Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts amatieru turnīrs "Riga Cup Classic 2018"

Rolands Eliņš

Aizvadīts amatieru turnīrs "Riga Cup Classic 2018"
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā Rīgā aizritēja lielākais amatieru hokeja turnīrs – "Riga Cup Classic 2018".

„Riga Cup neapšaubāmi ir lielākais amatieru turnīrs Eiropā – piedalījās 20 komandas no 12 dažādām valstīm, tajā skaitā tikko eksotiskas valsts kā Omāna. Ne mirkli nešaubījos, ka Kurbada un Mārupes halles ir īstā vieta, kur rīkot turnīru, jo zinu to infrastruktūru, darbinieku profesionālo attieksmi un kvalitāti. Nekļūdījos, un arī ārzemnieki ir lielā sajūsmā, kas, protams, priecē mūs kā rīkotājus,” stāsta turnīra organizators Miks Kovtuns.

Komandas spēlēja četrās grupās pa piecām vienībām. Izspēlējot apļa turnīru, visu grupu konkrēto vietu ieguvējas izspēlēja uzvarētāju savā starpā, piemēram, otrās vietas cīnījās savā starpā par šī līmeņa stiprākās komandas godu. Principu skaidro Miks Kovtuns: „Turnīrā prioritāte nav sportiskie mērķi, bet gan izklaide. Gribam turnīru saukt par sporta tūrismu – kvalitātīvi, aktīvā atpūtā pavadīts laiks komandu dalībniekiem lieliskā tūrisma galamērķī – Rīgā! Teju katra komanda tika arī pie kausa un medaļām, uzvarētāji ir visi!”

Komandas Kurbada hallē Rumbulā un Mārupē par kausiem, medaļām un godu sacentās trīs dienu gaŗumā, bet sestdienas vakarā pulcējās uz draudzīgu noslēguma sarīkojumu Vecrīgā. Nākamgad turnīram Riga Cup apritēs pirmā nozīmīgā jubileja – 10 gadi, un Miks Kovtuns jau ķēries pie vērienīga plāna, lai atkal uzņemtu citzemju hokeja draugus ciemos Rīgā.

Izmantotie resursi:
International amateur hockey tournament Riga...