Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Miks Lipsbergs atzīts par hokeja Virslīgas vērtīgāko spēlētāju

Miks Lipsbergs atzīts par hokeja Virslīgas vērtīgāko spēlētāju
Miks Lipsbergs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Hokeja federācijas paziņojusi aizvadītās Virslīgas sezonas labāko spēlētāju atzinību ieguvējus. Labākā uzbrucēja balvu otro gadu pēc kārtas ieguvis Aleksandrs Macijevskis, bet par vērtīgāko spēlētājs atzīts „Mogo” uzbrucējs Miks Lipsbergs.

Par čempionāta labāko vārtsargu ir atzīts HS "Rīga/Prizma" vārtsargs Edgars Lūsiņš, kura pārstāvētā komanda ieņēma ceturto vietu regulārajā sezonā, taču pusfinālā neiekļuva. Lūsiņš 28 regulārās sezonas spēlēs vidēji ielaida 3,37 vārtus, taču viņš bija vārtsargs, kurš savas komandas vārtos šosezon pavadīja visilgāko laiku – 1440 minūtes.

Labākā aizsarga gods piešķirts nule kā uz Latvijas izlases treniņnometni izsauktajam Mārtiņam Gipteram no „Liepājas”. Komandas kapteinis 30 regulārās sezonas spēlēs guva 42 punktus (20+22), bet izslēgšanas spēlēs palīdzēja komandai iegūt trešo vietu, 11 spēlēs sakrājot 17 punktus. Vēl rezultatīvāks gan bija viņa komandas biedrs Bruno Zabis, kurš arī pievienosies izlases kandidātiem un ticis atzīts par Latvijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju (58 punkti).

Tikai divus punktus aiz Zabja palika pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis, taču viņam piešķirts sezonas labākā uzbrucēja tituls. „Kurbada” uzbrucējs to saņem otro sezonu pēc kārtas, tiesa, pagājušajā gadā viņš pārstāvēja „Rīgas/Prizma” rindas.

Savukārt par Virslīgas vērtīgāko spēlētāju klubu pārstāvju aptaujā atzīts jaunais Latvijas čempions Miks Lipsbergs no „Mogo”, kurš finālsērijā izcēlās ar četriem vārtiem, bet regulārās sezonas 19 spēlēs paspēja sakrāt 24 punktus.

Visi Latvijas čempionāta īpašo balvu ieguvēji tiks apbalvoti 10. aprīlī "Arēnā Rīga" pirms „Euro Hockey Challenge” spēles starp Latvijas un Francijas hokeja izlasēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-08 10:05, pirms 9 gadiem
MIKIJS M A L O Č I K S
, 2015-04-08 10:09, pirms 9 gadiem
MVP! MVP! MVP!

Redzama Dinamo sistēmu izgājušā spēlētāja klase! A jūs te - Zabis, Zabis.
, 2015-04-08 10:16, pirms 9 gadiem
Ar šādu spēli var būt tiks izsaukts uz Luksemburgas izlasi.
, 2015-04-08 10:23, pirms 9 gadiem
Lord Bendtner2 rakstīja: Ar šādu spēli var būt tiks izsaukts uz Luksemburgas izlasi.
Tevi pat tur nesauktu
, 2015-04-08 10:25, pirms 9 gadiem
Grūti būtu iebilst Lipsberga sakarā. Viņa pievienošanās ievērojami pastiprināja Mogo, arī play-off laikā viņš izdarīja daudz, lai Mogo izcīnītu zeltu.
, 2015-04-08 10:38, pirms 9 gadiem
Lūsiņš - labākais vārtsargs? Da labi...
Mociks - labākais uzbrucējs? Kādā veidā, ja Zabim visvairāk golu, piespēles, rezultatīvākais play-off un tikai par 2 vārtiem mazāk, nekā Macijevskim?

Netaisnīgi, manuprāt.
, 2015-04-08 10:46, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Tevi pat tur nesauktu
Es domāju ,ka es tur spēlētu vadošajās maiņās, būtu vairākuma izspēles diriģents.
, 2015-04-08 10:47, pirms 9 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Lūsiņš - labākais vārtsargs? Da labi...
Mociks - labākais uzbrucējs? Kādā veidā, ja Zabim visvairāk golu, piespēles, rezultatīvākais play-off un tikai par 2 vārtiem mazāk, nekā Macijevskim?

Netaisnīgi, manuprāt.
Tās ir balvas un bieži tās dala nevis tā, ka viens savāc visas, bet tā, lai tiek pēc iespējas plašākam spēlētāju lokam un visiem tiek prieciņš.

Turklāt, tāda labākā uzbrucēja balva ir subjektīvismu pilna. NHL ir skaidri nodalīts - Rosa balva par visvairāk punktiem, Rišāra - visvairāk goliem (nosaka objektīvi - pēc statistikas) un tad jau MVP.
, 2015-04-08 11:34, pirms 9 gadiem
Lord Bendtner2 rakstīja: Es domāju ,ka es tur spēlētu vadošajās maiņās, būtu vairākuma izspēles diriģents.
Noslauki no lūpu kaktiņiem mātes pienu un tad runā.
, 2015-04-08 11:41, pirms 9 gadiem
Lipsbergu vajadzēja uz izlasi nevis to Zābi
, 2015-04-08 16:21, pirms 9 gadiem
Tā ir latvijas līga. Mums viņu vietā ir daudzi labāki.
Foto: Zemgale/LBTU

OHL fināls: ''Zemgale'' pēc izlīdzinājuma sērijā, ''Mogo'' - 2-0 vadības

Šodien plkst. 13:00 Jelgavā tiks aizvadīta Optibet hokeja līgas finālsērijas otrā spēle starp ''Zemgale''/LBTU un ''Mogo''/LSPA komandām. Pirmajā ar 3:2 uzvarēja ''Mogo'', sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Tiešraide kanālā TV6.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
5

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana