Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

SOK aizliedz Lukašenko un Baskovam apmeklēt olimpiskās spēles

SOK aizliedz Lukašenko un Baskovam apmeklēt olimpiskās spēles
Dmitrijs Baskovs. Foto: hcdinamo.by

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (IOC) valde aizliegusi Baltkrievijas olimpiskās komitejas (BOK) vadītājiem piedalīties visos SOK rīkotajos pasākumos, tai skaitā olimpiskajās spēlēs. Liegums ir spēkā līdz nākamajam paziņojumam vai līdz jaunas BOK valdes ievēlēšanai 2021. gada februārī.

Baltkrievijā 4.-9. augustā notika prezidenta vēlēšanas, par kuru uzvarētāju sesto reizi pēc kārtas tika pasludināts Aleksandrs Lukašenko (amatā no 1994. gada). Vēlēšanu viltošana izraisīja plašus protestus visā valstī – turpinājumā cilvēki vērsās pret varas iestāžu izvērsto vardarbību un teroru. No augusta līdz decembrim Latvijas kaimiņvalstī aizturēti vairāk nekā 32 000 cilvēku.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja izmeklēšanā secinājusi, ka Baltkrievijas olimpiskā komiteja un vietējās sporta federācijas nav pasargājušas sportistus no politiskās diskriminācijas. Tas ir pretrunā ar Olimpisko hartu un apdraud Olimpiskās kustības reputāciju, secināts ziņojumā.

Valde nolēma aizliegt visiem Baltkrievijas olimpiskās komitejas valdes locekļiem piedalīties visos SOK rīkotājos pasākumos. Aizliegums attiecas uz BOK prezidentu Aleksandru Lukašenko (sporta amatā no 1996. gada, ievēlēts sešas reizes), BOK viceprezidentu Viktoru Lukašenko un BOK valdes locekli, Baltkrievijas hokeja federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu.

SOK iesaldēs visus maksājumus Baltkrievijas olimpiskajai komitejai, izņemot maksājumus, kuri ietekmēs Baltkrievijas sportistu gatavošanos 2021. gada Tokijas spēlēm un 2022. gada Pekinas spēlēm. Olimpiskās stipendijas baltkrievu sportistiem turpmāk tiks pārskaitītas uz viņu kontiem, nevis caur BOK.

Valde aicinās starptautiskajām federācijām atļaut Baltkrievijas sportistiem piedalīties kvalifikācijas sacensībās bez politiskās diskriminācijas. Tāpat paredzēts izbeigt pārrunas ar BOK par nākotnes SOK pasākumu rīkošanu. SOK aicina visiem Olimpiskās kustības dalībniekiem cienīt pieņemtos lēmumus, lai aizsargātu Baltkrievijas sportistu tiesības.

Baltkrievijas brīvo sportistu apvienība 18. augustā publicēja atklātu vēstuli pret vardarbību un prezidenta vēlēšanu viltošanu. To parakstīja vairāk nekā 1500 sporta sabiedrības pārstāvju. Apvienības līdere, trīskārtējā olimpisko spēļu medaļniece peldēšanā Aleksandra Herasimeņa rudenī atstāja dzimteni un pārcēlās uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu.

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/news/ioc-eb...


, 2020-12-07 20:36, pirms 3 gadiem
Vēl viens "+" Pč hokeja nerīkošanā Minskā.
Foto: Zemgale/LBTU
2

OHL fināls: ''Zemgale'' pēc izlīdzinājuma sērijā, ''Mogo'' - 2-0 vadības

Šodien plkst. 13:00 Jelgavā tiks aizvadīta Optibet hokeja līgas finālsērijas otrā spēle starp ''Zemgale''/LBTU un ''Mogo''/LSPA komandām. Pirmajā ar 3:2 uzvarēja ''Mogo'', sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Tiešraide kanālā TV6.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
10

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana