Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kanādas policija "Broncos" nāvējošo avāriju izraisījušajam šoferim izvirza 29 apsūdzības

Kanādas policija "Broncos" nāvējošo avāriju izraisījušajam šoferim izvirza 29 apsūdzības
Negadījuma vieta
Foto: The Canadian Press/Scanpix

Kanādas junioru komandas Humboltas "Broncos" autobusā ieskrējušajam šoferim, kura izraisītajā negadījumā bojā gāja 16 cilvēki, tostarp desmit jaunie hokejisti, izvirzītas 29 apsūdzības, pavēstījusi Kanādas policija.

29 gadus vecajam Jaskiratam Singam Sidhu apsūdzības izvirzītas tieši trīs mēnešus pēc notikušās avārijas. 6. aprīlī Humboltas "Broncos" junioru komanda devās uz izslēgšanas spēli, taču krustojumā autobusā ietriecās smagā kravas mašīna, kura ignorēja stop zīmi. Smagajā sadursmē bojā gāja desmit hokejisti un vēl seši komandas darbnieki, ieskaitot trenerus un maču komentētāju.

Avāriju izraisījušajam šoferim izvirzītas 29 apsūdzības – gan par braukšanas rezultātā izraisītu nāvi, gan par radītajām nopietnajām traumām. Viņš apcietināts tika piektdien. "Misters Sidhu tika apcietināts viņa mājās Kalgari bez jebkādiem incidentiem," teica Kanādas policijas pārstāvis Kērtiss Zablockis.

Sidhu avārijā necieta. Pēc tās viņš tika aizturēts, taču vakarā atkal nonāca uz brīvām kājām. Kanādas policija nav publicējusi informāciju par notikušā apstākļiem, tādējādi situācija joprojām ir miglā tīta. Pēc incidenta plašāka publika uzzināja, ka par krustojumu sūdzības saņemtas jau iepriekš, tomēr varasiestādes tās ignorējušas.

Kanādas policija izmantojusi 60 izmeklētājus, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Intervēti pieci duči liecinieku, izveidota 3D simulācija un rūpīgi pētīti kravas auto uzskaites materiāli. "Lai izvirzītu apsūdzības, ir nepieciešami pierādījumi, ka auto ir vadīts manierē, kas ir bīstama cilvēkiem," teica Dereks Viljamss. "Pētījām visas notikušā puses, ieskaitot abu auto ātrumu, sadursmes vietu, ceļa un laika apstākļus, kā arī liecinieku piegādāto informāciju."

Par katru no 16 apsūdzībām, kas izvirzītas par braukšanu, kas izraisījusi nāvi, var piespriest 14 gadus cietumā. Par katru no 13 apsūdzībām, kas izvirzītas par braukšanu, kas izraisījusi nopietnus ievainojumus, var piespriest desmit gadu cietumsodu.

"Izvirzītās apsūdzības ļauj pielikt punktu pirmajai nodaļai. Otrā nodaļa ir... Redzēsim, ko lems tiesas. Redzēsim, kas patiesībā notika. Domāju, tas ir pats galvenais jautājums, kuram cilvēki meklē atbildi. Kas patiesībā notika? Kā tas notika un kāpēc?" sacīja Toms Stračnickis, kura dēls Raiens atradās autobusā – viņam paralizēta ķermeņa lejasdaļa.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/jun...


Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
8

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Foto: North Bay Battalion
34

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.