Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Skaistā spēlē Kanādas juniori apspēlē Zviedriju un sasniedz finālu

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Skaistā spēlē Kanādas juniori apspēlē Zviedriju un sasniedz finālu
Foto: IIHF

Pasaules junioru čempionāta otrajā pusfinālā Kanāda tikās ar vienaudžiem no Zviedrijas. Iespējams, visa turnīra skatāmākajā spēlē kanādiešu hokejisti izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:2.

Spēlei vēl nesākoties Ziemeļamerikas hokejisti sāka provocēt pretiniekus, turpinājumā izpildot vairākus asus spēka paņēmienus. Zviedriem izdevās izdzīvot šādā spēlē un pirmās trešdaļas septītajā minūtē, pašiem spēlējot mazākumā, Džoels Eriksons Eks aizslidoja līdz kanādiešu zonai un ar labu metienu pārspēja Konoru Ingramu. Laukuma saimnieki [jāatzīmē, ka Monreālas arēnā arī šoreiz bija daudz brīvu vietu] atbildēja ātri, gūstot vārtus no vārtu priekšas.

22 sekundes pēc Mičela Stīvensa vārtu guvuma Zviedrija atkal izvirzījās vadībā - Aleksandrs Nīlanders ar lielisku piespēli atrada Karlu Grundstremu, kuram ar savu metienu izdevās pārsteigt Ingramu, kurš netika galā ar 2 no 3 zviedru metieniem. Tas lika kanādiešu treneru štābam pieņemt mača svarīgāko lēmumu un nomainīt Ingramu pret Kārteru Hārtu, kuram sekojošajās 10 minūtēs darba netrūka. Zviedrija bija ļoti tuvu tam, lai gūtu savus trešos vārtus vēl pirmajā periodā, taču veiksme šoreiz stāvēja blakus mājiniecei Kanādai. Perioda izskaņā Entonijs Sireli ar perfektu plaukstas metienu panāca 2:2.

Ja pirmajā periodā abas komandas dažreiz pārgalvīgi metās gūt pēc iespējas vairāk vārtus, tad otrajā spēles nogrieznī valdīja pragmatisms. Šeit Kanādiešiem parādījās pārsvars, kuru vārtu guvumā izdevās pārvērst Žuljēnam Gotjē. Valdoras "Foreurs" uzbrucējs tipiskā Ziemeļamerikas manierē ar gaļu iebakstīja ripu Fēliksa Sandstrēma cietoksnī. Pāris epizodes vēlāk zviedru vārtsargs efektīgā veidā prata nosargāt vārtus, atvairot divus ļoti bīstamus kanādiešu metienus.

Līdzīgā manierē aizritēja arī trešais periods, kad savu vārdu pateica Kanādas komandas kapteinis Dilans Stroms. Topošā NHL zvaigzne guva 48. spēles minūtē ar spēcīgu metienu lika kapitulēt Sandstrēmam un visai Zviedrijas komandai. Skandināviem netrūka iespēju samazināt rezultāta starpību, taču Kārters Hārts tā arī neieraudzīja ripu savu vārtu tīkliņā [vienā no epizodēm apturēja ripu uz pašas vārtu līnijas], pabeidzot maču ar 40 atvairītajiem metieniem. Spēles izskaņā tas pats Stroms palīdzēja Gotjē ieraidīt ripu tukšos vārtos - 5:2 un Kanāda finālā tiksies ar ASV valstsvienību.

Interesanti, ka pēdējo reizi šīs komandas finālā tikās 2010. gadā, kad turnīrs arī notika Kanādā. Spēlē, kuras scenārijs bija pelnījis "Oskara" balvu, amerikāņi svinēja uzvaru ar 6:5.

Pusfinālu rezultāti

KomandasRez.
Krievija-ASV3:4 (P.M.)
Zviedrija-Kanāda2:5

Vietu sadalījums

vietaKomanda
1./2.ASV/Kanāda
3./4.Krievija/Zviedrija
5.Dānija
6.Čehija
7.Šveice
8.Slovākija
9.Somija
10.Latvija

Izmantotie resursi:
Page Redirection

     [+] [-]

, 2017-01-05 05:36, pirms 7 gadiem
Super atklata aizraujosa un loti profisonali.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-05 06:05, pirms 7 gadiem
Kanāda parāda klasi. Loģisks Zamerikas fināls.
Slēpts komentārs: hamaleons

  +4 [+] [-]

, 2017-01-05 06:48, pirms 7 gadiem
Mazie laukumi best

  -1 [+] [-]

, 2017-01-05 07:19, pirms 7 gadiem
Žēl... bet tas tomer notiek z-amerikā kur Eiropai ir mazas izredzes

 +11 [+] [-]

, 2017-01-05 07:22, pirms 7 gadiem
Rusofobi un rusofili noguruši guļ,ka otrajam pusfinālam nemaz uzmanību nav pievērsuši.Nu ko? Kanādas auditorija saņems gaidītāko finālu,bet divas labākās Eiropas izlases cīnīsies par bronzu.Pārliecinošs ziemeļamerikāņu revanšs par pērnā gada neveiksmi Somijā.Spriedzes ziņā pirmais pusfināls tiešām bija ko vērts,bet vissmieklīgākais ir tas,ka liela daļaskatītāju(tas vēl piedodams),bet arī žurnālisti pirms turnīra nav iepazinušies ar sacensību reglamentu pusfināla un fināla mačiem.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-05 07:44, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kanāda parāda klasi. Loģisks Zamerikas fināls.
Tad šogad tev trolli beidzot paveicās ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-05 09:41, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Kā eksperts Volkam jau teicu, ka ir tāda nojauta. Cerams,zviedri vismaz bronzu paņems.Pilnīgi skaidrs, ka kanāda čempions.
Protams, sviedri vates izvazās, piesmies un aiztrieks atpakaļ uz āziju.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-05 09:45, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Rusofobi un rusofili noguruši guļ,ka otrajam pusfinālam nemaz uzmanību nav pievērsuši.Nu ko? Kanādas auditorija saņems gaidītāko finālu,bet divas labākās Eiropas izlases cīnīsies par bronzu.Pārliecinošs ziemeļamerikāņu revanšs par pērnā gada neveiksmi Somijā.Spriedzes ziņā pirmais pusfināls tiešām bija ko vērts,bet vissmieklīgākais ir tas,ka liela daļaskatītāju(tas vēl piedodams),bet arī žurnālisti pirms turnīra nav iepazinušies ar sacensību reglamentu pusfināla un fināla mačiem.
Bus Kisilevam raidijums drosi vien, kur stastis par Obamas zveribam Pret RUS U-20, kur pec tresa bullisa pec Baraka zvana tika steigaa mainits reglaments

Finala dalibnieki nebija gruti paredzami jau pec Paris pirmajam spelem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-05 11:01, pirms 7 gadiem
Saulīt neraudi, blusaino ceturtā vieta ir ok

  +4 [+] [-]

, 2017-01-05 11:05, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Neuzskata ka Krievija zaudēja jo pēc normāla bullīšu formāta tieši Krievija uzvarēja.
Vai tad Krievija spēlēs lielajā finālā? Tā kā viņi tur nespēlēs, tātad viņi pusfinālā zaudēja

     [+] [-]

, 2017-01-05 11:08, pirms 7 gadiem
Nebūtu Can vārtos bijis Ingrams, tad uzvara būtu pārliecinošāka.
Būtībā līdzīgs bija pirmais periods, pārējā spēlē dominēja Can.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-05 11:09, pirms 7 gadiem
Saulius777 rakstīja: visiem grobana.. nacikiem prieks ka krievi netika finala,lai priecajas pid..par savu sborno luzeru komandu kura izlidoja no aug. divizijas ka korkis no pudeles
Kas par naidu, kas par emocijaam!!!!!!!!!! spilveni pieraudati, visi ir naciki un pid.... smags bridis tavaa dzivee laikam.. fano par svesu izlasi, un tie panem un zaudee. Vienigais priecins, ka valsts izlase, kuraa Tu dzivo zaudeja.

     [+] [-]

, 2017-01-05 11:24, pirms 7 gadiem
Manis prognozētais fināls.......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-01-05 12:00, pirms 7 gadiem
Niknais Jenots rakstīja: Nebūtu nozagta krieviem vieta finālā, Krievijas jaunie hokejisti kanādiešus būtu apspēlējuši. Nu neko darīt.

Kā jau vakar teicu - krieviem vārtsargu līnija ir labāka, bet visā pārējā priekšā ir Can.
Un viņi vēl vakar 4vs4 iemeta 2 golus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-01-05 12:08, pirms 7 gadiem
Niknais Jenots rakstīja: Kā kuru gadu arī.
Es teiktu līdzīgas komandas visos rādītājos. Tie paši somi ir pielīdzināmi, tikai šogad viņi galīgi izgāzās, sazin kāpēc tā.
Krievija ir visstitulētākā izlase šajā vecuma grupā, tātad varētu teikt visspēcīgākā, vienkārši vakar nepaveicās un ar lielu tiesnešu palīdzību neuzvarēja.
Skaties, ka tavi krieveli vēl zviedriem nezaudē.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-05 12:19, pirms 7 gadiem
Topshop, 09:47, pirms 2 stundām
Neuzskata ka Krievija zaudēja jo pēc normāla bullīšu formāta tieši Krievija uzvarēja.

Un pārējiem sazvērestību cienītājiem Past copy no championat ru ,viņu mīļuļu valodā-
Как оказалось, с этого года на всех чемпионатах мира, будь то молодёжный, взрослый или женский, в плей-офф пробиваются не три буллита, а пять! К этому явно были не готовы как наши тренеры, так и игроки. Есть повод кинуть камень и в наш тренерско административный штаб, который отчего-то не знал новых правил, принятых конгрессом ИИХФ ещё в мае.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-05 12:22, pirms 7 gadiem
Niknais Jenots rakstīja: Nebūtu nozagta krieviem vieta finālā, Krievijas jaunie hokejisti kanādiešus būtu apspēlējuši. Nu neko darīt.
Jo nolikums jau nebija zināms pirms turnīra, ja?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-01-05 12:58, pirms 7 gadiem
Palasījos komentus, lai nu ko, bet zaudēt vates toč nemāk

Baigi švaki sanācis šim čempim līdzi sekot, kas grupu turnīrā kanādiešiem par vainu bija, ka amīšiem zaudēja? Finālā tā kā vajadzētu revanšēties..

  +2 [+] [-]

, 2017-01-05 13:32, pirms 7 gadiem
Niknais Jenots rakstīja: Jā, pirms spēles nolikumā vēl bija paredzēti katrai komandai trīs pēcspēles metieni un pēkšņi spēles laikā tas tika labots, arī IIHF mājaslapa to izlaboja uzreiz pēc spēles. Tas viss ir ļoti dīvaini. Bet nu to varēja gaidīt. Neko jau vairs neizdarīsi.

Bet cik lasīju krievu sporta portālos, Krievijas hokeja federācija iespējams iesniegs protestu.
Aha un tas, ko paši krievi raksta, ka šāds lēmums bija jau pag.gada maijā IIHF kongresā tas tev neko nenozīmē. Pilnīgi ņēma un spēles laikā mainīja nolikumu? Nez kā to tiesneši zināja? Gan jau ar telepātijas palīdzību viņiem šo info nodeva, ja?

  +2 [+] [-]

, 2017-01-05 14:53, pirms 7 gadiem
Niknais Jenots rakstīja: Jā, pirms spēles nolikumā vēl bija paredzēti katrai komandai trīs pēcspēles metieni un pēkšņi spēles laikā tas tika labots, arī IIHF mājaslapa to izlaboja uzreiz pēc spēles. Tas viss ir ļoti dīvaini. Bet nu to varēja gaidīt. Neko jau vairs neizdarīsi.

Bet cik lasīju krievu sporta portālos, Krievijas hokeja federācija iespējams iesniegs protestu.
Neviens neko nesniegs, jo nav nekāda pamata to darīt. Būs vien jāsagremo, un jāskatās fināls USA-CAN. Tev tāpat kā burtam patīk savus slapjos sapnīšus un iedomu pasaulīti pasniegt visiem kā realitāti.

     [+] [-]

, 2017-01-05 16:16, pirms 7 gadiem
Niknais Jenots, 12:38, pirms 4 stundām, ignorēt, atbildēt

Ulrihs rakstīja: Jo nolikums jau nebija zināms pirms turnīra, ja?

Jā, pirms spēles nolikumā vēl bija paredzēti katrai komandai trīs pēcspēles metieni un pēkšņi spēles laikā tas tika labots, arī IIHF mājaslapa to izlaboja uzreiz pēc spēles. Tas viss ir ļoti dīvaini. Bet nu to varēja gaidīt. Neko jau vairs neizdarīsi.

Domāju,ka ne es viens zinu līgu,kur sacensību reglamenta punktu maina sacensību laikā un šo līgu sauc par KHL.Bet ko nu trollim skaidrot,viņa liktens ir troļļot.