Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Masaļska desmit labākās un spilgtākās spēles Latvijas izlasē

Rolands Eliņš

Masaļska desmit labākās un spilgtākās spēles Latvijas izlasē
Edgars Masaļskis
Foto: AFP/Scanpix

159 mači Latvijas izlases rindās - rekords, kas vārtsargu konkurencē turēsies vēl ļoti ilgi, iespējams, nekad netiekot pārspēts.15 pasaules čempionāti un četras olimpiskās spēles pēc kārtas. Edgara Masaļska lomu nav iespējams pārvērtēt, tāpēc piedāvājam atcerēties desmit viņa spilgtākās spēles valstsvienībā. Gan skaisti zaudējumi, gan svarīgas un sapņainas uzvaras.

Izlases pamatvārtsarga vietas pārņemšana

5:0 pret Ukrainu 2007. gada pasaules čempionāta spēle par palikšanu elitē

Līdz 2007. gadam Edgars Masaļskis bija devies uz pieciem pasaules čempionātiem, tomēr ar treneru uzticības izkarošanu neveicās. Arī šoreiz grupu turnīrā viņš vārtos tika uz maču, kura uzvarētājs bija zināms iepriekš – 2:8 pret Zviedriju. Tomēr kolēģis Sergejs Naumovs nepārliecināja, un, kad priekšā bija cīņas par izdzīvošanu, galvenais treneris Oļegs Znaroks deva priekšroku Masaļskim.

Un viņš, sajutis uzticību un pārliecību, nepievīla. Pirmā pretī stājās Ukraina, kurai ar 21 metienu nepietika, lai iekarotu Masaļska uzbūvēto cietoksni – uzvara ar 5:0, kura Edžam bija pirmā sausā pasaules čempionātā. Taču ar to nekas nebeidzās – pēc divām dienām bija jāuzvar austrieši. Viņi Masaļska sauso sēriju pārtrauca pēc vairāk nekā 100 minūtēm, bet tas arī bija viss – lai gan pa Latvijas vārtiem lidoja vairāk metienu (24:25), pārliecinoša uzvara ar 5:1.

Nākamajā gadā Masaļskis uz pasaules čempionātu devās kā pirmais vārtsargs un sargāja cietoksni visās sešās spēlēs.

Negaidītā debija pasaules čempionātā

1:3 pret Čehiju 2004. gada pasaules čempionāta atklāšanas mačā

Masaļskis izlasē debitēja jau 2000. gada nogalē pārbaudes mačā pret Franciju, taču lielajos turnīros debiju piedzīvoja pēc trīsarpus gadiem Prāgā, kad bija izlases sastāvā trešo PČ pēc kārtas. Izlasē tobrīd bija „lielie vaļi” Artūrs Irbe un Sergejs Naumovs, taču toreizējais galvenais treneris Kurts Lindtrēms pirmajā mačā pret mājiniekiem čehiem vārtos sūtīja 24 gadus veco Masaļski.

Pirmais periods izvērtās skarbs – jau trešajā minūtē Masaļskis ielaida pirmo ripu, bet 16. minūtē jau 0:3. Taču Lindstrēms panikā nekrita un vārtsargu maiņu ar rezervē esošo Irbi neveica. Lai arī čehi „uz pilnas gāzes” nespēlēja, Masaļskis mača atlikušo daļu nostāvēja sausā, atvairot 35 no 38 metieniem. Masaļskim tā arī palika vienīgā spēle šajā turnīrā un iesākums kaut kam daudz lielākam

Labākais zaudējums karjerā

2:3 papildlaikā pret Franciju atlases turnīrā 2013. gadā, iegūstot olimpisko ceļazīmi

Olimpiskā ceļazīme Rīgā tika dalīta arī 2013. gada februārī. Valstsvienībā atgriezās Sandis Ozoliņš un Aleksandrs Ņiživijs, tāpēc tika gaidīta tikai uzvara. Pieveikuši Lielbritānijas un Kazahstānas izlases, latviešiem izšķirošajā cīņā pret Franciju pietika ar vienu punktu. Tomēr pēc pirmās trešdaļas mūsējie nonāca iedzinējos ar 0:2.

Pateicoties Mārtiņa Karsuma vārtiem, izdevās panākt izlīdzinājumu, bet Francijas spiediens pēdējās minūtēs lika trūkties. Palīdzēja pašaizliedzīgie komandas biedri, tika nopelnīti vairāki noraidījumi par rupjību, beigās kopīgiem spēkiem noturot vienu punktu. Ozoliņš atvadījās no cimdiem un nūjas, komanda metās laukumā, līksmoja arī Masaļskis. Un tikai pēc tam nāca apskaidrība, ka vēl jāspēlē pagarinājums.

Tajā Francijas valstsvienība ātri nokārtoja uzvaru, bet štrunts ar visu, jo mēs braucam uz Sočiem! Un Masaļskis nekautrējās atklāti pateikt: "Šis bija manas karjeras labākais un patīkamākais zaudējums."

Ir reizes, kad drīkst svinēt vēl pirms spēles beigām. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas pirmā un vienīgā uzvara pār Somiju oficiālā mačā

3:2 pret Somiju 2014. gada pasaules čempionātā grupu turnīrā

Dažādās pārbaudes spēlēs pret Somijas otrajiem un trešajiem sastāviem Latvija uzvarējusi vairākkārt, bet pasaules čempionātos somus izdevies pieveikt tikai vienreiz. Šis 2014. gada mačs arī bija pirmā reize vēsturē, kad Latvijai izdevās atklāt PČ ar uzvaru.

Latvijas izlases rindās vārtus toreiz guva Kaspars Daugaviņš, Kristaps Sotnieks un Artūrs Kulda, turklāt Latvija pat uzvarēja izdarīto metienu ziņā (26:24). Taču pēc Latvijas izvirzīšanās vadībā trešajā periodā Masaļskim darba netrūka, bet viņš, šajā spēlē atvairot 22 no 24 metieniem, palīdzēja Latvijai nosargāt vēsturisko uzvaru. Lai arī tā nebija visu laiku spēcīgākā Somija izlases, tās sastāvā toreiz bija tādi vīri kā Olli Jokinens, Jori Lehtere un Leo Komarovs, bet vārtsargu duelī Masaļskis pārspēja trīskārtējo Vezinas balvas kandidātu Peku Rinni.

Edgars Masaļskis pasaules čempionātā Minskā vēro somu uzbrucēja Pekas Jormakas rīcību. Foto: AP/Scanpix

Gandrīz apturētās čehu zvaigznes – zaudējums olimpiskajā papildlaikā

2:3 papildlaikā pret Čehiju 2010. gada olimpisko spēļu ”play-off” kārtā

Latvijas hokeja vēsturē termins „skaists zaudējums” lietots ļoti bieži, pat pārāk bieži, kas dažiem liek piesaukt zaudētāju psiholoģiju. Taču par 2010. gada Vankūveras olimpiādes „play-off” kārtas maču pret Čehiju sirdsapziņa neļauj teikt neko citu, kā vien „tas patiešām bija skaists zaudējums”.

Olimpiādes grupu turnīrā Latvija cieta sagrāves visās spēlēs, un Masaļskis trijos mačos bija ielaidis 18 vārtus. Pēdējā vieta grupu turnīrā nozīmēja, ka izslēgšanas mačos būs jācīnās pret grupu turnīra labāko ceturtdaļfinālā automātiski netikušo izlasi – Čehiju. Ņemot vērā mača lielo nozīmi un Latvijas iepriekšējās neveiksmes, nekas daudz netika gaidīts, un čehi ar Jaromīru Jāgru, Patriku Eliašu, Tomāšu Kaberli, Davidu Krejči un Tomāšu Plekanecu priekšgalā Latviju patiešām nomētāja.

Masaļskis cīņā pret vienu no visu laiku labākajiem hokejistiem Jaromīru Jāgru. Foto: AFP/Scanpix

Pa Masaļska vārtiem tika izdarīti 50 metieni, taču pamatlaikā viņš ielaida tikai divus vārtus un palīdzēja izraut neizšķirtu 2:2. Sekoja papildlaiks, kurā Latvijai līdz sensācijai un savā vēsturē lielākajai uzvarai tomēr pietrūka. 66. minūtē Krejči guva uzvaras vārtus, un Masaļskis no Vankūveras olimpiādes atvadījās ar 47 pēdējā mačā atvairītiem metieniem, kamēr čehi atviegloti nopūtās.

40 atvairīti metieni ļauj izlīst caur adatas aci

4:1 pret Austriju 2011. gada pasaules čempionāta izšķirošā spēle par palikšanu elitē

2011. gada pasaules čempionātā Latvijas izlase nonāca neapskaužamā situācijā, jo cīņa izdzīvošanas grupā tika sākta ar zaudējumu slovēņiem – 2:5. Masaļskis tika nomainīts pēc piektās ielaistās ripas, kamēr viņa komandas biedri nebija izcēlušies ne reizi. Priekšā bija divas spēles, kurās derēja tikai uzvara.

Daudzi steidzās komandu norakstīt, bet mūsējie nepadevās. Pieveikuši baltkrievus, izšķirošajā spēlē pretī stājās Austrija. Vietu elitē nosargās tikai uzvarētājs. Pēc nonākšanas iedzinējos austrieši otrajā trešdaļā vien izdarīja 17 metienus, taču bombardēšana nedeva nekādu rezultātu. Latvija uzvarēja ar 4:1, kaut pretinieki izdarīja 41 metienu. Masaļskim līdz sausajai spēlei pietrūka nieka 59 sekundes.

Latvijas pirmā un vienīgā uzvara pār Zviedriju oficiālā mačā

3:2 pēcspēles metienos pret Zviedriju 2009. gada pasaules čempionāta grupu turnīrā

Tāpat kā Somiju, arī Zviedriju līdz šim Latvijai izdevies uzvarēt tikai vienreiz un tikai ar Masaļski vārtos. Šī pirms septiņiem gadiem aizvadītā spēle šajā sarakstā ir unikāla ar to, ka Masaļskis to nemaz neaizvadīja līdz galam un tika nomainīts. Pamatlaikā un papildlaikā Masaļskis atvairīja 38 no pretinieku 40 metieniem, taču uz bullīšiem tika izvēlēts vārtos sūtīt Sergeju Naumovu. Risks attaisnojās, Naumovs atvairīja divus no četriem zviedru bullīšiem, un Latvija uzvarēja.

Trauksmainā cīņa pret Zviedriju un kārtējā Masaļska atvairītā ripa. Foto: AFP/Scanpix

Šis bija viens no labākajiem Latvijas pasaules čempionātiem – septiņās spēlēs tika izcīnītas četras uzvaras, turklāt varenajām Ziemeļamerikas izlasēm ASV un Kanādai tika zaudēts ar konkurētspējīgo rezultātu 2:4. Masaļskis tika atzīts par vienu no trim labākajiem mūsu izlasē un turnīru noslēdza ar piekto labāko atvairīto metienu procentu.

Viens moments un mūžīga pateicība

2:3 pēcspēles metienos pret Franciju 2015. gada pasaules čempionāta izšķirošajā spēlē par palikšanu elitē

Kapteinis Kaspars Daugaviņš teica, ka sirds uz pāris sekundēm apstājusies. Andris Džeriņš runāja par slapjumu biksēs. "Edžam būšu mūžīgi pateicīgs," pēc mača publiski pateica Kristaps Sotnieks, bet nodomāja lielākā daļa Latvijas. Spēlē pret Franciju, kur atkal pietika ar vienu punktu, desmit sekundes līdz beigām pretinieki bloķēja Sotnieka metienu, kam sekoja izgājiens vienatnē. Protams, notrīcēja Francijas uzbrucējs, nevis Latvijas Čaks Noriss.

Ja skatāmies tikai statistikā, tad septiņās spēlēs atvairītie 90,8% pretinieku metienu nav Masaļska labākā statistika pasaules čempionātā. Taču viņš bija viens no trim lielajiem vaļiem, bez kuriem klātos pavisam plāni. Ne tikai šajā tik ļoti simboliskajā epizodē, kas uz mūžīgiem prātiem iekalta daudzu hokeja līdzjutēju atmiņās.

62 atvairīto metienu varoņdarbs

1:2 pret Somiju 2008. gada pasaules čempionāta otrajā fāzē

Latvija pasaules čempionātu Kanādā sāka vāji, un Masaļskis pirmajos divos mačos ielaida desmit vārtus. Nākamajā kārtā tomēr izdevās iekļūt, jo izšķirošajā mačā Masaļskis atstāja sausā slovēņus (3:0), bet pēc tam sekoja viens no iespaidīgākajiem individuālajiem sniegumiem Latvijas hokeja vēsturē – mačs pret Somiju.

Lauris Dārziņš Latviju izvirzīja vadībā jau 87. spēles sekundē, un tas somus saniknoja tiktāl, ka viņi pirmajā periodā, lielākoties spēlējot vairākumā, Masaļska vārtus apšaudīja kā no ložmetēja. Somi pirmajās 20 minūtēs izdarīja 36(!!!) metienus pa vārtiem, un Masaļskis ar Latvijas izlases dzelžainās aizsardzības palīdzību atvairīja pilnīgi visus. Spēles turpinājumā somi tomēr salauza Latvijas bastionus un izrāva smagu uzvaru ar 2:1.

Masaļskis šajā mačā kopā atvairīja 62(!) no 64 pretinieku metieniem. Un tie nebija vis kaut kādi vienkārši pretinieki. Astoņas reizes pa Masaļska vārtiem meta Tēmu Selenne, deviņas reizes Ville Peltonens,bet 11 reizes Olli Jokinens. Vīri, kuru vārdi komentārus neprasa.

Kad piepildās olimpiskie sapņi

3:1 pret Šveici 2014. gada olimpisko spēļu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā

Šveice uz olimpiskajām spēlēm devās ar lielām cerībām – iegūts pasaules čempionāta sudrabs, tagad vēl viena iespēja pārsteigt, jo uz Sočiem devās visi labākie. Tomēr trūkties viņi dabūja jau atklāšanas spēlē, uzvaru pret Latviju izraujot astoņas sekundes līdz beigām – 1:0. Masaļskis krita un cēlās, cēlās un krita, atvairot 38 metienus.

Vilšanos izdevās noskalot cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kad atkal pretī stājās Šveice, kas nākamajiem vicečempioniem zviedriem zaudēja tikai ar 0:1 un pieveica čehus. Pirmajā trešdaļā iemeta Oskars Bārtulis un Lauris Dārziņš, bet otrajā sāncenši vienus vārtus atspēlēja. Pēdējās 20 minūtēs šveicieši turpināja bombardēt Masaļski, bet viņš nelūza.

Punkts tika pielikts ar metienu tukšos vārtos, un rezultatīvu piespēli izdarīja arī Masaļskis. 32 atvairīti metieni, neskaitāmas epizodes labāko momentu apskatos un piepildīts olimpiskais sapnis. Bez Masaļska varoņdarba nebūtu 60 minūtes, ar kurām var lepoties ikviens latvietis – 1:2 pret Kanādu, kad mūsējie kļuva par pēdējo komandu, kas iemetusi neuzvaramajiem olimpiskajiem zelta medaļniekiem.

Soču olimpiskajās spēlēs Edgars Masaļskis gādāja gan par Latvijas līdzjutēju, gan fotogrāfu labsajūtu. Foto: AFP/Scanpix

Paldies, Edgar, par katru atvairīto metienu Latvijas izlases kreklā!

 +15 [+] [-]

, 2016-09-06 08:30, pirms 8 gadiem
Seivs pret Franciju pēdējās sekundēs, vēljoprojām man ir lielais seivs LV izlasei ever! Man liekas visiem Skatītājiem pamira sirds uz brīdi, es domāju tiešām visiem, jo tur izšķirās būt vai nē. Noskatoties šo video šodien sajūtas ir tādas pašas kā toreiz, proti, kas pie velna Sotniekam tobrīd notika galvā!

  +4 [+] [-]

, 2016-09-06 08:33, pirms 8 gadiem
Edgars ir pelnījis atvadu spēle no izlases, vienīgi vai atradīsies kāds kas to sarīko...

  +9 [+] [-]

, 2016-09-06 08:43, pirms 8 gadiem
Izcils vīrs, vilka izlasi cik varēja, nežēlodams sevi. Sagaidīja kamēr atnāk jaunie, sagaidīja kamēr tie nobriest, pabeidza savu iespaidīgo ēru atstājot vārtus drošās rokās. Cepuri nost Tavā priekšā, paldies, EDŽA!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 08:55, pirms 8 gadiem
airbe rakstīja: Edgars ir pelnījis atvadu spēle no izlases, vienīgi vai atradīsies kāds kas to sarīko...
Traks esi!??? Kiram jātērējas būs...
Godīgi sakot nevaru iedomāties izlasi bez Edžas, liekas ka šitais lemums vēl tiks mainīts

     [+] [-]

, 2016-09-06 08:59, pirms 8 gadiem
Protams, Edžu nevar pielīdzināt mūsu īstajam mūrim, tomēr liels paldies par pavadītajiem gadiem un attieksmi valstsvienībā! Bijušas spilgtas spēles un arī daudz sarūgtinājumu, kaut vai banka pret čehiem olimpiādes 1/4 finālā., toties visa Latvijas hokeja izglābšana spēlē pret Franciju pasaules čempī pēdējās sekundēs arī ir pieminēšanas vērta! Bet Edža visvairāk paliks atmiņā ar saviem kūleņiem un krītošajām ķiverēm! Tas, protams, humorā! Lai veicas krabim!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 09:00, pirms 8 gadiem
Paldies,Edgar

     [+] [-]

, 2016-09-06 10:00, pirms 8 gadiem
Nekad neesmu bijis Masīva fans, bet nu pilnīgi noteikti viens no nozīmīgākajiem LV hokejistiem!!

Paldies Edgaram!!! Par lielu Latviju!!!

     [+] [-]

, 2016-09-06 10:13, pirms 8 gadiem
Paldies, Edza par visu! Seivs pret Franciju 2015.gada PC pāri visam!

     [+] [-]

, 2016-09-06 10:36, pirms 8 gadiem
viena no asociācijām, kas saistās ar Masaļski - spēle pret Šveici? Tad jau skaidrs, kurš stāvēs. Ļoti daudz patīkamu atmiņu, ko tieši Edža mums sagādājis.. Prieks, ka varēs veltīt laiku ģimenei

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 11:06, pirms 8 gadiem
1. 2008 pret Somiju- Somi bija tuvu OS sastāvam un Latvijas izlasei trūka spēlētāji un bija paaudžu maiņa! Līdzīgi kā ar Gudļevski pret Kanādu, bet pret Kanādu- bija krietni labāks sastāvs!

  +6 [+] [-]

, 2016-09-06 11:16, pirms 8 gadiem
Uzvara bullīšos 2009. gada PČ Šveicē. Spēle pret mājniekiem, kur šveicieši teju 80% no spēles pavadīja mūsu zonā. Kaut arī sanāca izlaist uzvaru pamatlaikā, tomēr tā spēle ir tā, kas Latvijai ir devusi vienīgo 1/4finālu PČ pēdējo 10 gadu laikā

  -3 [+] [-]

, 2016-09-06 11:27, pirms 8 gadiem
Kā var zaudējumus likt pie labākajām un spilgtākājām karjeras spēlēm? Zaudējums ir zaudējums, tajā nekā skaista un spilgta nav, beidzot to vajadzētu saprast.

     [+] [-]

, 2016-09-06 11:40, pirms 8 gadiem
Oscar'sCards rakstīja: Kā var zaudējumus likt pie labākajām un spilgtākājām karjeras spēlēm? Zaudējums ir zaudējums, tajā nekā skaista un spilgta nav, beidzot to vajadzētu saprast.
Cik bieži tiek spēlēts pret labākajām izlasēm, kas ir labākajā sastāvā?
Top6 ir visai tālu no pārējām izlasēm un uzvaras pār Šveici ir labs panākums, bet ja Šveicei ir 20 tūkstoši hokejistu un hokejs nav pirmais sporta veids valstī, tad Somijai ir 80 tūkstoši un pārliecinoši pirmais sporta veids!

  -3 [+] [-]

, 2016-09-06 11:56, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Cik bieži tiek spēlēts pret labākajām izlasēm, kas ir labākajā sastāvā?
Top6 ir visai tālu no pārējām izlasēm un uzvaras pār Šveici ir labs panākums, bet ja Šveicei ir 20 tūkstoši hokejistu un hokejs nav pirmais sporta veids valstī, tad Somijai ir 80 tūkstoši un pārliecinoši pirmais sporta veids!
Zaudējums kanādiešiem ir tāds pats zaudējums kā itāļiem vai ukraiņiem. Skaists zaudējums, sāpīgs zaudējums, smags zaudējums, tie visi ir zaudējumi, ir jābūt slimam, lai priecātos par zaudējumiem. Priecājoties par zaudējumiem par uzvarētāju nekļūsi.

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:01, pirms 8 gadiem
Oscar'sCards rakstīja: Kā var zaudējumus likt pie labākajām un spilgtākājām karjeras spēlēm? Zaudējums ir zaudējums, tajā nekā skaista un spilgta nav, beidzot to vajadzētu saprast.
Cik primitīva attieksme. Arī zaudētās spēlēs ir daudz spilgtu un emocionālu brīžu. Tāpat kā dzīve nesastāv tikai no vieniem priekiem.

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:02, pirms 8 gadiem
Oscar'sCards rakstīja: Zaudējums kanādiešiem ir tāds pats zaudējums kā itāļiem vai ukraiņiem. Skaists zaudējums, sāpīgs zaudējums, smags zaudējums, tie visi ir zaudējumi, ir jābūt slimam, lai priecātos par zaudējumiem. Priecājoties par zaudējumiem par uzvarētāju nekļūsi.
1:2 pret Kanādu man mierīgi izkonkurē vairākas pelēcīgas uzvaras izlases izpildījumā.

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:02, pirms 8 gadiem
Ralfinolv rakstīja: Uzvara bullīšos 2009. gada PČ Šveicē. Spēle pret mājniekiem, kur šveicieši teju 80% no spēles pavadīja mūsu zonā. Kaut arī sanāca izlaist uzvaru pamatlaikā, tomēr tā spēle ir tā, kas Latvijai ir devusi vienīgo 1/4finālu PČ pēdējo 10 gadu laikā
Jū, tas bija Masalas zelta mirklis.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 12:04, pirms 8 gadiem
Oscar'sCards rakstīja: Zaudējums kanādiešiem ir tāds pats zaudējums kā itāļiem vai ukraiņiem. Skaists zaudējums, sāpīgs zaudējums, smags zaudējums, tie visi ir zaudējumi, ir jābūt slimam, lai priecātos par zaudējumiem. Priecājoties par zaudējumiem par uzvarētāju nekļūsi.
Par zaudējumiem nav jāpriecājas, bet sniegumu var novērtēt!
Šveice, Slovākija ir Latvijas līmeņa- top komandas, bet Somija, Čehija vēl jo vairāk Kanāda jau ir pavisam cits līmenis un uzvaras, punkti, labs rezultāts uz tablo- ir pavisam cits līmenis, jo hokejs nav futbols un vārtus gūt ir vismaz 2x vieglāk(kā futbolā)!

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:05, pirms 8 gadiem
Paldies, EDGAR

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:08, pirms 8 gadiem
Oscar'sCards rakstīja: Kā var zaudējumus likt pie labākajām un spilgtākājām karjeras spēlēm? Zaudējums ir zaudējums, tajā nekā skaista un spilgta nav, beidzot to vajadzētu saprast.
Ja cilvēks atvaira 60 metienus, tad tā viņam ir laba spēle, pat ja uzbrucēji vārtus negūst

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:08, pirms 8 gadiem
Fakts, ka šo video izveidoja soms.
https://www.youtube.com/watch?v=sRN...

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:19, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Ja cilvēks atvaira 60 metienus, tad tā viņam ir laba spēle, pat ja uzbrucēji vārtus negūst
Piekrītu, domāju, pārsvarā vārtusargi pie šāda metienu skaita vairs nevar nostāvēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 15:40, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Protams, Edžu nevar pielīdzināt mūsu īstajam mūrim, tomēr liels paldies par pavadītajiem gadiem un attieksmi valstsvienībā! Bijušas spilgtas spēles un arī daudz sarūgtinājumu, kaut vai banka pret čehiem olimpiādes 1/4 finālā., toties visa Latvijas hokeja izglābšana spēlē pret Franciju pasaules čempī pēdējās sekundēs arī ir pieminēšanas vērta! Bet Edža visvairāk paliks atmiņā ar saviem kūleņiem un krītošajām ķiverēm! Tas, protams, humorā! Lai veicas krabim!
Un ko tad Irbe tādu izlasē ir izdarījis lai Masaļski viņam nevarētu pielīdzināt? ja runājam tieši par spēlēm izlasē. Pieņemu ,ka ar īsto mūri tu domā Irbi.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 16:19, pirms 8 gadiem
Es jau zinu, ka samīnusos, bet tā spēle pret Franciju bija ļoti aizdomīga. Abas komandas apmierināja, ja Francija uzvar pagarinājumā un pē tādas norunas arī izskatījās. Atvainojiet, bet Francijas metiens bija tizlākais metiens ever, atklāti meta vēderā, visdrošākais veids, kā negūt vārtus.

Un, kad pēctam paskatamies pēcspēles metienus - Masaļskis pēkšņi spēlēja netipiski tizli.

     [+] [-]

, 2016-09-06 16:57, pirms 8 gadiem
Nav nekādas 159 spēles, bet ir 147! Vācu statistiku no izlases pirmās spēles, un to, ko savākusi LHF "komanda" par pilnu neņemu! Pēdējais piemērs ir Freiberga "spēlēšana" pret Vāciju!

     [+] [-]

, 2016-09-06 17:22, pirms 8 gadiem
Raiteens rakstīja: Seivs pret Franciju pēdējās sekundēs, vēljoprojām man ir lielais seivs LV izlasei ever! Man liekas visiem Skatītājiem pamira sirds uz brīdi, es domāju tiešām visiem, jo tur izšķirās būt vai nē. Noskatoties šo video šodien sajūtas ir tādas pašas kā toreiz, proti, kas pie velna Sotniekam tobrīd notika galvā!
Man nē,nerunā par visiem

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 18:09, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Protams, Edžu nevar pielīdzināt mūsu īstajam mūrim, tomēr liels paldies par pavadītajiem gadiem un attieksmi valstsvienībā! Bijušas spilgtas spēles un arī daudz sarūgtinājumu, kaut vai banka pret čehiem olimpiādes 1/4 finālā., toties visa Latvijas hokeja izglābšana spēlē pret Franciju pasaules čempī pēdējās sekundēs arī ir pieminēšanas vērta! Bet Edža visvairāk paliks atmiņā ar saviem kūleņiem un krītošajām ķiverēm! Tas, protams, humorā! Lai veicas krabim!
Jā, nevar, jo izlases sakarā Edža ir sniedzis vairāk. Epizodes, kad viņš vienpersoniski būtu izgāzis izlasi - neatceros. Bet daudzi jau uzskata, ka pie ielaistajiem vārtiem vainojams tikai vārtsargs.
Ja visiem Latvijas hokejistiem būtu Masaļska attieksme, tad mēs nemaz kvalifikācijas turnīrā nespēlētu.
15 čempionāti pēc kārtas.. Viņam ir ģimene, traumas, grūtas sezonas, bet nekas no tā nav traucējis palīdzēt izlasei, un ja ne viņš, tad ,iespējams, nebūtu vairs Elitē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-07 11:44, pirms 8 gadiem
AllBlacks rakstīja: Es jau zinu, ka samīnusos, bet tā spēle pret Franciju bija ļoti aizdomīga. Abas komandas apmierināja, ja Francija uzvar pagarinājumā un pē tādas norunas arī izskatījās. Atvainojiet, bet Francijas metiens bija tizlākais metiens ever, atklāti meta vēderā, visdrošākais veids, kā negūt vārtus.

Un, kad pēctam paskatamies pēcspēles metienus - Masaļskis pēkšņi spēlēja netipiski tizli.
tas, ka met vēderā, arī ir vārtsarga nopelns