 kilogramus, un tas apgrūtinājis hokeja spēlēšanu.

"Tas hokejam ir ļoti daudz, tāpēc neparādīju to sniegumu, uz ko biju spējīgs. Hokejs tagad ir daudz ātrāks, un svars mani šajā ziņā ierobežoja," teica Jāgrs. Viņš apzinās – ja grib turpināt karjeru, būs jāmaina gatavošanās. "Cenšos vairāk trenēties. Esmu pamainījis uzturu – pārstāju ēst saldumus, cenšos samazināt gaļas daudzumu uzturā. Redzēsim. Man nav, ko zaudēt. Ja izlemšu spēlēt, sezona sākas pēc pieciem mēnešiem. Man nav, ko zaudēt. Redzēsim, ko par to visu teiks mans ķermenis."

Jāgrs NHL regulārā čempionāta ietvaros aizvadījis 1733 spēles un guvis 1921 punktu, kas viņu padara par līgas vēsturē rezultatīvāko eiropieti. Jāgra kontā ir divi Stenlija kausi, abi izcīnīti kopā ar Pitsburgas "Penguins". Kopā ar Čehijas izlasi viņa kontā ir olimpiskais zelts un bronza, kā arī divi pasaules čempiona tituli.

Izmantotie resursi:
https://isport.blesk.cz/clanek/hoke...

     [+] [-]

, 2020-05-08 12:46, pirms 4 gadiem
Jāgrs molodčiks! Ja vairs nevarēs paslidot, nāksies atgriezties ŅHĻ! Tur kādas 7 sezonas vēl mierīgi varēs šļūkāt!

     [+] [-]

, 2020-05-08 16:51, pirms 4 gadiem
117 kg, jēziņ. Ar tādu svaru un tādā vecumā joprojām labāks par dažiem labiem Dinamo hokejistiem, zvērs