Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Leonīds Tambijevs: "Kad es spēlēju izlasē, vienkārši biju pats viltīgākais"

Leonīds Tambijevs: "Kad es spēlēju izlasē, vienkārši biju pats viltīgākais"
Leonīds Tambijevs pagājušās sezonas noslēguma pasākumā. Foto: dynamo-spb.com

Hokeja speciālists Leonīds Tambijevs (48) savulaik ļoti rezultatīvi spēlēja Latvijas izlasē, bet pagājušajā sezonā kā Sanktpēterburgas "Dynamo" galvenais treneris izcīnīja Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempiona titulu. Tagad palicis bez darba, taču esot interese no VHL un KHL klubiem, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Tambijevs joprojām ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē. 14 gados (1993.-2007.) aizvadītajās 208 spēlēs tika sakrāti 150 (66+84) rezultativitātes punkti. Patlaban nav redzams, kurš varētu kaut pietuvoties šādam sasniegumam.

Šo rekordu kāds vispār var pārspēt? "Droši vien," saka Leonīds Tambijevs, taču norāda, ka savulaik aizvadīja daudz spēļu B un C divīzijā, kur bija vieglāk sakrāt punktus. "Tolaik izlases līmenis bija ļoti augsts, blakus tādi hokejisti, starp viņiem es vienkārši biju viltīgākais," smejas rekordists. Viņaprāt, toreiz hokejs bija citāds, ar tagadējo disciplīnu un sistēmām ir krietni grūtāk iemest.

Tambijeva trenētais Sanktpēterburgas "Dynamo" šopavasar triumfēja VHL, turklāt Latvijas speciālists tika atzīts par sezonas labāko treneri šajā līgā. Jaunajā sezonā komandas rezultāti nebija slikti, tomēr oktobrī Tambijeva un "Dynamo" ceļi šķīrās. Treneris tagad atklāj, ka minētā šķiršanās nav saistīta sportiskajiem rezultātiem. Starpsezonā vairāki vadošie hokejisti pārcēlās uz KHL klubiem, savukārt treneris sajuta, ka tagadējiem spēlētājiem viņš vairs nav tāda autoritāte kā iepriekš. Tambijevs saprata, ka šosezon neizdosies izcīnīt pirmo vietu. Tādējādi šķiršanās notika uz abpusējas vienošanās pamata.

Leonīds atklāj, ka ir "zināma interese" no VHL un KHL klubiem. KHL sakarā runa nav par galveno treneri, tači bija "pāris variantu" iet par asistentu. Viens ir palīdzēt zināmam speciālistam, taču pavisam kas cits, ja vienkārši pieliek kādam klāt, te vispirms jāizvērtē sastrādāšanās iespējas. Treneriem maksājot salīdzinoši maz, akcents tiek likts uz spēlētāju atalgojumu.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūrišaka


, 2018-11-05 19:34, pirms 5 gadiem
Molodčiks Ļoņa. Jānāk talkā Dinamiešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-11-05 20:34, pirms 5 gadiem
Vo! Tas ir kā kulaks uz acs!!
, 2018-11-06 17:28, pirms 5 gadiem
Esmu drošs, ka toreizējā LV izlase zaudētu šodienas izlasei. Toreiz šķiet līmenis bija tomēr zemāks; pietiek paskatīties, kādos klubos spēlēja LV spēlētāji, lai to saprastu. Un kur spēlē šodienas izlases spēlētāji... Pats Tambijevs (visu cieņu viņa veikumam izlasē) pamatā spēlēja Dānijā, kas tolaik bija gana vāja līga. Pārējie ar retiem izņēmumiem spēlēja zemākās līgās. Kāds tur augstais līmenis; pretinieku līmenis bija zemāks arī vienkārši.
, 2018-11-09 00:29, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Esmu drošs, ka toreizējā LV izlase zaudētu šodienas izlasei. Toreiz šķiet līmenis bija tomēr zemāks; pietiek paskatīties, kādos klubos spēlēja LV spēlētāji, lai to saprastu. Un kur spēlē šodienas izlases spēlētāji... Pats Tambijevs (visu cieņu viņa veikumam izlasē) pamatā spēlēja Dānijā, kas tolaik bija gana vāja līga. Pārējie ar retiem izņēmumiem spēlēja zemākās līgās. Kāds tur augstais līmenis; pretinieku līmenis bija zemāks arī vienkārši.
Vecā izlase šitos paņemtu priekšā pa pilnu programmu.. nenormāla meistarības atšķirība, tikai tagadējie ir krietni disciplinētāki, uz kā rēķina viņi turās kaut kādā līmenī..
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.