Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Volx

Latvija šokē Vāciju

Latvija šokē Vāciju
Vācijas preses uzmanības centrā Nr.17 - Aleksejs Širokovs

Turpinam ārzemju preses apskatu. Ar šādu virsrakstu šorīt iznācis viens no lielākajiem Vācijas sporta mēdijiem - kicker.de.

Kicker atzīmē , ka arī Denis Endras savā labākajā formā nav spējis novērst sakāvi. No uzbrucējiem novērsusies veiksme jo Patrika Reimera un Kristopa Ullmana mestās ripas trāpījušas pa vārtu pārliktni.
Der Tagesspiegel atzīme ,ka 4152 skatītāji varēja vērot agresīvi spēlējošos Baltus.Pārsteigumus esot sagādājis arī "šveicietis"(tā Vācijas prese dēvē izlases treneri Kolikeru)nosēdinot rezervē Vācijas čempionu Andrē Rankelu(Berlīnes Polārlāči) un pieredzējušo Fēliksu Šutsu(Ķelnes Haizivis) , priekšroku dodot jauniņajiem Sinanam Akdāgam un Danielam Pjetam(abi Krēfeldes Pingvīni).
Spiegel Online savu aprakstu sāk ar teikumu : " Vācijas profesionāļi cieš savu pirmo zaudējumu ar Latviju"
Tiek atzīmēts , ka pasaules 13.spēcīgākā izlase ir nopietnāks pretinieks , kā Itālija. Latviešus tagad trenējot bijušais NHL treneris Nolans un jāpateicas Endrasam , ka rezultāta starpība nekļuva vēl lielāka.Pēdējā trešdaļā komandas esot vairāk uzmanības pievērsušas aizsardzībai , bet Aleksejs Širokovs esot izrakstījis rēķinu Vācijai.
Frankfurter Rundschau atzīmē , ka Vācija piedzīvojusi smagu šoku ceļā par iekļūšanu stiprāko astotniekā.
"Mēs bijām pārsteigti spēles sākumā," atzīmē Hamburgas Saldētāju veterāns Kristops Šūberts.
Frankfurter Allgemaine raksta : "Presings savienojamā ar ātriem un agresīviem uzbrukumiem, sagrauj pasaules reitingus.Vācija cīnījās , bet trīs nevajadzīgi noraidījumi izgaisināja Vācijas cerības uz panakumu"
Pastiprinātu interesi par Latvijas izlasi izrāda arī mūsu kaimiņu - Krievijas masu informācijas līdzekļi.
Viens no plašākajiem un kvalitatīvākajiem aprakstiem atrodams championat.com portālā. Tā Elizaveta Elferjeva raktā "Ar vairogu vai uz vairoga" spēli nosauc par "validola maču". Viņa ir sazīmējusi mūsu aizsarga Laviņa kļūdu vārtu priekša , pēc kuras tika zaudēti pirmie vārti vāciešiem, nosauc A.Širokova piespēli Daugaviņam uz tukšu vārtu stūri par "zelta piespēli", kritizē latviešus par neveiksmīgo vairākuma realizāciju trešajā trešdaļā.
Savukārt Aleksejs Ļebedjevs rakstā " Ko nevar paņemt ar kailām rokām" atzīmē mūsu vienīgā LAČ pārstavja - M.Indraša veiksmīgo spēli un ļoti tēlaini apraksta spēles gaitu.
"Teitoņiem nācās piepūst vaigus un cīnīties.Kad pēc otrās trešdaļas izskatījās , ka vāciešiem tas ir izdevies, izrādījās ka Latvijas riekstiņš viņiem nav pārkožams. Jūs protams smiesieties , bet uzvaras golu iesita Aleksejs Širokovs! Šajā sezonā neviens viņu par hokejistu neuzskatīja. Vācieši uz spēli ar Latviju devās cirpt vilnu , bet paši atgriezās apcirpti," tā savu tēlaino aprakstu nobeidz Ļebedjevs.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 11:48, pirms 12 gadiem
Lieliib` naudu nemaksaa pied... bikses jaamazgaa.

p.s. ku ta nu shitaa sadomaajushies.pakaljas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 12:02, pirms 12 gadiem
Pipars_Oksiks rakstīja: Te viens slimnieks(dēvēts par Rietumu_Pirdienu vai Rietumu_Smacekli,neatceros precīzi) tak taisās protestu rakstīt uz IIHF par tiesnešu darbību šajā spēlē,laikam no Savas Tvaiku ielas palātas,viņu tur arī pieņems! Tikai tak jau laikam Tvaiku ielā IIHF mītne tak arī ir ar savu Fāzelu!
nu jā,protests ir jāraksta,man ar vietām nepatika kā friči pāris reizes ķeksēja LV un turēja bet strīpainam tā ir nesacēlās rociņa lai nosvilptu.
Kā arī spēļu grafiku izveidojuši laikam ūber ģēniji.
12 maijs Italy vs. Sweden
14 maijs Latvia vs. Denmark
15 maijs Sweden vs. Latvia
NU ir izdarīts viss lai LAtvijai nebūtu šanses apkaunot zviedrus savā laukumā!!!!Zviedriem par divas brīvas dienas kad letiņiem divas smagas spēles divās dienās!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 12:14, pirms 12 gadiem
ar nepacietību gaidām arī Imperions ekspertu biroja oficiālo paziņojumu...
, 2012-05-07 12:15, pirms 12 gadiem
Es nesaprotu ko vācieši bija iedomājušies, ka ir 3 galvas tiesas pāraki par Latviju? Par kādu šoku te ir runa
, 2012-05-07 12:31, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Es nesaprotu ko vācieši bija iedomājušies, ka ir 3 galvas tiesas pāraki par Latviju? Par kādu šoku te ir runa
Nu ka vini cereja ka Varenais DEL sakaus KHL
, 2012-05-07 12:33, pirms 12 gadiem
Nu nav taa DEL speeciigaaka.
, 2012-05-07 12:53, pirms 12 gadiem
Pipars_Oksiks rakstīja: Te viens slimnieks(dēvēts par Rietumu_Pirdienu vai Rietumu_Smacekli,neatceros precīzi) tak taisās protestu rakstīt uz IIHF par tiesnešu darbību šajā spēlē,laikam no Savas Tvaiku ielas palātas,viņu tur arī pieņems! Tikai tak jau laikam Tvaiku ielā IIHF mītne tak arī ir ar savu Fāzelu!
pirmkārt tas slimnieks figurē tāpēc, ka jūs viņam uzmanību pievēršat.
Es jau sen noignorēju un dzīvoju mierā (viņu, pāris viņa feikos profilus un tādus līdz-dauņus kā Machete un citi. )

Volx starp citu man liekas arī ir tās pašas personas papildus profils...
, 2012-05-07 12:57, pirms 12 gadiem
rietum banits aplauza savus sparninus,dzivojot eiforija par savu vareno DEL,ietektu calim vienreiz nolaisties uz zemes
agrak fricus skaldijam ka mazus bernus, tad naca tads tuksais periods un tagad palenam atpakal viss.friciem japriecajas ka rez nav lielaks,jo bijam labaki un specigaki,vienigi 2 per kkadi gluki uznaca
, 2012-05-07 13:01, pirms 12 gadiem
DEL pret KHL nezaudē, viņi zaudē tikai pret LAČ un VHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 13:06, pirms 12 gadiem
Nesaprotu kritiku par vairākumu. Realizējām vienu no trim vairākumiem, tātad 33%. Kopš kura laika 33% vairākumu realizācija ir slikta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 13:35, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Jāuzraksta arī kāds vārds "Imperiona" aizstāvībai.
Tas ko RV mums raksta jau ilgu laiku izrādas nav "murgi","slapji sapņi" utml. , jo kā redziet , identisks ir arī Vācijas preses viedoklis. Domāju ka tur tāpat uzskata , ka DEL ir otra spēcīgākā līga pasaulē un zaudējumu 2:3 viņi pieņemtu pret Kanādu,Krieviju,Čehiju , bet ne pret "vidusmēra"un nevienam "nezināmu" Latviju. Pilnīgi droši var teikt , ka informācija par DR parādījās tikai Špenglera kausa sakarā. Vairāk vācieši nekad un neko nav dzirdējuši par tādu komandu.
Toties kādā informācija par RD parādijās Špenglera kausa sakarā – KHL vidusmēra komanda, kas atbraukusi uz turnīru uzčilot, ar pusi otro sastāvu izdrāž DEL komandu divās spēlēs bez variantiem....
, 2012-05-07 13:41, pirms 12 gadiem
Teda lēmums - ielikt 4.maiņas centrā Štālu , bij ļoti apšaubāms ! Pirmkārt, Juris nekad nav spēlējis centra pozīcijā, otrkārt, viņš zaudēja gandrīz visos iemetienos, visbiežāk savā zonā ( nejaukt ar alus reklāmu , kaut arī zaudēt vāciešiem alus iemetienos nebūtu kauns . ) . Starp citu, pirmo golu mēs ielaidām pēc Štāla zaudēta iemetiena savā zonā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 13:48, pirms 12 gadiem
No preses reakscijas varētu padomāt, ka mēs viņus futbolā esam uzvarējuši. Hoķī mēs viņus esam smagāk ņēmuši priekšā.
Bet vispār vakar bija laba un skatāma spēle, kurā stiprākie uzvarēja.
, 2012-05-07 14:05, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Tūlīt pieredzējušāki kolēģi Tevi noraks. Cik zinu , tad Štāls reizi , pa reizei ir iemēģināts centrā, bet īsti laikam jau nav centrs.
kā te kaut ko var norakt, ja tieši pēc Štāla zaudētiem iemetieniem friči izveidoja vismaz 4 !!! bīstamas epizodes pie mūsu vārtiem. Varbūt tu gribi teikt, ka RIPAS iemetiens mūsdienu hokejā nav svarīgs elements. Tādā gadījumā , tie paši "eksperti" noraks tevi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 14:08, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: kas tā par ņirgāšanos par Vareno Vācijas izlasi?

redzēsim,kad Itāļu makaroni iejauks LV iekš to Boloņs mērc un apēdīs!
tu domā, ka kādu tas tagad vispār interesē. Tiem sardeļrijējiem 1/4 finālu neredzēt kā tavas ausis
, 2012-05-07 14:10, pirms 12 gadiem
Volx, Tu tā ļoti selektīvi parādīji championat. com autoru rakstus.
Nosauktajā Ļebedeva materiālā ar "cirpējiem" ir tādi citāti:
- "ar mazgadīgajiem latviešiem novājinātais Rīgas "Dinamo" (turpmāk saukta - Latvijas izlase)" (oriģ: ослабленное малолетними латышами рижское "Динамо" (далее именуемое сборной Латвии));
- "Jūs, protams, smiesieties, bet uzvaras vārtus iemeta Aleksejs Širokovs. Kuru šajā sezonā par hokejistu neviens neuzskatīja" (Вы, конечно, будете смеяться, но победную шайбу забил Алексей Широков. Которого в этом сезоне за хоккеиста никто не держал)

P.S. Protams, pārspīlējums kā literārā forma ir vērtīgs. Tomēr ne vienmēr taisnīgs.

Tavs avots: Латвия одержала первую победу, а Россия –...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-07 15:02, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Nesapratu?
Kāpēc man jāraksta par "mazgadīgajiem Dinamo" un kas nav saprotams epizodē ar cirpšanu? Protams , ka es izvilku galvenos akcentus uz ko žurnālisti fokusējas un lasītyājiem piedāvāju galveno.Raksts jau ir par preses reakciju uz Latvijas uzvaru pār Vāciju. Ja kādam liekas , ka kaut kas ir pārspīlēts jāraksta uz atiecīgajiem preses izdevumiem. Pričom tur es?
Ir labi, ka šādus izvilkumus liec forumā. Taču selektīvi ir tas, ka atlasītas tikai tās epizodes, kas, mums kā Latvijas hokeja interesentiem "glāsta" ausi:} Bet sanāk palaist garām tos fragmentus, kas pret mums izturas klaji nievājoši. Runa ir tikai par informācijas atlases principu, bet mans koments - pilnīgākai ainavai. Turklāt abi norādītie championat.com autori, vismaz šosezon, savos rakstos attiecībā uz Latvijas izlasi ir diezgan nievājoši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".