Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Čempionu Hokeja līgā aizvadīts grupu turnīrs

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Čempionu Hokeja līgā aizvadīts grupu turnīrs
Āri Sulandera lieliskā spēle vārtos
nodrošināja "Lions" uzvaru.
Foto: Scanpix Sweden

Vakar ar četrām spēlēm noslēdzās Čempionu Hokeja līgas grupu turnīrs, noskaidrojot pusfināla dalībniekus. Pie uzvarām tika Cīrihes "Lions", Berlīnes "Eisbaren", Espo "Blues" un KHL klubs "Salavat Yulaev" no Ufas.

D grupas spēlē Prāgas "Slavia" atzina Cīrihes "Lions" pārākumu. Lai gan izdarīto metienu skaita ziņā krietni pārāki bija "Slavia" hokejisti - 52 metieni pret šveiciešu 22 metieniem, tomēr spēles rezultāts liecināja par pavisam pretējo. Pateicoties diviem Jana Alstona un vēl diviem Raiena Gardnera gūtajiem vārtiem pēdējā trešdaļā, pārliecinošu uzvaru svinēja "Lions" vienība - 5:1. Uzslavas pelnījis arī Cīrihes kluba vārtsargs Āri Sulanders, kurš atvairīja 51 (!) no 52 pretinieku metieniem.

Šī uzvara ļāva šveiciešiem ierindoties pirmajā vietā grupā, apsteidzot "Slavia" komandu. Pusfinālā "Lions" tiksies ar Espo "Blues", kas arī vakar tika pie uzvaras.

Somijas klubs Espo "Blues" pārliecinoši ar 6:0 sagrāva zviedru "HV71". Pirmajā trešdaļā laukumā dominēja "Blues" hokejisti, panākot trīs vārtu pārsvaru, taču pēc pārtraukuma spēle izlīdzinājās. Otrajā periodā vienīgos vārtus "Blues" guva spēlējot lielajā skaitliskajā vairākumā - rezultāts jau 4:0 somu labā. Arī pēdējā periodā turpinājās līdzīga cīņa, tomēr "HV71" vārtos pabija vēl divas ripas. Spēles galarezultāts 6:0 un šī somiem bija ceturtā uzvara četrās spēlēs.

Berlīnē vietējais "Eisbaren" uzņēma KHL klubu Magņitagorskas "Metallurg". Pirmajā periodā krietni aktīvāki bija mājinieki, par ko viņi tika atalgoti - trešdaļas izskaņā vārtus guva Endijs Roučs. Spēles turpinājumā vācu klubs guva otros vārtus, panākot 2:0, taču jau pēc trīs minūtēm "Metallurg", spēlējot vairākumā, vienus vārtus atguva - rezultāts 2:1. Pēdējā trešdaļā spēle izlīdzinājās un vārti vairs netika gūti.

"Metallurg" hokejistiem šis bija pirmais zaudējums A apakšgrupā, taču pirmā vieta jau bija nodrošināta pirms šīs spēles. Pusfinālā metalurgi tiksies ar Ufas "Salavat Yulaev". Jau ziņojām, ka krievu klubs vakar ar 8:2 iznīcināja Bratislavas "Slovan".

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-04 01:28, pirms 15 gadiem
šitādos čempionātos ne vienmēr uzvar objektīvi stiprākais... vot ja bnūtu play offi lidz četrām uzvarām, tad būtu savādāk.. bet īsajos čempionātos viena neveiksmīga spēle var visu izbojāt...un melnās dienas mēdz visiem kādreiz gadīties, arī vislabākajiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-12-04 02:16, pirms 15 gadiem
Berliines speeli redzeeju klaatienee. Neslikti izskatiijaas, lai gan saprotams, ka Magnikai motivaacijas bija pamaz.

     [+] [-]

, 2008-12-04 03:00, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: o, Tu par sportu ar interesējies, ne tikai ar BOS karo
nu jā.. tā sanāk.. BOS nestāv klāt hoķim..

  +1 [+] [-]

, 2008-12-04 10:06, pirms 15 gadiem
Redzēju Slavia - Lions, čehiem bija milzīgs pārsvars, faktiski šveiciešus izvilka Sulanders, kurš nostāvēja fantastiski. Savukārt Svoboda čehu vārtos nebija nekāds glābējs - tāpēc arī tāds dīvains rezultāts.
Spriežot pēc šiem rezultātiem nākamās divas līgas aiz Kontinentālās Eiropā ir Somija un Šveice, un ja Somija nav pārsteigums, tad Šveice gan ir, bet piemēram zviedri izgāzās ļoti smagi.

     [+] [-]

, 2008-12-04 10:20, pirms 15 gadiem
nu KHL'aa arii nesen uzvaru guva MVD un RD
laikaam, taa gribeeja zvaigznes

     [+] [-]

, 2008-12-04 11:37, pirms 15 gadiem
JankS rakstīja: Redzēju Slavia - Lions, čehiem bija milzīgs pārsvars, faktiski šveiciešus izvilka Sulanders, kurš nostāvēja fantastiski. Savukārt Svoboda čehu vārtos nebija nekāds glābējs - tāpēc arī tāds dīvains rezultāts.
Spriežot pēc šiem rezultātiem nākamās divas līgas aiz Kontinentālās Eiropā ir Somija un Šveice, un ja Somija nav pārsteigums, tad Šveice gan ir, bet piemēram zviedri izgāzās ļoti smagi.
Nuuu - dažas ČL spēles vēl nenorāda nekādu reālo spēku samēru. Ja kausa izspēlei būtu tāda kārtība kā ČL futenē, tad jau varētu kādus secinājumus izdarīt... patreiz pārāk liela loma ir nejaušībām. Šveici es jau nesauktu par pārsteigumu - šamo klubi jau labu laiku cienīgi startē Eiropā. Arī klubu budžeti tur ir lielāki kā Somijā.