Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Dainis Liepiņš: "Šauri domājošu politiķu dēļ ierobežota "Ozo" halles darbība"

Dainis Liepiņš: "Šauri domājošu politiķu dēļ ierobežota "Ozo" halles darbība"
Dainis Liepiņš
Foto: f64

Pēdējo nedēļu laikā ir izveidojusies ažiotāža par faktu, ka OZO ledus hallē Ozolniekos uz vairākiem mēnešiem tiks nokausēts ledus. Ļoti daudzi ir zvanījuši izsakot savu sašutumu, nākuši klāt ar jautājumiem. Esmu jau saklausījies visdažādākās spekulācijas un pieņēmumus par iemesliem. Tāpēc, lai izvairītos no sagrozītas vai neprecīzas informācijas izplatīšanas, esmu nolēmis izskaidrot šo lēmumu.

Pirmkārt, gribu uzsvērt, ka, neskatoties uz dažu visai šauri domājušo Latvijas un Ozolnieku mēroga politiķu darbību un attieksmi, sports Ozolniekos ir un būs! OZO ledus halle rudens un pavasara mēnešiem pārtaps par tenisa, bumbiņhokeja (ball hockey) un citu sporta aktivitāšu centru. Bet no nākamā gada jūnijā halle atkal kļūs par Eiropas daiļslidošanas centru, kurā, tāpat kā līdz šim, pasaulē pazīstamu treneru (Tamāra Moskvina, Aleksandrs Žuļins, Svetlana Sokolovska, Jurijs Bureiko u.c.) vadībā trenēsies gan pasaules līmeņa zvaigznes, gan labākie no jauniešu un junioru vecuma. Tāpat vieta būs arī hokejam un publiskajai slidošanai.

Ledus uzturēšanu visa gada garumā par neiespējamu padarīja politiķu un valdības lēmums palielināt elektrības patēriņa cenu par 23% no šī gada 1.aprīļa. Paradoksāli, bet nevienu, ne ekonomikas vai izglītības ministru, ne Hokeja federāciju vai Olimpisko komiteju, respektīvi atbildīgos par sporta attīstību Latvijā, kā arī ekonomikas politikas veidotājus neinteresē, kas notiek ar šādām sporta bāzēm.

50% no OZO ledus halles uzturēšanas izmaksām sastāda maksa par elektrību. Ja mēneša izmaksas gada sākumā bija vidēji Ls 5800, tad šobrīd jau Ls 7200 jeb gada laikā par Ls 17000 vairāk. Kur ņemt šos līdzekļus? Ne bērnu vecākiem, ne sportistiem, ne sporta entuziastiem un amatieriem šādu līdzekļu vienkārši fiziski nav! Tajā pašā laikā tiek tērēti milzīgi līdzekļi un maksāti dubultie tarifi par dažu indivīdu rokās nodotām HES un vēja elektrostacijām, bet privātie sporta objekti, kurus izmanto tūkstošiem cilvēku un kuros mūsu bērni nodarbina sevi fiziski, nevis nododas dažādām atkarībām, tiek pakļauti iznīcībai, jo nespēj cīnīties ar valsts monopolu.

Domāju, ka VAS „Latvenergo” un Ekonomikas ministrijas „speciālisti” būs kļūdījušies savos aprēķinos. Ja līdz šim par elektrību un gāzi Ozo ledus halles uzturēšanai tika maksāti vidēji Ls 70 000 gadā, tad turpmāk tie būs tik vien kā Ls 10 000. Jebkurš bērns izrēķinās ekonomisko un sociālo lietderību šādam cenu kāpumam sporta bāzēm, taču izskatās, ka esošais ekonomikas ministrs Artis Kampars un premjers Valdis Dombrovskis (abi „Jaunais laiks”/Vienotība) uz to nav bijuši spējīgi.

Tāpat nav šaubu, ka samazinoties iespējām vest savus bērnus uz izvēlēta sporta veida nodarbībām, palielināsies to jauno ģimeņu skaits, kuras izvēlēsies pamest Latviju. Jau šobrīd augstu tarifu dēļ ledus nodarbības Latvijā ir dārgākas nekā Norvēģijā, Austrijā un citur Eiropā, nemaz nerunājot par Austrumu kaimiņzemēm.

Paveicies tajās pašvaldībās, kurās ir ievēlēti gudri cilvēki ar spēju analizēt un ar mērķi atbalstīt savu pagastu, novadu, ciemu un to iedzīvotājus. Diemžēl Ozolnieku novads nav starp šiem laimīgajiem, jo pašvaldību vada morāli un fiziski novecojuši cilvēki, kuriem nav ne mazākās interese par novada attīstību (droši vien, izņemot gadījumus, kad tas uzlabo viņu materiālo stāvokli), viņu bērni ir izauguši, bet paši ir par vecu, lai nodarbotos ar sportu, tāpēc nesaprot tos, kuri to dara ikdienā.

Sports Ozolniekos ir kā novada vizītkarte, bet absurda kalngals ir tas, ka ievēlēti tiek cilvēki, kuriem dižošanās masu pasākumos, tajā skaitā sporta, ir tikai veids sevis izrādīšanai un politiskā kapitāla krāšanai. Kā pierādījums tam ir Ozolnieku novada domes vadītāja Māra Aināra (ZZS) apgalvojums, ka sporta halle esot privāts bizness! Privāta tā halle ir, bet kur bizness? Nez kāpēc pašvaldībai piederošais, padomju laikos būvētais sporta nams tiek dāsni finansēts katru gadu, lai gan tajā, kā reizi tiek veikta arī uzņēmējdarbība (viesnīca, biroju nomas, sporta laukumu nomas, utt.)!

Citās pašvaldībās, kad nav iespēju palīdzēt finansiāli, palīdz ar nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm, taču Ozolniekos ir ilgu laiku jāpazemojas un jālūdzas, lai saņemtu kaut 50% no maksas par ēku, kuras iepriekš nebija un tātad nekādi zaudējumi pašvaldībai radīti it kā netiek. Tādējādi, nevis pašvaldība palīdz, bet vēl iegūst ap Ls 600.

Šāda diemžēl ir Ozolnieku novada attieksmes oficiālā daļa, bet neoficiālo pilnā nopietnībā izteica vēl viena Ozolnieku novada domes „zvaigzne” un pozīcijas deputāte A.Bībere („Jaunais laiks”/ Vienotība) – "Lai tak’ ierīkojot lielveikalu, jo vieta taču esot ļoti laba!!!"

Pilnīgi skaidrs, ka cilvēki, kuri no padomju laikiem ir iemācījušies tikai sadalīt svešu mantu (neatceros gadījumu, kad būtu sevi apdalījuši) un savā dzīvē nav neko radījuši savām rokām, nav spējīgi izprast tos, kuri paši par saviem līdzekļiem realizē idejas! Bet tikmēr, lai skauģi skauž savos valsts un pašvaldību apmaksātajos kabinetos, bet pārējos visus aicinu sportot, baudīt dzīvi un nepievērst uzmanību niecībām!!!

Ar cieņu,
Dainis Liepiņš,
OZO ledus halles īpašnieks


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-04 18:24, pirms 13 gadiem
varbut ari Valdis varetu uzbliest rakstu ka reali sauri domajosu pilsonju visatlautiba un enas ekonomikas limenja celsanas, kuru del nevaram normali nokompletet daudzas sporta komandas un sagatavot attiecigi sacensibam...
, 2011-08-04 18:24, pirms 13 gadiem
Tads sporta zurnalists...perdon my France skribeletajs...ej tak uz dzelteno presi
, 2011-08-04 18:28, pirms 13 gadiem
O, sākusies jau pirmsvēlēšanu nomelnošanas kampaņa
, 2011-08-04 18:37, pirms 13 gadiem
Taisnība. Esiet mierīgi-ZĀfrikas bēgļiem ledus ir po, bet uz strausiem jāt aizliedza!
, 2011-08-04 18:38, pirms 13 gadiem
lai butu pirmsvelesanu kampana ,bet taisniba vinam ir!!es pilnigi piekritu! Musu Jelgavas mers A.Ravins ir losis ka pat ari necensas atbalstit,es pat teiktu- lupata!zel ka cilveki vinu atbalsta katras velesanas!skumgi ka par vienu ledus halli paliks mazak pagaidam,Jelgavas apkartne!
, 2011-08-04 18:40, pirms 13 gadiem
un balsojiet par Šleseru?
, 2011-08-04 18:40, pirms 13 gadiem
Tad kad pats bija pie siles visādās valsts struktūrās un viegla naudiņa tecēja straumītēm ,tad Liepiņš sadomājās ,ka vajadzīga spēļmantiņa ledushalles izskatā ,kaut gan dažu kilometru attālumā tāda jau darbojās ...

Tagad kad shēmas tik viegli neiet cauri ir jāmeklē vainīgie no malas .
, 2011-08-04 18:41, pirms 13 gadiem
Tiko paskatījos netā, šis ir LPP/LC valdes loceklis. Tur viss ir skaidrs
, 2011-08-04 19:01, pirms 13 gadiem
bembists rakstīja: Tiko paskatījos netā, šis ir LPP/LC valdes loceklis. Tur viss ir skaidrs
Aināra cilvēks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-04 19:05, pirms 13 gadiem
bembists rakstīja: Tiko paskatījos netā, šis ir LPP/LC valdes loceklis. Tur viss ir skaidrs
Šis ir Ozo biznesa partneris, bijušais LHF valdes loceklis un M.Rēdliha sievastēvs. Domāju, ka zina, ko runā un pie d.rsas kāda partijas piederība!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-04 19:08, pirms 13 gadiem
nauris1986 rakstīja: lai butu pirmsvelesanu kampana ,bet taisniba vinam ir!!es pilnigi piekritu! Musu Jelgavas mers A.Ravins ir losis ka pat ari necensas atbalstit,es pat teiktu- lupata!zel ka cilveki vinu atbalsta katras velesanas!skumgi ka par vienu ledus halli paliks mazak pagaidam,Jelgavas apkartne!
Kāds sakars Rāviņam (Jelgavas pilsēta) ar citā pašvaldībā (Ozolnieku novadā) esošu hokeja halli?!
, 2011-08-04 19:15, pirms 13 gadiem
nu jā, ja tiek nogriezts papildus finansējums, tad var saprast, ka jāklapē ciet. Jo iepriekš pēc informācijas par tarifu pieaugumu nebija īsti skaidrs kāpēc par tiem 20% nevar cenas pacelt ledus nomai.
, 2011-08-04 19:24, pirms 13 gadiem
protams tendenciozs stastijums, tachu viena lieta ir 100 % patiesa mazo upishu sakartoshanai it kaa uzbuuveetie hesi, kuri razho elektriibu, un valstij(Latvenergo) obligati ir janoperk visa sarazhotaa pa dubulto tarifu, ir reti pretiiga shema, ko realizejushi tautas partijas politikji.
, 2011-08-04 19:42, pirms 13 gadiem
Tas jūsu saucamais "aināra cilvēks' viens pats halli vilcis, lai janiešiem ir kur trenēties
, 2011-08-04 20:30, pirms 13 gadiem
REVOLŪCIJU!!!
, 2011-08-04 20:34, pirms 13 gadiem
Viņš pats ir šauri domājošs. Viņa domu iztirzājums ir tendenciozi un vienpusēji valdību zākājošs. Džekam jau nu vajadzēja gan tik daudz zināt, ka par tarifiem nelemj valdība, bet gan tā ir Latvenergo iniciatīva, kas ir attiecīgas tarifu komisijas apstiprināta.
Es vismaz tikpat pamatoti varētu lamāt Daini, ka viņš ir vainīgs pie krīzes Latvijas hokejā. Un teksts, ka tagad bez ledus palikušie bērni un viņu vecāki brauks uz ārzemēm, vispār liek domāt, ka Dainis dzīvo uz mēness.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-04 20:44, pirms 13 gadiem
Bet kam Jelgava 2 hokeja halles??? Vai tad Jelgava berni nevar treneties? Un raksta autoram iesaku noskaidrot, cik ledus maksa Krievija, un kapec Krievijas daiļslidotaji brauc treneties uz LV.
, 2011-08-04 21:41, pirms 13 gadiem
coman rakstīja: Bet kam Jelgava 2 hokeja halles??? Vai tad Jelgava berni nevar treneties? Un raksta autoram iesaku noskaidrot, cik ledus maksa Krievija, un kapec Krievijas daiļslidotaji brauc treneties uz LV.
piekrītu. Strādājot Krievijā un pavaicājot cik viņiem stundā maksā ledus, biju šokēts, jo cena bija tāda pati kā pie mums, bet visi amatieri un biezie hokeju spēlē sākot ar 22.00
, 2011-08-04 22:01, pirms 13 gadiem
Paprasi Šleseram, lai sapiķo. Cik tad var uz valsts rēķina dzīvot?
, 2011-08-04 22:11, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Dainis Liepiņš ir korumpēts nelietis. Par saviem vārdiem atbildu:
http://kandidatiuzdelnas.lv/kandidati-un-partijas/98-dainis-liepins/
Nu gan skaidra lieta
, 2011-08-04 22:18, pirms 13 gadiem
Daļa atisnības ir.. Atceros, kad SC piedalījās vēlēšanās, bija atbraukuši uz deju skolu, treneri pat treniņu viņu dēļ izlada, Ušakovs tik skaisti norunāja, ka, ja tikšot ievēlēti palīdzēšot jauniešiem, kuri vēlas sportot utt, lai tik mēs balsojam, iesakam radiem un draugiem balsot, bet finālā nekas nav mainījies šo gadu laikā..Daudzi nepiedalās lielākās sacensībās ārvalstīs, jo vnk nevar to atļauties.. Uz to pašu Baltkrieviju, lai aizbrauktu vien izmaksā ceļš+vīza+paika.. Valsts vārdu nesam, bet palīdzības nekādas...
, 2011-08-04 23:01, pirms 13 gadiem
aināru par ozolnieku mēru
, 2011-08-04 23:38, pirms 13 gadiem
ingus123456 rakstīja: aināru par ozolnieku mēru
Atbalstāms priekslikums! Bet vispār Ainārs varētu sākt kā Ozo halles direktors un pierādīt, ka var saglabāt ledu
, 2011-08-05 01:16, pirms 13 gadiem
RedStar rakstīja: Džekam jau nu vajadzēja gan tik daudz zināt, ka par tarifiem nelemj valdība, bet gan tā ir Latvenergo iniciatīva, kas ir attiecīgas tarifu komisijas apstiprināta.
Latvenergo ir valsts uzņēmums un ar speciālu likumu ir noteikts, ka tas 100% savas peļņas pārskaita valsts budžetā. Tarifu paaugstināšana bija nevis Latvenergo iniciatīva, bet gan valdības solis budžeta caurumu lāpīšanai, to, starp citu, ir atzinis arī ekonomikas ministrs Kampars, kurš tādu kārtību uzskata par taisnīgu (skat. Kampars atzīst budžeta lāpīšanu ar "Latvenergo"... ). Protams, tas viss gāja caur regulatoru un ar viņa apstriprinājumu, bet tā ideja bija tieši tāda - valsts budžetam. Tāpat nevajag aizmirst, ka no šī gada sākuma tika atcelts atvieglotais PVN elektrībai (no 10% uz 22%), kas arī attiecīgi paaugstināja izmaksas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-05 08:52, pirms 13 gadiem
Raksts un rīkošanās ar ledus halles pārveidošanu tīri Liepiņa raksturā un stilā!!!
Tipa tā: ak tad jūs manas ledus halles darbību neatbalstat, tad saņemat - par elektrību turpmāk gadā maksāšu 10 000 Ls iepriekšējo 70 000 Ls vietā!
Ozo halle darbību bez zaudējumiem varēja turpināt pie šādam izmaiņām:
1. Liepiņš kā normāls džeks, atmetot savas ambīcijas un spītu, aprunājas ar Zemgales halles vadību, un vienojas, ka kādas 4 no amatieru komandām pāriet uz Ozo halli ( Zemgales halle ir pilnība noslogota). Sekojoši Ozo hallē var notikt normāls amatieru komandu turnīrs, no kura tiek gūti papildus līdzekļi halles darbībai.
2. Atsvaidzināt halles darbību nomainot halles administrāciju. Tā ienesot svaigas asinis un jaunas vārsmas. Diemžēl patreizējā vadība darbojas tikai uz daiļslidotājiem!!!
3. Paaugstinot ledus īres maksu par 20%!
Diemžēl ne Liepiņš, ne halles administrācija nerunāja ar Ozo hallē spēlējošām amatieru komandām par nepieciešamo ledus īres maksas celšanu!!!
Hau es i runāj's!
P.S. Nez vai kāda no Ozo hallē patreiz spēlējošām amatieru hokeja komandām jebkad nākotne velēsies atgriezties šai hallē, kur lietas tiek kārtotas šādā - Liepiņa stilā!
, 2011-08-05 09:14, pirms 13 gadiem
Patriots727 rakstīja: Raksts un rīkošanās ar ledus halles pārveidošanu tīri Liepiņa raksturā un stilā!!!
Tipa tā: ak tad jūs manas ledus halles darbību neatbalstat, tad saņemat - par elektrību turpmāk gadā maksāšu 10 000 Ls iepriekšējo 70 000 Ls vietā!
Ozo halle darbību bez zaudējumiem varēja turpināt pie šādam izmaiņām:
1. Liepiņš kā normāls džeks, atmetot savas ambīcijas un spītu, aprunājas ar Zemgales halles vadību, un vienojas, ka kādas 4 no amatieru komandām pāriet uz Ozo halli ( Zemgales halle ir pilnība noslogota). Sekojoši Ozo hallē var notikt normāls amatieru komandu turnīrs, no kura tiek gūti papildus līdzekļi halles darbībai.
2. Atsvaidzināt halles darbību nomainot halles administrāciju. Tā ienesot svaigas asinis un jaunas vārsmas. Diemžēl patreizējā vadība darbojas tikai uz daiļslidotājiem!!!
3. Paaugstinot ledus īres maksu par 20%!
Diemžēl ne Liepiņš, ne halles administrācija nerunāja ar Ozo hallē spēlējošām amatieru komandām par nepieciešamo ledus īres maksas celšanu!!!
Hau es i runāj's!
P.S. Nez vai kāda no Ozo hallē patreiz spēlējošām amatieru hokeja komandām jebkad nākotne velēsies atgriezties šai hallē, kur lietas tiek kārtotas šādā - Liepiņa stilā!
Nu tu tikko nolaidi lažu! Domāju, ka Liepiņš jau nu pēdējais ko vēlējās ir kausēt ledu nost. Droši vien tika meklēti visādi veidi. lai to nedarītu. Bet pēc tava raksta viss izskatās elementāri. Dzīvē viss nav tik vnk.
, 2011-08-05 09:17, pirms 13 gadiem
Poish rakstīja: Aināra cilvēks
kur tieši tu viņu atradi lpp/lc valdes locekļu sarakstā Valde!??
Mazāk gaisu vajag piesārņot!
, 2011-08-05 09:20, pirms 13 gadiem
bembists rakstīja: Tiko paskatījos netā, šis ir LPP/LC valdes loceklis. Tur viss ir skaidrs
Kas ir skaidrs?! Valde Es ar paskatījos!
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
5

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.