Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Par Čehijas izlases treneri apstiprināts Ržīha, ģenerālmenedžeris būs Nedveds

Par Čehijas izlases treneri apstiprināts Ržīha, ģenerālmenedžeris būs Nedveds
Milošs Ržīha
Foto: TASS/Scanpix

Čehijas hokeja izlases vadība šodien oficiāli apstiprinājusi noslēgto vienošanos ar treneri Milošu Ržīhu, kurš kļuvis par izlases galveno treneri. Līgums ar viņu noslēgts uz diviem gadiem.

Milošs Ržīha iepriekšējās trīs sezonās strādāja KHL klubā Bratislavas „Slovan”, tiesa, tagad bez darba bija jau vairāk nekā pusgadu. Viņam ir plaša pieredze Kontinentālajā hokeja līgā, strādājot arī ar tādiem klubiem kā Maskavas „Spartak”, „Atlant”, „Avangard” un Sanktpēterburgas SKA. 2011. gadā Ržīha arī tika atzīts par KHL sezonas labāko treneri.

Pirms ierašanās KHL Ržīha ilgstoši vadījis arī vairākus Čehijas un Slovākijas klubus, bet kā spēlētājs ilgus gadus pārstāvēja „Zlin” un „Vitkovice” vienības.

Ržīha noslēdzis divu gadu līgumu ar Čehijas izlasi, bet čehu mediji vēsta, ka viņš nemaz nebija hokeja federācijas pirmā izvēle, ar ko aizvietot amatu atstājušo Jozefu Jandaču. Jandačs vadīja izlasi kopš 2015. gada, bet nākamajā sezonā strādās KHL klubā Magņitogorskas „Metallurg”.

Federācija vispirms uzrunāja vairākus citus kandidātus, bet Martins Straka un Libors Zābranskis atteica, kamēr divi citi kandidāti izvēlējās palikt savos klubos, kur viņiem jau bija garantēti līgumi.

Ržīha savus palīgus treneru kolektīvā vēl nav izvēlējies, taču ir panākta vienošanās par izlases ģenerālmenedžera amata ieņēmēju – šos pienākumus uzņemsies 46 gadus vecais Petrs Nedveds, ilggadējais NHL hokejists, kurš pasaules spēcīgākajā līgā aizvadījis gandrīz tūkstoš spēles, gūstot 717 punktus.

Čehijas izlase pasaules čempionātā pie medaļām nav tikusi kopš 2012. gada, kad ieguva bronzu, bet pēdējos trīs gados palika ārpus pusfināla, vienmēr apstājoties ceturtdaļfinālā. Jandačam toties izdevās aizvest izlasi līdz Phjončhanas olimpisko spēļu bronzai.

Izmantotie resursi:
https://hokej.idnes.cz/milos-riha-v...


, 2018-06-07 17:48, pirms 6 gadiem
Bronzu ieguva nevis Čehija, bet Kanāda.
, 2018-06-07 20:35, pirms 6 gadiem
Salavecis2 rakstīja: Bronzu ieguva nevis Čehija, bet Kanāda.
Tieši tā, mačs gan bija labs!
Nesaprotu kur autori ņem info vai vnk mauc uz dullo brīžiem!
, 2018-06-08 12:38, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
7

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.