Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Rīgā noslēgusies Tretjaka skolas vasaras treniņnometne

Rīgā noslēgusies Tretjaka skolas vasaras treniņnometne
Vladislavs Tretjaks
Publicitātes foto

No 21. līdz 30. jūnijam Rīgā norisinājās starptautiskā vārtsargu nometne.. Slavenā Vladislava Tretjaka vārtsargu skola uz desmit vasarīgām dienām bija plaši atvērusi durvis saviem audzēkņiem. Latvijas galvaspilsētā pulcējās Eiropas jaunie sporta talanti no Vācijas, Francijas, Somijas, Spānijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas.

Tretjaka skola ir vienīgā vieta pasaulē, kur meistarklases jaunajiem sportistiem vada izcilais hokejists, vārtsargs un treneris Vladislavs Tretjaks. Kopš skolas dibināšanas visus astoņus gadus tās darbību atbalsta Rietumu Banka.

Šogad uz treniņnometni Rīgā pulcējās 46 sportisti – gan iesācēji, gan jau atzīti profesionāļi. Jaunākajam no viņiem bija astoņi gadi, vecākajam – 22. Hokejisti galvenokārt uzturējās Inbox ledus hallē Piņķos, Rīgas piepilsētā. Treniņi uz ledus, sausie treniņi, teorētiskās nodarbības, atpūtas diena Jūrmalā ar pludmales futbolu un pikniku (plovs un šašliki) svaigā gaisā – jauno sportistu dienas režīms bija tik piesātināts, ka treneri apsolīja nākamgad padomāt par nelielām atlaidēm.

Viens no nometnes dalībniekiem – populārais krievu vārtsargs Igors Šestjorkins – Rīgā ieradās jau otro reizi: „Es labi pazīstu galveno treneri Vladislavu Tretjaku. Skola ir ļoti laba, tā nodrošina būtisku progresu. Treneri lieliski izjūt sportistus un cenšas ne tikai attīstīt jau esošās prasmes, bet arī sniegt ko jaunu. Visas treniņā gūtās zināšanas varu uzreiz izmantot spēlē.”

Skolas treneru sastāvs astoņu gadu laikā būtībā nav mainījies. Nometnē ar jaunajiem hokejistiem uz ledus strādā deviņi treneri – Vladislavs Tretjaks, Sergejs Naumovs, Andrejs Žagars, Nikolajs Grebņovs, Viktors Durnovs, Gunārs Gailis, Edgars Lūsiņš, Māris Rozenieks, šogad – arī Krievijas jauniešu izlases vārtsargu treneris Vladimirs Kuļikovs. Viņam Tretjaka skolā pavadītās desmit dienas ir iespēja ne tikai vadīt nodarbības, bet arī ieraudzīt un izvēlēties jaunos profesionāļus Krievijas komandām.

„Vārtsargu treneris ir individuāla profesija,” uzskata Andrejs Žagars. „Klubā viņš strādā ar diviem vai trim sportistiem, un nebūt ne katra organizācija var atļauties šādu speciālistu, īpaši tas attiecas uz bērnu un jauniešu klubiem, tādēļ sportisti un viņu vecāki patstāvīgi meklē tieši vārtsargu treniņnometnes. Tretjaka vārtsargu skola šai ziņā ir unikāla iespēja, vieta, kur katra stunda jaunajiem hokejistiem ir burtiski zelta vērta.”

Savukārt spēlējošajiem hokejistiem, uzbrucējiem, dalība Tretjaka skolas darbā ir lieliska individuāla iespēja agrāk sākt gatavoties jaunajai sezonai, trenēt metienu tehniku, uzlabot meistarību. Šo iespēju aktīvi izmanto Latvijas izlases un Dinamo Rīga hokejisti – Mārtiņš Karsums, Kristaps Sotnieks, Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda, Pjotrs Sčastļivijs.

„Šogad mums bija ļoti spēcīga vecākā grupa,” stāsta ievērojamais latviešu vārtsargs un Tretjaka skolas treneris Sergejs Naumovs. „Pirmoreiz pie mums atbrauca tik stipri un profesionāli, pasaules titulus ieguvuši Krievijas jaunie vārtsargi, un viņi nodarbībās veidoja neikdienišķu noskaņojumu. Viņi cīnījās savā starpā, un mūsu jaunākie audzēkņi varēja ne tikai mācīties pie sporta leģendas Vladislava Tretjaka un pieredzējušiem treneriem, bet arī vērot vecākos biedrus – īstus profesionāļus. Pēctecība ir ļoti svarīga sportistu izaugsmei, un mūsu skolā ir nodrošināta šī unikālā paaudžu saikne.”

Pēdējā skolas darba dienā, kad jaunie sportisti novilka formu (tā, starp citu, sver ap 30 kg, bet pēc treniņa – pat 40 kg) un atkal kļuva par jautriem un asprātīgiem puikām, notika apbalvošana. No hokeja leģendas Vladislava Tretjaka jaunieši saņēma dāvanas un diplomus.

Uzrunājot nometnes dalībniekus, Vladislavs Tretjaks teica: „ Jūs esat izlēmuši pareizi, izvēloties vienu no labākajiem sporta veidiem – hokeju, kas māca darboties komandā, sasniegt uzvaras, veido drosmīgu raksturu. Varu jums vēlēt tikai vienu – mīliet savu profesiju! Tikai tādā gadījumā jūs būsiet gatavi naktīs negulēt, trenēties līdz spēku izsīkumam, laizīt brūces, paciest sāpes. Tomēr – arī tad, kad mīli to, ko dari, sasniegt mērķi nav vienkārši, bet tas ir lieliski. Jūsu mērķis ir kļūt par vislabākajiem. Pagaidām neviens nevar pateikt, vai kļūsiet labākie hokejā vai kādā citā profesijā, tomēr nebūt nešaubos par to, ka tieši šis sporta veids palīdzēs jums atrisināt jebkuru problēmu, pārvarēt grūtības un sasniegt panākumus!”

Treneru labie ceļa vārdi, garšīgā torte ar skolas simboliku, patiesie smaidi, stiprie rokasspiedieni un cerība uz tikšanos nākamajā gadā – tā noslēdzās Tretjaka vārtsargu skolas astotā treniņnometne Rīgā. Savukārt pēc diviem gadiem skola svinēs pirmo jubileju, un to skolas rīkotāji noteikti plāno svinēt Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Eleonora Gailiša
Rietumu Bankas preses sekretāre


Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
48

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.