Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Liepājai" uz pārbaudes laiku pievienojas Slovākijas uzbrucējs Gapa

Rolands Eliņš

"Liepājai" uz pārbaudes laiku pievienojas Slovākijas uzbrucējs Gapa
Peters Gapa
Foto: Slovenskozijehokejom.sk

Hokeja klubs „Liepāja” pavēstījis, ka uz pārbaudes laiku sastāvam pievienojies slovāku uzbrucējs Peters Gapa, kurš līdz šim spēlējis Slovākijas Ekstralīgas klubā ”Poprad”.

22 gadus vecais Peters Gapa savu līdzšinējo hokejista karjeru pavadījis dzimtajā Slovākijā, pārstāvot „Poprad” sistēmu. Ekstralīgā viņš aizvadījis divas pilnvērtīgas sezonas, kuru laikā 86 spēlēs guvis 12 vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles. Gapa „Liepājai” ir pievienojies uz pārbaudes laiku un savus spēkus varēs pierādīt jau šodienas pārbaudes spēlē pret Kazahstānas „Beibaris”.

„Spēlētāju piedāvājums šobrīd ir plašs, jo daudzi grib tikt Liepājas komandā,” kluba mājaslapā citēts komandas menedžeris Toms Strauss. „Tā kā mums nav pieredzes ar leģionāriem, nolēmām izmēģināt vispirms vienu kandidātu. Par labu Peteram Gapam ir tas, ka, pirmkārt, viņš nāk no Slovākijas hokeja, otrkārt, informācija par šo spēlētāju ir iegūta no cilvēkiem, kas ar viņu ir spēlējuši un dod labas atsauksmes.Priekšā ir divas pārbaudes spēles, kurās hokejists varēs sevi parādīt, un tad arī mēs pieņemsim lēmumu.”

„Poprad” komandā nesen spēlēja Latvijas hokejisti Edgars Masaļskis un Juris Štāls, vairākus gadus iepriekš tā bija darbavieta arī Mārtiņam Cipulim un Aleksandram Jerofejevam.

„Liepāja”, kura pagājušajā sezonā Latvijas hokeja Virslīgā ieņēma trešo vietu, gatavošanos jaunajai sezonai uzsāks ar pārbaudes mačiem pret Kazahstānas „Beibaris”. Pirmais jau šovakar 16:00 Brocēnos, bet vēlreiz komandas tiksies piektdien 18:30 Liepājā.

”Liepājas” sastāvs pārbaudes spēlei pret „Beibaris”

Vārtsargi: Grīnfogels, Petkus
Aizsargi: Ķepals, Liepiņš, Vībāns, Aniņš, Makarovs, Pāvelsons, Alonderis
Uzbrucēji: Pujāts, Zabis, Diļevka, Mazurs-Mago, Plānics, Maslovskis, Gapa, Žučkovs, Kuzminovs, Kaļeiņikovs, Nazarovs, Laščenko, Krakausks.

Izmantotie resursi:
Pārbaudām slovāku uzbrucēju « HK...

  -2 [+] [-]

, 2015-08-05 11:28, pirms 9 gadiem
Leģionārs LV čempim? Priekš kam?

  +7 [+] [-]

, 2015-08-05 11:31, pirms 9 gadiem
KillerLoop rakstīja: Leģionārs LV čempim? Priekš kam?
Ja LČ negrib palikt dīķa čempionāta līmenī un lai mazliet saasinātu konkurenci, tad bez leģionāriem nekādi. Vien ar nosacījumu, ka šie leģionari tiešām ir kādu nopietnu strēķīti labāki kā vietējie špīleri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 11:38, pirms 9 gadiem
No Slovākijas uz Latviju. Vai, tad tur tas līmenis jau ir tik zems vai arī Liepājā sola lielākus labumus?

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 11:40, pirms 9 gadiem
Nedaudz satrauc patukšais sastāvs. 3./4. maiņa de facto ir juniori, kas pagājušogad spēlēja 1. līgā.

     [+] [-]

, 2015-08-05 11:53, pirms 9 gadiem
KillerLoop rakstīja: Leģionārs LV čempim? Priekš kam?
... plus vēl 3 lietuvieši...
Eliteprospects.com - Mark Kaleinikovas
Eliteprospects.com - Denis Kuzminov
Eliteprospects.com - Vilius Krakauskas .

puse no komandas jauniešu.junioru vecumā... ar šādu sastāvu pret Beibaris ies diezgan smagi - bars jauniešu pret veču komandu... Eliteprospects.com - Liepaja .

  +3 [+] [-]

, 2015-08-05 11:59, pirms 9 gadiem
Vai tad Bukarts un citas RD zvaigznes šosezon neparādīsies Liepājā?

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 12:10, pirms 9 gadiem
Ko dara Brūders, Hodzko, Daņilovs, Tiļļa? Varbūt vismaz kāds no šiem ir komandā? Jo Liepāja jau nosaukusi tik spēles sastāvu.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 12:12, pirms 9 gadiem
Prieks, ka arī Latvijas čempionāts attīstās!

  -1 [+] [-]

, 2015-08-05 12:12, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Vai tad Bukarts un citas RD zvaigznes šosezon neparādīsies Liepājā?
Nez vai līgumi saslēgti
Freijs ir prom no Liepājas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 12:26, pirms 9 gadiem
Jaunatnei vietu!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 12:33, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja LČ negrib palikt dīķa čempionāta līmenī un lai mazliet saasinātu konkurenci, tad bez leģionāriem nekādi. Vien ar nosacījumu, ka šie leģionari tiešām ir kādu nopietnu strēķīti labāki kā vietējie špīleri.
Tikai atceries, ka tiem leģionāriem arī viens nosacījums – viņiem ir jāmaksā nopietns streļķītis vairāk, kā vietējajiem spēlētājiem, leģionāri nestrādās paralēli hokeja spēlēšanai

Vienam leģionāram - normālu streļķīti labākam par vietējajiem kadriem - aldziņa ir, kā visai LČ komandas maiņai, ja ne divām.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 12:39, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Nez vai līgumi saslēgti
Freijs ir prom no Liepājas?
Jūnijā tač kopā ar Sarkani un Homjakovu pierakstījās Morzine
Slēpts komentārs: chr1sT_v2

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 12:46, pirms 9 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Ja šis SVK špīleris parāda teicamu sniegumu, vai var tikt izsaukts uz RD?
Nē, nevar. Dinamo gan var ar viņu parakstīt līgumu -> visai droši, ka, ja šāda situācija rastos (kas ir ļoooti maz ticami), Dinamo varētu pa lētām naudām izpirkt vai sarunāt, ka Liepāja lauž līgumu.

     [+] [-]

, 2015-08-05 12:47, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Par to drīzāk jāpriecājas, ka neesam galīgi nabagi
Neredzu kas tur ko priecāties. Priecāties varētu, ja LV čempionāta līmenis būtu izaudzis līdz tādam, kad jāmeklē jau ārzemnieki, bet tā tas nav. 1-2 spēles nedēļā, un maksāt salīdzinoši lielu naudu leģionāram, tas taču nav nopietni.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-05 12:52, pirms 9 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Ja šis SVK špīleris parāda teicamu sniegumu, vai var tikt izsaukts uz RD?
Tu smejies? .
Slovākijas līgā, kas ir tuvu BAČ līmenim, šis spēlētājs pagājušosezon 39 spēlēs savāca 6 punktus. Tādi Jeļisejevs, Skvorcovs vismaz 4x vairāk punktu gūtu sezonā Slovākijas līgā.

Salīdzinājumam - pēdējajā pilnajā sezonā mūsu Štāls, kas labi ja RD 4. maiņai der, 44 spēlēs savāca 40 punktus (15+25).

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 12:55, pirms 9 gadiem
sakarīgs players, Slovākijas Ekstralīgā ir spējis noturēties 2 pilnas sezonas un pat gūt vairākus vārtus.. priekš LČ tāds kadrs ir labs. Katrai LČ komandai būtu labi pa 2-3 leģionāri, tad arī paliktu uz Eiropas fona atpazīstamāks čempis un leģionāri radītu arī lielāku konkurenci un motivāciju vietējiem kadriem

     [+] [-]

, 2015-08-05 12:57, pirms 9 gadiem
KillerLoop rakstīja: Neredzu kas tur ko priecāties. Priecāties varētu, ja LV čempionāta līmenis būtu izaudzis līdz tādam, kad jāmeklē jau ārzemnieki, bet tā tas nav. 1-2 spēles nedēļā, un maksāt salīdzinoši lielu naudu leģionāram, tas taču nav nopietni.
Kurš teica, ka šim čalim, kas SVK neko nav iespējis, tiks maksāts jebkas vairāk par tiem pašiem Maslovski, Zabi, Diļevku, utml.? Kādēļ? Tādēļ, ka pase cita?

Gapam šī varētu būt pēdējā iespēja vēl aizķerties Eiropas Tier II līgā, kurā parādot labu sniegumu, vēl ir iespējams izveidot normālu karjeru -> citādi pagājušosezon jau tika sūtīts lejā uz slovāku 2.līgu.

Pagaidām maz ziņu par tiem pašmāju spēlētājiem, kas šogad atgriezušies Latvijā, taču iepriekšējos divos gados LČ tādu netrūka. Kurbadā tagad būs Štāls(!), liepājniekiem atpakaļ ir Makarovs. Vēl būtiskāk, LČ līderi spēj iekārtoties relatīvi labās līgās -> tā pati Francija, Slovākija, MOL. Citi paliek te ilgāk, taču mazāk maldās pa visādām trešajām divīzijām Zviedrijās, Somijās un kur vēl ne.

     [+] [-]

, 2015-08-05 13:33, pirms 9 gadiem
Kaarlis Ozolinjs nespeelees shosezon Liepaajaa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 14:09, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Nez vai līgumi saslēgti
Bukartam ar RD ir divvirzienu līgums līdz 2016. gada aprīļa beigām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-05 15:46, pirms 9 gadiem
HuliManiBano rakstīja: Slovakijas chempis ir galiigi nekaads. Kops KHL iesoloja tur, visi labakie kas netiek uz NHL (un tadi ir maz) censas tikt KHL klubos un veel virkne chehu. Pasaa slovaakijaa spele kas paliek paari. Katraa gadijumaa labakie tur nav. Ja Staals savaca 40 achus tad skaidrs ka limenis tur nekaads Redzes vai sosezon Staals LAC tik savaaks
Pēc kā Tu spried,ka Slovākijas čempis ir nekāds?Esi redzējis kādu spēli?Līmenis varbūt ir tagad nedaudz zemāks kā pirms vairākiem gadiem,bet tur spēlē pietiekami daudz arī KHL uzspēlējušie hokejisti-praktiski visās vadošajās komandās,hokejs ātrs un skatāmāks kā čehu līgā, bez tam slovāki ļoti gudri rīkojas-pusi sezonas ļauj spēlēt junioru U-20 izlasei ar komandas nosaukumu Orange,kas rezultējās ar 3.vietu pasaules elites grupā pagājušogad.Par Latvijas virslīgu līmenis stipri augstāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-05 16:09, pirms 9 gadiem
safitho rakstīja: Jūnijā tač kopā ar Sarkani un Homjakovu pierakstījās Morzine
Pareizi, likās ka kaut ka'ds transfērs bija. Intervijā gan Sarkanis pateica ka ir viņam pārbaudes līgums, pieļauju domu ka pārējiem abiem ar.

     [+] [-]

, 2015-08-05 16:51, pirms 9 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Pēc kā Tu spried,ka Slovākijas čempis ir nekāds?Esi redzējis kādu spēli?Līmenis varbūt ir tagad nedaudz zemāks kā pirms vairākiem gadiem,bet tur spēlē pietiekami daudz arī KHL uzspēlējušie hokejisti-praktiski visās vadošajās komandās,hokejs ātrs un skatāmāks kā čehu līgā, bez tam slovāki ļoti gudri rīkojas-pusi sezonas ļauj spēlēt junioru U-20 izlasei ar komandas nosaukumu Orange,kas rezultējās ar 3.vietu pasaules elites grupā pagājušogad.Par Latvijas virslīgu līmenis stipri augstāks.
"...hokejs ātrs un skatāmāks kā čehu līgā, .." . Eksperts.

Esmu paskatījies SVK čempja spēles pietiekami daudz, lai teiktu, ka SVK extra līgai tas līmenis nav nekāds augstais.
Bez tiem SVK spēlētājiem, kas spēlē ZA un Eiropas labākajās līgās, vēl var pieskaitīt ap 70 spēlētājus, kas spēlē CZE extralīgā – paliek Slovākijā pa kādam normālam spēlētājam, kāds no agrāk labajiem spēlētājiem aizvada pēdējos pirmspensijas gadus, bet galvenā masa ir viduvējības, kas citur nav īsti vajadzīgi – tie arī nosaka toni līgā...

     [+] [-]

, 2015-08-05 17:09, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Pareizi, likās ka kaut ka'ds transfērs bija. Intervijā gan Sarkanis pateica ka ir viņam pārbaudes līgums, pieļauju domu ka pārējiem abiem ar.
EP rāda 15/16, bet nu tas ir EP..

     [+] [-]

, 2015-08-05 17:12, pirms 9 gadiem
Tas ir labais! rakstīja: "...hokejs ātrs un skatāmāks kā čehu līgā, .." . Eksperts.

Esmu paskatījies SVK čempja spēles pietiekami daudz, lai teiktu, ka SVK extra līgai tas līmenis nav nekāds augstais.
Bez tiem SVK spēlētājiem, kas spēlē ZA un Eiropas labākajās līgās, vēl var pieskaitīt ap 70 spēlētājus, kas spēlē CZE extralīgā – paliek Slovākijā pa kādam normālam spēlētājam, kāds no agrāk labajiem spēlētājiem aizvada pēdējos pirmspensijas gadus, bet galvenā masa ir viduvējības, kas citur nav īsti vajadzīgi – tie arī nosaka toni līgā...
Tev nepatīk ātrs hokejs?Man piemēram nepatika tas,ko redzēju čehu līgā-nav prieka skatīties tās viņu aizsardzības sistēmas,kad arī malējie uzbrucēji pie ripas zaudēšanas skrien atpakaļ-man nepatīk arī Čehijas izlases stils.Es jau nesaku,ka čehu līgai kopumā nav augstāks līmenis,protams,ka ir-bet teikt,ka Slovākijā ir zems līmenis...

     [+] [-]

, 2015-08-05 18:59, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: puse no komandas jauniešu.junioru vecumā... ar šādu sastāvu pret Beibaris ies diezgan smagi - bars jauniešu pret veču komandu... Eliteprospects.com - Liepaja .
zaudēja 1-7...