Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

ASV juniori atstāj sausā Kanādu un triumfē pasaules čempionātā

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

ASV juniori atstāj sausā Kanādu un triumfē pasaules čempionātā
ASV juniori pēc vārtu guvuma / Foto: AP/Scanpix

Piekto reizi vēsturē pasaules U20 hokeja čempionāta zeltu izcīnīja ASV izlase. Finālā Edmontonā amerikāņi ar 2:0 apspēlēja kaimiņus no Kanādas.

Piekto reizi U20 PČ vēsturē finālmačā tikās abas Ziemeļamerikas izlases. Iepriekš trīs no četriem šādiem fināliem beidzās ar ASV junioru triumfu. To skaitā nesenais 2017. gada fināls Monreālā, kur amerikāņi izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā.

Kanāda tradicionāli sāka maču ar iespaidīgu ofensīvu. Pēc Džastina Berona metiena no zilās līnijas Spensers Naits ar partneriem ne bez grūtībām izraidīja ripu prom no vārtu priekšas. Iespējas izvirzīt kanādiešus vadībā bija arī vadošo maiņu uzbrucējiem Dīlanam Kazinsam un Aleksam Ņūhukam. Pirmā perioda vidū asāki uzbrukumi padevās amerikāņiem. Labā pozīcijā nokļuva Metjū Boldijs, taču viņa raidīto ripu atvairīja Devons Livajs. ASV turpināja vētraini uzbrukt un panāca vadību. Trevors Zegrass piespēlēja aizsargam Drjū Helesonam, kura metienu vārtu priekšā pielaboja Aleks Turkots. Jābilst, ka līdz finālmačam mājinieki ne reizi neatradās iedzinējos. Trešdaļas beigās kanādieši spēlēja vairākumā un izpildīja dažus bīstamus metienus.

Otrā trešdaļa startēja ar nokdaunu Kanādai. Pēc Artūra Kalijeva uzmetiena ripa nokļuva aiz vārtiem, Zegrass to savāca un nogādāja vārtsarga Livaja nepiesegtajā stūrī. Pēc vārtu guvuma amerikāņi turpināja uzbrukt un bija tuvu tam, lai vēl vairāk palielinātu pārsvaru. Situācija mainījās trešdaļas vidū. ASV tika pie skaitliskā vairākuma un uzrāvās uz bīstamu pretuzbrukumu, kur Bouens Bairems trāpīja pa vārtu stabu. Kanādieši pārņēma iniciatīvu un veidoja momentus, taču lieliski spēlēja ASV izlases vārtsargs Naits.

Trešajā periodā kanādieši nesekmīgi meklēja iespējas samazināt pretinieku pārsvaru. ASV juniori agresīvi spēlēja aizsardzībā, gandrīz neļaujot pretiniekiem izpildīt metienus no brīvām pozīcijām. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām izgājienu viens pret viens neizmantoja Konors Makmaikls. Pēc brīža kanādieši noņēma vārtsargu, kas nepalīdzēja izglābties no sausā zaudējuma.

ASV piekto reizi vēsturē kļuva par pasaules U20 čempioni un titulu skaitā panāca Somiju. Jāatzīmē arī fakts, ka četrās no septiņām spēlēm amerikāņi nosargāja savus vārtus neieņemtus. Anaheimas "Ducks" prospekts Trevors Zegrass ar 18 punktiem kļuva par turnīra rezultatīvāko un arī vērtīgāko spēlētāju. Pirms gada Čehijā Zegrass sakrāja deviņas rezultatīvas piespēles un ar 27 punktiem ir dalītā pirmajā vietā starp visu laiku rezultatīvākajiem amerikāņiem U20 PČ vēsturē.

Kanāda - ASV 0:2 (0:1; 0:1; 0:0)

Vārti: 13:25 Turkots (Helesons, Zegrass) 0:1, 20:32 Zegrass (Kalijevs) 0:2
Soda minūtes: 2:2
Metieni: 34:21 (9:13; 10:7; 15:1)
Vārtsargi: Devons Livajs - Spensers Naits


Vietu sadalījums

VietaKomandaVietaKomanda
1.ASV6.Vācija
2.Kanāda7.Čehija
3.Somija8.Slovākija
4.Krievija9.Šveice
5.Zviedrija10.Austrija

PČ U20 pēdējo gadu medaļnieces

GadsZeltsSudrabsBronza
2021.ASVKanādaSomija
2020.KanādaKrievijaZviedrija
2019.SomijaASVKrievija
2018.KanādaZviedrijaASV
2017.ASVKanādaKrievija
2016.SomijaKrievijaASV
2015.KanādaKrievijaSlovākija
2014.SomijaZviedrijaKrievija
2013.ASVZviedrijaKrievija

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaHokejistsIzlasePunkti
1.Trevors ZegrassASV18 (7+11)
2.Dīlans KazinssKanāda16 (8+8)
3.Antons LundelsSomija10 (6+4)
4.Tims ŠticleVācija10 (5+5)
5.Džons PeterkaVācija10 (4+6)
6.Florians EliassVācija9 (4+5)
7.Konors MakmaiklsKanāda8 (4+4)

Turnīra simboliskā izlase

HokejistsPozīcijaIzlase
Devons LivajsVārtsargsKanāda
Ville HeinolaAizsargsSomija
Bouens BairemsAizsargsKanāda
Tims ŠticleUzbrucējsVācija
Trevors ZegrassUzbrucējsASV
Dīlans KazinssUzbrucējsKanāda
Trevors ZegrassMVPASV

  -2 [+] [-]

, 2021-01-06 08:23, pirms 3 gadiem
Kanādieši ASV klienti
Tāpat kā krievi somiem

  +5 [+] [-]

, 2021-01-06 08:41, pirms 3 gadiem
Pirmajā spēlē krievi sasīta ASV un presē jau pielaikoja zelta medaļas. Bet redz! ASV zelts, bet Krievija bez nekā

  +3 [+] [-]

, 2021-01-06 08:53, pirms 3 gadiem
Kad Kanāda pārbrauca pāri krieviem likās, ka ASV būs grūti ieķerties, bet tas ir fināls, viena spēle, viss var notikt. Komandas spēlē vienu un to pašu hokeju un izpildītāju netrūkst ne vieniem, ne otriem.

Tendences ir skaidri redzamas paskatoties kuras izlases uzvar turnīru. Pēdējos 9 turnīrus uzvar tikai trīs izlases. Tā nav nejaušība.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-06 09:45, pirms 3 gadiem
Kaut kāds iekšējs čujs arī bija ka tā varētu notikt 1) vēsture 2) nereti gadās ka konkrētā čempja "perfektājām" komandām vienīgā sliktā spēle ir finālā. Apsveicu mūsu brāļu tautas Diženo Ameriku, Lielisko Kanādu un Vareno Somiju !!!
rusņa
Slēpts komentārs: xoweag

     [+] [-]

, 2021-01-06 10:21, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Diženā Amerika tev ir brāļu tauta? Pērtiķi, šķībacainie, latinosi un citi čorti tev ir brāļi? Par Somiju var piekrist, par Kanādu daļēji, tur to čortu tomēr ir krietni mazāk, nekā "diženajā Amerikā"
Tā ir Civilizācija, nevis primāti kam vajadzīgs lielčurbans lai to ordu padzītu uz priekšu!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-06 10:31, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Diženā Amerika tev ir brāļu tauta? Pērtiķi, šķībacainie, latinosi un citi čorti tev ir brāļi? Par Somiju var piekrist, par Kanādu daļēji, tur to čortu tomēr ir krietni mazāk, nekā "diženajā Amerikā"
Lašara! Paskaties ASV etnisko sastāvu! Mellie tur ir tikai 13-15%, latinosi arī apmēram tik pat. 60+% ir baltie!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-06 10:40, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Diženā Amerika tev ir brāļu tauta? Pērtiķi, šķībacainie, latinosi un citi čorti tev ir brāļi? Par Somiju var piekrist, par Kanādu daļēji, tur to čortu tomēr ir krietni mazāk, nekā "diženajā Amerikā"
Pačeko pats ieej wikipēdijā un iesit Race and ethnicity in the United States. Mellie tik ap 13%, latinosu vairāk ap 18% un 60% ir baltie! Kādi tev tur pērtiķi un šībacainie pajoli?

  +2 [+] [-]

, 2021-01-06 10:44, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Diženā Amerika tev ir brāļu tauta? Pērtiķi, šķībacainie, latinosi un citi čorti tev ir brāļi? Par Somiju var piekrist, par Kanādu daļēji, tur to čortu tomēr ir krietni mazāk, nekā "diženajā Amerikā"
Tu zini cik "čortu" ir Krievijā? Paskaties uz viņu prezi lol

  +1 [+] [-]

, 2021-01-06 10:48, pirms 3 gadiem
čurbanam maiņa krustojumā beigusies

  +1 [+] [-]

, 2021-01-06 11:06, pirms 3 gadiem
Gribēju, lai uzvar kanādieši, jo simpatizēja viņu jaudīgais hokejs visa čempionāta garumā, bet nejūtos īpaši sarūgtināts, ka šoreiz uzvarēja amerikāņi.
Ir pat ļoti labs medaļnieku sastāvs uz goda pjedestāla. Patiess prieks, ka uz tā nav Rusņa.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-06 11:09, pirms 3 gadiem
marksliv rakstīja: Tu zini cik "čortu" ir Krievijā? Paskaties uz viņu prezi lol
https://www.delfi.lv/news/arzemes/f...

Atrodi starp šiem franku krustojuma bomzi!

  +9 [+] [-]

, 2021-01-06 11:17, pirms 3 gadiem
"Nakts maiņas" beigušās,labs hokejs arī...pagaidām.Prieks,ka čempionāts izdevās un tā gaitu vairs covid īpaši neietekmēja.Sportiskie rezultāti mums neitrālajiem skatītājiem apmierinā kā kuru.Personīgi es esmu ļoti apmierināts,jo redzēju finālu,kuru gaidīju,redzot turnīra gaitā krievu neizteiksmīgi spēli,bet Kanāda -Krievija garām mums neaizgāja.Nezinu kā savu komandu sniegumu vērtē katrā atsevišķā valstī,bet domāju austrieši ir apmierināti,jo augstākā divīzija nav jāatstāj,šveiciešiem šis gads nav bijis ražens ar talantiem un varbūt tādēļ turnīrs neveiksmīgs,čehi domāju nav īpaši neapmierināti,jo galveno uzdevumu viņi izpildīja un šajā spēcīgajā grupā savus bijušos"draugus"apspēlēja,bet 1/4 finālā Kanāda bija pārāk ciets rieksts,slovāki arī domājunebūs īpaši sarūgtināti,jo ar visām komandām spēlēja daudz maz līdzīgi,vienīgi somi viņiem nedaudz pabojāja statistiku.Domāju arī vācieši var būt apmierināti,jo viņi tāpat kā zviedri,cieta no covid visvairāk,bet izgāzās tikai vienā spēlē pret Kanādu,toties ar konkurentiem nospēlēja labi.1/4 fināls viņiem šobrīd ir sapņu kalngals,lai tur tiktu vajag vismaz divas tādas malņas kā Štucles.
Zviedriem covid sistais robs būtu it kā attaisnojums,tomēr ar visu to,zinot zviedru hokeja bagātību un spēku,rezultāts protams neveiksmīgs.Somus tomēr vajag novērtēt nopietni un 2:0 vēl nav uzvara pret viņiem.Somi šajā turnīrā spēlēja stabili un būtībā paņēma maksimumu,jo sastāvs viņiem nebija tik talantīgs,kā pēdējos gados redzēts.katrā ziņā,ja vērtē pēc NHL drafta kārtām,tad zviedru sastāvs šogad,ar visiem iztrūkošiem spēlētājiem,bija spēcīgāks par somiem.Starp citu,tāpat kā kanādiešu pret amerikāņiem.Kā redzams,ne visu izšķir speciālistu vērtējums draftā.No viņiem jārada arī kaujasspējīga komanda.Tas šoreiz neizdevās ne zviedriem ,ne arī krieviem.Par krieviem atsevišķs stāsts.Viss pirms šī turnīra bija labvēlīgs Krievijas izlasei,gan covid viņus neķēra,varbūt kādu pirms tam,to nezinu,otrkārt ,man par lielu pārsteigumu viņi atļāvās U-20 izlasi izlikt Karjala kausā.Nekad krievi,nekādos laikos,nebija kaut ko līdzīgu atļāvušies,jo pirmajā vietā taču rezultāts,kaut vai kaut kādā kausiņā.Rezultātā komanda guva lielisku spēļu praksi un vēl apspēlēja pieaugušo izlases.Tas bija man liels pārsteigums,kurš manās acīs pacēla viņu akcijas ļoti augstu.Un laikam ne tikai manās acīs.Rezultātā,varbūt pulveris tika izšauts tur?Pašpārliecinātībai arī tika pielikts punkts čehu-krievu mačā.Laiks bija viņiem attapties,bet šoreiz izrādījās,ka čehi viņiem saslapināja to pulveriun savu spēku šajā turnīrā viņi tā arī neparādīja.Šeit es gan vairāk domāju komandas spēku,jo individuālās zvaigznes šajā komandā nebija daudz un viņi galīgi komandu nevilka.Par Askarovu daudz labu vārdu teikts,bet kā redzējām pērn un arī šogad,izšķirošos brīžos viņš komandu neglābj,pat vairāk,norok.Nu tās visas ir krievu problēmas,lai paši ar to tiek galā.Laronovam pirmais piegājiens iznācis neveiksmīgs.Vienu gan viņš ir uzlabojis.Pazudusi krievu izlases nekulturālā uzvešanās,arī rupjību spēlē bija mazāk,kā Bragina laikos.Tas jau arī ir sasniegums,ko profesors panācis.Tomēr galvenais ir sportiskais sasniegums un tāpēc turnīrs viņiem neveiksmīgs.Kanādieši gāja pāri visiem kā pļaujmašīna,kamēr neuzskrēja amerikāņu "akmeņiem".Pirmo kanādiešu spiedienu jeņķi izturēja un tālāk jau bija lielākas cerības,kas arī īstenojās.Tā kā kanādieši citu vietu,kā pirmo neatdzīst,tad viņi droši vien novērtēs turnīru kā neveiksmīgu,Diemžēl viena spēle visu sabojāja.Toties ar amerikāniem viss otrādi.Jau pirmajā mačā dabūjot pa degunu no krieviem,šī duša viņiem bija īstā laikā,lai beigās tiktu pie čempiona kausa,ar ko arī viņus apsveicu!Tāds mans subjektīvais viedoklis par šo interesanto hokeja turnīru.

     [+] [-]

, 2021-01-06 11:33, pirms 3 gadiem
alguns

     [+] [-]

, 2021-01-06 12:03, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: alguns
Labi izanalizēts!

     [+] [-]

, 2021-01-06 12:27, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Pačeko pats ieej wikipēdijā un iesit Race and ethnicity in the United States. Mellie tik ap 13%, latinosu vairāk ap 18% un 60% ir baltie! Kādi tev tur pērtiķi un šībacainie pajoli?
Suzuki ir īsts baltais

     [+] [-]

, 2021-01-06 16:31, pirms 3 gadiem
To JURIS MIŅINS.
Fināls. Sūdc ar to statistiku, bet krievi jau stirkājās ar vāciešiem. Somi bronza, kanādieši sudrabs.
Lūk visa Tava statistika

     [+] [-]

, 2021-01-06 16:50, pirms 3 gadiem
ASV vienīgie spēja pieńemt Kanādas piedāvāto ātrumu.
Krievi, pieraduši pie lēnākas un tehniskākas spēles, nevarēja neko izdarīt, sanemot piespēli, pat galvu nevarēja paspēt pacelt, kā kanādietis jau nopresēja
Jau grupu turnīrā pret ASV, jenkus sākumā pie lēnāka tempa vārtsargs noraka, krievi dabūja saspēlēties un sameta. Tiklīdz amīši pielika tempu, krieviem bija problēmas
Krievi vispār mocījās pret komandām, kuras nedeva iespējas kombinēt un sēdēja virsū- Čehiju, Vāciju, Somiju
Šie krievu spēlētāji pa lielam var kapāt khl, bet potenciālas NHL zvaigznes nepamanīju

     [+] [-]

, 2021-01-06 16:59, pirms 3 gadiem
Askarovs arī peldēja. Nav viņš ne tuvu top jaunajiem kīperiem.