Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gada balva 2019: kas īsti ir "labākais" un kāpēc Latvijas treneri ārzemēs "neskaitās"?

Gada balva 2019: kas īsti ir "labākais" un kāpēc Latvijas treneri ārzemēs "neskaitās"?
Uģis Krastiņš. Foto: Facebook.com

Latvijas Gada sportists un Latvijas Gada sportiste - ļoti prestiži skanoši apbalvojumi, pret kuriem noteikti vajadzētu izturēties ar lielu uzmanību un piesardzību, izvirzot kandidātus un izvērtējot nominantus. "Latvijas Gada Balva sportā 2019" reglaments par šādu uzmanību un piesardzību neliecina, kas arī iepriekšējos gados novedis pie diskusijām un jautājumiem par balsojumu rezultātiem un, pašiem balvu ieguvējiem nekādā ziņā neesot par tiem atbildīgiem, beigu beigās gluži vienkārši mazina šī apbalvojuma prestižu.

Oktobra vidū tika paziņots, ka "Igo Japiņa sporta aģentūra" nodeva Latvijas Gada balvas sportā preču zīmes tiesības Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), taču reizē tika norādīts, ka tas pārsvarā attieksies uz balvu pasniegšanas ceremoniju, kamēr nominantu izvirzīšanas process un žūrijas noteikšana joprojām ir Japiņa aģentūras ziņā. Par to, kā "par atlīdzību uz gadu preču zīmes ieguvušajai" LOK izdosies noorganizēt 19. decembra ceremoniju, varēsim runāt pēc tam, taču par nominācijām un to finālistiem gan varam runāt jau tagad.

"Latvijas Gada balvas 2019" reglaments vēsta, ka tās mērķi ir noteikt labākos 2019. gadā. Kā tieši to plānots darīt? Principā līdzīgi kā iepriekšējos gados - no sporta federācijām tiek gaidīta kandidātu izvirzīšana, pēc tam otrajā kārtā notiek balsojums par izvirzītajiem kandidātiem, bet trešajā kārtā tiek izlikti 3-5 finālisti katrā nominācijā, kur tad galīgajā balsojumā labākos izvēlas žūrija. Šķietami pamatīgs process ar vairākām kārtām, kurās var izsijāt visu pēc nopelniem, taču tas ticis kritizēts jau iepriekšējos gados, kad otrajā kārtā veiktā balsojuma rezultāti rada neizpratni pašos žūrijas locekļos.

Šoreiz žūrijā ir 12 personas, turpinot tendenci, ka žūrijas dalībnieku skaits sarūk. LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters portālam Sportacentrs.com norādīja, ka žūrijas locekļus, kopīgi vienojoties, nosaka žūrijas prezidijs -tā priekšsēdētājs Igo Japiņš un prezidija locekļi Aldons Vrubļevskis, LOK prezidents, un Einārs Fogelis, LSFP prezidents. Mālmeisters uzsvēra, ka žūrijas izvēlē svarīgi bijuši centieni panākt plašu Latvijas dzīves pārstāvniecību, taču žūrijā ir tikai trīs aktīvie mediju pārstāvji un tikai viens bijušais sportists (Kristers Serģis). Guntis Keisels gan pieteikts kā sporta žurnālists, taču viņa pamatnodarbošanās jau ilgāku laiku ir Latvijas Basketbola savienībā. Mālmeisters, paužot LOK viedokli, gan norādīja, ka trīs mediju pārstāvji starp 12 žūrijas locekļiem ir pilnībā atbilstoša proporcija. Jāpiemin, ka žūrijā ir arī LOK ģenerālsponsora LMT prezidents Juris Binde.

Latvijas Gada Balva sportā 2019 žūrija

Igo JapiņšEinārs FogelisAldons Vrubļevskis
Žoržs TikmersEdgars SeversJuris Binde
Inita Kresa-KatkovskaKristers SerģisDina Vīksna
Jānis CelmiņšAndris UšackisGuntis Keisels

Jebkuram žūrijas loceklim ir ierobežota izvēle - žūrija savu balsojumu veic tikai par tiem 3-5 katrā nominācijā izvirzītajiem, kuri saņēmuši lielāko atbalstu otrajā kārtā. Taču "labākā" noteikšana bieži vien rada problēmas, ja nevienam tā arī nav skaidra definīcija, par ko tad tiek balsots. "Gada balvas" reglamentā nevienā vietā nav paskaidrots, kādi tad ir kritēriji, piemēram, "Latvijas Gada sportists 2019" uzvarētāja noteikšanai. Vai svarīgs ir paveikto sasniegumu skaits, biežums vai prestižs, vai ir nozīme pārstāvētā sporta veida popularitātei Latvijā un/vai pasaulē, vai tiek ņemta vērā sportista personība un viņa ārpus sporta laukuma paveiktais? Kā atzina LOK preses sekretārs, visās trīs balsojuma kārtās nekādu kritēriju nav, bet gan tiek aicināts balsot vienkārši par "labāko". Mālmeisters norādīja, ka žūrijas locekļi ļoti labi pārzina Latvijas sporta virtuvi, tādēļ arī nav šaubu par viņu spējām izvēlēties "labāko".

Šeit iespējams diskutēt ilgi jo ilgi, kas tad tieši ir "labākais". Principā neviens Latvijas sportists nav ne tuvu tādam pasaules mēroga līmenim kā Nacionālajā basketbola asociācijā sasniedzis Kristaps Porziņģis, taču viņa vārds žūrijas priekšā nemaz netiks likts - Porziņģis fināla pieciniekā neiekļuva.

Jā, vērtēšanas periodā (no 2018. gada 1. decembra) Porziņģis lielāko daļu izlaida traumas dēļ. Taču vai nospēlēts pusotrs mēnesis kā vienam no Dalasas "Mavericks" līderiem neatsver pieklājīgu sezonu Eirolīgā? Vai viņa vasarā noslēgtais līgums ar "Mavericks", kas ir pārliecinošs Latvijas sporta rekords, ir lieta, ko ņemt vērā balsojumā? Galu galā arī Mairis Briedis, kurš bukmeikeru vērtējumā ir galvenais favorīts uz balvas iegūšanu, konkrētajā termiņā līdzjutēju priekšā izgāja minimāli - Briedim šajā laikā bijusi tikai viena cīņa, tā pati divus ar pusi raundus gara ar ilgstošās apelācijās apstrīdētu rezultātu. Vai Supersērijas finālista statuss to visu atsver? Kā lai to salīdzina ar Daiņa Krištopāna paveikto Latvijas izlasē un handbola Čempionu līgā? Kaut minimāla galveno kritēriju noteikšana šeit būtu vairāk nekā vietā, tad arī varētu saprast, kas tieši tiek vērtēts, taču "Latvijas Gada balva sportā" organizētāji jau atkal dod priekšroku sistēmai "balsosim par labāko", kurā kritērijus katrs izvēlas pats.

Un tad arī lieki brīnīties, ka grūti izprast, kā vispār var vērtēt Anastasiju Kravčenoku un Tīnu Graudiņu atsevišķi. Abas sportistes spēlē vienā pārī un abas visus savus panākumus šogad sasniegušas kopā, tāpēc Anastasija un Tīna vakar "Sporta Studijā" arī vaicāja, kāpēc tad tagad viņas nominētas atsevišķi un, ja viena uzvarēs, tad balvu saņemt dosies abas. LGSB žūrijas loceklis un portāla Sportacentrs.com galvenais redaktors Jānis Celmiņš paskaidroja, ka viņš neredz problēmu balsojumā nošķirt viena pāra vai vienas ekipāžas pārstāvjus, jo viņš savā vērtējumā iekļauj ne tikai sportiskos panākumus, bet arī, piemēram, personības, komunikāciju ar faniem un medijiem, kas mūsdienās ir neatsverama sporta industrijas sastāvdaļa. Šeit atkal var teikt - visu diskusiju un neizpratni varētu atrisināt arī pāris oficiāli noteiktiem kritērijiem.

"Betsafe" prognozes par Latvijas gada balvu sportā

Gada SportistsKoef.Gada SportisteKoef.Uzlecošā zvaigzneKoef.
Mairis Briedis1.65Anastasija Sevastova2.40Kamilla Bartone2.75
Dainis Krištopāns4.25Rebeka Koha4.50Ieva Maļuka2.75
Oskars Ķibermanis5.00Tīna Graudiņa5.00Roberts Akmens4.50
Kaspars Stupelis20.00Anastasija Kravčenoka5.00Artūrs Kurucs7.00
Martins Dukurs20.00Aļona Ostapenko15.00Krists Neilands15.00

Portālam Sportacentrs.com iebildumus par "labāko" noteikšanas procesu izteica arī bijušais žūrijas loceklis un ilggadējais "Sporta Avīzes" redaktors Ingmārs Jurisons: "Gada balva sportā būtībā ir labs un vajadzīgs pasākums, taču izpildījums ar katru nākamo gadu man rada arvien lielākas šaubas. Paliek iespaids, ka organizatoru vēlme politkorekti izpatikt visiem un nevienu neapcelt pašiem traucē noorientēties un neizplūst daudzajās nominācijās, tāpat par labu nenāk arī dīvainības pretendentu atlases procesā. Nav īsti skaidrs, kas un kā ko nosaka, šī procedūra acīmredzami dreifē. Gados, kad pats biju aicināts t.s. žūrijā, pārliecinājos, ka pretrunas un neatbildami jautājumi ir arī iekšienē, tāpēc vēlos novēlēt, lai izdodas pašiem saprast savas vadlīnijas un nospraust vienkāršus, skaidrus un visiem saprotamus kritērijus, un nebaidīties būt konsekventiem. Citādi sanāk maldīties trīs priedēs."

Kamēr "labāko" sportistu noteikšanā jāpaliek pie tā, ka vienīgais kritērijs ir katra atsevišķa izpratne par to, ko nozīmē "labākais", daudz interesantāka situācija ir nominācijā par gada labāko treneri, kur starp pieciem nominētajiem ir arī Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš ikdienā strādā KHL klubā Omskas "Avangard". Hārtlijs starp nominantiem bija arī iepriekš, un pēc reglamenta patiešām viss sanāk pareizi: "Treneri, kuri strādā ar Latvijas sportistiem vai Latvijas komandām."

Taču šāds reglamenta punkts efektīvi izslēdz no iespējas tikt nominētiem visus Latvijas trenerus, kuri strādā ārzemju klubos vai izlasēs, attiecīgi "nestrādā ar Latvijas sportistiem vai komandām". Pat teorētiski nav iespējams uz gada trenera titulu izvirzīt KHL strādājošos latviešu trenerus Hariju Vītoliņu un Pēteri Skudru, vai, piemēram, Krievijas VHL čempionu Leonīdu Tambijevu. Basketbolā šogad par Ķīnas čempionu kļuba Igors Miglinieks, augstā līmenī "Rytas" vienībā Lietuvā strādā Uvis Helmanis, daudzus piemērus varētu atrast arī iepriekšējos gados, kad vairāki augsta ranga Latvijas treneri strādā tikai ārzemēs.

Taču lielākais jautājums šogad ir par Uģa Krastiņa paveikto - viņš aizveda Ukrainas volejbola izlasi līdz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam, kas šai izlasei ir iespaidīgs sasniegums, taču starp gada balvas pretendentiem nav un reglamenta dēļ nemaz nevar būt.

"Uģis Krastiņš šobrīd ir lielākā Latvijas volejbola zvaigzne, vārda tiešākajā nozīmē Eiropas līmeņa treneris," sacīja Celmiņš. "Viņa panākumi Eiropas čempionātā pelnījuši augstu novērtējumu, ko noteikti nesaku par viņu kā tikai sev tuva sporta veida pārstāvi. Bet reglaments nesaprotamā kārtā to nemaz nepieļauj. Vai tad Krastiņš vairs nav Latvijas treneris, ja strādā ārzemēs? Vai tad viņš nenes pasaulē Latvijas vārdu līdzīgi kā latviešu sportisti, kuri arī startē tikai ārzemēs? Tagad sanāk tā, ka starp labākajiem nominējam Hārtliju, bet mūsu pašu trenerus, kuri strādā ārzemēs, nē. Manuprāt, tas noteikti nav pareizi."

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers ar jautājumiem par Gada balvas reglamentu mūsu portālu pārsūtīja pie LOK preses sekretāra, kurš nevarēja paskaidrot iemeslus, kādēļ tieši šajā nominācijā iekļauts šāds specifisks punkts, kas pieļauj ārzemnieka nominēšanu Latvijas Gada balvas sportā, bet nepieļauj ārzemēs strādājoša Latvijas trenera izvirzīšanu. Tika minēts arguments, ka svarīga tomēr saistība ar Latviju un ka to nevarot salīdzināt, piemēram, ar Porziņģa, Bertāna un Kuruca spēlēšanu tikai Ziemeļamerikā, taču kas notiks brīdī, ja Latvijas basketbola treneris X nākamgad pēkšņi kļūs par kāda NBA kluba galveno treneri? Kurš gatavs derēt, ka Gada balvas reglamentā netiks veiktas izmaiņas viena specifiska gadījuma dēļ? Tiešām neizprotami, kādēļ šajā nominācijā nepieciešama šāda specifika un ka tajā kandidātu vidū nevar būt visi Latvijas treneri.

Nav grūti pamanīt, ka arī šajā materiālā jautājumu ir vairāk nekā atbilžu, tāpēc likās vietā noslēgt rakstu ar mūsu portāla redaktora teikto. "Vēlos aicināt sportistus šīs balvas piešķiršanu vai nepiešķiršanu vērtēt kā papildu novērtējumu savam veikumam, taču ne tuvu kā pašu svarīgāko novērtējumu. Jūsu paveiktais Eiropas un pasaules trasēs, laukumos un stadions, iegūtā līdzjutēju cieņa un personības novērtējums - tas ir pats svarīgākais," uzsvēra Celmiņš.


, 2019-12-03 20:29, pirms 4 gadiem
Protams, neiztika bez uzbraukšanas Briedim. Skaidrs, ka pelnīti, ka KP šogad nav starp kandidātiem. Tā tik vēl trūka, ja viņu ieliktu tā paša Krištopāna vietā. Nesaprotu tos, kuri cepjas, ka KP nav.
, 2019-12-03 20:52, pirms 4 gadiem
nav ko satraukties. Japiņš tālredzīgi izveidoja naudas pumpīša pasākumu to pašu sponsoru reklāmai TV, viss saprotami.

neviens neklātienes spēku izvērtējums nebūs pilnībā objektīvs.

Jurisons diezgan kritizē, taču viņa paša SA gada labāko noteikšana 50 "ekspertu" aptaujā nav bijusi ne ar ko īpaši labāka ..

jātver vieglāk
, 2019-12-03 20:53, pirms 4 gadiem
Diezgan liels popularitātes konkurss. Un tā tas būs, kamēr nebūs noteikta reglamenta ar punktu sistēmu vai ko tamlīdzīgu.
, 2019-12-03 21:08, pirms 4 gadiem
Gada labākie- Ostija un Mairis Briedis.
, 2019-12-03 21:10, pirms 4 gadiem
Labi ka Biedriņš aka Podriņķis pat sarakstā nav iekļauts
, 2019-12-03 21:23, pirms 4 gadiem
tad jau gada laika jāveido kaut kādas tabulas, jānosaka mēneša labākais, jādod par to punkti, beigās jāskaita
jāizvērtē turnīru reitingi, kur šamie piedalās, jāveido koeficienti utt., cik vērtīgi ir gūtie grozi eiropā, nba, cik vērts ir katrs aizmestais vai noskrietais metrs zelta līgā vai miesta sacensībās, pēc piena aizsūtītā lode biatlona pasaules čempī un lv meistarībā
lai tad būtu ne subjektīvi, bet daudz maz objektīvi
gan jau kāds algoritms pasaulē jau pastāv
taču -
kurš ar to visu figņu nodarbosies un kam tas vajadzīgs???
, 2019-12-03 21:39, pirms 4 gadiem
Ka tik vél Stupelim neiedod gada sportista titulu.
, 2019-12-03 21:44, pirms 4 gadiem
rihardilio rakstīja: Diezgan liels popularitātes konkurss. Un tā tas būs, kamēr nebūs noteikta reglamenta ar punktu sistēmu vai ko tamlīdzīgu.
kādu vēl punktu sistēmu??? Tu jocīgs vai?

Nevis punktu sistēmu - bet kompetentu žūriju, kas izvērtē visus faktorus: kādi nozīmīgi panākumi pa gadu sasnoegti, cik tie nozīmīgi Latvijas tautai, k'ds ir konkrētais sportists kā personība, u.t.t.
, 2019-12-03 21:56, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: kādu vēl punktu sistēmu??? Tu jocīgs vai?


Nevis punktu sistēmu - bet kompetentu žūriju, kas izvērtē visus faktorus: kādi nozīmīgi panākumi pa gadu sasnoegti, cik tie nozīmīgi Latvijas tautai, k'ds ir konkrētais sportists kā personība, u.t.t.
par personībām
tad jau tie pseido-izvarotāji? vispār ne uz ko pretendēt nevar
ja jau tiesa nevar noskaidrot, ir viņš to bābieti spaidījis vai nē, kur tad vēl žūrija
nezinu, te man nav receptes
visreālāk tas ir vienkārši popularitātes ( pr - baltā vai melnā) konkurss
, 2019-12-03 22:16, pirms 4 gadiem
Liela iespēja ka Stupelis dabūs titulu, Ir pelnījis. Mana balss Stupelim ,lai arī nesekoju īpaši šim sporta veidam un pašam Stupelim. Cik tomēr zinu Stupelis laikam šogad ir labaākais kandidāts uz balvu.
, 2019-12-03 22:18, pirms 4 gadiem
Bus ka vecajos, labajos laikos, kad visas balvas Sergis savaca. Only in Latvia 😂
, 2019-12-03 22:19, pirms 4 gadiem
polārlācēns rakstīja: Bus ka vecajos, labajos laikos, kad visas balvas Sergis savaca. Only in Latvia 😂
Serģis žūrijā - skaidrs, ka virzīs Stupeli.
, 2019-12-03 22:25, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: par personībām
tad jau tie pseido-izvarotāji? vispār ne uz ko pretendēt nevar
ja jau tiesa nevar noskaidrot, ir viņš to bābieti spaidījis vai nē, kur tad vēl žūrija
..
protams, ka nē. Manā uztverēs Gada sportista tituls ir goda tituls (nu tāpat kā ordenis) - ja nav tīra biogrāfija, tad neesi ši titula cienīgs. Gaužām vienkārši. Tiec vispirms skaidrībā ar savām tiesas prāvām, tad runāsim
, 2019-12-03 22:47, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: protams, ka nē. Manā uztverēs Gada sportista tituls ir goda tituls (nu tāpat kā ordenis) - ja nav tīra biogrāfija, tad neesi ši titula cienīgs. Gaužām vienkārši. Tiec vispirms skaidrībā ar savām tiesas prāvām, tad runāsim
Gaužām vienkāršs ir tikai vecais perdelis abrags. Tādus kas vadās pēc persōnīgām antipātijām ir jātur pa gabalu no žūrijas jo noraksstīs Taisonus un ieliks par labākajiem tādus lohus kas labāk mēli trīs un izskatīsies.
, 2019-12-03 23:41, pirms 4 gadiem
Viennozīmīgi tas kurš ir visskaļāk nesis Latvijas vārdu pasaulē (pozitīvi) EČ, PČ uzvarētāji. Nu ne jau Briedis, puslegāli piekaujot poli....
, 2019-12-03 23:51, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ka tik vél Stupelim neiedod gada sportista titulu.
filmu skatījies?
, 2019-12-04 00:23, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: filmu skatījies?
Jā. Tu?
, 2019-12-04 02:53, pirms 4 gadiem
Vislabāk man patīk tie izvirzītie “populārākie” sportisti. Un arī balsojums. Tā laikam ir iespēja dažiem sportistiem saliedēt savu fanu bāzīti un saspiežot pogas parādīt, ka viņi ir populāri LV un savākt no sponsoriem naudu.
Visu cieņu Stupelim, bet kā var nebūt neviens basketbolists/hokejists izvirzīts, par ko ikdienā cilvēki runā, skatās un fano. 99% nemaz nav redzējuši blakusvāģus, jo tos nekur nerāda(izņemot dienas momentu LTV).
, 2019-12-04 09:11, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Labi ka Biedriņš aka Podriņķis pat sarakstā nav iekļauts
Biedriņš + Porzinģis = 270 000 000 dolāru,no kuriem liela daļa atnāks uz Latviju. Tas ir vairāk nekā tu un tavi 9 maija fani nopelnīs visas dzīves laikā vēl 10 paaudzes uz priekšu. Par tēmu - viens no kritērijiem varētu būt sportista gada peļņa,jo kapitālismā visvairāk naudiņas nāk ar max konkurenci. Tad vajadzētu sportistus sadalīt. Komandu sports atsevišķi,motoports,vieglatlētika utaml. Savādāk salīdzināt Stupeli ar KP ir oksimorons
, 2019-12-04 11:11, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jā. Tu?
noskatījos, čalis tur bik paraud par to ka Latvijas līdzjutējs nečurā karstu no viņa panākumiem, bet kopumā normāla filma, čalis ir traks, sevi nežēlo, man liekas par traku (vecumdienās viņam var būt grūti), bet tas ir viņa ķermenis. Kaut ko uzzināju par ikdienu, sen nebiju neko par močiem lasījis vai skatījies, bet neteikšu ka mani tā tēma baigi iecepīja, tomēr kopumā filma ok.
, 2019-12-04 11:19, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: noskatījos, čalis tur bik paraud par to ka Latvijas līdzjutējs nečurā karstu no viņa panākumiem, bet kopumā normāla filma, čalis ir traks, sevi nežēlo, man liekas par traku (vecumdienās viņam var būt grūti), bet tas ir viņa ķermenis. Kaut ko uzzināju par ikdienu, sen nebiju neko par močiem lasījis vai skatījies, bet neteikšu ka mani tā tēma baigi iecepīja, tomēr kopumā filma ok.
Man patika. Novērtēju viņa panākumus, bet kaifu neķeru un netaisos pārslavēt.
, 2019-12-04 12:32, pirms 4 gadiem
ThePower rakstīja: Vislabāk man patīk tie izvirzītie “populārākie” sportisti. Un arī balsojums. Tā laikam ir iespēja dažiem sportistiem saliedēt savu fanu bāzīti un saspiežot pogas parādīt, ka viņi ir populāri LV un savākt no sponsoriem naudu.
Visu cieņu Stupelim, bet kā var nebūt neviens basketbolists/hokejists izvirzīts, par ko ikdienā cilvēki runā, skatās un fano. 99% nemaz nav redzējuši blakusvāģus, jo tos nekur nerāda(izņemot dienas momentu LTV).
Motors TV rādīja...

bet LTV gan žmogas,ka pat hailait šovu nespēj nopirkt..
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
3

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
9

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.