Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sieviete pārsteidzoši kļūst par Šveices čempionvienības ģenerālmenedžeri

Sieviete pārsteidzoši kļūst par Šveices čempionvienības ģenerālmenedžeri
Florensa Šellinga. Foto: Claudio Schwarz / twitter.com/schellingf

31 gadus vecā Florensa Šellinga apstiprināta par Šveices čempionvienības "Bern" sporta direktori jeb ģenerālmenedžeri. Profesionālajā vīriešu hokejā sieviete šādā amatā ir ļoti liels retums.

Šellinga ir Šveices sieviešu izlases bijusī vārtsardze. 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu. 2018. gadā beidza karjeru, pēc tam sāka strādāt par U18 Šveices meiteņu izlases treneri un figurēja kā hokeja eksperte televīzijā.

Šajā amatā uzņēmējdarbības maģistre Florensa Šellinga nomaina Aleksu Šatelēnu, kurš bija "Bern" sporta direktors arī laikā, kad galvaspilsētas klubs trīs reizes izcīnīja valsts zeltu (2016, 2017, 2019). Koronavīrusa dēļ šosezon līgas mači tika noslēgti priekšlaicīgi. Šveices čempionāta aizvadītajā sezonā spēlēja arī Latvijas izlases potenciālie dalībnieki, tostarp vārtsargs Ivars Punnenovs ("SCL Tigers"), uzbrucējs Deniss Smirnovs ("Genève-Servette") un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš ("Lausanne").

Daži portāli informē, ka Šellinga ir pirmā ģenerālmenedžere-sieviete profesionālā vīriešu hokeja vēsturē, taču tā gluži nav. Viņa ir pirmā Šveices vīriešu profesionālajā hokejā un šajā sporta veidā pirmā pasaulē "top" līmeņa klubā.

Līdz 2013. gada aprīlim amerikāniete Nikola Kupaks bija Centrālās hokeja līgas (CHL) kluba "St. Charles Chill" prezidente un ģenerālmenedžere. Tolaik tika uzskatīta, par vienīgo ģenerālmenedžeri vīriešu hokejā. Viņa ir kādreizējā Latvijas izlases aizsarga Artūra Kupaka bijusī sieva. Viņu dēls Kolbijs trenējas hokejā un maija beigās svinēs 13 gadu jubileju.

Izmantotie resursi:
linkedin.com
nhl.com
sihf.ch
scb.ch


, 2020-04-08 16:16, pirms 4 gadiem
https://twitter.com/reporterchris/s...

Pirmā reize vēsturē, kad sieviete ir jebkuras valsts augstākās līgas GM, nevis tikai liels retums šādā pozīcijā.
, 2020-04-08 16:16, pirms 4 gadiem
Tagad tā komanda spēlēs šausmīgi precīzi, plānveidīgi, uzvarēs katru sezonu, bet nebūs laimīgi
, 2020-04-08 18:34, pirms 4 gadiem
Kas tur "pārsteidzošs" tumsoni? Jo tā ir sieviete? OK, saprotu rets notikums, bet nav brīnums ka rets, jo pilns ar tādiem kuriem šis liekas "pārsteidzoši". Cilvēks kā cilvēks, labs background lai ieņemtu šādu pozīciju un tas skaitās pārsteidzoši. Iespaidīgi.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
6

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Foto: North Bay Battalion
33

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.