Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Rīgā norisināsies Eiropas lielākais jauniešu hokeja turnīrs

Jānis Celmiņš

Rīgā jau 15. reizi norisināsies RIGA HOCKEY CUP – starptautiskais jauniešu hokeja turnīrs, kurš apvieno vairāk kā 250 komandas no visas pasaules, ap 9000 personu no 23 valstīm ieradīsies uz šo grandiozo pasākumu nākamā gada pavasarī.

RIGA HOCKEY CUP 2020 norisināsies Rīgā un Pierīgā no 3. aprīļa līdz 3. maijam, apvienojot dažāda vecuma jauniešus no visas pasaules. Turnīra dalībnieku skaits pārsniedz 5000 spēlētāju un ap 4000 vecāku, fanu, kas pārstāvēs 262 komandas no 23 dažādām valstīm: Latvijas, Čehijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Krievijas, Austrijas, Igaunijas, Ukrainas, Polijas, Somijas, Slovākijas, Ķīnas, Horvātijas, Francijas, Dānijas, Šveices, Norvēģijas, Ungārijas, Apvienotās Karalistes, Vācijas, Nīderlandes un ASV.

Visplašāk turnīrā tiek pārstāvēta Somija ( 29 komandas), Zviedrija (28), Krievija (20), Baltkrievija (16) un, protams, Latvija (75). Pēc ilgāka pārtraukuma dalību ir apstiprinājusi komanda no ASV, divas komandas no Ķīnas, savukārt pirmgadniece būs komanda no Horvātijas.

RIGA HOCKEY CUP ir AAA/AA klases turnīrs, kas norisināsies 5 nedēļās 9 vecuma grupās – U-9, U10, U11, U12/2div., U13, U14/2div., U15, U16, U17. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, tika pievienotas divas jaunas vecuma grupas – U9 un U17, ņemot vērā dalībnieku pastiprināto interesi.

RIGA HOCKEY CUP 2020 būs līdz šim lielākais turnīrs tā pastāvēšanas vēsturē – tiek plānotas vairāk kā 800 spēles, kas norisināsies 8 ledus arēnās 5 nedēļu garumā. Ir sasniegti rekordi arī atsevišķos turnīros – 2. nedēļas U13/U15 grupu turnīrs ar 72 komandām, 5. nedēļas U14 AAA/AA grupu turnīrs ar 50 komandām.

Šogad organizatori, Riga Cup Events, pievērš pastiprinātu uzmanību turnīra spēļu kalendāra izstrādei, lai nodrošinātu dalībniekiem maksimālu komfortu un koncentrēšanos spēlēm. “Mūsu mērķis ir organizēt augstākās klases hokeja turnīru, nodrošinot servisu un kvalitāti katrā detaļā, turnīrs norisināsies 8 ledus arēnās, kas ir par 2 vairāk nekā pirms gada,.” uzsver Riga Cup Events vadītājs Jānis Jansons. Sadarbības līgumi ir noslēgti ar – Inbox Halle, Kurbads Halle, Zemgales Halle (Jelgavā), OZO Halle (Ozolniekos), Akropole Arena, Mogo Ledus Halle, Mārupes Ledus Halle un Vidzemes Ledus halle (Ogrē). Par galveno arēnu tika izvēlēta Inbox Halle, kur ikdienā notiek Dinamo “Rīga” treniņi un jauniešu komandas HS “Rīga” spēles MHL čempionātā, halle ir aprīkota ar visu nepieciešamo augsta klases hokeja pasākumiem.

Ledus haļļu pārstāvji ar lielāku prieku uzņem RIGA HOCKEY CUP turnīru tā mēroga, atpazīstamības un organizēšanas kvalitātes dēļ, kāda ir panākta pēdējos gados.

Inbox halles vadītājs, Zigmars Babčuks:”Turnīrs ir sevi pierādījis kā augstas klases pasākums, ko apliecina aizvien augošais dalībnieku skaits. Esam priecīgi palīdzēt un būt iesaistīti šī projekta realizēšanā”.

Efektīvākās loģistikas un dalībnieku ērtības nolūkos ir pārskatītās izmitināšanas iespējas, koncentrējot visus dalībniekus, t.sk. spēlētājus, viņu vecākus, komandas pārstāvjus, trenerus, lielākās komfortablās viesnīcās ar ērtākām lokācijām, piebraukšanas iespējām, apkalpošanu u.c. Mūsu ilggadējie sadarbības partneri, nodrošinot kvalitāti un augstu servisu, arī turpmāk būs - Bellevue Park Hotel Rīga, Radisson grupas viesnīcas, Avalon Hotel un citas.

Bellevue Park hotel Rīga, vadītāja Ieva Ozola: “ Jau 15 gadus nemainīgi, esam priecīgi uzņemt “Riga Hockey Cup” dalībniekus un viesus mūsu mājīgajās telpās. Iesākām ar nelielu dalībnieku skaitu, kas šobrīd jau ir pārvērties vērienīgā pasākumā. Esam sajūsmā par Andželo atgriešanos turnīrā, kā veiksmīgi iesākām sadarbību, tā arī turpinām un turpināsim joprojām. Turnīra mērogs, kvalitāte un attīstības temps nodrošina ievērojamu pienesumu ne tikai Rīgas tūrisma nozarei, bet arī sportam.”

Tradicionāli RIGA HOCKEY CUP turnīru atbalsta Latvijas hokeja federācija (LHF), ar ko tiek turpināta ilgtermiņa sadarbība. “RIGA HOCKEY CUP turnīrs plānots izmantot kā platforma, lai rīkotu dažādus starptautiskus seminārus bērnu un jauniešu treneriem, LHF tiesnešiem un iespējams pat vecākiem pieredzes apmaiņai” – ar savu redzējumu dalās J.Jansons.

LHF Viceprezidents Viesturs Koziols: “Esam plānojuši, kopā ar turnīra organizatoriem, rīkot treneru un tiesnešu seminārus, kuros piedalīsies viesu komandu treneri un dalīsies pieredze bērnu un jaunatnes hokeja attīstītības tendencēs Eiropā.”

Dalībnieku ērtībām tiek nepārtraukti domāts par komunikāciju jautājumu attīstību. Tādējādi, pēdējos gados tika izstrādāta turnīra vizuālā identitāte – auditorijai labi zināms un atpazīstams logotips; mājaslapa RIGA HOCKEY CUP – THE TOURNAMENT WHERE..., sociālie mediji – Facebook un Instagram konti – turnīra jaunumu atspoguļošanai, operatīvai spēļu bilžu publicēšanai, ātrākai komunikācijai un citām aktivitātēm; finālspēļu translācijas; video apskati ar spilgtākajiem spēļu momentiem uzreiz pēc katra turnīra utml. “Mēs neapstāsimies pie sasniegta, meklēsim arvien jaunas iespējas padarīt tik nozīmīgu sporta notikumu Latvijā arī tehnoloģiski attīstītu un modernu.” – uzsver Riga Cup Events vadītājs Jānis Jansons. “Mūsu komandā darbojas augstākās klases speciālisti, profesionāļi katrs savā jomā, kas pilda virkni uzdevumu turnīra organizēšanā. Arī viens no turnīra dibinātājiem, holandietis Andžēlo Bomius, pieņēmis lēmumu atgriezties turnīrā un pievienoties mūsu komandai.”

Andželo Bomius: “Jānis man paskaidroja savus mērķus, savas komandas stiprās puses un to, ka viņš gribētu, lai es būtu sava veida padomdevējs, palīgs visur, kur nepieciešams. Kopā mēs to padarīsim par augstas kvalitātes turnīru, tā būs cieņu vienam pret otru un labu apkalpošanu visiem dalībniekiem - no tiesnešiem līdz spēlētājiem un no treneriem līdz brīvprātīgajiem. ”

Informāciju sagatavoja:
Ksenija Maderniece,
Riga Hockey Cup sabiedrisko attiecību vadītāja

     [+] [-]

, 2019-12-05 14:22, pirms 4 gadiem

     [+] [-]

, 2019-12-05 16:04, pirms 4 gadiem
Jansons pārmetis viltīgo Bikaru ...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-05 23:20, pirms 4 gadiem
Nu ja viņam neizdodas organizēt normālu/labu turnīru, tad atliek tikai celt neslavu par citiem. Labāk būtu saldējumu tirgojis. Kaut arī tas viņam īsti nepadodas.. labāk celt neslavu Polam vai Ekselencei. Ahah. Veiksmi!