Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Lions" uzvar vēlreiz un iekļūst finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lions" uzvar vēlreiz un iekļūst finālā
Cīrihes hokejisti var līksmot
Foto: AP

Otrajā Čempionu hokeja līgas pusfinālā pie panākuma tika "ZSC Lions Zurich", kas ar 4:1 apspēlēja Espo "Blues". Arī pirmajā spēlē pārāki bija šveicieši (6:3), nodrošinot sev vietu finālā.

1. trešdaļa: "Lions" lieliski spēlē vairākumā

Espo hokejistiem uzvara šajā spēlē bija ļoti nepieciešama, iespējams, ka tieši tādēļ jau spēles pašā sākumā somu hokejisti pārkāpa noteikumus. Šveices kluba hokejisti šādu pretinieka laipnību labprāt izmantoja, jau spēles sestajā minūtē izvirzoties vadībā. Turpinājumā vairākas reizes vairākumā spēlēja arī mājinieki, bet bez panākumiem. Kopumā abas komandas pirmajā periodā nekautrējās izdarīt metienus pa pretinieku vārtiem. Spēles 16. minūtē Matiass Zegers “Lions” hokejistu pārsvaru dubultoja, pie tam atkal vārti tika gūti vairākumā. Pēc pirmā perioda 2:0.

2. trešdaļa: Cīrihes hokejisti labi spēlē aizsardzībā, bet vienus vārtus ielaiž

Otrajā trešdaļā “Blues” hokejisti sāka uzbrukt krietni vairāk, bet “Lions” hokejisti labprātīgi atdeva pretiniekam iniciatīvu, cerot uz veiksmi pretuzbrukumos. Espo hokejistiem bija vairākas iespējas gūt vārtus, bet tas izdevās tikai vienu reizi, kad Ismo Kuopala panāca 1:2. Perioda izskaņā blūzmeņi varēja iemest arī vēl kādus vārtus, bet simtprocentīgu vārtu gūšanas momentu viņiem nebija. Pirms pēdējās trešdaļas 1:2, bet Espo hokejistiem derēja tikai uzvara, tādēļ pēdējā periodā bija jāgūst vismaz divi vārti.

3. trešdaļa: Espo bez variantiem

Cīrihes hokejisti pēdējā trešdaļā spēlēja ļoti piesardzīgi un pašaizliedzīgi, neļaujot somiem tikt pie brīviem metieniem no labām pozīcijām. “Blues” ļoti reti izveidoja kādu bīstamu momentu, tādēļ bieži vien izdarīja metienus pat aiz zilās līnijas. “Lions” centās spēlēt ar ļoti ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Tieši šveiciešu uzbrukumi bija daudz bīstamāki nekā mājinieku, taču Biklers “Blues” vārtos darbojās pārliecinoši.

12. minūtē mājinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, bet divu minūšu laikā spēja izveidot tikai vienu puslīdz bīstamu momentu, bet Cīrihes kluba vārtsargs glāba savu komandu. Arī pēdējās minūtes “Lions” nospēlēja ļoti droši, nedodot mājiniekiem nemazākās izredzes uz izglābšanos, Espo hokejisti pat praktiski netika līdz metienam pēdējās minūtēs! Pēdējās mājinieku cerības uz panākumu izgaisināja Trudels, kurš no laukuma centra ieraidīja ripu jau tukšos vārtos, bet punktu spēlei pielika Gārdners, kurš arī ieraidīja ripu tukšos vārtos. “Lions” izcīnīja uzvaru ar 4:1, nodrošinot sev vietu finālā.

Pirmā finālspēle starp Magņitogorskas “Metallurg” un “ZSC Lions Zurich” tiks aizvadīta 21. janvārī, bet atbildes spēle tieši pēc nedēļas. Par trofejas ieguvēju kļūs tā komanda, kura šajās divās spēlēs savāks vairāk punktu. Ja punktu skaits būs vienāds, par uzvarētāju kļūs komanda, kura uzvarēs pēcspēles soda metienu sērijā.

Čempionu hokeja līgas pusfinālu atbildes spēles:

Espoo Blues - ZSC Lions Zurich 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Metieni: 34:24

Metallurg - Salavat Yulaev 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Metieni: 26:29

Pēcspēles soda metienos ar 2:0 uzvarēja "Metallurg".

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

  +2 [+] [-]

, 2009-01-07 22:55, pirms 15 gadiem
Vārtsargs viņiem ir vienkārši zvērs, atceros spēli pret Sparta(?), kur atvairīja ~50 metienus!
Nu interesanti, interesanti...
Slēpts komentārs: T/H

  +2 [+] [-]

, 2009-01-07 22:59, pirms 15 gadiem
Tiešām interesanti, nebiju domājis, ka viņi tiks finālā.

     [+] [-]

, 2009-01-07 23:21, pirms 15 gadiem
Mūsu DINAMO ir spēlējis ar Metalurgu-varēsim salīdzināt. Nākošajā sezonā mūsējie arī varēšot spēlēt ČL. Šogad,domāju,šveiciešiem būs švaki.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-07 23:33, pirms 15 gadiem
tur nav ko saliidzinaat metallurgs bus chempions , nav salidzinaamas Krievijas superliiga ar Sveices liigu

     [+] [-]

, 2009-01-08 01:07, pirms 15 gadiem
Ulmens rakstīja: Vārtsargs viņiem ir vienkārši zvērs, atceros spēli pret Sparta(?), kur atvairīja ~50 metienus!
Nu interesanti, interesanti...
Masalskis atvairija pret somiem 61 metienu ta ka ......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-01-08 09:38, pirms 15 gadiem
Spriežot pēc redzētajām spēlēm Lions ir varianti.

     [+] [-]

, 2009-01-08 14:49, pirms 15 gadiem
pret Somiem paveicaas, bet pret Mg nav variantu. pat ja Lions vaartos stavees Hasheks labaaakaajos gados, IMHO

     [+] [-]

, 2009-01-08 19:36, pirms 15 gadiem
Aciiid rakstīja: pret Somiem paveicaas, bet pret Mg nav variantu. pat ja Lions vaartos stavees Hasheks labaaakaajos gados, IMHO
Es redzeeju abas Blues - Lions spēles un es neteiktu, ka šveices klubam paveicās - viņi tiešām bija stiprāki. Paveicās viņiem pēdējā grupas spēlē pret Slavia, bet ne šajās.
Arūi ātrumi šī pāra spēlēs bija krietni lielāki nekā Krievijas klubu duelī - tā, ka nemaz tik bezcerīgi nav, Magņitka gan protams paliek favorīts.

  -2 [+] [-]

, 2009-01-08 21:15, pirms 15 gadiem
Magņetka šos sasitīs treniņu režīmā, ja vārtsargs nerādīs brīnumus.