Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pagarinājumā bullīti neiemetušais Komtuā spēlēja ar nopietnu pleca savainojumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Pagarinājumā bullīti neiemetušais Komtuā spēlēja ar nopietnu pleca savainojumu
Maksims Komtuā
Foto: AP/Scanpix

Pēc tam kā Kanādas U20 hokeja izlase pasaules čempionātā izstājās jau ceturtdaļfinālā, ar 1:2 atzīstot Somijas pārākumu, ir kļuvis zināms, ka komandas kapteinis Maksims Komtuā izšķirošo maču aizvadīja ar nopietnu pleca savainojumu.

Lai arī šķita, ka visas runas par Kanādas izlasi un viņu neveiksmīgo sniegumu šī gada U20 pasaules čempionātā ir noslēgušās, bet pašā turnīrā jau ir zināmi finālisti, pavisam nesen ir kļuvis zināms, ka turnīra rīkotājvalsts izlases un galveno favorītu kapteinis Maksims Komtuā izslēgšanas maču pret Somiju aizvadīja ar diezgan smagu pleca savainojumu, t.i., viņam plecs bija izgājis no vietas.

Jāpiebilst, ka neskatoties uz šo savainojumu komandas galvenais treneris tieši vienības kapteinim uzticēja pagarinājumā izpildīt soda metienu, kas varēja izšķirt mača likteni. Komtuā šo metienu nerealizēja, jo Uko-Peka Lukonens ar to tika galā.

Pēc šī zaudējuma Tims Hanters, Kanādas izlases treneris, tika kritizēts par daudzām lietām, tajā skaitā par to, ka izšķirošajam metienam izvēlējās laukumā laist tieši Komtuā.

Maksims Komtuā, kurš ikdienā pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Anaheimas "Ducks", pasaules čempionāta piecos mačos bija guvis piecus vārtus, kas bija labākais tādītājs Kanādas izlasē. Tāpat viņa kontā bija viena rezultatīva piespēle, kas kopumā uzbrucējam deva otrā rezultatīvākā vienības spēlētāja godu. Tiek ziņots, ka Komtuā pēc savainojuma nespēlēs divas nedēļas.

Maksima Komtuā bullītis spēlē pret Somiju

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/